Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς σας στην Αθήνα κάποιο μαγαζί ή εταιρεία που να επισκευάζει τις μητρικές αν καούν? Έχω ένα λάπτοπ Turbo-X με καμμένη μητρική και δεν μπορώ να βρώ κάπου να το επισκευάσουν. Καινούργια μητρική δεν υπάρχει μου είπε το Πλαίσιο αν και μηχάνημα 3ετίας! Δέν παράγεται πιά δηλαδή έτσι μου παν. Απλά με οδηγούν σε αγορά καινούργιου απ'ότι κατάλαβα και στο ίντερνετ που το έψαξα δεν βρήκα πουθενά μητρική για το συγκεκριμένο μηχάνημα (έτος αγοράς 2010)! Μοντέλο C5101Q Clevo Co China. Το μηχάνημα δεν έχει πρόβλημα στο βύσμα (υποδοχή) τροφοδοσίας. Έχει καεί ηλεκτρολυτικός πυκνωτής πάνω στη μητρική που θέλει αλλαγή. Ρώτησα σε 15 εταιρείες επισκευής λάπτοπ καμμιά δεν το αναλαμβάνει. Κάθε πρόταση δεκτή.

Δημοσ.

Αν εχει καει όντως ενας πυκνωτής ειτε το ανοίγεις βρίσκεις ποιος ειναι και τον αλλάζεις μονος σου (με κολλητήρι) αν ξέρεις η εχεις καποιον φίλο να σου κανει την δουλειά , ειτε μπορεις να το πας σε εναν ηλεκτρονικό μηπως στον αλλάξει και δουλεύει, αλλιως πας για αγορά καινούργιου laptop

Δημοσ.

Ρώτησα και ηλεκτρονικούς 2 και μου είπαν ότι ασχολούνται μόνο με τηλεοράσεις και συστήματα συναγεγμού και δορυφορικά συστήματα κεραίες κλπ και να το πάω σε εξειδικευμένη εταιρεία που επισκευάζει μητρικές.  Μιλάω για περιοχή Αθήνα.

Δημοσ.

Δεν αξίζει κατα την γνώμη μου μονο αν εχεις τις γνώσεις να το κανεις μονος σου η βρεις καποιον γνωστό / φίλο

Δημοσ.

Κοίτα επειδή είναι γρήγορο μηχάνημα και με βόλευε ακόμα και κάνα 100ρι το έδινα για να το επισκευάσω. Αλλά για καινούργιο λεφτά δεν υπάρχουν αυτή τη περίοδο όπως καταλαβαίνεις. Γι αυτό και ψάχνω κάποια ή εταιρεία ή μαγαζί ή και ιδιώτη που να κάνει τέτοιες επισκευές. Κάτι άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πάνω ο πυκνωτής δέν γράφει κάτι. Δεν είναι φουσκωμένος αλλά γύρω του είναι μαυρισμένη η περιοχή την καθάρισα με pcb αλλά και πάλι τπτ. Το έχω συναρμολογήσει ξανά  και προσπαθώ να βρώ κάποιο μέρος να επισκευάζουν μητρικές λάπτοπ. Εντωμεταξύ όπου ρώτησα για επισκευή κανείς δεν το αναλαμβάνει γιατί 1ον δεν βρίσκει ανταλλακτικό και 2ον δεν επισκευάζει μητρική με κολλητήρι και εξοπλισμό ηλεκτρονικού. Εμένα μου έκανε εντύπωση πάντως που το Πλαίσιο μου δήλωσε αδυναμία επισκευής διότι δεν υπάρχει ανταλλακτικό.Είναι δυνατόν μηχάνημα 3 ετών να μην έχει ανταλλακτικό? Είναι δυνατόν το Πλαίσιο που τα κατασκευάζει τα turbo-x να μην τα υποστηρίζει τεχνικά?

Δημοσ.

άνοιξε μια αγγελία και γράψε **αναζητείτε τεχνικός για επισκεύη μητρικής/αλλαγή πυκνωτή.

κάποιος θα την δεί σίγουρα,υπάρχουν εδω στο φόρουμ άτομα που ασχολούνται.

για το πλαίσιο δεν έχω να προσθέσω κάτι,είναι για τον π....ο.μάλλον θα θέλουν να σου πλασάρουν καινούριο!

Δημοσ.

To plaisio να κάτσει να σου κάνει δουλειά οπως να αλλάξει πυκνωτές δεν το κάνει δεν ασχολείται καν νομίζω οχι μονο το plaisio αλλα και γενικότερα κάνουν κατευθείαν αντικατάσταση εκτος και αν πέσεις στην περίπτωση με καποιο τεχνικό που ισως το κανει, το πλαίσιο δεν κατασκευάζει τα turbox βάζει απλα την επωνημία και τα κομμάτια μεσα ειναι απο διάφορους κατασκευαστές γνωστούς αλλα και άγνωστους.

Κοιτα στον πυκνωτή στα πλάγια μηπως γράφει κατι ειναι ειναι με πολύ ψιλά γραμμάτα , παντως να ξέρεις οτι μπορεί να ειναι ο πυκνωτής αλλα μπορεί και κατι επάνω στο pcb η ακομα να ειναι και αλλος πυκνωτής , δηλαδή με το που θα τον αλλάξεις δεν σημαίνει οτι θα λειτουργεί κιολας

Δημοσ.

με ενδιαφερει και μενα ενας καλος τεχνικος motherboard με τιμια αμοιβη.Εχω ενα emachines λαπτοπ που θελει αλλαγη το bios chip το οποιο κανει 10 ευρω,φυσικα η acer πουλαει μονο το mb ολοκληρο στην προνομιακη τιμη των 200ευρω! Απλα δεν εχω τοσο λεπτο κολλητηρι και το σκεφτομαι να το αλλαξω μονος μου

Δημοσ.

Κοίτα επειδή είναι γρήγορο μηχάνημα και με βόλευε ακόμα και κάνα 100ρι το έδινα για να το επισκευάσω.

Μην τα πετας ετσι αυτα,γιατι καποιος καλοθελητης θα βρεθει να σου παρει τοσα λεφτα.

Ενα σωρο εταιρειες διαφημιζονται στο ιντερνετ,δεν τις βλεπετε?

Δημοσ.

Ενα σωρο εταιρειες διαφημιζονται στο ιντερνετ,δεν τις βλεπετε?

Ποιές εταιρείες? Πές μου μερικές που επισκευάζουν (όχι αντικαθιστούν)  mainboard σε λάπτοπ. Μ'ενδιαφέρει .

Δημοσ.

Έχει καεί ηλεκτρολυτικός πυκνωτής πάνω στη μητρική που θέλει αλλαγή. Ρώτησα σε 15 εταιρείες επισκευής λάπτοπ καμμιά δεν το αναλαμβάνει.

Μήπως βλέπουν κάτι το οποίο εσύ δεν βλέπεις; Δεν πιστεύω πως ανάμεσα στις 15 εταιρείες δεν βρέθηκε μία που να μπορεί να αντικαταστήσει έναν ηλεκτρολυτικό πυκνωτή (αν είναι ηλεκτρολυτικός πυκνωτής). Υπάρχει πιθανότητα είτε να έχουν καεί και άλλα εξαρτήματα -απλά να φαίνεται με μια πρώτη ματιά μόνο ο ηλεκτρολυτικός-, είτε απλά να μην μπορούν να αναγνωρίσουν και βρουν το ανταλλακτικό.

Το να βρεις service manual από την συγκεκριμένη εταιρεία το θεωρώ απίθανο. Μήπως να το έβγαζες καμιά φωτογραφία, σε περίπτωση που μπορέσει κάποιος να διακρίνει το υλικό; Ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος αντίστοιχος πυκνωτής εκεί κοντά, ώστε να διάβαζες τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου;

Δημοσ.

Ανεβασε μια φωτογραφια οπως σου παν να δουμε τι παιζει.Μη νομιζεις οτι εχει καει μονο οτι εχει μαυρισει, εχω δει ενα σωρο mosfets που χουν καει χωρις να φαινεται τιποτα με το ματι.

Δημοσ.

Το είδε ένας ηλεκτρονικός και μου είπε ότι όντως δεν έχει καεί μόνο ο πυκνωτής αλλά και ασφάλειες , mosfets ,  και ότι δεν συμφέρει η επισκευή γιατί είναι χρονοβόρα και το κόστος υψηλό. Επίσης αυτό που του έκανε εντύπωση όπως και μένα είναι ότι δεν αναφέρει τεχνικά χαρακτηριστικά πάνω στους πυκνωτές της μητρικής. Σκεφτόμουν την περίπτωση στο ίδιο σασί να έβαζα άλλη μητρική από τη δική του αν δεν έβρισκα τη δική του. Γιατί απ'οτι είδα δεν έχουν και πολλές διαφορές οι μητρικές CLEVO της σειράς C5XXX.

Δημοσ.

Αφου εχουν καει και αλλα πράγματα τοτε δεν αξίζει να ασχοληθείς περεταίρω αν ειναι να ανέβει πολυ το κόστος και παλι μπορεί να μην λειτουργεί σωστά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...