Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 hours ago, Armored said:

Τα ραντάρ μου εντόπισαν και τα έξης εργαλεία: https://www.rosebikes.com/rose-bonero-2-2693546?product_shape=Avocado+Green

https://www.rosebikes.com/rose-bonero-1-2693545 

Δεν την γλιτώνουν οι Γερμανοί την δωρεά μάλλον. Τι λέτε; Φαίνονται αρκετά stacked. 

Χωρίς να ξέρω πολλά βλέπώ το Radon Cragger 7.0, το Mondraker Chrono R graphite 2023 και το Grand Canyon 8 και τα γουστάρω. Αυτό το Rose μπορεί να είναι καλύτερο από όλα όμως δεν μου κάνει το κλικ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Armored Είναι καλή εταιρεία η rosebikes, direct to consumer όπως η Canyon. Το 2 αξίζει αν θα πηγαίνεις σε απαιτητικούς χωματόδρομους/μονοπάτια καθώς η Pike 140mm χαίρει εκτίμησης. Ταχύτητες-φρένα όλα καλά, Shimano Deore. Ειδικά τα φρένα είναι πολύ καλά με 203mm & 180mm δισκόπλακες. To μπροστινό θυμάμαι ότι το έδινε με 4 πιστόνια (BR-M6120 ) αλλά τώρα βλέπω πως γράφουν και την έκδοση με 2 πιστόνια (BL-M6100) οπότε βάζουν ό,τι έχουν.

Δεν είναι super προσφορά αλλά είναι αξιοπρεπέστατο deal.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 2
Δημοσ.

@Armored ή όποιος άλλος μπορεί να ενδιαφέρεται για hardtail ~1500€ με ανάρτηση 100-140mm, βρήκα μια super προσφορά:

Focus Raven 8.7

Θετικά: Καλή μάρκα, carbon 11 κιλά, FOX32, Shimano XT/SLX φρένα/ταχύτητες.
Αρνητικά: Μόνο XL δηλαδή κανονικά θέλει 1.85+, 100mm ανάρτηση (στο πρώτο service μπορείς να την κάνεις 110 ή οριακά 120), τα λάστιχα είναι αγωνιστικά (ελαφριά αλλά φθείρονται γρήγορα) μη tubeless.

Η ομορφιά είναι υποκειμενική, εμένα μου αρέσει πολύ πάντως. Αν ήταν small, medium ή large θα το χτύπαγα...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, batig0al είπε

Focus Raven 8.7

Όντως πολύ όμορφο ποδήλατο! Το είχε πάρει το μάτι μου πρόσφατα καθώς έψαχνα στα sites να δω τι μοντέλα/τιμές παίζουν αλλά λόγω περιορισμένου μεγέθους το προσπέρασα. Καλά έκανες και το ανέβασες γιατί μπορεί σε κάποιον να ταιριάζει και να το αγοράσει, οπότε καλό είναι να φαίνεται σαν επιλογή. Με αυτά που προσφέρει είναι λουκούμι η τιμή.

Κάτι ακόμα, έχεις αναφέρεις ότι έχεις αγοράσει το Radon Cragger 7.0  από το bike-discount έτσι. Πως ήταν η εμπειρία σου από το κατάστημα αυτό σχετικά με το support και την παράδοση του ποδηλάτου? Σε ρωτάω σε περίπτωση που καταλήξω να πάρω από εκει όταν έρθει η ώρα.

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@GlikosΤο Mondraker Chrono R έχω πάρει από bike-discount αλλά είχα και άλλο ποδήλατο πριν (αγορασμένο από bike24). Δεν είχα κανένα θέμα, η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, το πακετάρισμα του ποδηλάτου τέλειο. Εξαρτήματα έχω πάρει και από Canyon, εκεί είναι ακόμη πιο γρήγοροι στην αποστολή.

Aυτό το Radon είναι επίσης καλό cross country διαθέσιμο σε όλα τα μεγέθη. Άλλες επιλογές (aluminium, rockshox SID, SRAM GX, Magura φρένα) αλλά παρόμοιου επιπέδου, κάτι που φαίνεται και στο ότι είναι 11 κιλά.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, batig0al είπε

Το Mondraker Chrono R έχω πάρει από bike-discount αλλά είχα και άλλο ποδήλατο πριν (αγορασμένο από bike24). Δεν είχα κανένα θέμα, η εξυπηρέτηση ήταν άψογη, το πακετάρισμα του ποδηλάτου τέλειο. Εξαρτήματα έχω πάρει και από Canyon, εκεί είναι ακόμη πιο γρήγοροι στην αποστολή.

Aυτό το Radon είναι επίσης καλό cross country διαθέσιμο σε όλα τα μεγέθη. Άλλες επιλογές (aluminium, rockshox SID, SRAM GX, Magura φρένα) αλλά παρόμοιου επιπέδου, κάτι που φαίνεται και στο ότι είναι 11 κιλά.

Α ναι το Mondraker πήρες, my bad τα μπέρδεψα. Ωραία θα τα έχω υπόψιν μου και αυτά τα sites. Πολύ δυνατό και το Radon που έβαλες. Μέρα νύχτα πάντως οι τιμές έξω συγκριτικά με την Ελλάδα σε αρκετά ποδήλατα.

Κάτι τελευταίο, με ποια μεταφορική στα έφεραν?

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ.
11 ώρες πριν, Glikos είπε

Κάτι τελευταίο, με ποια μεταφορική στα έφεραν?

DHL και DPD χρησιμοποιούν, εμένα νομίζω ήρθε με τη δεύτερη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, batig0al είπε

DHL και DPD χρησιμοποιούν, εμένα νομίζω ήρθε με τη δεύτερη.

Μια χαρά.

Δημοσ.

Τελικά αγόρασα το Orient Intro:

image.png.9853e9afc961d735ddbdf890b35c334a.png

Τιμή 620€.

Πρώτη εντύπωση πολύ θετική. Έκανα κάτι λιγότερο από 10 km μόνο. Μετά κάτι πάτησα και έσκασε η σαμπρέλα και το έφερα τσουλώντας περίπου 7km.

Δεν είχα ξανακαβαλήσει κούρσα. Θέλει λίγο χρόνο για εξοικείωση με το τιμόνι. Νομίζω ότι τα χέρια είναι σε πιο κλειστή θέση.

Δευτέρα ψάχνω για φορητή τρόμπα και θα κουβαλάω μαζί μου σαμπρέλα και kit αλλαγής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά.

Χρόνια μέλος του insomnia αλλά τώρα μόλις ανακάλυψα το συγκεκριμένο τοπικ. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα. Λοιπόν ας ξεκινήσω με την πρώτη ερώτηση που έχω: σαν άθληση έχω κυρίως το τρέξιμο και τα τελευταία 2-3 χρόνια συμπληρώνω κάποιες προπονήσεις με ποδήλατο, έχω ένα cube gtc sl race carbon με περιφερειακά  ultegra r8000 και τροχούς "μαμά" fulcrum racing 77. Ποιο είναι το ερώτημα; θέλω με κάποιο τρόπο το ελεύθερο να κάνει πολύ φασαρία όπως αντίστοιχων ακριβότερων ποδηλάτων . Πείτε με καγκουρα ή ότι άλλο θέλετε αλλά με τρελαίνει ο ήχος που κάνουν κάποια ακριβότερα μοντέλα όταν ρολαρουν, άσε που νομίζω ότι γίνεσαι και πιο εύκολα αντιληπτός από άλλους χρήστες του δρόμου. Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να το πετύχω; μπορώ να βάλω κάποιο άλλο ελεύθερο στο ποδήλατο μου και ποιο είναι αυτό ή πρέπει να αλλάξω και τους τροχούς;

Επεξ/σία από foler79
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, foler79 είπε

Καλησπέρα παιδιά.

Χρόνια μέλος του insomnia αλλά τώρα μόλις ανακάλυψα το συγκεκριμένο τοπικ. Ελπίζω να τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα. Λοιπόν ας ξεκινήσω με την πρώτη ερώτηση που έχω: σαν άθληση έχω κυρίως το τρέξιμο και τα τελευταία 2-3 χρόνια συμπληρώνω κάποιες προπονήσεις με ποδήλατο, έχω ένα cube gtc sl race carbon με περιφερειακά  ultegra r8000 και τροχούς "μαμά" fulcrum racing 77. Ποιο είναι το ερώτημα; θέλω με κάποιο τρόπο το ελεύθερο να κάνει πολύ φασαρία όπως αντίστοιχων ακριβότερων ποδηλάτων . Πείτε με καγκουρα ή ότι άλλο θέλετε αλλά με τρελαίνει ο ήχος που κάνουν κάποια ακριβότερα μοντέλα όταν ρολαρουν, άσε που νομίζω ότι γίνεσαι και πιο εύκολα αντιληπτός από άλλους χρήστες του δρόμου. Ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος να το πετύχω; μπορώ να βάλω κάποιο άλλο ελεύθερο στο ποδήλατο μου και ποιο είναι αυτό ή πρέπει να αλλάξω και τους τροχούς;

Καλησπέρα φίλε μου, καλώς σε βρήκαμε. Καταρχάς έχεις πολύ δυνατό ποδήλατο και αρχικά μου φάνηκε κάπως περίεργο αυτό που ζητάς, αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Θες να ακούγεται κάπως δυνατότερα όταν δεν κάνεις πετάλ και απλά ρολάρεις. Αν δεν κάνω λάθος αυτό που ζητάς έχει να κάνει με το freehub αλλά και με την λίπανση.

Για περαιτέρω πληροφορίες όμως επί του θέματος με μια αναζήτηση στο google είδα ότι κάποια (αν όχι όλα) έχουν κάτι σαν 'δαχτυλίδια με δοντάκια' στο εσωτερικό τους - τα λεγόμενα ratchets - τα οποία κάνουν θόρυβο όταν ρολάρεις. Αν αλλάζουν αυτά ή αλλάξεις ολόκληρο το hub θεωρητικά θα το πετύχεις. Τώρα ποια freehub κάνουν θόρυβο και ποια όχι δεν το ξέρω. Στα παρακάτω βίντεο έχουν ίδιους τροχούς με σένα, κάπως έτσι ακούγεται στην τωρινή του κατάσταση ή λιγότερο?

https://www.youtube.com/watch?v=GyGQH9af4b4

https://www.youtube.com/watch?v=lWzfKRYA4wg

Τσέκαρε και αυτά τα βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=5Lyos2r_nSg&t=88s

https://www.youtube.com/watch?v=KL1nONcZSGM

Επεξ/σία από Glikos
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Glikos είπε

Καλησπέρα φίλε μου, καλώς σε βρήκαμε. Καταρχάς έχεις πολύ δυνατό ποδήλατο και αρχικά μου φάνηκε κάπως περίεργο αυτό που ζητάς, αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό σου. Θες να ακούγεται κάπως δυνατότερα όταν δεν κάνεις πετάλ και απλά ρολάρεις. Αν δεν κάνω λάθος αυτό που ζητάς έχει να κάνει με το freehub αλλά και με την λίπανση.

Για περαιτέρω πληροφορίες όμως επί του θέματος με μια αναζήτηση στο google είδα ότι κάποια (αν όχι όλα) έχουν κάτι σαν 'δαχτυλίδια με δοντάκια' στο εσωτερικό τους - τα λεγόμενα ratchets - τα οποία κάνουν θόρυβο όταν ρολάρεις. Αν αλλάζουν αυτά ή αλλάξεις ολόκληρο το hub θεωρητικά θα το πετύχεις. Τώρα ποια freehub κάνουν θόρυβο και ποια όχι δεν το ξέρω. Στα παρακάτω βίντεο έχουν ίδιους τροχούς με σένα, κάπως έτσι ακούγεται στην τωρινή του κατάσταση ή λιγότερο?

https://www.youtube.com/watch?v=GyGQH9af4b4

https://www.youtube.com/watch?v=lWzfKRYA4wg

Τσέκαρε και αυτά τα βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=5Lyos2r_nSg&t=88s

https://www.youtube.com/watch?v=KL1nONcZSGM

Ναι ακριβώς αυτό θέλω να κάνω, πάντως τα βίντεο που έβαλες με τους ίδιους τροχούς με το δικό μου ακούγονται απείρως δυνατότερα. Έτσι θέλω να το κάνω και μάλλον πρέπει να αλλάξω το ελεύθερο, free hub όπως το είπες και εσύ. Δεν έχω γνώσεις πάνω στο θεμα για αυτό και ρώτησα αν ξέρει κάποιος ποιο να παραγγείλω ώστε να είναι κατάλληλο για τους τροχούς μου, για την ultegra κασέτα μου αλλά να κάνει σίγουρα και πολύ θόρυβο. Το βίντεο με τα ratchets ενδιαφέρον αλλά νομίζω μικρή αύξηση στον ήχο του έδωσε . 

ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, foler79 είπε

Ναι ακριβώς αυτό θέλω να κάνω, πάντως τα βίντεο που έβαλες με τους ίδιους τροχούς με το δικό μου ακούγονται απείρως δυνατότερα. Έτσι θέλω να το κάνω και μάλλον πρέπει να αλλάξω το ελεύθερο, free hub όπως το είπες και εσύ. Δεν έχω γνώσεις πάνω στο θεμα για αυτό και ρώτησα αν ξέρει κάποιος ποιο να παραγγείλω ώστε να είναι κατάλληλο για τους τροχούς μου, για την ultegra κασέτα μου αλλά να κάνει σίγουρα και πολύ θόρυβο. Το βίντεο με τα ratchets ενδιαφέρον αλλά νομίζω μικρή αύξηση στον ήχο του έδωσε . 

ευχαριστώ πάντως για την απάντηση!

Μήπως μπορείς να δεις τι γράφει επάνω το hub? Λογικά θα δέχεται αλλαγή με κάποιο που να ταιριάζει. Οι μάρκες DT Swiss και Chris Kings διάβασα βγάζουν μερικά με αρκετό θόρυβο. Θα ψάξω και αργότερα να βρω παραπάνω info.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Glikos είπε

Μήπως μπορείς να δεις τι γράφει επάνω το hub? Λογικά θα δέχεται αλλαγή με κάποιο που να ταιριάζει. Οι μάρκες DT Swiss και Chris Kings διάβασα βγάζουν μερικά με αρκετό θόρυβο. Θα ψάξω και αργότερα να βρω παραπάνω info.

Λογικά πρέπει να βγάλω τον τροχό για να δω τι γράφει, σωστά;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...