Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, batig0al είπε

Εφόσον κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο, το πιο κατάλληλο ποδήλατο είναι η κούρσα. Ακόμη και αν δεν έχεις εμπειρία με dropbar (τιμόνι κούρσας), συνηθίζεται γρήγορα και συνήθως βολεύει περισσότερο. Εγώ αγόρασα 3000€ ηλεκτρική κούρσα χωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ με dropbar και εντός ωρών αισθανόμουν πιο άνετα απότι στο mountain τιμόνι και έκανα 10.000χμ σε τρία χρόνια.

Το Road bike Triban RC 120 του Decathlon, στην Ελλάδα είναι ασυναγώνιστο σε specs, κριτικές και εξυπηρέτηση (δωρεάν επιστροφή). Για 550€ είναι πολύ καλό. Αν έχεις έξτρα budget, ξόδεψε το σε δεύτερο χρόνο σε aftermarket βελτιώσεις που νιώσεις πως χρειάζονται (σέλα, λάστιχα), αξεσουάρ (κράνος, ποδηλατικό κολάν, ποδηλατικές τσάντες), συντήρηση (έλεγχο σε μηχανικό μετά τα πρώτα 200χμ, Squirt για λίπανση της αλυσίδας). Η Gravel παραλλαγή είναι +200€ όχι γιατί είναι καλύτερο, απλά είναι της μόδας τα Gravel και εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση. Εφόσον δεν πηγαίνεις χώμα, τα χαρακτηριστικά του Road είναι καταλληλότερα για εσένα. Σε καλό χωματόδρομο χωρίς πέτρες μπορείς να πας και με το Road, ειδικά αν του βάλεις πιο χοντρά λάστιχα, διαβάζω πως παίρνει 35-38mm.

Επισήμανση, όλα τα ποδήλατα σε αυτά τα budget δεν δέχονται ή/και δεν αξίζουν σημαντικές αναβαθμίσεις όπως αλλαγή τροχών, γραναζιών κ.α. Αν στο μέλλον κάποιος κάνει πολλά χμ, διαθέτει πολλαπλάσιο budget, αισθανθεί ότι το ποδήλατο τον περιορίζει, ψάχνει για νέο ποδήλατο με το πλεονέκτημα ό,τι πλέον έχει περισσότερες γνώσεις. Σε μέρη/αξεσουάρ που "μεταφέρονται" από ποδήλατο σε ποδήλατο, μπορούν να δωθούν παραπάνω λεφτά καθώς μπορούν να αξιοποιούνται για πολύ καιρό. Π.χ. μια σέλα Brooks μπορεί να πάει δεκαετίες και κάνει δουλειά είτε σε ποδήλατο 300€, είτε σε 3000€.

Μοιάζουν αλλά έχουν κάποιες διαφορές που κάνει το καθένα πιο κατάλληλο στο αντίστοιχο τερέν. Η gravel εκδοχή έχει ελαφρώς διαφορετική γεωμετρία, μονό δίσκο μπροστά, clutch για την αλυσίδα πίσω να κουνιέται λιγότερο, πιο πλατιές ζάντες για να ταιριάζει καλύτερα με φαρδύτερα λάστιχα, φοράει μεγαλύτερα λάστιχα και έχει μεγαλύτερο tire clearance, flare στο τιμόνι δηλαδή τα κάτω σημεία του τιμονιού "ανοίγουν" για καλύτερο έλεγχο στο χώμα.

Όλα αυτά μπορείς να τα αλλάξεις και μόνος σου σε ένα road bike μεταμορφώνοντας το σε gravel ΕΚΤΟΣ του tire clearance, αυτό εξαρτάται από τον αρχικό σκελετό οπότε αν δεν σηκώνει πάνω από 28mm λάστιχα (όπως σχεδόν όλες οι παλαιότερες κούρσες) τότε δεν γίνεται gravel. Για αυτό και το tire clearance είναι κομβικό πλέον στην αξία των κουρσών, είτε μεταχειρισμένων είτε καινούριων. Όλες οι εταιρείες κάνουν τσατσιά στις φθηνές κούρσες έχοντας μικρό tire clearance στα φθηνά και έτσι σε αναγκάζουν να πας σε ακριβότερα μοντέλα για μεγάλο tire clearance. Το Decathlon είναι σωστό και δεν κοροϊδεύει.

ευχαριστώ, αναλυτικότατος και κατατοπιστικός.

Αν πάρω καινούριο, θα προτιμήσω αυτό του Decathlon, το road.

Σε μεταχειρισμένο με τα ίδια χρήματα ίσως έβρισκα κάτι πιο αξιόλογο, όμως άλλο καινούριο, άλλο μεταχειρισμένο....

Νομίζω απ'την ελληνική αγορά αυτό το road του decathlon, είναι ότι πιο συμφέρον αυτή την περίοδο.

υγ. κλασικό παράδειγμα καλής, τίμιας επιχείρησης, που για κάποιο λόγο απέχει απ' το skroutz (εκεί, από ποδήλατα κούρσες, οι τιμές ξεκινάνε με 579€ από ένα της Orient και με 1 ευρώ παραπάνω, ένα μάρκας Romet).

υγ2. λογικά σε αυτό του decathlon, θα χωράνε να μπουν φτερά για τις λάσπες κ τα νερά, σωστά;

Επεξ/σία από Locke_John
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Locke_John είπε

υγ2. λογικά σε αυτό του decathlon, θα χωράνε να μπουν φτερά για τις λάσπες κ τα νερά, σωστά;

Ναι. Αν τυχόν το πάρεις πες μας εντυπώσεις.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, batig0al είπε

Εφόσον κάνεις αρκετά χιλιόμετρα σε άσφαλτο, το πιο κατάλληλο ποδήλατο είναι η κούρσα. Ακόμη και αν δεν έχεις εμπειρία με dropbar (τιμόνι κούρσας), συνηθίζεται γρήγορα και συνήθως βολεύει περισσότερο. Εγώ αγόρασα 3000€ ηλεκτρική κούρσα χωρίς να έχω οδηγήσει ποτέ με dropbar και εντός ωρών αισθανόμουν πιο άνετα απότι στο mountain τιμόνι και έκανα 10.000χμ σε τρία χρόνια.

Το Road bike Triban RC 120 του Decathlon, στην Ελλάδα είναι ασυναγώνιστο σε specs, κριτικές και εξυπηρέτηση (δωρεάν επιστροφή). Για 550€ είναι πολύ καλό. Αν έχεις έξτρα budget, ξόδεψε το σε δεύτερο χρόνο σε aftermarket βελτιώσεις που νιώσεις πως χρειάζονται (σέλα, λάστιχα), αξεσουάρ (κράνος, ποδηλατικό κολάν, ποδηλατικές τσάντες), συντήρηση (έλεγχο σε μηχανικό μετά τα πρώτα 200χμ, Squirt για λίπανση της αλυσίδας). Η Gravel παραλλαγή είναι +200€ όχι γιατί είναι καλύτερο, απλά είναι της μόδας τα Gravel και εκμεταλλεύονται την αυξημένη ζήτηση. Εφόσον δεν πηγαίνεις χώμα, τα χαρακτηριστικά του Road είναι καταλληλότερα για εσένα. Σε καλό χωματόδρομο χωρίς πέτρες μπορείς να πας και με το Road, ειδικά αν του βάλεις πιο χοντρά λάστιχα, διαβάζω πως παίρνει 35-38mm.

Επισήμανση, όλα τα ποδήλατα σε αυτά τα budget δεν δέχονται ή/και δεν αξίζουν σημαντικές αναβαθμίσεις όπως αλλαγή τροχών, γραναζιών κ.α. Αν στο μέλλον κάποιος κάνει πολλά χμ, διαθέτει πολλαπλάσιο budget, αισθανθεί ότι το ποδήλατο τον περιορίζει, ψάχνει για νέο ποδήλατο με το πλεονέκτημα ό,τι πλέον έχει περισσότερες γνώσεις. Σε μέρη/αξεσουάρ που "μεταφέρονται" από ποδήλατο σε ποδήλατο, μπορούν να δωθούν παραπάνω λεφτά καθώς μπορούν να αξιοποιούνται για πολύ καιρό. Π.χ. μια σέλα Brooks μπορεί να πάει δεκαετίες και κάνει δουλειά είτε σε ποδήλατο 300€, είτε σε 3000€.

Μοιάζουν αλλά έχουν κάποιες διαφορές που κάνει το καθένα πιο κατάλληλο στο αντίστοιχο τερέν. Η gravel εκδοχή έχει ελαφρώς διαφορετική γεωμετρία, μονό δίσκο μπροστά, clutch για την αλυσίδα πίσω να κουνιέται λιγότερο, πιο πλατιές ζάντες για να ταιριάζει καλύτερα με φαρδύτερα λάστιχα, φοράει μεγαλύτερα λάστιχα και έχει μεγαλύτερο tire clearance, flare στο τιμόνι δηλαδή τα κάτω σημεία του τιμονιού "ανοίγουν" για καλύτερο έλεγχο στο χώμα.

Όλα αυτά μπορείς να τα αλλάξεις και μόνος σου σε ένα road bike μεταμορφώνοντας το σε gravel ΕΚΤΟΣ του tire clearance, αυτό εξαρτάται από τον αρχικό σκελετό οπότε αν δεν σηκώνει πάνω από 28mm λάστιχα (όπως σχεδόν όλες οι παλαιότερες κούρσες) τότε δεν γίνεται gravel. Για αυτό και το tire clearance είναι κομβικό πλέον στην αξία των κουρσών, είτε μεταχειρισμένων είτε καινούριων. Όλες οι εταιρείες κάνουν τσατσιά στις φθηνές κούρσες έχοντας μικρό tire clearance στα φθηνά και έτσι σε αναγκάζουν να πας σε ακριβότερα μοντέλα για μεγάλο tire clearance. Το Decathlon είναι σωστό και δεν κοροϊδεύει.

Κατ' αρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση. Κατά δεύτερο, επειδή με προβλημάτισε η αναφορά σου στην περιορισμένη αναβάθμιση μήπως θα ήταν καλύτερο να πάω σε μια μάρκα όπως orbea ή merida (τα Giant μάλλον είναι ακριβότερα);

Διαβάζω λχ ότι η κασέτα είναι microshift. Στα περισσότερα ποδήλατα που κοιτάω είναι shimano.

Δημοσ.

Καλησπέρα στην παρέα! Ενδιαφέρομαι για το πρώτο μου hardtail με μπάτζετ μαξ τα 1500. Δεν θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι cross country ή trail oriented, κυρίως γιατί θα κάνω και τα δύο ισόποσα περίπου, και γενικά θα εξαρτηθεί από το πόσο value for money για την κατηγορία του θα είναι. Με μια πρώτη αναζήτηση πολλοί προτείνουν το Giant Fathom 2 σαν ένα all-around τίμιο ποδήλατο στο μπάτζετ μου, με μια επιφύλαξη για την διαθεσιμότητα του στην Ελλάδα. Μια άλλη πρόταση είναι το Trek X caliber 9. Κάποια μειονεκτήματα τους που ψαρεψα είναι θέματα με την ανάρτηση στο giant και quick release άξονες στο Τρεκ. Ακούω και τις δικές σας προτάσεις για το πώς να κινηθώ. Το μέγεθος μου είναι Large. 

Δημοσ.
44 minutes ago, Armored said:

Καλησπέρα στην παρέα! Ενδιαφέρομαι για το πρώτο μου hardtail με μπάτζετ μαξ τα 1500. Δεν θα έλεγα ότι με ενδιαφέρει τόσο αν θα είναι cross country ή trail oriented, κυρίως γιατί θα κάνω και τα δύο ισόποσα περίπου, και γενικά θα εξαρτηθεί από το πόσο value for money για την κατηγορία του θα είναι. Με μια πρώτη αναζήτηση πολλοί προτείνουν το Giant Fathom 2 σαν ένα all-around τίμιο ποδήλατο στο μπάτζετ μου, με μια επιφύλαξη για την διαθεσιμότητα του στην Ελλάδα. Μια άλλη πρόταση είναι το Trek X caliber 9. Κάποια μειονεκτήματα τους που ψαρεψα είναι θέματα με την ανάρτηση στο giant και quick release άξονες στο Τρεκ. Ακούω και τις δικές σας προτάσεις για το πώς να κινηθώ. Το μέγεθος μου είναι Large. 

Εάν ψάχνεις value for money πας κυρίως σε Direct sales, βλέπε Canyon, YT κτλ. Ειδάλλως πάνω κάτω όλα τα brands έχουν αντίστοιχες προτάσεις με μικροδιαφορές οπότε εκεί προσωπικά θα κοιτούσα την καλύτερη ανάρτηση, after sales service, εμφάνιση καθώς και διαθεσιμότητα. Τα υπόλοιπα όπως φρένα/μετάδοση/λάστιχα είναι αναλώσιμα που μπορούν να αλλαχτούν στο μέλλον.

Όπως και να έχει καλό θα είναι να ξεκαθαρίσεις εάν θέλεις XC ή Trail χρήση διότι αλλάζει αρκετά το στήσιμο του ποδηλάτου από άποψη γεωμετρίας. Σαν παράδειγμα μπορείς να συγκρίνεις το Canyon Stoic (Trail) με το Grand Canyon (XC). Διαλέγεις που θέλεις να δώσεις έμφαση και να θυμάσαι ότι ο σκελετός δεν αλλάζει, εάν μετανιώσεις τον τύπο του ποδηλάτου μετά πας για άλλο ποδήλατο καθώς και η μετρατροπή είναι μεσοβέζικη λύση...

Τέλος κρατάς και ένα budget για κράνος, γάντια και pad. 

Καλή αρχή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Armored είπε

Το καφέ Giant σε μέγεθος L έχει 990 ευρώ από το παρακάτω κατάστημα. Νομίζω είναι η φθηνότερη τιμή, απλά το αναφέρω σε περίπτωση που καταλήξεις σε αυτό. Δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο μαγαζί.

Giant Fathom 2       https://centerbike.gr/tpd/giant-fathom-2/

Σχετικά με την ανάρτηση του Giant όντως σε κάποιες περιπτώσεις κάνει έναν περίεργο θόρυβο σαν τρίξιμο. Υπάρχουν αρκετά βίντεο στο Youtube σχετικά με αυτό. Οπότε είναι ένα ρίσκο, διότι ίσως σου τύχει και σένα. Εκτός αν μπορείς να τεστάρεις το ποδήλατο από κοντά.

Σχετικά με το Trek X Caliber 9 , έχει thru axle εμπρός αλλά πίσω απ'ότι φαίνεται έχει boost 141 QR. Στην τιμή αυτή θα έπρεπε να έχει boost 148 thru axle. Κατά τ'άλλα έχει δυνατά specs. Shimano SLX/XT, ανάρτηση Recon Gold με DebonAir spring αντί για το υποδεέστερο Turnkey damper κλπ.

Στα ~1000 ευρώ έχω να σου προτείνω και το παρακάτω Merida. Η επόμενη τιμή είναι κοντά στα ~1200 αν θυμάμαι καλά. Ούτε αυτό το κατάστημα το γνωρίζω αλλά το αναφέρω καλού κακού μήπως ενδιαφέρεσαι.

Προσωπικά θα το προτιμούσα έναντι του Giant. Έχει 1x10 Deore, εμπρός - πίσω άξονες, ποιοτική ανάρτηση με remote κλπ. Το FORK Manitou Markhor Comp Air έχει αρκετά καλές κριτικές σε reviews.

Merida Big Nine Limited       https://factory-cyclist.gr/product/merida-big-nine-limited-matt-black-glossy-black/

Για αγορά από εξωτερικό παραθέτω μερικά ποδήλατα από ένα site που έχει αναφερθεί ξανά.

https://www.bike-discount.de/en/cube-reaction-c-62-one-carbon-n-white

https://www.bike-discount.de/en/mondraker-chrono-r-29 (Υπάρχει σε χαμηλότερη τιμή στο τελευταίο link)

https://www.bike-discount.de/en/radon-cragger-7.0-2

https://www.fitstore24.com/en/mondraker-chrono-r-marlin-blue-2023-rh-l

Και τα Canyon φαίνονται μια καλή επιλογή όπως ανέφερε ο φίλος παραπάνω. Πχ το Grand Canyon 8 στα 1500 αν και έχει παίξει και φθηνότερα, το Exceed CF 4 στην ίδια τιμή και η σειρά Stoic. Αν δεν βιάζεσαι μπορείς να περιμένεις να παίξουν σε χαμηλότερες τιμές.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 26/10/2023 στις 8:00 ΠΜ, Locke_John είπε

Αμέ, έχει και τις ειδικές τρύπες για να είναι συμβατό με περισσότερες aftermarket επιλογές. Το Decathlon στη περιγραφή δίνει τα aftermarket που πουλάει και είναι συμβατά αλλά στο συγκεκριμένο δεν έχει φτερά.

Στις 26/10/2023 στις 12:48 ΜΜ, elio_1 είπε

επειδή με προβλημάτισε η αναφορά σου στην περιορισμένη αναβάθμιση μήπως θα ήταν καλύτερο να πάω σε μια μάρκα όπως orbea ή merida (τα Giant μάλλον είναι ακριβότερα);

Διαβάζω λχ ότι η κασέτα είναι microshift. Στα περισσότερα ποδήλατα που κοιτάω είναι shimano.

Οι μάρκες που αναφέρεις και γενικά όλες οι μάρκες που δεν είναι τελείως άγνωστες, για να δώσουν τέτοια specs,  χρεώνουν x2 τουλάχιστον και δεν είναι απαραίτητο ότι θα αξίζει να αναβαθμιστούν. Λέγοντας αναβάθμιση εννοώ τροχούς και γρανάζια. Αυτές είναι αναβαθμίσεις που ξεκινάνε από 250€ και γίνονται όταν έχεις έναν καλό σκελετό. Καλό σκελετό εννοούμε ελαφρύ ή/και με δυνατότητες αναβάθμισης ή συλλεκτικό. Οι δυνατότητες αναβάθμισης έχουν κυρίως να κάνουν με το φάρδος στο ψαλίδι (εκεί που κουμπώνει η πίσω ρόδα). Με quick release και μικρό πλάτος, είναι δύσκολο/αδύνατο να βάλεις καλύτερο τροχό ή πολύ πιο φαρδιά κασέτα και να πας από 8 ταχύτητες σε 11. Η Microshift είναι αξιοπρεπέστατη για αυτά τα λεφτά, προφανώς Shimano 105 κτλ. είναι καλύτερες αλλά για εισαγωγική κούρσα με χαμηλό budget δεν υφίστανται.

Στις 26/10/2023 στις 3:00 ΜΜ, Armored είπε

Ο φίλος @Glikos στα είπε ωραία. Με 1500€ παίρνεις hardtail χωρίς αδυναμίες (13.5 κιλά max,  through axles, 11/12 ταχύτητες, καλή ανάρτηση), το Giant και το Trek έχουν τέτοιες οπότε ο μόνος λόγος για να τα επιλέξεις είναι αν ντε και καλά θες τέτοια μάρκα ή θες να αγοράσεις από Ελλάδα. Στη σελίδα 201 του thread είχα βάλει διάφορες προτάσεις mountain. Πιο συγκεκριμένα, για cross country 100mm, αν ισχύει η τιμή 1095€ για το Mondraker Chrono R, είναι εξαιρετικό value for money. Πρώτη φορά το βλέπω το site αλλά φαίνεται αξιόπιστο (trustpilot). Έγώ πήρα το ίδιο σε πράσινο από bike-discount 1450€ τον Απρίλη και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Sram κασέτα και φρένα είναι μέτρια, Ιkon λάστιχα καλά αλλά όχι tubeless έκδοση, σε όλα τα άλλα είναι δυνατό. Αν είσαι Αθήνα, μπορούμε να κανονίσουμε να βρεθούμε και να το τεστάρεις. Εναλλακτικά, https://www.monvelo.com/produit/megamo-natural-elite-eagle-05-2021/ παρόμοια specs, χειρότερο derailleur SΧ αντί GX, καλύτερα φρένα Deore.

Για trail εγώ θα επέλεγα τη Bomber Z2 ανάρτηση που λένε πως είναι η καλύτερη value σε αυτά τα λεφτά οπότε
https://www.chainreactioncycles.com/eu/p/ragley-marley-1-0-hardtail-bike-dark-blue Τα Ragley επίσης τα παινεύουν πολύ σαν γεωμετρία και αίσθηση οδήγησης.

• Like 2
Δημοσ.

Απορία, προς τους γνώστες. Το ανωθεν Canyon έχει πλαστικά πετάλια. Χαζεύοντας τα πιο πάνω λίνκ έπεσε το μάτι μου σε αυτά.

https://www.bike-discount.de/en/triple-eight-sl-2.0-flat-pedals

https://www.bike-discount.de/en/triple-eight-race-flat-2.0-flat-pedals

που είναι μεταλλικά και βάζουν και λίγο χρωματάκι. Αξίζουν καθόλου ή είναι χειρότερα και από αυτά που ήδη έχει επάνω; Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Επανέρχομαι, μετά από όσο ψάξιμο και αξιολόγηση μου επιτρέπουν οι γνώσεις και ο χρόνος μου, με το final 3 επιλογών (μπορεί να μην είναι και πολύ final). Με σειρά προτεραιότητας: το Radon Cragger 7.0, το Canyon grand canyon 8 σαν του φίλου από πάνω και το φτωχό πλην τίμιο Giant Fathom 2. 

Να σημειώσω καταρχάς ότι θέλω να κινηθώ προς την trail κατεύθυνση...περίπου. Το Gran Canyon ενώ είναι λίγο περισσότερο cross μένει στη λίστα  γιατί η εναλλακτική του Stoic 4 σε Canyon δεν μαρεσει εμφανισιακά και είναι και ακριβότερο, χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλύτερο. Επίσης με τα 120mm ανάρτηση το GC8 είναι κοντά στα άλλα 2 που θέλω και πιστεύω ότι θα είναι οκ για τη χρήση που θα υποστεί. Πολύ όμορφο ποδήλατο με μεταπωλητικη αξία (αν επιβιώσει). 

To Radon το πήρα πρέφα τελευταία στιγμή αν και είχε αναφερθεί εδώ μέσα. Έχει νομίζω αν όχι τα καλύτερα περιφερειακά τότε σίγουρα την καλύτερη ανάρτηση εκ των τριών. Εμφανισιακά επίσης πολύ δυνατό. Δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω αρκετά reviews για το συγκεκριμένο, επίσης μου ξινισαν λίγο τα 110 ευρώ μεταφορικά που ζητάει το σάιτ bikediscount. Κατά τα άλλα με ψήνει πααρα πολύ.

Για αυτά τα δύο λοιπόν που είναι σαφώς καλύτερα του Giant σκέφτομαι να περιμένω έως τις εκπτώσεις black Friday μπας και παίξει τίποτα καλύτερο στην τιμή τους. Θέλω να πιστεύω ότι έχουν εκπτώσεις και τα ποδηλατικα, right? Και για τον εξοπλισμό δηλαδή γιατί ζαχαρωνω και ένα poc κρανακι 😆

Τώρα όσο για το Fathom, η τιμή είναι ένα τεράστιο συν κακά τα ψέματα και ευχαριστώ και τον φίλο @Glikos που ξετρυπωσε αυτό το μαγαζί. Μιλάμε για 500 ευρώ κάτω από τα άλλα αν δεν υπάρξουν σοβαρές εκπτώσεις. Και με βάση τα άπειρα reviews που έχει βλέπω να είναι ευχαριστημένη η συντριπτική πλειοψηφία. Θετικό επίσης ότι στο Giant είμαι ξεκάθαρα σε Large μέγεθος ενώ στο Canyon είμαι οριακά Large. Δεν θα θελα να έχω θέματα με το μέγεθος του σκελετού. Είμαι 184 ύψος και 87-88 inseam.  Παρόλα αυτά είναι φτωχότερο σε components και εμφανισιακά λιγάκι meh.

Συνοψίζοντας, μάλλον θα περιμένω έως τις εκπτώσεις, αναγκαστικά και για τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρειάζομαι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/10/2023 στις 3:59 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Απορία, προς τους γνώστες. Το ανωθεν Canyon έχει πλαστικά πετάλια. Χαζεύοντας τα πιο πάνω λίνκ έπεσε το μάτι μου σε αυτά.

https://www.bike-discount.de/en/triple-eight-sl-2.0-flat-pedals

https://www.bike-discount.de/en/triple-eight-race-flat-2.0-flat-pedals

που είναι μεταλλικά και βάζουν και λίγο χρωματάκι. Αξίζουν καθόλου ή είναι χειρότερα και από αυτά που ήδη έχει επάνω; Ευχαριστώ πολύ.

Όλα τα ποδήλατα €1000+ είτε έρχονται χωρίς πετάλια, είτε με μάπα. Χρειάζονται καλύτερα πετάλια, να έχουν μεγάλο εμβαδό και βιδούλες για grip. Αυτά που παρέθεσες είναι καλύτερα και αξιοπρεπή low budget επιλογή αλλά αν παραγγείλεις μόνο αυτά, με 15€ μεταφορικά δεν αξίζουν. Ίσως να έβρισκες και άλλα πράγματα να παραγγείλεις ή αν έχεις φίλους που κάνουν ποδηλατικές αγορές, να κάνατε μαζί παραγγελία ώστε να μοιραστούν τα μεταφορικά.

Τα πετάλια αξίζουν πάντως τα λεφτά τους γιατί επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία στο ποδήλατο. Ίσως να αξίζουν και λίγο παραπάνω κόστος έως 50€, μετά ισχύει το diminishing returns. Grips επίσης αξίζουν καθώς βελτιώνουν πολύ την άνεση σε σχέση με τα εργοστασιακά χαμηλής ποιότητας, όπως και σέλα, ποδηλατικό κολάν και ποδηλατικό παπούτσι (είτε για flat πετάλια, είτε για κουμπωτά). Προφανώς μετράει και πόσο ποδήλατο κάνει κάποιος, όσο περισσότερο, τόσο πιο πολύ αξίζουν τέτοιες βελτιώσεις στην άνεση.

Βλέπω στο site της Canyon να έχει σε συμπαθητική τιμή 35€ τα Shimano PD-GR500 (αυτά έχω και εγώ, το bike-discount τα έχει 50€) και τα Ergon GP3 (S έκδοση δηλαδή για μικρού ή μέτριου μεγέθους παλάμης, αυτά έχω και εγώ). Η Canyon έχει 10€ έξοδα αποστολής και τα στέλνει γρήγορα.

Value for money ποδηλατικό flat παπούτσι Shimano GR5 στο bike-discount.

Αν είσαι Αθήνα και σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να μοιραστούμε τα έξοδα, στείλε μου πμ καθώς ίσως παραγγείλω και εγώ μερικά πράγματα.

Επεξ/σία από batig0al
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Armored είπε

Συνοψίζοντας, μάλλον θα περιμένω έως τις εκπτώσεις, αναγκαστικά και για τον υπόλοιπο εξοπλισμό που χρειάζομαι.

Η Canyon κάνει διάφορες εκπτώσεις, τσέκαρε και το tab Sale και το tab Outlet που είναι από επιστροφές ή exhibition ποδήλατα. Το Grand Canyon 8 το είχε 1300€ καινούριο πριν κάτι βδομάδες.

Τα Radon ουσιαστικά είναι η μάρκα complete ποδηλάτων του bike-discount, δεν τα έχω δει να παίζουν σε εκπτώσεις, απλά είναι εξ αρχής value for money και συχνά η καλύτερη αγορά στο site βάσει specs για προφανούς λόγους.

Γενικά, δεν έχω μεγάλη εμπειρία από black-friday σε ποδήλατα αλλά εκτιμώ πως δεν είναι όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές. Δεν χάνεις κάτι βέβαια να περιμένεις λίγο, να μάθεις πράγματα κτλ. Έτσι και αλλιώς τα δύο που σου αρέσουν σε αυτή τη τιμή είναι μόνιμα.

Ρίξε μια ματιά στο Αυστριακό fitstore24 που έχει αρκετή ποικιλία και καλές τιμές (δωρεάν μεταφορικά). Αν θες να πας παραπάνω, στα 1900€ εχει αυτό το Focus, carbon, FOX 34 120mm, XT/SLX.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 1
Δημοσ.
On 30/10/2023 at 16:59, batig0al said:

Όλα τα ποδήλατα €1000+ είτε έρχονται χωρίς πετάλια, είτε με μάπα. Χρειάζονται καλύτερα πετάλια, να έχουν μεγάλο εμβαδό και βιδούλες για grip. Αυτά που παρέθεσες είναι καλύτερα και αξιοπρεπή low budget επιλογή αλλά αν παραγγείλεις μόνο αυτά, με 15€ μεταφορικά δεν αξίζουν. Ίσως να έβρισκες και άλλα πράγματα να παραγγείλεις ή αν έχεις φίλους που κάνουν ποδηλατικές αγορές, να κάνατε μαζί παραγγελία ώστε να μοιραστούν τα μεταφορικά.

Τα πετάλια αξίζουν πάντως τα λεφτά τους γιατί επηρεάζουν σημαντικά την εμπειρία στο ποδήλατο. Ίσως να αξίζουν και λίγο παραπάνω κόστος έως 50€, μετά ισχύει το diminishing returns. Grips επίσης αξίζουν καθώς βελτιώνουν πολύ την άνεση σε σχέση με τα εργοστασιακά χαμηλής ποιότητας, όπως και σέλα, ποδηλατικό κολάν και ποδηλατικό παπούτσι (είτε για flat πετάλια, είτε για κουμπωτά). Προφανώς μετράει και πόσο ποδήλατο κάνει κάποιος, όσο περισσότερο, τόσο πιο πολύ αξίζουν τέτοιες βελτιώσεις στην άνεση.

Βλέπω στο site της Canyon να έχει σε συμπαθητική τιμή 35€ τα Shimano PD-GR500 (αυτά έχω και εγώ, το bike-discount τα έχει 50€) και τα Ergon GP3 (S έκδοση δηλαδή για μικρού ή μέτριου μεγέθους παλάμης, αυτά έχω και εγώ). Η Canyon έχει 10€ έξοδα αποστολής και τα στέλνει γρήγορα.

Value for money ποδηλατικό flat παπούτσι Shimano GR5 στο bike-discount.

Αν είσαι Αθήνα και σε ενδιαφέρει το ενδεχόμενο να μοιραστούμε τα έξοδα, στείλε μου πμ καθώς ίσως παραγγείλω και εγώ μερικά πράγματα.

Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Δεν είχα δει καν τα μεταφορικά (δεν έχω λογαριασμό στο site) και έδειχνε 5 Ευρώ περίπου μεταφορικά οπότε για αυτό τα ειδα. Αλλά ναι με 15 ευρω μεταφορικα δεν αξίζει.
Πάτρα είμαι εγώ, αν έχεις κανέναν να αγγαρέψουμε να τα φέρει προς τα κάτω δεν έχω πρόβλημα.

ΥΓ: Επειδή είδα πως ανάφερες για εκπτώσεις σε κάποιο άλλο μέλος το Grand Canyon 8 που πήρα με προτροπή από εδώ μέσα είχε πέσει στα 1199 Ευρώ+60 Ευρώ το κουτί που το βάζουν.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, VonLoutsos είπε

Ευχαριστώ για την αναλυτικότατη απάντηση. Δεν είχα δει καν τα μεταφορικά (δεν έχω λογαριασμό στο site) και έδειχνε 5 Ευρώ περίπου μεταφορικά οπότε για αυτό τα ειδα. Αλλά ναι με 15 ευρω μεταφορικα δεν αξίζει.
Πάτρα είμαι εγώ, αν έχεις κανέναν να αγγαρέψουμε να τα φέρει προς τα κάτω δεν έχω πρόβλημα.

ΥΓ: Επειδή είδα πως ανάφερες για εκπτώσεις σε κάποιο άλλο μέλος το Grand Canyon 8 που πήρα με προτροπή από εδώ μέσα είχε πέσει στα 1199 Ευρώ+60 Ευρώ το κουτί που το βάζουν.

Όχι, δυστυχώς δεν βολεύει εκτός Αθήνας.

Το Grand Canyon 8 όντως ήταν δυνατό deal σε αυτές τις τιμές αν και προσωπικά προτιμώ το Mondraker Chrono R στα 1050€ για cross country και το Marley 1 για Trail. Οι διαφορές όμως είναι μικρές, όλα αξίζουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...