Προς το περιεχόμενο

Ποδήλατο

pavl0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

...

Εφόσον ήδη κάνεις διαδρομές ~30km με ποδήλατο και υπάρχει το Canyon στα 1260€ τελική με μεταφορικά, είναι κρίμα και άδικο να πάρεις ποδήλατo σαν τα παραπάνω. Αυτά είναι παγίδες για όσους δεν ξέρουν ή τους περιορίζει το budget, αν και ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, πάλι δεν θα το πρότεινα. Ειδικά τα mountain με τις coil αναρτήσεις Suntour, είναι μάστιγα, τουλάχιστον να είναι η XCR που είναι air.

Aν πριν στα 1350€ χωρίς μεταφορικά ήταν συμπαθητική, στα 1260€ που είναι τώρα με μεταφορικά ...

Η συναρμολόγηση και το service δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Εντάξει, αν δεν έχεις καμία επαφή είναι τρομακτικό αλλά ακόμη και έτσι, θα ταλαιπωρηθείς λίγο αλλά θα βγάλεις άκρη και θα μάθεις. Είτε ξεκινώντας από το μηδέν (εγώ αυτό έκανα), είτε φωνάζοντας κάποιον γνωστό να σε βοηθήσει ή πηγαίνοντας σε έναν ποδηλατά. Πάτα στο google maps τη πόλη σου, βρες κάποιον με πολλές καλές κριτικές και δοκίμασε. Η αρχική συναρμολόγηση είναι 20 λεπτά υπόθεση, βάζεις την μπροστινή ρόδα και βιδώνεις το τιμόνι και τα πετάλια. Μετά κάνεις μικρορυθμίσεις σέλα-φρένα για το πως βολεύεσαι. Επειδή είναι αξιοπρεπές ποδήλατο, καλό θα ήταν να γίνουν όλα αυτά με δυναμόκλειδο (εγώ πήρα αυτό με 20€) και στα πάντα να μπει και λίγο grease (εγώ πήρα αυτό με 20€).

Για το service, εγώ τα τελευταία χρόνια έχω πάρει ένα από bike24 και ένα από bike-discount. Τα ποδήλατα ήρθαν σωστά σεταρισμένα, φρένα ταχύτητες ρυθμισμένες, grease παντού κτλ. Το πρώτο που ήταν κούρσα δεν το πήγα καν στον μηχανικό, του έκανα χιλιάδες χιλιόμετρα πριν το πάω (προφανώς το λάδωνα, προτείνω αυτό) και όταν το πήγα, δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι ιδιαίτερο, απλώς έλεγξε ότι ήταν κομπλέ. Αυτό βέβαια δεν το συνιστώ, εγώ ήμουν άσχετος στην αρχή, πρέπει να πάει στον μηχανικό είτε αμέσως είτε μετά από 2-3 χαλαρές βόλτες. Απλά θέλω να σου δείξω πως τέτοια μεγάλα μαγαζιά που πουλάνε χιλιάδες ποδήλατα, είναι αξιόπιστα. Αν συμβεί κάτι ακραίο όπως χωρίς χτύπημα να εμφανιστεί βλάβη σε σκελετό/ζάντα/ανάρτηση... μια στις εκατό αλλα ναι, μπλέκει το πράγμα.

Όντως τα ηλεκτρικά είναι πολύ ακριβά, μόνο με την επιδότηση είναι λίγο πιο ελκυστικά αλλά πάλι, ειδικά στην Ελλάδα είναι απλησίαστα. Ηλεκτρικό με παρόμοια specs με το εν λόγω Canyon και μπαταρία ~600Wh, πάει 3.000 εύκολα. Εφόσον ήδη κάνεις βόλτες 30km, ξέχνα το ηλεκτρικό αλλά αν σου παρουσιαστεί η ευκαιρία να δοκιμάσεις κάποιο, κάντο για να δεις τη διαφορά στην εμπειρία.

Προτείνω να αποφασίσεις σύντομα γιατί το Canyon δεν νομίζω να παραμείνει διαθέσιμο για πολύ. Επίσης πρόσεξε το μέγεθος, είναι σημαντικό να είναι το σωστό.

15 ώρες πριν, Glikos είπε

Είμαι και εγώ σε αναζήτηση ποδηλάτου, ψάχνω προσφορές κατά προτίμηση gravel ή mtb αν και έχω δει κάτι δρόμου με κάπως φαρδύτερα λάστιχα πολύ ωραία.

Δεν έχω κάνει ενδελεχή έρευνα αλλά έχοντας κάποια επαφή εκτιμώ πως το Canyon είναι πολύ καλό deal, αν είναι εντός budget. Αν δεν είναι, καλύτερα λίγη οικονομία και το budget να ανέβει στα ~1300€ γιατί πιο κάτω θέλει θαύμα (ή μεταχειρισμένο) για να έχει τα βασικά χωρίς χτυπητή αδυναμία.

Πριν δω το Canyon, εγώ αυτό που είχα στο μυαλό μου ως καλύτερη value for money επιλογή ήταν αυτό στα 1570€ με μεταφορικά. RADON είναι ουσιαστικά μάρκα της bike-discount, δεν έχει όνομα αλλά είναι αξιόπιστη. 13.5 κιλά, 29" τροχοί, Bomber Z2 130mm (η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά, πιο κατάλληλη για μονοπάτια ενώ η FOX32 είναι πιο πολύ για cross country), 180 δισκόπλακες ενώ το Canyon έχει 160, Magura φρένα που δεν είναι κακά αλλά τα Shimano υπερτερούν, λάστιχα πιο κατάλληλα για χώμα από το Canyon.

Επεξ/σία από batig0al
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, batig0al είπε

Δεν έχω κάνει ενδελεχή έρευνα αλλά έχοντας κάποια επαφή εκτιμώ πως το Canyon είναι πολύ καλό deal, αν είναι εντός budget. Αν δεν είναι, καλύτερα λίγη οικονομία και το budget να ανέβει στα ~1300€ γιατί πιο κάτω θέλει θαύμα (ή μεταχειρισμένο) για να έχει τα βασικά χωρίς χτυπητή αδυναμία.

Πριν δω το Canyon, εγώ αυτό που είχα στο μυαλό μου ως καλύτερη value for money επιλογή ήταν αυτό στα 1570€ με μεταφορικά. RADON είναι ουσιαστικά μάρκα της bike-discount, δεν έχει όνομα αλλά είναι αξιόπιστη. 13.5 κιλά, 29" τροχοί, Bomber Z2 130mm (η καλύτερη επιλογή σε αυτά τα λεφτά, πιο κατάλληλη για μονοπάτια ενώ η FOX32 είναι πιο πολύ για cross country), 180 δισκόπλακες ενώ το Canyon έχει 160, Magura φρένα που δεν είναι κακά αλλά τα Shimano υπερτερούν, λάστιχα πιο κατάλληλα για χώμα από το Canyon.

Όλα τα παραπάνω πλην του Merida BigTrail 200 έχουν air. Αν και προσωπικά θα επέλεγα το Canyon, με 2ο το Cannondale Trail SL 4. Το Radon αρκετά αξιόλογο φαίνεται, αν και δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες για τον σκελετό. Ξεφεύγει σε τιμή βέβαια αλλά ανάλογα και το budget του καθένα. Τα bike24 και bike-discount τα κοιτάω τελευταία, βγάζουν κάμποσες καλές προσφορές.

Και το παρακάτω Giant φαίνεται αξιόλογο σε πιο οικονομικό budget.

https://www.bike-elevated.gr/index.php/podilata/vounoy-29-emprosthias-anartisis/ποδηλατο-giant-talon-1-μαυρο-size-l-detail

53 λεπτά πριν, batig0al είπε

Προτείνω να αποφασίσεις σύντομα γιατί το Canyon δεν νομίζω να παραμείνει διαθέσιμο για πολύ. Επίσης πρόσεξε το μέγεθος, είναι σημαντικό να είναι το σωστό.

Θα συμφωνήσω, σε τέτοια τιμή πιστεύω θα εξαφανιστεί.

Επεξ/σία από Glikos
  • Like 1

5 ώρες πριν, vaga1um3 είπε

Καποιο σαμπουάν ποδηλατου εχετε να προτεινετε; 
μου ειπε ο μηχανικος πρεπει να το πλενω, και την αλυσίδα και να τη γρασωνω μετα.

H λίπανση της αλυσίδας είναι must. Όχι μετά από κάθε βόλτα βέβαια, εγώ θα έλεγα κάθε 50-100χμ. Επίσης προτείνω το Squirt που είναι εξαιρετικό value for money και γλυτώνεις το λέρωμα καθώς είναι κερί, καθαρίζει πανεύκολα.

Για το πλύσιμο, υπάρχουν ειδικά προϊόντα αλλά προσωπικά δεν έχω αγοράσει. Το περνάω που και που με ένα πανί και σαπουνόνερο και απλά προσέχω μετά από κάθε βόλτα να καθαρίσω από σκόνη/χώμα το κομμάτι της ανάρτησης που μπαινοβγάινει. Επίσης έχω βάλει ένα μικρό λασπωτήρα στο μπροστινό λάστιχο που μειώνει κάπως το πόσο λερώνεται.

• Like 2

Για καθαρισμό μπορείς να πάρεις οποιοδήποτε ποδηλατικό σαπούνι το οποίο είναι πιο φιλικό στα χρώματα παρόλα αυτά προσωπικά χρησιμοποιώ απλό σαπούνι πιάτων και για το σκελετό και για την αλυσίδα.

Μπορείς να πάρεις και ενα degreaser το οποίο αφαιρεί το λάδι και τη μαυρίλα από την αλυσίδα πανεύκολα. Απλά προσοχή μην πέσει στα δισκόφρενα γιατί θα ποτίσουν και δεν θα πιάνουν μετά.

Για τη λίπανση της αλυσίδας υπάρχουν αρκετοί τύποι λιπαντικών με βάση λάδι/κερί κτλ και ανάλογα τις συνθήκες (Dry-wet). Ότι και να πάρεις θα κάνεις τη δουλειά σου. Τελευταία και εγώ δοκίμασα το Squirt για MTB και μετά απο ~100χλμ θέλει πέρασμα. Όντως μαζεύει λιγότερη βρωμιά αλλά όπως και όλα τα λιπαντικά καλό είναι να τα αφήνεις να στεγνώσουν αρκετές ώρες και να μην τα βάζεις ακριβώς πριν τη χρήση του ποδηλάτου.

Στις 18/7/2023 στις 10:36 ΠΜ, vamvakoolas είπε

απλος topodilato.gr δεν εχει τη καλυτερη φημη τοσο στο service οσο και στην υποστηριξη. Αν μπορεις να βρεις το giant απο αλλου...καλυτερα

Χωρις να θελω να σε αμφισβητησω σε καμια περιπτωση,να πω απλα οτι πηρα ενα Giant απο το συγκεκιμενο μαγαζι πριν ενα μηνα περιπου και η εξυπηρετηση του ιδιοκτητη ηταν αψογη.Βεβαια εσυ λες service και υποστηριξη,εννοεις aftersale μαλλον.Εκει δεν ξερω τι παιζει,παντως μου εκανε εντυπωση το ποσο εξυπηρετικος ηταν.

Στις 16/7/2023 στις 7:54 ΜΜ, VonLoutsos είπε

Απο οτι είδα έχει 1*12 (λίγο τυχαία το ειπα το 1*8 απλά για να δείξω τον μονο δίσκο μπροστά που με παραξενευει). Χρήση από βατούς εως λίγο κακοτράχαλους χωματόδρομους, κανένα μονοπάτι που περνάει αγροτικό σίγουρα και άσφαλτο μέχρι να φτάσεις εκεί (ή και βόλτα στον παραλιακό που έχει άσφαλτο).
Όπως είπα η απορία είναι οι 12 ταχύτητες, επαρκούν; Πόσες χρησιμοποιείς από τις 21 που έχεις θα απαντήσεις;

Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.Εγω εχω ενα trekking με 2Χ8.Αν βαλω 16η ειναι πιο γρηγορη η μεταδοση απο ενα Orient της κοπελας μου οταν εχει επιλεξει 21η.Βασικα και 5η να εχω πισω,παλι πιο γρηγορη ειναι η μεταδοση.Το συγκεκριμενο Canyon με την 12η θα ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το δικο σου οταν εχεις επιλεξει 21η.Αλλο σασμαν το ενα,αλλο το αλλο,δεν εχουν καμια σχεση.

On 16/07/2023 at 21:28, george1807 said:

On 17/07/2023 at 10:07, vamvakoolas said:

On 17/07/2023 at 12:44, batig0al said:

On 17/07/2023 at 19:49, Glikos said:

Μόλις έπεσε η παραγγελία. Έπρεπε να ξεπεράσω τις τσιγγουνιές μου ( :P )μπήκε η λογική μπροστά  και έπεσε η παραγγελία. Θα ενημερώσω μέ φωτογραφία όταν παραλάβω. Ευχαριστώ όλους που δώσατε πληροφορίες. :)

• Like 2

3 hours ago, LouCi4er said:

Χωρις να θελω να σε αμφισβητησω σε καμια περιπτωση,να πω απλα οτι πηρα ενα Giant απο το συγκεκιμενο μαγαζι πριν ενα μηνα περιπου και η εξυπηρετηση του ιδιοκτητη ηταν αψογη.Βεβαια εσυ λες service και υποστηριξη,εννοεις aftersale μαλλον.Εκει δεν ξερω τι παιζει,παντως μου εκανε εντυπωση το ποσο εξυπηρετικος ηταν.

Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο.Εγω εχω ενα trekking με 2Χ8.Αν βαλω 16η ειναι πιο γρηγορη η μεταδοση απο ενα Orient της κοπελας μου οταν εχει επιλεξει 21η.Βασικα και 5η να εχω πισω,παλι πιο γρηγορη ειναι η μεταδοση.Το συγκεκριμενο Canyon με την 12η θα ειναι πολυ πιο γρηγορο απο το δικο σου οταν εχεις επιλεξει 21η.Αλλο σασμαν το ενα,αλλο το αλλο,δεν εχουν καμια σχεση.

Ειναι γνωστο οτι εκει ειναι αψογοι πριν την αγορα. Και εγω δεν ειχα προσωπικα θεμα. Ομως, ευχομαι να μη το χρειαστεις το συγκεκριμμενο μαγαζι για υποστηριξη ενω για service αστα να πανε. Ακομα και προ αγορας αρκετοι φιλοι ειχαν θεμα με χρονους παραδοσης ακομα και με προκαταβολες. Μια απλη ερευνα μεσω ιντερνετ θα σε βοηθησει

Καλησπερα σας, 

δεν ξερω αν ειναι το σωστο subforum θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει την διαδρομη στο Λαυριο Αττικη απο το χωριο Αγ. Κωσταντινος μεχρι και την Εκκλησια της Αγιας Τριαδας, αν ναι θα ηθελα να ρωτησω μια χαζη ερωτηση αν το αυτοκινητο το αφησω στο χωριο Αγ. Κωσταντινο θα ειναι ασφαλες, δεν ξερω εκει αν σπανε κλπ.

ευχαριστω πολυ

15 hours ago, georgekasa said:

Καλησπερα σας, 

δεν ξερω αν ειναι το σωστο subforum θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος εχει κανει την διαδρομη στο Λαυριο Αττικη απο το χωριο Αγ. Κωσταντινος μεχρι και την Εκκλησια της Αγιας Τριαδας, αν ναι θα ηθελα να ρωτησω μια χαζη ερωτηση αν το αυτοκινητο το αφησω στο χωριο Αγ. Κωσταντινο θα ειναι ασφαλες, δεν ξερω εκει αν σπανε κλπ.

ευχαριστω πολυ

ναι δεν εχεις θεμα

• Like 1

Στις 26/7/2023 στις 9:31 ΜΜ, georgekasa είπε

Καλησπερα σας, 

ευχαριστω πολυ

Μια χαρά είναι το χωριό, δεν θα έχεις θέμα. 

Να το χάρεις, έχει άπειρα χωμάτινα μονοπάτια αλλά και άσφαλτο αν θες απλά να βολτάρεις.

• Like 1

Καλησπερα στους ποδηλατες του φορουμ.
Ειμαι στη σκεψη για αγορα ποδηλατου.  Θελω να παω σε 29αρη και οχι 27.5 μιας και βλεπω οτι η ταση για 27.5 ειναι να γινει παρελθον σιγα σιγα.
Καλοκοιταω τα ποδηλατα της canyon 
https://www.canyon.com/en-gr/mountain-bikes/trail-bikes/neuron/al/neuron-6/3166.html?dwvar_3166_pv_rahmenfarbe=BU
αλλα στο μεγεθος μου με βγαζει small (173 , 75-76 υψος καβαλου).
Το small το δινει με 27.5 αλλα σκεφτομαι για να παρω Medium.
Επισης σκεφτομαι και αυτο : 
https://www.cube.eu/de-en/cube-stereo-one22-race-mayablue-n-black/653201

Ποσο πιστευετε οτι μπορει να με επηρεασει το μεγεθος ; 
Η χρηση του θα ειναι χωματινες διαδρομες, μερικες φορες μονοπατια, καποια ισως πιο απαιτητικα (αναλογα την διαθεση και την παρεα-διαδρομη)

*Εχω κουρσα(canyon endurace) και CUBE HT  XC geometry.

Συνήθως με αυτό το ύψος και inseam, βγαίνει medium αλλά στο συγκεκριμένο βγαίνεις small και όχι στο όριο, σύμφωνα με το chart της Canyon. Οπότε θα πρέπει να τους εμπιστευτείς. Το μέγεθος είναι κομβικό και υπάρχουν τεχνικές βάσει γεωμετρίας να βγάλεις εκτιμήσεις αλλά είναι δύσκολο να πας τελείως κόντρα στον κατασκευαστή.

To Canyon είναι τίμιο, FOX μπρος πίσω κτλ. Υπάρχει και αυτό εδώ στο bike-discount αλλά ναι, παρόμοια τιμή και specs.

image.png.db6023f21a3b8faf16cf0b7f97a9515c.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...