Προς το περιεχόμενο

Ποδήλατο

pavl0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το ξερω οτι ειμαι δεν ειμαι στο οριο στο chart size map.
Ετσι απορριπτω την canyon Λογω 27.5 τροχων.
Ειχα καβαλησει ενα trail / enduro 150mm Devinci Large (δανεικο ηταν) και ημουν πολυ καλα παντως στο ποδηλατο.
Την κουρσα canyon με εβγαζε XS και πηρα Small. 

Τα radon τα εχω δει. Τιμια φαινονται και αυτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Α δεν το πρόσεξα ότι στα μικρά μεγέθη πάει αυτόματα 27.5". Εγω θα έστελνα ένα email στη Canyon αν μπορούν να στο βάλουν με 29" τροχούς, δεν χάνεις κάτι.

Ρίχνε μια ματιά και εδώ, παίζουν διάφορα προσεγμένα μεταχειρισμένα σε καλές τιμές.

Κοίτα επίσης BIKE24 & chainreactioncycles αν και έχω καιρό να βρω κάτι ελκυστικό εκεί.

Αν βρεις κάτι άλλο, ποδήλατο ή site, ενημέρωσε να μαθαίνουμε και εμείς.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω δει και το παρακάτω site από Γερμανία το οποίο στέλνει και Ελλάδα με 30 ευρώ μεταφορικά. Δεν ξέρω κατά πόσο αξιόπιστο είναι μιας που δεν έχω παραγγείλει, αλλά έχω βρει κάτι αξιόλογα ποδήλατα.

https://www.bike-mailorder.com/

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1

Καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτησω επιλογη για ΜΤB, εχω αρχισει προσφατα MTB εχω ποδηλατο (αρκετα παλιο) και θελω να το κανω upgrade. Ειμαι μεταξυ αυτο των 2 επιλογων:
I) Cube Analog Flashgrey ‘n’ Red – 2023

II) Energy Enigma 27,5″ Disc – Μαύρο Matt

Αν και το πρωτο κανει χ2 τα χρηματα, θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να παρω ενα "καλο" .
κανω MTB 2 φορες την εβδομαδα, συνηθως προς Λαυριο. 

ευχαριστω πολυ

43 minutes ago, georgekasa said:

Καλησπερα σας,

θα ηθελα να ρωτησω επιλογη για ΜΤB, εχω αρχισει προσφατα MTB εχω ποδηλατο (αρκετα παλιο) και θελω να το κανω upgrade. Ειμαι μεταξυ αυτο των 2 επιλογων:

Αν και το πρωτο κανει χ2 τα χρηματα, θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει να δωσω κατι παραπανω για να παρω ενα "καλο" .

ευχαριστω πολυ

Χωρίς να γνωρίζω πολλά από MTB πιστεύω πως το 2ο δεν αξίζει με την καμία τα χρήματα που ζητάει (θα στο πουν και άλλα παιδιά από εδώ που γνωρίζουν καλύτερα). Αν σε παίρνει οικονομικα πήγαινε στο Cube (ή σε όποιο άλλο μπορεί να σου προτείνουν) γιατί αν λες πως αυτό που έχεις είναι αρκετά παλιό, άρα και αυτό που θα αγοράσεις θα το κρατήσεις μάλλον καιρό,  επομένως καλό θα ηταν να πάρεις κάποιο ποιοτικό και γερό.

• Like 1

Το Energy ούτε εγώ θεωρώ ότι αξίζει, είναι πεταμένα λεφτά. Χωρίς να είμαι ειδικός αλλά απ'όσα ξέρω και έχω διαβάσει/ψάξει, το Cube αν και πολύ καλύτερο για τα λεφτά που ζητάει κατ'εμέ έπρεπε να έχει καλύτερα specs. Θα προτιμούσα σε αυτά τα λεφτά κάποιο με ανάρτηση air αντί για coil καθώς και Thru Axles εμπρός-πίσω αντί για Quick release. Αν δεν κάνω λάθος η Judy silver βγαίνει και σε air αλλά στα specs του συγκεκριμένου φαίνεται να είναι η έκδοση με coil.

Το σασμάν είναι 12ρι SX Eagle, ισάξιο με το Shimano Deore θεωρητικά αν και προσωπικά προτιμώ το τελευταίο. Επίσης το ένα είναι 27.5'' και το άλλο 29''.

Αν το χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα και δεν έχεις τρελές απαιτήσεις (δεν ξέρω την περιοχή που αναφέρεις) μπορείς να πάρεις και κάποιο κοντά στα ~500 ευρώ αν δεν θες να χαλάσεις πολλά λεφτά, αλλιώς κοντά στα ~1000 βρίσκεις ακόμα καλύτερο. Πες μας περίπου τι budget έχεις. Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά μοντέλα σε αυτές τις τιμές από το ακριβότερο στο φθηνότερο.

https://factory-cyclist.gr/product/merida-big-nine-limited-matt-black-glossy-black/

https://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-orbea-alma-h30-29-022-81391.htm?lang=el&path=1307918043

https://www.marathonbikes.gr/podilata/podilata-vounou-29"/cannondale-trail-sl4-29-grey?sort=p.price&order=DESC

https://factory-cyclist.gr/product/merida-big-nine-200-matt-blue-white/

https://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-orbea-onna-40-29-022-82281.htm?lang=el&path=2113312479

https://wheelmania.gr/product/cube-aim-ex-2022/

https://www.topodilato.gr/mtb-hardtails/7126-2536-giant-talon-3-ge-black.html#/3-size_mtb-large_19_180_185cm

https://www.gatsoulis.gr/pd/podilato-orbea-mx-40-29-021-75382.htm?lang=el&path=1039772873

https://www.topodilato.gr/mtb-hardtails/6776-3257-giant-talon-29-3-good-gray.html#/3-size_mtb-large_19_180_185cm

https://www.topodilato.gr/mtb-hardtails/6774-3256-giant-talon-29-4-metallic-black.html#/3-size_mtb-large_19_180_185cm

Ψάξου όμως και πάρε και άλλες γνώμες πριν κάνεις αγορά.

• Like 2

2 ώρες πριν, georgekasa είπε

Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό mountain biking, ειδικά όταν πρόκειται για Αύγουστο που είναι η χειρότερη περίοδος. Εφόσον σκοπεύεις να συνεχίσεις έτσι τακτικά, αξίζει να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές ποδήλατο (budget ~1000€). Αξιοπρεπές, όπως είπε και ο Glikos, είναι υδραυλικά δισκόφρενα, air ανάρτηση αντί coil, through-axles αντί quick release, εύκολη μετατροπή σε tubeless. Τι είναι αυτά τα χαρακτηριστικά και γιατί χρειάζονται, καλό είναι να το μελετήσεις αλλά δεν είναι απαραίτητο πριν κάνεις την αγορά.

Εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι και το ποδήλατο να ταιριάζει στις ανάγκες σου, δηλαδή σωστό μέγεθος (ακολουθείς τον οδηγό του κατασκευαστή και προτιμάς 29" τροχούς εκτός και αν είσαι <1.70) και κατάλληλη ανάρτηση/γεωμετρία. Για κάποιον αρχάριο, η σύσταση είναι cross-country ή trail τύπο mountain biking. Οι διαφορές είναι μικρές αλλά υπαρκτές. Cross-country είναι πιο ελαφριά για μεγαλύτερες αποστάσεις σε καλύτερους δρόμους (άσφαλτο έως δασικούς χωματόδρομους), καλύτερα σε ανηφόρες, ανάρτηση 100-120mm, 160 δισκόπλακες, 2.2 λάστιχα. Trail είναι και για μονοπάτια, ανάρτηση 120-140mm, 180 δισκόπλακες, 2.4 λάστιχα, dropper post (σέλα που ανεβοκατεβαίνει με διακόπτη).

Μην πάρεις το Cube, τα παρακάτω είναι καλύτερες επιλογές:

Κανένα από αυτά δεν είναι φοβερή προσφορά αλλά είναι τα πιο value for money που ξέρω. Εναλλακτικά, ανέβηκε μια καλή προσφορά μεταχειρισμένο σε site που εμπιστεύομαι. Eίναι βέβαια με μεγάλες αναρτήσεις 160mm ακόμη και για απαιτητικές καταβάσεις αλλά τέτοια specs με ~1000€... θα φύγει γρήγορα. Αν θα πηγαίνεις πολύ χώμα, ίσως αξίζει.

• Like 1

@batig0al σε ευχαριστω παρα πολυ για το comment, θα τα δω αυτα τι ειναι  through-axles αντί quick release, εύκολη μετατροπή σε tubeless κλπ σε ευχαριστω παρα πολυ και παλι για το info!!!

2 λεπτά πριν, georgekasa είπε

@batig0al σε ευχαριστω παρα πολυ για το comment, θα τα δω αυτα τι ειναι  through-axles αντί quick release, εύκολη μετατροπή σε tubeless κλπ σε ευχαριστω παρα πολυ και παλι για το info!!!

Quick release είναι το κλασικό στο κέντρο του τρόχου που το ανοίγεις εύκολα για να βγει η ρόδα. Παλιά το είχαν όλα τα ποδήλατα αλλά πλέον το έχουν μόνο τα φθηνά. Τα through-axles είναι παρόμοια λογική αλλά πιο χοντρά και ακριβά. Υπερτερούν στο ότι πρώτον είναι πιο ανθεκτικά/σταθερά και δεύτερον, επειδή είναι βιδωτά αντί για τα ελατήρια του QR, η ρόδα κουμπώνει ακριβώς όπως και πριν και έτσι δεν έχεις το κλασικό πρόβλημα με τα δισκόφρενα που συχνά θέλει μικρορυθμίσεις για να μην βρίσκουν τα τακάκια στη δισκόπλακα. Τέλος, είναι future proof αν θελήσεις στο μέλλον να κάνεις αναβαθμίσεις στα δύο πιο ακριβά/σημαντικά στοιχεία του ποδηλάτου μετά τον σκελετό, τους τροχούς και τη μπροστινή ανάρτηση. Πρακτικά, όλοι οι καλοί τροχοί/αναρτήσεις, προϋποθέτουν πως έχεις through axles (θα το δεις και ως "boost") οπότε αν έχεις QR δεν είναι συμβατά.

Tubeless είναι μια τεχνολογία που σου επιτρέπει να έχεις τα λάστιχα χωρίς σαμπρέλες (θα το συναντήσεις και εως TR Τubeless Ready). Το κύριο πλεονέκτημα είναι πως έτσι έχεις λιγότερα σκασίματα και μπορείς να τρέχεις τα λάστιχα σε χαμηλότερες πιέσεις που δίνουν μεγαλύτερο traction και άνεση στο χώμα. Για να εφαρμοσθεί αυτή η τεχνολογία θέλεις TR ζάντες (η ζάντα στην εσωτερική πλευρά έχει μια ειδική ταινία για να καλύπτει τις ακτίνες και να βοηθήσει το λάστιχο να κουμπώσει) και TR λάστιχα (ειδικά λάστιχα που κουμπώνουν πιο εύκολα και είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να είναι ασφαλή σε χαμηλές πιέσεις). Τα φθηνά ποδήλατα δεν έχουν τίποτα από τα δύο, τα λίγο πιο ακριβά έχουν TR ζάντες αλλά όχι TR λάστιχα και τα ακριβά έχουν ΤR και τα δύο. Θεωρητικά μπορείς και μη TR ζάντες και λάστιχα να τα κάνεις tubeless αλλά θέλει έξτρα κόπο/χρήματα και το αποτέλεσμα δεν είναι το καλύτερο. Στα ~1000€, θες TR ζάντες, τα λάστιχα δεν θα είναι TR. Είτε άμεσα, είτε όταν φας τα πρώτα λάστιχα, αγοράζεις TR λάστιχα (διπλάσια τιμή από τα μη TR) και πας σε έναν μηχανικό που εμπιστεύεσαι να τα κάνει tubeless (κόστος ~60-100€). Όλη αυτή η ιστορία, έχει νόημα αν ταλαιπωρείσαι από σκασίματα ή πηγαίνεις συχνά χώμα. Αν πηγαίνεις κυρίως σε άσφαλτο και δεν έχεις σκασίματα, το ξεχνάς και χρησιμοποιείς σαμπρέλες, πιο οικονομικό και λιγότερη μανούρα (με TR πρέπει να πηγαίνεις κάθε 4-6 μήνες στον μηχανικό να προσθέτει ειδικό υγρό μέσα στα λάστιχα που κλείνει τις τρύπες και όταν αλλάζεις λάστιχα προφανώς πρέπει να ξαναπάς στον μηχανικό για τη TR εγκατάσταση).

Πάντα βέβαια υπάρχει και η εναλλακτική όλα τα παραπάνω να μάθεις να τα κάνεις μόνος σου με τα προφανή ωφέλη (γνώση, γλυτώνεις έξοδα). Δεν είναι κάτι πολύ δύσκολο (βίντεο επίδειξης) αλλά είναι μια προσέγγιση που λίγοι προτιμούν για διάφορους λόγους. Εγώ π.χ. αγόρασα mountain σαν τα παραπάνω τον Απρίλη (1450€ με μεταφορικά) και όταν έρθει η στιγμή να αλλάξω λάστιχα, θα αποφασίσω αν θα πάρω TR και αν θα το κάνω μόνος μου.

Aν είσαι καλός στα αγγλικά και στο internet, μπορείς όλα αυτά να τα βρεις online αλλά θέλει αρκετές ώρες να καταλήξεις στα σωστά συμπεράσματα οπότε ό,τι θες, ρώτα.

Θα σου έλεγα να πάμε καμιά βόλτα να συζητήσουμε ό,τι θες από κοντά αλλά το Λαύριο είναι πολύ μακριά από το κέντρο που είμαι εγώ, τουλάχιστον με αυτή τη περίοδο γιατί όλους τους υπόλοιπους μήνες δεν έχω θέμα να κάνω ποδήλατο πολλές ώρες. Εγώ ξεκινάω χαράματα γιατί θέλω μέχρι τις 10 να έχω επιστρέψει που αρχίζει ο ήλιος και σε καίει. Χθες πήγα τη παρακάτω βόλτα Υμηττό, αν κάποιος ενδιαφέρεται, κανονίζουμε.

viber_image_2023-08-06_13-18-09-681.jpg

• Thanks 1

@Glikos,

ευχαριστω πολυ για τα options budget 1000 euro. Ειδα το Canyon Grand Canyon 7 και μαλλον για αυτο σκεφτομαι. Μια χαζη ερωτηση θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις (θα πρεπει και να το μετρησω ) αν χωραει το ποδγλατο με καθισματα κατο κλπ σε hyuindai i30, σημερα θα τα κανω compare 1vs1 για να δω ποιο αναλυτικα τα specs επειδη δεν ηξερα ολα αυτα που ειπατε.

@batig0al thanks kai παλι σοτ εχω στειλει pm

1 hour ago, georgekasa said:

@Glikos,

ευχαριστω πολυ για τα options budget 1000 euro. Ειδα το Canyon Grand Canyon 7 και μαλλον για αυτο σκεφτομαι. Μια χαζη ερωτηση θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις (θα πρεπει και να το μετρησω ) αν χωραει το ποδγλατο με καθισματα κατο κλπ σε hyuindai i30, σημερα θα τα κανω compare 1vs1 για να δω ποιο αναλυτικα τα specs επειδη δεν ηξερα ολα αυτα που ειπατε.

@batig0al thanks kai παλι σοτ εχω στειλει pm

αγορι μου εδω εχω βαλει cervelo χρονομετρου σε σμαρτακι

Γινεται προφανως αλλα εξαρταται

1) αν εχεις χρονο

2)αν εσαι της καθαριοτητας

Βγαζοντας τους 2 τροχους με προσοχη και ισως το παλουκοσελο δε θα εχεις θεμα. Σαν τιπ εγω βαζω στο παλουκοσελο χρωματιστη μονοτικη με το σημειο που καθομαι για να μη χανω χρονο να βρισκω που πρεπει να τοποθετησω ανα υψος

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgekasa είπε

Αν καταλήξεις σε Canyon τσέκαρε συχνά πυκνά την σελίδα γιατί βγάζει κάτι μεγέθη διαθέσιμα σε έκπτωση τα οποία είχαν εξαντληθεί προηγουμένως. Ότι και να πάρεις καλή αγορά και πες μας εντυπώσεις μόλις σου έρθει.

Σχετικά με τον χώρο στο αμάξι που λες, όπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω πιστεύω δεν θα έχεις θέμα.

Επεξ/σία από Glikos

Στις 8/8/2023 στις 11:12 ΠΜ, Glikos είπε

Αν καταλήξεις σε Canyon τσέκαρε συχνά πυκνά την σελίδα γιατί βγάζει κάτι μεγέθη διαθέσιμα σε έκπτωση τα οποία είχαν εξαντληθεί προηγουμένως. Ότι και να πάρεις καλή αγορά και πες μας εντυπώσεις μόλις σου έρθει.

Σχετικά με τον χώρο στο αμάξι που λες, όπως ανέφερε και ο φίλος παραπάνω πιστεύω δεν θα έχεις θέμα.

Και το Outlet tab στο site της Canyon. Εκεί έχει μεμονωμένα μοντέλα σε έκπτωση που έχουν μικροφθορές οπτικά, είναι από showrooms ή επιστροφές αλλά σου δείχνει με φωτογραφίες τις φθορές οπότε ξέρεις τι παίρνεις.

Τώρα για παράδειγμα που έριξα μια ματιά με σορτάρισμα από τα φθηνά έως 1500€, έχει medium Grand Canyon 7 1000€ (-300€), extra large Stoic 4 1540€ (-300€ με beast Pike ανάρτηση και 4πίστονα φρένα), medium & large Exceed CF 5 1440€ (-400€, όμορφο carbon 11.7 κιλά, καλά περιφερειακά Raceface κτλ.).

Δεν έχω εμπειρία από μεταφορά με αμάξι. Εντός Αττικής πηγαίνω με το ποδήλατο, εκτός το έχω πάει με τη βάση που μπαίνει στο κοτσαδόρο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, batig0al είπε

Και το Outlet tab στο site της Canyon. Εκεί έχει μεμονωμένα μοντέλα σε έκπτωση που έχουν μικροφθορές οπτικά, είναι από showrooms ή επιστροφές αλλά σου δείχνει με φωτογραφίες τις φθορές οπότε ξέρεις τι παίρνεις.

Τώρα για παράδειγμα που έριξα μια ματιά με σορτάρισμα από τα φθηνά έως 1500€, έχει medium Grand Canyon 7 1000€ (-300€), extra large Stoic 4 1540€ (-300€ με beast Pike ανάρτηση και 4πίστονα φρένα), medium & large Exceed CF 5 1440€ (-400€, όμορφο carbon 11.7 κιλά, καλά περιφερειακά Raceface κτλ.).

Δεν έχω εμπειρία από μεταφορά με αμάξι. Εντός Αττικής πηγαίνω με το ποδήλατο, εκτός το έχω πάει με τη βάση που μπαίνει στο κοτσαδόρο.

Ναι έχει κάτι καλές εκπτώσεις, υποθέτω αναφέρεσαι στα Refurbished. Αν πάντως είναι από showrooms ή κάτι τέτοιο και δεν έχουνε πρόβλημα μηχανικό / εμφάνισης, ίσως αξίζουν σε τέτοιες τιμές. Με μια γρήγορη ματιά που έριξα φαίνονται αψεγάδιαστα. Αν και προσωπικά αν έδινα αρκετά λεφτά θα προτιμούσα καινούριο. Κάποια στιγμή είχα πετύχει και το Grand Canyon 9 στα ~1250 ευρώ. Στο Outlet βλέπω έχει επίσης και τις υποκατηγορίες New Arrivals / Past season.

Ούτε εγώ έχω εμπειρία για μεταφορά ποδηλάτου από αμάξι αλλά απ΄ότι έχω δει/ακούσει λογικά θα χωρέσει αν βγάλει έστω τους τροχούς.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους, δεν είμαι σίγουρος αν εδώ είναι το κατάλληλο τοπικ. Ψάχνω για καθησματακι παιδιού για ποδήλατο. Έχετε κάποια πρόταση; Κάποιο που έχετε και θεωρείτε καλό; Διαφορά μεταξύ στήριξης στον πίσω άξονα/σχάρα ή στον λαιμό της σέλας; Κάποιο ελληνικό ή ξένο φόρουμ με σχετικα review ; Δεν βρήκα αρκετές πληροφορίες όσο έψαξα και δε θέλω να δώσω 70-80€ σε κάτι που δεν αξίζει.  Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!

Επεξ/σία από rkb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...