Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες, επειδή δεν το κατέχω, θέλω μια τρόμπα ποδιού και ένα κράνος. Οχι τιποτα τρελά αλλα όχι και τίποτε κινεζιές.

Πρεπει να αγοραστούν απ'το ιδιο κατάστημα αναγκαστικά απο κοντά. Για δείτε 2 συνδυασμού σας παρακαλω:

α) http://www.bikestore.gr/aerantlies/279-gf-41n.html#    ,     http://www.bikestore.gr/krani/626-limar-757.html#

β) http://www.podilatorama.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2297&category_id=11&manufacturer_id=90&option=com_virtuemart&Itemid=72   ,     http://www.podilatorama.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2210&category_id=126&manufacturer_id=128&option=com_virtuemart&Itemid=88

γ)http://www.urbanbikes.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=21&prodid=1938   ,     http://www.urbanbikes.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=21&prodid=3412

Σα τρομπα, αυτή στο γ) φαίνεται η στιβαρότερη, (αν και την εχω βρει αθήνα 25ε, αλλά κλαιμαιν, εχει και μεταφορικά). Περί κράνους τώρα...;

Υ.Γ. urbanbomber, μη μου πεις να δωσω κανα 500ρικο για κράνος... :-D :-D :-D

Δημοσ.

Για κρανος εγω θα κοιταζα κατι σε full face. Αμα πεσεις με αυτα που κοιτας, προστατευεις μονο το πανω μερος του κεφαλιου και οχι τα μουτρα σου.

Δημοσ.

Τι φουλφεις μάστορα...

Δεν εχω δεί κανένα κουρσοειδές αναβάτη στην ασφαλτο με φουλφεις κράνος, παρά μόνο τους βουνίσιους...

Δημοσ.

Οκ, εσυ ξερεις τι θες πραγματικα.

Τη γνωμη μου ειπα και δεν μπορω να βρω και ενα θεμα σε ποδηλατικο φορουμ που ελεγε γιατι ολοι full face και στο δρομο και ενας που επεσε με τετοιο σαν αυτο που δειχνεις ειχε κανει τη μουρη κρεας (ειχε βαλει και φωτο) και λεει δεν προστατευει.

Δημοσ.

Aπο τρομπες, δες οποια σου δινει το μεγαλυτερο psi με μια κινηση….. μην κανεις 100 φορες πανω κατω για να φουσκωσεις ενα λαστιχο…  :-D  και η beto vento colour  καλη φαινεται….

δες και την   Topeak Joe Blow Ace Track Pump  :-D

(just kidding)

Το lemar 909 εχω γω…. πολυ ελαφρυ σαν σκαφος, τουλαχιστον σε μενα εκατσε ωραια στο κεφαλι…. αν μπορεσεις να το βρεις καπου και δεν ξεπερναει το budget σου, καλο ειναι…

αλλιως καλο ειναι και αυτο που εβαλες στο λινκ.

Φυσικα αμα βρεις  το Met Parachute καπου…. το πηρες με κλειστα ματια…..

attachment.php?attachmentid=115314&stc=1

Δεν ειναι fullface helmet, απλα εχει το παπαρακι απο κατω που ειναι αποσπωμενο…...

Οχι fullface για κουρσα, θα γελανε και οι πετρες…. ασε που για κινηση μεσα στην πολη δεν βολευει καθολου…..

Δημοσ.

μια χαρα ειναι τα τσοφλια,εδω all mountain/enduro με τσοφλι κανουν εκτως και αν σκοπευεις να πεσεις σε καμια νταλικα,εκει ουτε το full face θα ειναι αρκετο.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι, ρε παιδια, οκ. Μια γνωμη ειπα, επειδη διαβασα κατι (αυτο που ειπα πιο πανω για τον αλλον που ειχε πεσει και χτυπησε στη μουρη με κρανος ''τσοφλι'') και επειδη εγω με το μυαλο μου σκεφτομαι, οτι αφου δεν καλυπτει και το προσωπο, δεν προστατευει ''απολυτα''.

Απο εκει και περα, ουτε γνωστης ειμαι για το τι φορανε, ουτε αν εβλεπα εναν με mountain, trekking, κουρσα στο δρομο με full face δεν θα μου εκανε εντυπωση. Θα μου εκανε. Αλλα σε καθε περιπτωση, δεν θα ελεγα που παει ετσι. Θα ελεγα, θελει να εχει παραπανω προστασια απο οτι με μισο κρανος.

Τωρα, μπορει το full face να εχει και αρνητικα σε κουρσα (και γενικα) στην οδηγηση απο οτι διαβαζω:

''γενικα για κλειστο κρανος δεν εχεις πολλες επιλογες στο ποδηλατο. εχε στο μυαλο σου ομως οτι δυσκολευει πολυ η αναπνοη και ανεβαινει η θερμοκρασια του κεφαλιου. αν η διαδρομη που καλυπτεις ειναι μεγαλη,απαιτητικη κτλ ειδικα το καλοκαιρι θα ειναι αφορητο. γενικα αν βλεπεις οτι στο ποδηλατο με τη διαδρομη που κανεις ανεβαζεις παλμους δεν στο προτεινω. γιαυτο στην αρχη σου ειπα οτι τα φορανε οσοι κανουν κατηφορα ποδηλατο.

ακομα αν η διαδρομη που κανεις ειναι μεγαλη χιλιομετρικα και οι ταχυτητες σου μεγαλες (πχ 20+ χιλ/ωρα μεση ταχυτητα) θα σε δυσκολεψει το κρανος. οι απωλειες σε ενα ποδηλατο κουρσας ειναι περιπου 80% αεροδυναμικες. οσο και αν σου φαινεται γελοιο ενα FF κρανος σε σκυφτο ποδηλατο δρομου θα εχει διαφορα μεγαλη.''

Απο το ποστ #2 εδω.

Αλλα κατι τετοιο σαν αυτο που παρεθεσε ο Unabomber πιο πανω, πιο καλο το βλεπω που εχει και το υποσιαγωνο.

Δημοσ.

το κρανος ειναι κυριως για να μη τσακισεις τη κεφαλα σου επειδη ειναι το μονο μερος που δεν εχει κρεας.ειναι κατευθειαν κοκαλο.πχ μια στουκα τρως στο ντουλαπι κ την ακους λιγο.

αναποφευκτα συγκρινονται με τα κρανη μηχανων μονο που εκει μιλαμε για ταχυτητες 4πλασιες του ποδηλατου συν οτι ο αναβατης δεν καταβαλει προσπαθεια για να ιδρωσει κλπ.

στο διαταυτα οτι θεωρει ο καθενας φοραει.φουλ φεις-αποσπωμενο-φτηνο-ακριβο.

σε καθε περιπτωση δε θα σε κανει ατρωτο το κρανος,απλα θα γλυτωσεις απο μια γελοια τουμπα καποια σοβαροτερη βλαβη.

η μεγαλυτερη ασφαλεια ειναι η ενεργητικη,οποτε φροντιζουμε το ποδηλατο ναχει φρενα κ λαστιχα υπερ-λειτουργικα κ εμεις να ειμαστε συγκεντρωμενοι.

• Like 1
Δημοσ.

Εχω δει τυπο με κρανος μηχανης πανω σε κουρσακι….. να βγαζει το κρανος στο φαναρι, και εσταζε απο τον ιδρωτα…. χαχαχαχα….. :-D

το αστειο της ολης φασης ειναι οτι η θερμοκρασια ηταν καπου 0-5 βαθμους…. οποτε με το που το εβγαλε, ανετα μπορει να επαθε ψυξη στα καλα καθουμενα…..

Παντως περα απο την πλακα, ειναι να μην σου τυχει….

και εξοπλισμο χιλιαδων euros να φορας, αμα δεν σε θελει η τυχη, απλα την εκατσες….

Γιατι εσυ μπορει να εισαι προσεκτικος μεχρι εκει που δεν παει, αλλα ο αλλος με το αμαξι η οτιδηποτε αλλο μπορει να ειναι μα…..ας και να στην κατσει την στραβη εκει που δεν το περιμενεις…. 

Δημοσ.

τετοιον εχω δει κ γω.ποδηλατο mountain της κακιας ωρας κ μαυρο κρανος μηχανης.λολ.

σιγουρα,οπως ολες οι δραστηριοτητες εχει κ αυτη τα δικα της.για μενα οσο δεν εισαι προκλητικος κ παραμενεις προνοητικος οδηγος εισαι ασφαλης.τωρα αν πηγαινεις ταπα κ την δεις ξερω γω πρωταθλητης οκ.ειτε κανεις μτβ ειτε κουρσα.

πανω απολα σεβασμος στον κοκ κ να μην περιμενεις απο τον αλλο να σε δει,σεβαστει,κλπ. στο αστικο περιβαλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Στο αστικο περιβαλλον το μονο που μπορεις να κανεις για να προφυλαχθεις ειναι να εισαι 4x προσεκτικος σε σχεση με την υπεθρο η το βουνο επειδη οι αλλοι δεν θα σε προσεξουν,ο ποδηλατικος εξοπλισμος,δεν προβλεπει προστασια για συκρουση με αυτοκινητα κλπ,στην ποδηλασια δρομου αν πεσεις ενα τσοφλι θα κανει τη δουλεια του,στο downhill δεν ειναι αρκετο γιατι παιζουν βραχοι,δεντρα,drops και αλματα απο το θεο, με ταχυτητες κοντα στα 60kmh αλλα αν σκασω σε ενα wrangler δε θα με σωσει το fullface!

Δημοσ.

Πάντως στη πόλη έχω προσέξει ότι όσοι είναι με αυτοκίνητο πάνε σαν χεσμένοι όταν σε βλέπουν, σε καμιά διασταύρωση ίσως υπάρχει θέμα που φεύγουν αέρα πατέρα

Περισσότερα θέματα είχα με τους πεζούς σε ποδηλατόδρομο παρά με τα αυτοκίνητα στο δρόμο

• Like 1
Δημοσ.

Τσίμπησα μεταχούρα ένα γαμάτο mountain μαρκας focus. Άψογο το ποδηλατικό, αλλα έχω ένα θέμα. Έχει υδραυλικά δισκόφρενα και μου έχει στην δεξιά μανέτα το μπροστινό και στην αριστερή το πίσω. Επειδή έχω συνηθίσει αντίστροφα, παίζει να τα αλλάξω? Πήγα να κάνω μια βόλτα και κόντεψα να σκοτωθώ!

Δημοσ.

μεγειες μαν.

εννοειται οτι μπορεις να τα αλλαξεις.θα πας σε ενα ποδηλαταδικο κ 8α σου κανει τη τραμπα,δεν ειναι κατι ιδιαιτερο.

αρκετοι τα βαζουν ετσι αναποδα γιατι εχουν συνηθισει απο τις μηχανες ετσι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...