majunior Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Havik είπε θα διαφωνήσω, επίσης η πρέσα πολλών "ποδηλατάδικων" είναι η ματσόλα....άσε που προτιμώ να το φτιάχνω μόνος μου. Πόσες φορές θα χρειαστεί να αλλάξεις bb bearings; Αν το ποδηλατάδικο που πήγες τα έβαζε με ματσόλα βρες ένα ποδηλατάδικο που έχει πρέσα. Και για να μην πολυλογούμε, αν και δεν έχω πάρει φθηνιάρικα εργαλεία συγκεκριμένα για bb, έχω χρησιμοποιήσει φθηνιάρικα εργαλεία για cups στο headtube που είναι παρόμοια. Μπορεί να δουλέψουν αλλά σε κάποια bb μπορεί και όχι, μπορεί να κάνουν ζημιά αλλά μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση με ένα επώνυμο bearing press και αφού είναι μια σπάνια επισκευή που δε σου χρειάζεται συχνά, καλύτερα πήγαινε σε ένα ποδηλατάδικο με ακριβώς αυτό το εργαλείο. Με 30 και 40 ευρώ από το Temu αγοράζεις μόνο αβεβαιότητα. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από majunior 2
VonLoutsos Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2024 Ίσως το έχετε δει πως παίζει για ηλεκτρικό αυτή η προσφορά στα 799. Με τιμή Ελλάδας στα 1700 (και όποια επιδότηση) https://www.bike-mailorder.com/momentum-voya-e-3-10-speed-bumblebee 2
diamand Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 https://www.praktiker.gr/m/p/everest-trail-cross-28-anthraki-podilato-trekking-alouminiou-me-21-taxytites-133986 Είναι VFM σ αυτή τη τιμή με Shimano και μου λένε εχει διπλή ζάντα;
ak13ak Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Καλησπερα, λιγο ασχετη ερωτηση αλλα ισως καποιος ξερει: Λογω αναχωρησης θελω να δωσω ενα αντρικο και ενα γυναικειο ποδηλατο μαζι με τη universal βαση για το αυτοκινητο. Υπαρχει καποιο καταστημα που να μπορω να τα δωσω ολα μαζι για να μην ψαχνω ιδιωτες αλλα οχι κοψοχρονια; Το ενα ideal freeder disc το αλλο orient comfort αν εχει σημασια η μαρκα. Καλοσυντηρημενα και με νεα λαστιχα ειμαι διατεθειμενος να πεσω μεχρι τα 600€
Glikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, ak13ak είπε Καλησπερα, λιγο ασχετη ερωτηση αλλα ισως καποιος ξερει: Λογω αναχωρησης θελω να δωσω ενα αντρικο και ενα γυναικειο ποδηλατο μαζι με τη universal βαση για το αυτοκινητο. Υπαρχει καποιο καταστημα που να μπορω να τα δωσω ολα μαζι για να μην ψαχνω ιδιωτες αλλα οχι κοψοχρονια; Το ενα ideal freeder disc το αλλο orient comfort αν εχει σημασια η μαρκα. Καλοσυντηρημενα και με νεα λαστιχα ειμαι διατεθειμενος να πεσω μεχρι τα 600€ Φίλτατε με όλο τον σεβασμό τα ποδήλατα που αναφέρεις δεν πιάνουν τόσο. Το Orient το βλέπω στα ~175 καινούριο στο skroutz και το ideal αν και εξαντλημένο, θεωρώ δεν πιάνει πάνω από 100-150 max. Υπόψιν ότι είναι και τα 2 μεταχειρισμένα. Την βάση δεν ξέρω πόσο την πήρες αλλά με μια ματιά στο skroutz γύρω στα ~50 έχει μια απλή. 12 ώρες πριν, diamand είπε https://www.praktiker.gr/m/p/everest-trail-cross-28-anthraki-podilato-trekking-alouminiou-me-21-taxytites-133986 Είναι VFM σ αυτή τη τιμή με Shimano και μου λένε εχει διπλή ζάντα; Φίλε μου τι budget διαθέτεις και τι χρήση θα κάνεις? Στα λεφτά αυτά φαίνεται τίμιο , συν ότι θα είναι καινούριο. Αλλιώς ανεβαίνεις budget και πας σε κάτι καλύτερο είτε σε μεταχειρισμένο. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από Glikos 2
diamand Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Glikos είπε Φίλε μου τι budget διαθέτεις και τι χρήση θα κάνεις? Στα λεφτά αυτά φαίνεται τίμιο , συν ότι θα είναι καινούριο. Αλλιώς ανεβαίνεις budget και πας σε κάτι καλύτερο είτε σε μεταχειρισμένο. Η χρήση θα είναι περισσότερο για βολτίτσα το ΣΚ μαξ στα 5χλμ απόσταση με τα παιδιά, και διαδρομές σπίτι - κέντρο για δουλειές , ψώνια κλπ. 3-5 χλμ δύο τρεις φορές τη βδομάδα το μέγιστο... Δεν θέλω να διαθέσω κάτι περισσότερο απο 200 ευρώ, οπότε λογικά καλή ευκαιρία μου φαίνεται...
Petros Electron Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, Glikos είπε Φίλτατε με όλο τον σεβασμό τα ποδήλατα που αναφέρεις δεν πιάνουν τόσο. θα συμφωνήσω και εγώ με τον @Glikos δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο σε αυτά τα ποδήλατα για να τα ζητάς 600 ευρώ με μια βάση αυτοκίνητου.
Glikos Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, diamand είπε χρήση θα είναι περισσότερο για βολτίτσα το ΣΚ μαξ στα 5χλμ απόσταση με τα παιδιά, και διαδρομές σπίτι - κέντρο για δουλειές , ψώνια κλπ. 3-5 χλμ δύο τρεις φορές τη βδομάδα το μέγιστο... Δεν θέλω να διαθέσω κάτι περισσότερο απο 200 ευρώ, οπότε λογικά καλή ευκαιρία μου φαίνεται... Σ'αυτό το budget φαίνεται τίμιο ναι. Θα το προτιμούσα χωρίς ανάρτηση βέβαια αλλά δεν πειράζει. Η άλλη επιλογή είναι είτε μεταχειρισμένο - που θέλει και ψάξιμο - είτε περιμένεις black Friday αν και λιγότερο από 200 δύσκολα να βρεις κάτι άλλο. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από Glikos
batig0al Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 2/11/2024 στις 10:20 ΜΜ, diamand είπε https://www.praktiker.gr/m/p/everest-trail-cross-28-anthraki-podilato-trekking-alouminiou-me-21-taxytites-133986 Είναι VFM σ αυτή τη τιμή με Shimano και μου λένε εχει διπλή ζάντα; Κατ'αρχήν, σε αυτά τα λεφτά, σαβούρα θα αγοράσεις οπότε λανθασμένη προσέγγιση. Αν παρόλαυτα επιμένεις, καλύτερα από Decathlon, πχ: https://www.decathlon.com.gr/en/p/311239-57935-road-bike-flat-bar-triban-rc-120-disc-brake-blue.html https://www.decathlon.com.gr/en/p/305831-53044-men-s-recreational-cycling-road-bike-rc100-grey.html https://www.decathlon.com.gr/en/p/168865-300248-city-bike-elops-120-high-frame-blue.html @ak13ak Ο μόνος τρόπος για να ξεφορτωθείς γρήγορα τέτοια ποδήλατα, είναι να τα χαρίσεις. Ειδικά αν βρεις άτομα που θα τα χρησιμοποιούν συχνά, το καλύτερο. Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2024 από batig0al
ison Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Καλησπέρα παιδια Ηρθε το πληρωμα του χρονου με τον πιτσιρικα για ποδηλατο ελεω χριστουγεννων. Σκεφτομαι budget γυρω στα 250 super max. και να παει για trekking ποδηλατο μιας και η μεγαλυτερη χρηση θα ειναι εντός πολης. Ειναι 1.66 υψος περιπου 57kg 12 ετων Εχω δει το παρακάτω (απο οσο μπορω να καταλαβω κινεζικο αλλα με σκελετο αλουμινιο/δισκοφρενα/simano ταχυτητες κλπ) https://www.skroutz.gr/s/40587931/Camp-Road-MD-28-Kitrino-Podilato-Trekking-me-21-Tachytites-kai-Michanika-Diskofrena.html Μηπως εχετε κατι αλλο να προτείνετε? Ευχαριστώ
batig0al Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) @ison Ύψος 1.66 έχουν αρκετοί ενήλικοι οπότε κοιτάς εκεί απευθείας. Trekking σαν κατηγορία είναι απαρχαιωμένη, ξέχνα τη. Φαντάσου ένα φάσμα που στο ένα άκρο είναι η κίνηση μόνο σε άσφαλτο όποτε το πιο κατάλληλο είναι ένα ποδήλατο δρόμου χωρίς αναρτήσεις και με dropbar/τιμόνι κούρσας (ακόμη και να μην έχει ξαναδοκιμάσει, θα μάθει πανεύκολα, πες του έτσι οδηγάνε οι καλύτεροι). Αυτή η κατηγορία ποδηλάτων λέγεται Endurance στο εξωτερικό και παίρνει λεπτά λάστιχα ~30mm. Στο άλλο άκρο είναι η κίνηση σε χώμα/μονοπάτια, εκεί τα πιο κατάλληλα είναι τα mountain bikes που έχουν flatbar/ευθύ τιμόνι, αναρτήσεις και παίρνουν χοντρά λάστιχα (50mm++ ή όπως συνηθίζονται να μετρώνται τα χοντρά λάστιχα, 2+ ίντσες). Μεταξύ αυτών των δύο άκρων υπάρχει ένα χάος με πολλές μικρές κατηγορίες (μεταξύ αυτών τα trekking που ανέφερες) αλλά η πιο δημοφιλής εξ αυτών λέγεται gravel, δηλαδή ποδήλατα που προορίζονται για μεικτό τερέν (άσφαλτο και χώμα), dropbar τιμόνι και λάστιχα μεταξύ 35-60mm. Μη κοιτάς ποδήλατα σε skroutz, τύπου skroutz, supermarket κτλ. Στα λεφτά που ψάχνεις, οποιοδήποτε νέο ποδήλατο θα έχει αδυναμίες και ρίσκο να απογοητεύσει. Εφόσον όμως είσαι αποφασισμένος για την αγορά και το budget, κοιτάς στο Decathlon που είναι τεράστια εταιρεία και έχει value for money επιλογές σε όλα τα επίπεδα. Στα 550€ αυτό είναι κορυφαία επιλογή. Για το μέγεθος (S 165-173 cm, M 173-182 cm) οπότε βραχυπρόθεσμα S, μεσοπρόθεσμα M, εγώ θα έπαιρνα το M. Ένα τέτοιο ποδήλατο θα είναι κατάλληλο και για άλλους πέρα από τον γιο σου οπότε θα μπορέσεις εύκολα να το αξιοποιήσεις. Στα 300€ υπάρχει αυτό. Αν ντε και καλά θέλει με ευθύ τιμόνι, ψάξε να βρεις ένα εδώ, αρκεί να μην έχει ανάρτηση και πολύ χοντρά λάστιχα. Ό,τι απορία έχεις, στείλε. Επεξ/σία 5 Δεκεμβρίου 2024 από batig0al
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα