Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά!!

Το ktm το είδα σήμερα από κοντά και μου φάνηκε πολύ καλό και προσεγμένο (με ταχύτητες στις μανέτες και ο σκελετός έχει εσοχή για να περνάνε τα συρματόσχοινα) και μου άρεσε και οπτικά..

Επίσης, και το scott μου αρέσει πολύ (βασικά πιο πολύ και από τα 3) και θα πάω από βδομάδα να το δω μαζί με το ideal αλλά με προβλημάτισε αυτός στο ποδηλατάδικο που μου είπε ότι συμφέρει καλύτερα το megisto (το οποίο δεν μου αρέσει και οπτικά αλλά και σαν μάρκα προτιμώ τις άλλες)....

Edit : Μόλις είδα κι αυτό http://www.stergioubikes.gr/product.php?products_id=427 και φαίνεται αρκετά αξιόλογη επιλογή και ωραίο οπτικά αλλά δεν ξέρω τη μάρκα...

Είναι καλά τα Merida??

Δημοσ.

Τα merida είναι γενικά τίμια ποδήλατα. Η εταιρία πουλάει κυρίως mountain bikes.

Σχετικά με τα ποδήλατα που συγκρίνεις, Το KTM σίγουρα θα έχει τον πιο προσεγμένο σκελετό.

Το scott δεν έχει ανάρτηση, η οποία αφενός προσθέτει βάρος και σε ανηφόρες δυσκολεύει, ειδικά αν δεν κλειδώνει. Για απλή χρήση μέσα στην πόλη θα έπαιρνα το ΚΤΜ. Έχουμε μπόλικες λακκούβες στους δρόμους και ίσως φανεί πιο άνετο.

Δημοσ.

Αυτά που παρατηρήσατε κι εσείς είναι τα +/- του merida.

Δηλαδή, ανάρτηση με κλείδωμα αλλά 14+ κιλά που είναι αρκετά...

Θα τα δω από κοντά και όποιο μου αρέσει πιο πολύ θα πάρω γιατί οι διαφορές τους είναι πολύ μικρές απ'ότι κατάλαβα.

Δημοσ.

στα + της merida ειναι οτι κατασκευαζει μονη της τους σκελετους, πραγμα που σημαινει οτι συγκριτικα με μια αλλη μαρκα που εχει τα ιδια περιφερειακα θα εχει καλυτερη τιμη

γενικα ειναι καλα ποδηλατα, τιμια για τα χρηματα τους

btw και εγω merida εχω (το speeder t1)  :-)

Δημοσ.

Η merida έχει έδρα στην Ταϊβάν όπου κατασκευάζει και τους σκελετούς της. Είναι τίμια ποδήλατα όπως είπα και πριν, απλά η τιμή τους δεν είναι τόσο χαμηλή όσο θα έπρεπε αν συγκρίνεις περιφερειακά και βάρος. Είναι mountain bike oriented εταιρία.

Δημοσ.

Παιδες ολοι ταιβαν ψωνιζουν σκελετα,μεγαλες εταιριες επενδυουν στο R&D αλλα και παλι η παραγωγη γινεται εξ ανατολας και ολοι οι υπολοιποι ψωνιζουν φασον αυτων με το αναλογο αντιτιμο,εξαιρουνται μικρες boutique εταιριες τυπου intense χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος.Η merida ειναι ταιβανικη (λολ) με ταιβανεζικα σκελετια και R&D γερμανικο,οσο ελληνικη δηλαδη ειναι και η ideal.Συναρμολογηση κανουν.

Δημοσ.

Παιδες ολοι ταιβαν ψωνιζουν σκελετα,μεγαλες εταιριες επενδυουν στο R&D αλλα και παλι η παραγωγη γινεται εξ ανατολας

Αν εξεραισεις μερικους σκελετους της trek,specialized κτλ που ειναι καθαρα made in usa.Με τιμη στα υψη βεβαια.Επισης εαν δεν κανω λαθος η fidusa(ελλαδα) φτιαχνει δικους της σκελετους και δεν παιρνει φασον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες μια βοήθεια, αν και δε ξερω κατα ποσο ειναι δυνατό μεσω νετ.

Εχω θέμα με το πίσω φρένο στο ποδήλατο. Είναι δισκοφρενο μηχανικό. Δεν εχω επαναφορά της μανέτας, κολλάει δηλαδή καθως φρενάρω και μένει εκεί.

Δεν εβγαλα ακρη με τις ρυθμίσεις με ολα αυτά τα βιδάκια...

Μηπως θέλει κάνα λιπαντικο; στη μανέτα ή μέσα στη ντίζα; μπορεί να λέω και μλκς βέβαια...

και

άλλαξα σήμερα ελάστικα. Απο 700Χ40c πήγα σε 700Χ30c καθαρά ασφάλτινα. Αφησα ομως τις σαμπρέλες των πρώτων ελαστικών.

Θα έχω κάνα θέμα ; να βάλω τις μικρότερες/προβλεπόμενες;

και

Τα base layer (ισοθερμικά) και ένα φλις windstop που πήρα πως πλένονται; βαθμούς, χέρι, πλυντήριο; δε λένε κάπου μη τα πάρει ο διάολος.

Επεξ/σία από kanesaxo
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

λοιπόν, μετά από σκέψη και σκέψη και ψάξιμο και ψάξιμο, καταλήξαμε. Δευτέρα παραγγέλνουμε. Μου πήρε κάνα τρίμηνο σχεδόν να αποφασίσω :-D

Θα παίξει καστομιά. Βρήκα έναν ποδηλατά που μου φάνηκε σωστός και ωραίος και μου έκανε κλικ, και αυτά που μου πρότεινε μου άρεσαν. Καταρχήν με έβαλε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να θέλω/να μου χρειάζεται/να μου ταιριάζει καλύτερα ένα trekking. Μου έδωσε ένα mountain και ένα trekking να δοκιμάσω. Κατέληξα ότι θέλω mountain. Οπότε:

Θα πάρουμε αυτόν ή αυτόν τον σκελετό. Το πλάνο στήθηκε πάνω στον πρώτο. Ο δεύτερος είναι (λέει) πολύ καλύτερος και ακριβότερος, αλλά υπάρχουν κάποια κομάτια σε προσφορά, και θα βγουν ίδια τιμή, αν βρούμε όμως στο μέγεθός μου. Εμφανησιακά ο μπλε-μαύρος μου αρέσει πιο πολύ, αλλά ο κόκκινος λέει είναι πολύ καλύτερος και αξίζει τον κόπο.

από περιφερειακά:

πηρούνι  suntour xcr 100 χωρίς lock out.

φρένα tektro (v brakes)

λεβιεδες stef 51 acera

πρόσθιο derailleur co50 shimano

οπίσθιο derailleur acera shimano

crankset suntour xct

ζάντες berreta διπατες

λάστιχα kenda

και όλα αυτά πλαισιωμένα από λαιμούς-τιμόνια-σέλες-παλουκόσελα κλπ κλπ αξιοπρεπή, καλύτερα (λέει) απότα μανίσια (δεν επέμενα παραπάνω σε αυτά, δεν έχω γνώση άλλωστε...)

Αν υπάρχουν γνώμες, ενστάσεις, προτάσεις, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Δευτέρα πρωί σταντάρουμε την ύπαρξη ή μη του κόκκινου σκελετού στο σωστό μέγεθος, και παραγγέλνουμε. Ευχαριστώωωωω :-)

Δημοσ.

Τα base layer (ισοθερμικά) και ένα φλις windstop που πήρα πως πλένονται; βαθμούς, χέρι, πλυντήριο; δε λένε κάπου μη τα πάρει ο διάολος.

Στο πλυντήριο μαζί με τα μάλλινα, στους 30°C.

Ακόμα καλύτερα στο χέρι με κάποιο «μαλακό» απορρυπαντικό, αλλά ποιος κάθεται να κάνει κάτι τέτοιο...

Δημοσ.

λοιπόν, μετά από σκέψη και σκέψη και ψάξιμο και ψάξιμο, καταλήξαμε. Δευτέρα παραγγέλνουμε. Μου πήρε κάνα τρίμηνο σχεδόν να αποφασίσω :-D

Θα παίξει καστομιά. Βρήκα έναν ποδηλατά που μου φάνηκε σωστός και ωραίος και μου έκανε κλικ, και αυτά που μου πρότεινε μου άρεσαν. Καταρχήν με έβαλε να σκεφτώ το ενδεχόμενο να θέλω/να μου χρειάζεται/να μου ταιριάζει καλύτερα ένα trekking. Μου έδωσε ένα mountain και ένα trekking να δοκιμάσω. Κατέληξα ότι θέλω mountain. Οπότε:

Θα πάρουμε αυτόν ή αυτόν τον σκελετό. Το πλάνο στήθηκε πάνω στον πρώτο. Ο δεύτερος είναι (λέει) πολύ καλύτερος και ακριβότερος, αλλά υπάρχουν κάποια κομάτια σε προσφορά, και θα βγουν ίδια τιμή, αν βρούμε όμως στο μέγεθός μου. Εμφανησιακά ο μπλε-μαύρος μου αρέσει πιο πολύ, αλλά ο κόκκινος λέει είναι πολύ καλύτερος και αξίζει τον κόπο.

από περιφερειακά:

πηρούνι  suntour xcr 100 χωρίς lock out.

φρένα tektro (v brakes)

λεβιεδες stef 51 acera

πρόσθιο derailleur co50 shimano

οπίσθιο derailleur acera shimano

crankset suntour xct

ζάντες berreta διπατες

λάστιχα kenda

και όλα αυτά πλαισιωμένα από λαιμούς-τιμόνια-σέλες-παλουκόσελα κλπ κλπ αξιοπρεπή, καλύτερα (λέει) απότα μανίσια (δεν επέμενα παραπάνω σε αυτά, δεν έχω γνώση άλλωστε...)

Αν υπάρχουν γνώμες, ενστάσεις, προτάσεις, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτες. Δευτέρα πρωί σταντάρουμε την ύπαρξη ή μη του κόκκινου σκελετού στο σωστό μέγεθος, και παραγγέλνουμε. Ευχαριστώωωωω :-)

Πρωτη ενσταση:Εισαι σιγουρος οτι ειναι κοκκινος ο σκελετος,γιατι προς το ροζ το βλεπω απο τις φωτογραφιες. :P

Για τα αλλα,πες μια τιμουλα για το καθενα απο αυτα και γενικα ποσο θα σου βγει το ολικο κοστος+εργατικα.Εσυ εχεις ψαξει τα περιφεριακα που θα σου βαλει σε αλλα site;

Δημοσ.

ροζ; Λες; Δεν τον είδα από κοντά, μόνο σε φωτό... Λες να μας βγει ροζουλί;

Τιμή για το καθένα δεν ξέρω, όλα μαζί κομπλέ με εργατικά = 300 ευρώπουλα. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλον σκελετό. Να ψάξω τα περιφερειακά για τιμές εννοείς; Δεν είμαι και ειδικός, αλλά νομίζω το σύνολο είναι σαφώς καλύτερο από το ideal freeder πχ, που βγαίνει σε αυτά τα λεφτά.

Δημοσ.

Ααα ελεγα μωρε εαν σου ειχε πει τιμη για καθε ενα ξεχωριστα απο τα περιφεριακα,ωστε να επαιρνες και μια ιδεα στο ιντερνετ για το τι τιμες παιζουν.Δεν ειμαι 100% σιγουρος,αλλα μου φαινεται πολυ καλη τιμη.Ολα καινουρια και στο μεγεθος σου,ετσι;

Αφου λες οτι ο δευτερος σκελετος(ο ροζ ντε.... :P  ) ειναι ακριβοτερος και καλυτερος απο τον πρωτο,τοτε πως σου βγαινει τα ιδια λεφτα με τον εναν ή τον αλλον σκελετο;

Ο μονος μου δισταγμος ειναι στα φρενα.Δεν ειχα ποτε τρεκτο,αλλα ουτε εχω ακουσει κατι(καλο ή κακο) για αυτην.

Δημοσ.

300 ευρώπουλα

Άμα είναι να κάνεις τόσο ντόρο για 300€ ποδήλατο, πού να έδινες 600 ας πούμε. Που και με τα 600 ακόμα σε entry level υλικό είσαι... :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...