Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε επειδή τα λεφτά που δίνεις για ποιοτικό ποδήλατο δεν αρκούν άποψή μου είναι να πας σε κάποιο πιό εξειδικευμένο forum π.χ. Link.png Site: http://www.cyclist-friends.gr/forum.php">αυτό ή Link.png Site: http://www.podilates.gr/forum">αυτό και να θέσεις εκεί τα ερωτήματά σου που θα πάρεις και περισσότερες απαντήσεις και λογικά εγκυρότερες. Τουλάχιστον αν είναι να πάρεις ένα μέτριο ποδήλατο να είναι το καλύτερο από τις επιλογές σου.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυο φωτογραφιες απο την σημερινη μου απογευματινη βολτα στο Δαφιν. Η δευτερη ειναι το πιο μεγαλο drop που υπαρχει σε ενα μονοπατι που εχουν δημιουργησει στο Αλσος, το οποιο ξεκιναει απο τον "περιφερειακο" δρομο του Δασους Χαιδαριου και καταληγει χαμηλα στο υψος της Λεωφορου Αθηνων. Δειτε ενα σχετικο

.

IMAG0221.jpg

IMAG0223.jpg

Υ.Γ Σορρυ για την κακη ποιοτητα των φωτογραφιων απλα ειναι απο το κινητο μου :ph34r:

• Like 1
Δημοσ.

Ωραιος ο Caiden^^

Μιας και το αποφασισα ας βαλω τις φωτο απο το αλλο θεμα που κλειδωθηκε,για να δουμε την αλλη μερια του ποικιλου(πετρουπολη).

Εγκατελημενο αυτοκινητο στο Ποικιλο Ορος:

img20130112142644.jpg

Βροχη1:

img20121121153111.jpg

Βροχη2:

img20121121151813.jpg

Βροχη3:

img20121121151105.jpg

Γηπεδα Γρηγοριου Πετρουπολης:

camerazoom2013032312542.jpg

Μονοπατακι:

1431y.jpg

camerazoom2013032312531.jpg

Οποιος θελει να δει το μερος ανεβαζω και αλλες εχω μπολικες.

Σημερα ειχε 15 χιλιομετρακια χαλαρη βολτιτσα.

• Like 1
Δημοσ.

Κι εκεί που έλεγα να πάρω ποδήλατο πόλης το φθινόπωρο, βλέπω κάτι τέτοια και θέλω βουνού :P

Btw ποιο Ideal είναι αυτό??

Γενικότερα στα 300-360 ευρώ βλέπω παίζουν αρκετά αξιόλογα όπως:

Ideal Strobe 2012 http://www.idealbikes.net/?section=2294&language=el_GR&itemid1494=2315&detail1494=1

Cube 260 Race http://www.cube.eu/en/hard/cross-country/260-race-green/

GT Aggressor 3.0 http://www.gtbicycles.com/2013/bikes/mountain/trail/aggressor-3-0

Specialized Hardrock http://www.specialized.com/us/en/bikes/mountain/hardrock/hardrockdisc26

Ξεχωρίζει κάποιο από τα παραπάνω??

Δημοσ.

Ασε την πολη ρε και πιασε βουνο. :P

Το ποδηλατο ειναι το ideal boommax 2012.Εαν θες και αλλες για να...."ψηθεις" απλα πες το μου.

Στα ποδηλατακια που εδειξες,θα πηγαινα στο cube μονο και μονο γιατι εχει vbrake και οχι δισκοφρενα.Ο λογος ειναι γιατι εχει μηχανικα δισκοφρενα,αρα σε σχεση με τα vbrakes:βαρος,πολυπλοκοτητα στο σερβισ,πιο αδυναμο φρεναρισμα το οποιο απαιτει δυναμη στα χερια σου.Προσωπικα προτεινω δισκοφρενα να κοιτατε μονο υδραυλικα,εστω και την αρχικη σειρα μιας εταιριας.Επισης λες για πολης,οποτε πραγματικα δεν χρειαζονται. :-)

Βεβαια το χρωμα ειναι λιγο μπιαχ αλλα οκ γουστα ειναι αυτα. :P

Δημοσ.

@zizu κοιτα και κατι σε μεταχειρισμενο. Στην παρουσα φαση λογω της καταστασης που βρισκομαστε βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες. (Πριν 3 μηνες γνωστος μου πηρε ενα Cube απο 1000 ευρω, μονο 400!)

@Nemesis το εχεις πατησει καθολου το μονοπατι? Εγω σημερα πηγα 3 αναγνωριστικες διαδρομες οσο πιο ηρεμα μπορουσα (ηθελα να αφησω τελειως τα φρενα) λογω οτι ακομα δεν εχει ερθει ο εξοπλισμος και δεν ηθελα να σπασω τιποτα σε ενδεχομενη πτωση (κουφια η ωρα :ph34r: )

Δημοσ.

Ασε την πολη ρε και πιασε βουνο. :P

Το ποδηλατο ειναι το ideal boommax 2012.Εαν θες και αλλες για να...."ψηθεις" απλα πες το μου.

Στα ποδηλατακια που εδειξες,θα πηγαινα στο cube μονο και μονο γιατι εχει vbrake και οχι δισκοφρενα.Ο λογος ειναι γιατι εχει μηχανικα δισκοφρενα,αρα σε σχεση με τα vbrakes:βαρος,πολυπλοκοτητα στο σερβισ,πιο αδυναμο φρεναρισμα το οποιο απαιτει δυναμη στα χερια σου.Προσωπικα προτεινω δισκοφρενα να κοιτατε μονο υδραυλικα,εστω και την αρχικη σειρα μιας εταιριας.Επισης λες για πολης,οποτε πραγματικα δεν χρειαζονται. :-)

Βεβαια το χρωμα ειναι λιγο μπιαχ αλλα οκ γουστα ειναι αυτα. :P

A και εγώ νόμιζα ότι με δισκόφρενο είναι καλύτερα για βουνό, πάντως και το aggressor με v-brakes είναι ενώ και το hardrock έχει πιο οικονομική έκδοση με v-brakes. Τώρα απ'ότι βλέπω και τα 3 αυτά προσφέρουν τα ίδια πράγματα άρα είναι θέμα γούστου??

Αν θες ανέβασε και καμιά φώτο ακόμα :)

Το κακό δε, είναι ότι μένω αρκετά κοντά στην Πετρούπολη και ψήνομαι ακόμα περισσότερο :D

@zizu κοιτα και κατι σε μεταχειρισμενο. Στην παρουσα φαση λογω της καταστασης που βρισκομαστε βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες. (Πριν 3 μηνες γνωστος μου πηρε ενα Cube απο 1000 ευρω, μονο 400!)

@Nemesis το εχεις πατησει καθολου το μονοπατι? Εγω σημερα πηγα 3 αναγνωριστικες διαδρομες οσο πιο ηρεμα μπορουσα (ηθελα να αφησω τελειως τα φρενα) λογω οτι ακομα δεν εχει ερθει ο εξοπλισμος που πηρα

Επειδή είναι ποδήλατο βουνού και επειδή δεν γνωρίζω και πολλά από ποδήλατα, φοβάμαι μην έχει κανένα στράβωμα ο σκελετός ή κανένα άλλο πρόβλημα που δεν φαίνεται εύκολα και την πατήσω, γιαυτό δεν πολυκοιτάζω τις αγγελίες...

Δημοσ.

@Nemesis το εχεις πατησει καθολου το μονοπατι? Εγω σημερα πηγα 3 αναγνωριστικες διαδρομες οσο πιο ηρεμα μπορουσα (ηθελα να αφησω τελειως τα φρενα) λογω οτι ακομα δεν εχει ερθει ο εξοπλισμος και δεν ηθελα να σπασω τιποτα σε ενδεχομενη πτωση (κουφια η ωρα :ph34r: )

Το μονοπατι της φωτο ειναι πολυ ευκολο,σχεδον φλατ.Απλα σε ενα σημειο φλερταρεις με τον γκρεμο οποτε εχει ωραια θεα,αλλα δεν ειναι κατι δυσβατο οπως κατι part a,b,c κτλ.Το μονοπατι φαινεται στο βιντεο απο το 0:09 και μετα.

Εσυ γενικα βολταρεις ή κανεις κολπακια και αλματιακια στην αρχη τους αλσους;Εμεις σημερα ανεβηκαμε απο τον δρομο που δειχνει φατσα την λιμνη στον σκαραμαγκα,μεχρι την κορυφη και μετα καταβαση απο τον δρομο του δασους χαιδαριου και ξανα στην πυλη του δαφνιου.Ειδικα το βραδυ ειναι ολα τα λεφτα με την δροσια.

Edit:Για πιο μονοπατι λες;Εγω λεω για αυτο στις δικες μου φωτο.Στις δικες σου δεν το εχω πατησει καθολου.

A και εγώ νόμιζα ότι με δισκόφρενο είναι καλύτερα για βουνό, πάντως και το aggressor με v-brakes είναι ενώ και το hardrock έχει πιο οικονομική έκδοση με v-brakes. Τώρα απ'ότι βλέπω και τα 3 αυτά προσφέρουν τα ίδια πράγματα άρα είναι θέμα γούστου??

Αν θες ανέβασε και καμιά φώτο ακόμα :)

Το κακό δε, είναι ότι μένω αρκετά κοντά στην Πετρούπολη και ψήνομαι ακόμα περισσότερο :D

Για βουνο ειναι καλυτερο σιγουρα το δισκοφρενο,αρκει να ειναι υδραυλικο.Το vbrake λογω οτι πιανει ολην την ζαντα(>=26 ιντσες) εχει καλυτερο και δυνατοτερο φρεναρισμα.Επισης ειναι πολυ απλο να αλλαξεις τακακια και ασφαλως εχει χαμηλοτερο βαρος.Το δισκοφρενο απο την αλλην "δαγκωνει" σε μια μικρη δισκοπλακα,αρα πιο αδυναμο φρεναρισμα+ενα εξτρα βαρος να περιστεφεται μαζι με την ροδα.

Το υδραυλικο λογω υγρου δεν θελει μεγαλη δυναμη στο χερι σου και για αυτο επιτυγχανει καλυτερο φρεναρισμα απο τα αλλα.Αλλα δυστηχως πρεπει να ανεβεις σε τιμη.

Σκεψου με το παλιο μου ποδηλατο με τα vbrakes ποναγαν τα χερια μου σε μεγαλες καταβασεις γιατι ηθελε δυναμη για να φρεναρει(το συρματοσχοινο δεν βοηθαει καθολου την κατασταση).Οποτε δεν θελω καν να σκεφτομαι τι θα τραβαγα με ενα μηχανικο δισκοφρενο.

Εαν μενεις κοντα πετρουπολη,στο πισω(για εμενα) βουνο εχει φανταστικα μερη να πας και δεν θα ξεκολας.Φωτο ερχονται σε λιγο.

Δημοσ.

Εννοουσα το δικο μου στις φωτο :devil: . Κοιτα γενικα μου αρεσει να πηγαινω χαλαρες βολτουλες αλλα γουσταρω απειρα τα μονοπατια τετοιου στυλ και γενικα οτιδηποτε μου ανεβαζει την αδρεναλινη στα υψη. Περιμενω να μου ερθει ο εξοπλισμος και θα το λιωσω.

zizu μπορεις να μπεις στα ποδηλατικα forum που εχουν αγγελιες και να κοιταξεις εκει. Για πιο σιγουρια μπορεις να συναντηθεις πχ με τον πωλητη και να το πας σε ενα καταστημα να στο ελεγξουν αν ειναι οντως απροβληματιστο. Αν θες πες ενα ποσο που διαθετεις και τι μεγεθος θες, ωστε αν δω κατι καλο να στο πω για να ριξεις μια ματια

Δημοσ.

More photos

Διαδρομη1:

4e04.jpg

Διαδρομη2:

d1ap.jpg

Ηλιοβασιλεμα1:

0wem.jpg

Ηλιοβασιλεμα2:

xjdo.jpg

Κεραιες(μακρια):

4l86.jpg

Βροχη:

0wsj.jpg

Μονοπατι part C:

owvh.jpg

Καταληξη part C:

jte8.jpg

Λασπολαγνεια:

8rw5.jpg

Χελωνα: :P

ls81.jpg

Ακομα το σκεφτεσαι για ασφαλτο; :devil:

Δημοσ.

Ωπα τωρα που βλεπω καλυτερα το ποδηλατο σου μηπως κατα τις 6:45-7:00 σημερα εβγαινες απο την πανω εξοδο, απεναντι απο την Τσιμισκη?

Δημοσ.

@Caiden

Οχι μαλλον αλλον ειδες.

προς όσους εχουν υδραυλικά.

σε σας το πισω φρένο "κλειδώνει" τον τροχό όταν ειστε πάνω? ή απλα τον φρεναρει για τα καλα? 

Φρεναρει οσο το πατησεις.Ασφαλως μετα απο ενα σημειο τον μπλοκαρει οπως ολα τα φρενα.Εγω παντως λιγο το παταω το πισω,70+% τα ριχνω μπροστα.

Εννοουσα το δικο μου στις φωτο :devil: . Κοιτα γενικα μου αρεσει να πηγαινω χαλαρες βολτουλες αλλα γουσταρω απειρα τα μονοπατια τετοιου στυλ και γενικα οτιδηποτε μου ανεβαζει την αδρεναλινη στα υψη. Περιμενω να μου ερθει ο εξοπλισμος και θα το λιωσω.

Απο πισω απο τις κεραιες εχεις παει να δεις τα μονοπατια;part a,b,c κτλ;Δεν ειναι τεχνητα για αλματα κτλ,αλλα θελει τρελο skill για να τα κατεβεις+οτι εχουν παραααααα πολυ πετρα.Εγω πολυ σπανια παω εκει,πραγματικα λυπαμαι το ποδηλατο.Εαν ειχα κανα fs am δεν θα ειχα θεμα. :D

Δημοσ.
Απο πισω απο τις κεραιες εχεις παει να δεις τα μονοπατια;part a,b,c κτλ;Δεν ειναι τεχνητα για αλματα κτλ,αλλα θελει τρελο skill για να τα κατεβεις+οτι εχουν παραααααα πολυ πετρα.Εγω πολυ σπανια παω εκει,πραγματικα λυπαμαι το ποδηλατο.Εαν ειχα κανα fs am δεν θα ειχα θεμα. :D

Μονο στις φωτογραφιες που ανεβαζουν τα εχω δει. Δεν εχω παει να τα ψαξω για τον ιδιο ακριβως λογο με εσενα, κριμα να καταστρεψω το ποδηλατο. Αν ειχα κανενα specialized enduro δεν θα ειχα κανενα θεμα να τα περναω αερα :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...