vamvakoolas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 αν βρεις καποιο καλο συνοικιακο ποδηλαταδικο θα σου αλλαξει απλως το βαρελακι. Εχουν ειδικα Αθηνα αρκετα τετοια ανταλλακτικα οπως ντιζες και τακακια... αν τωρα τυχεις σε $#κολε θα σου πει: δε φτιαχνεται με τη καμμια, θες αλλο φρενο.. εναλλακτικα αγορασε ενα σετ φρενο εσυ αλλαξε το βαρελακι και στοκαρε τακακια ντιζα για το μελλον 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alipkok Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε αν βρεις καποιο καλο συνοικιακο ποδηλαταδικο θα σου αλλαξει απλως το βαρελακι. Εχουν ειδικα Αθηνα αρκετα τετοια ανταλλακτικα οπως ντιζες και τακακια... αν τωρα τυχεις σε $#κολε θα σου πει: δε φτιαχνεται με τη καμμια, θες αλλο φρενο.. εναλλακτικα αγορασε ενα σετ φρενο εσυ αλλαξε το βαρελακι και στοκαρε τακακια ντιζα για το μελλον απλα φοβαμαι οτι δεν ειναι μονο το βαρελακι αλλα και το πασο στην μανετα , οποτε παει για αλλαγη ολοκληρο . ευχαριστω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
leolipop Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 2 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, alipkok είπε Καλησπέρα σε ολους. Θα ηθελα την γνωμη σας (πριν το παω σε μαστορα) για το εξης προβλημα. Εχω mountain bike , οχι ακριβο, το οποιο εχει V-brakes . Το πισω φρενο δεν πιανει σωστα καθως η διαδρομη της μανετας ειναι μεγαλη και δεν νιωθω την αντισταση οταν την παταω οποτε αποφασισα να το ελεγξω μονος ακολουθωντας οδηγους που βρηκα στο διαδικτυο . Εχω καταληξει οτι το προβλημα εχει να κανει με το βαρελακι ρυθμισης που τεντωνει/χαλαρωνει την ντιζα . Για την ακριβεια το βαρελακι ρυθμισης στη μανετα δεν πιανει σφιχτα στον υποδοχεα οποτε ειτε χαλαρωνω , είτε σφιγγω δεν εχει ιδιαιτερο νοημα καθως το βαρελακι παιζει , σαν να εχουν φθαρεί τα πασα. Σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται αντικατασταση ολο το συστημα (βαρελακι, ντιζα και φρενο στο τιμονι) ; Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω χωρις αντικατασταση; Το αφηνεις το βαρελακι και τη μανετα γενικα. Πισω στο φρενο , εκει που πιανει η ντιζα , λυνεις την βιδα και μαζευεις απο εκει λιγο την ντιζα ωστε να σφιξει και μετα ξανασφιγγεις την βιδα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StormriderGR Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 καλησπερα σε ολη την παρεα!!!! επειδη ειμαι στην αναζητηση καινουργιου ποδηλατου οντας αρχαριος εχω καταληξει στα εξης ποδηλατα trekking γιατι πιστευω οτι ειναι καπου στην μεση για ολα... να σημειωσω οτι η διαδρομη μου θα ειναι καθημερινη για την δουλεια 6-7 χιλιομετρα πηγαινε -ελα. τα ποδηλατα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι lombardo amantea 300 28'' treckking ideal megisto η optimus που ειναι λιγο καλυτερο Γενικα εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα γυρω δηλ στα 650 ευρω? η lombardo θεωρειται καλη εταιρεια? η ideal οντας ελληνικη προσφερει καλες προδιαγραφες για τις τιμες της? Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Onelove Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τα φωτα σας! Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου. Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει. Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; Spoiler Spoiler Spoiler Επεξ/σία 7 Μαρτίου 2023 από Onelove Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Soulis_Maritsas Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, StormriderGR είπε καλησπερα σε ολη την παρεα!!!! επειδη ειμαι στην αναζητηση καινουργιου ποδηλατου οντας αρχαριος εχω καταληξει στα εξης ποδηλατα trekking γιατι πιστευω οτι ειναι καπου στην μεση για ολα... να σημειωσω οτι η διαδρομη μου θα ειναι καθημερινη για την δουλεια 6-7 χιλιομετρα πηγαινε -ελα. τα ποδηλατα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι lombardo amantea 300 28'' treckking ideal megisto η optimus που ειναι λιγο καλυτερο Γενικα εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα γυρω δηλ στα 650 ευρω? η lombardo θεωρειται καλη εταιρεια? η ideal οντας ελληνικη προσφερει καλες προδιαγραφες για τις τιμες της? Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας..... Τα IDEAL ειναι μια χαρα τιμια ποδηλατα! Με το budget που αναφερεις, αν ψαξεις σε αγγελιες και εχεις λιγο υπομονη θα βρεις ποδηλατο αστερι και με λιγοτερα ισως 31 λεπτά πριν, Onelove είπε Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τα φωτα σας! Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου. Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει. Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Οπως το βλεπω...θα ελεγα αστο καλυτερα. Θελει δουλεια, θα μπλεξεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bomber-21 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, Onelove είπε Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τα φωτα σας! Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου. Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει. Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Μην το πάρεις ούτε με 20 ευρώ. Σόρρυ, είναι για πέταμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paiktaras69 Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 18 ώρες πριν, Onelove είπε Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τα φωτα σας! Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου. Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει. Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μόνο εάν είσαι φυλακισμένος ισόβια και έτσι έχεις άπλετο χρόνο να χαλάσεις ( και χρήμα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Onelove Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 8 Μαρτίου 2023 20 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε Τα IDEAL ειναι μια χαρα τιμια ποδηλατα! Με το budget που αναφερεις, αν ψαξεις σε αγγελιες και εχεις λιγο υπομονη θα βρεις ποδηλατο αστερι και με λιγοτερα ισως 2 ώρες πριν, Bomber-21 είπε Μην το πάρεις ούτε με 20 ευρώ. Σόρρυ, είναι για πέταμα. 1 ώρα πριν, paiktaras69 είπε Μόνο εάν είσαι φυλακισμένος ισόβια και έτσι έχεις άπλετο χρόνο να χαλάσεις ( και χρήμα ) Ευχαριστω για τις απαντησεις. Στην αρχη ειπα οτι ειναι ευκαιρια αλλα με λιγο ψαξιμο και επειτα με τις αποψεις σας νομιζω οτι θα το αφησω εκει να σαπισει. Αν ηταν καποια αλλη εταιρια ισως το σκεφτομουν αλλα εφαγε ακυρο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Κάνω αρκετές ώρες κάθε εβδομάδα βόλτες με την ηλεκτρική κούρσα μου (Focus Paralane2 6.7). Φοράει 35mm gravel λάστιχο και το πάω σε χωματόδρομους αν χρειαστεί αλλά αποφάσισα να αγοράσω ένα πιο ικανό mountain bike. Όντας ψίλο άσχετος, μου πήρε βδομάδες η έρευνα αγοράς και κατέληξα να αγοράσω το Mondraker Chrono R από εξωτερικό στα 1450€. Είναι cross country hardtail με μικρή αλλά ποιοτική ανάρτηση 100mm, 12 ταχύτητες και βάρος 12.5 κιλά. Επέλεξα τέτοιου είδους mountain γιατί ήθελα να είναι ικανό σε δρόμο και αναβάσεις καθώς δεν έχω ούτε μονοπάτια κοντά ούτε τη δυνατότητα να το φορτώνω σε αμάξι. Πως σας φαίνεται; Ήμουν μεταξύ αυτού και κάποιου Ragley όπως π.χ. αυτό. Γενικά, για οικονομικά ποδήλατα, το chainreactioncycles και το wiggle έχουν καλές επιλογές (π.χ. φθηνό mountain €600+30μεταφορικά). Επίσης κάνουν rotation τις προσφορές κάθε κάποιες βδομάδες και μερικές φορές βάζουν έξτρα coupons που ρίχνουν τις τιμές και άλλο. Επεξ/σία 5 Απριλίου 2023 από batig0al Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaga1um3 Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Απριλίου 2023 Καλησπέρα, ψάχνομαι για ποδηλατο δρομου, size small ή μέχρι 55άρι. (Υψος 1.70) δεν με νοιαζει η ταχύτητα άρα δεν καίγομαι για carbon, μάλλον προς το αλουμίνιο κοιτάω. με ταχύτητες να αντέχει κ σε ανηφόρα. εχω ακούσει οτι οι περισσότεροι αλλάζουν κασέτα πάντα μετά την αγορά. Ισχύει σε όλες τις αγορές ποδηλάτων; ποιες μάρκες προτείνετε για ένα κόστος από 500-1000€ ; (Ιδανικά φτηνό αλλά καλής ποιότητας) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iznodur Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Παιδιά για πρώτο ποδήλατο μια γνώμη για scott sub cross 40 ; χαλαρές βόλτες και καθημερινή σχεδόν μετακίνηση 6 με 8 χλμ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, vaga1um3 είπε ψάχνομαι για ποδηλατο δρομου, size small ή μέχρι 55άρι. (Υψος 1.70) δεν με νοιαζει η ταχύτητα άρα δεν καίγομαι για carbon, μάλλον προς το αλουμίνιο κοιτάω. με ταχύτητες να αντέχει κ σε ανηφόρα. εχω ακούσει οτι οι περισσότεροι αλλάζουν κασέτα πάντα μετά την αγορά. Ισχύει σε όλες τις αγορές ποδηλάτων; ποιες μάρκες προτείνετε για ένα κόστος από 500-1000€ ; (Ιδανικά φτηνό αλλά καλής ποιότητας) Δεν το έχω ακούσει αυτό με τη κασέτα αλλά ούτε κάνω παρέα με κουρσάδες ούτε έχω εμπειρία με φθηνές κούρσες. Εγώ αγόρασα μία με τη σειρά 105 2x11 (50-34 μπροστά, 11-34 πίσω) και πήγα από ελάχιστη ποδηλασία στο να ανεβαίνω Υμηττό, Πάρνηθα κτλ. εύκολα (χωρίς μπαταρία). Ό,τι και αν αγοράσεις, προτείνω να το παλέψεις κάποιους μήνες πρώτα και μετά να κάνεις έξτρα αγορές για να λύσουν πραγματικές ανάγκες και όχι υποθετικές. Τα sites που συνήθως βρίσκω αξιόλογες προσφορές είναι wiggle, chain reaction, bike24, bike-discount, rosebikes, canyon. Aν θέλεις μόνο δρόμου με λεπτό λάστιχο ως π.χ. 28mm, μπορείς να χαμηλώσεις το budget και να βρεις χωρίς δισκόφρενα. Αν θες να είναι πιο άνετο/άργο και ικανό για χώμα, θες μεγαλύτερα λάστιχα 35mm+ και όσο πιο μεγάλα λάστιχα παίρνει, τόσο πιο ικανό είναι σε χώμα και touring. Ρίχνοντας μια ματιά, αυτά που με έπεισαν εμένα είναι τα παρακάτω δύο: https://rondo.cc/ruut-al-2,467,pl Όμορφο, ελαφρύ, δυνατότητα για πολύ χοντρά λάστιχα. Είναι προς gravel με ένα δίσκο μπροστά (42 δόντια) οπότε δεν είναι ιδανικό για μεγάλες ανηφόρες και μεγάλες τελικές αλλά αυτό δεν πειράζει τους περισσότερους. ~1250 https://rondo.cc/bogan-st2,611,pl Παρόμοιο αλλά ατσάλι, πιο ανθεκτικό για touring. 38 δόντια ο μπροστινός δίσκος άρα καλύτερο για μεγάλη ανηφορά και χαμηλότερη τελική. 1525+45€ μεταφορικά Για κάτι πιο mainstream, με μικρότερα λάστιχα και χαμηλότερα specs, ~1170€: https://www.bike24.com/p2613198.html?sku=2082041 https://octane-one.com/bike/kode_adv/ 835€ βάζοντας το κουπόνι SAVE 12 ώρες πριν, iznodur είπε Παιδιά για πρώτο ποδήλατο μια γνώμη για scott sub cross 40 ; χαλαρές βόλτες και καθημερινή σχεδόν μετακίνηση 6 με 8 χλμ Πόσα λεφτά το έχεις βρει και τι budget διαθέτεις; Σε άσφαλτο θα το χρησιμοποιείς ή θα το πηγαίνεις και σε χώμα; Όσες περισσότερες πληροφορίες δώσεις, τόσο το καλύτερο για συμβουλές. Για τη πλειονότητα που ποδηλατεί σε μέτριας ποιότητας άσφαλτο και μη απαιτητικό χώμα, προτείνω gravel ποδήλατα, δες το παραπάνω σχόλιο για συγκεκριμένες προτάσεις. Αν σε προβληματίζει το διαφορετικό τιμόνι, συνηθίζεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ πιο βολικό για διάφορους λόγους. Αν σε προβληματίζει η έλλειψη ανάρτησης, τα χοντρά λάστιχα δρόμου σε χαμηλή πίεση είναι καλύτερη επιλογή από τη μάπα ανάρτηση στα φθηνά mountain. Στην Ελλάδα είναι δημοφιλή τα mountain στους δρόμους αλλά αυτό είναι παράλογο, σε πιο ποδηλατικές χώρες δεν ισχύει. Αν θες mountain για πολύ χώμα ή/και μονοπάτια: Mondraker Chrono R στα 1460€ Ragley Big Al 2 στα 1060€ Vitus Nucleus VR Στα 645€ (μόνο Large μέγεθος) Aν δεν καταλαβαίνεις πολλά, πες μου να μπω σε μεγαλύτερο βάθος. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από batig0al 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iznodur Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, batig0al είπε Δεν το έχω ακούσει αυτό με τη κασέτα αλλά ούτε κάνω παρέα με κουρσάδες ούτε έχω εμπειρία με φθηνές κούρσες. Εγώ αγόρασα μία με τη σειρά 105 2x11 (50-34 μπροστά, 11-34 πίσω) και πήγα από ελάχιστη ποδηλασία στο να ανεβαίνω Υμηττό, Πάρνηθα κτλ. εύκολα (χωρίς μπαταρία). Ό,τι και αν αγοράσεις, προτείνω να το παλέψεις κάποιους μήνες πρώτα και μετά να κάνεις έξτρα αγορές για να λύσουν πραγματικές ανάγκες και όχι υποθετικές. Τα sites που συνήθως βρίσκω αξιόλογες προσφορές είναι wiggle, chain reaction, bike24, bike-discount, rosebikes, canyon. Aν θέλεις μόνο δρόμου με λεπτό λάστιχο ως π.χ. 28mm, μπορείς να χαμηλώσεις το budget και να βρεις χωρίς δισκόφρενα. Αν θες να είναι πιο άνετο/άργο και ικανό για χώμα, θες μεγαλύτερα λάστιχα 35mm+ και όσο πιο μεγάλα λάστιχα παίρνει, τόσο πιο ικανό είναι σε χώμα και touring. Ρίχνοντας μια ματιά, αυτά που με έπεισαν εμένα είναι τα παρακάτω δύο: https://rondo.cc/ruut-al-2,467,pl Όμορφο, ελαφρύ, δυνατότητα για πολύ χοντρά λάστιχα. Είναι προς gravel με ένα δίσκο μπροστά (42 δόντια) οπότε δεν είναι ιδανικό για μεγάλες ανηφόρες και μεγάλες τελικές αλλά αυτό δεν πειράζει τους περισσότερους. ~1250 https://rondo.cc/bogan-st2,611,pl Παρόμοιο αλλά ατσάλι, πιο ανθεκτικό για touring. 38 δόντια ο μπροστινός δίσκος άρα καλύτερο για μεγάλη ανηφορά και χαμηλότερη τελική. 1525+45€ μεταφορικά Για κάτι πιο mainstream, με μικρότερα λάστιχα και χαμηλότερα specs, ~1170€: https://www.bike24.com/p2613198.html?sku=2082041 https://octane-one.com/bike/kode_adv/ 835€ βάζοντας το κουπόνι SAVE Πόσα λεφτά το έχεις βρει και τι budget διαθέτεις; Σε άσφαλτο θα το χρησιμοποιείς ή θα το πηγαίνεις και σε χώμα; Όσες περισσότερες πληροφορίες δώσεις, τόσο το καλύτερο για συμβουλές. Για τη πλειονότητα που ποδηλατεί σε μέτριας ποιότητας άσφαλτο και μη απαιτητικό χώμα, προτείνω gravel ποδήλατα, δες το παραπάνω σχόλιο για συγκεκριμένες προτάσεις. Αν σε προβληματίζει το διαφορετικό τιμόνι, συνηθίζεται πολύ γρήγορα και είναι πολύ πιο βολικό για διάφορους λόγους. Αν σε προβληματίζει η έλλειψη ανάρτησης, τα χοντρά λάστιχα δρόμου σε χαμηλή πίεση είναι καλύτερη επιλογή από τη μάπα ανάρτηση στα φθηνά mountain. Στην Ελλάδα είναι δημοφιλή τα mountain στους δρόμους αλλά αυτό είναι παράλογο, σε πιο ποδηλατικές χώρες δεν ισχύει. Αν θες mountain για πολύ χώμα ή/και μονοπάτια: Mondraker Chrono R στα 1460€ Ragley Big Al 2 στα 1060€ Vitus Nucleus VR Στα 645€ (μόνο Large μέγεθος) Aν δεν καταλαβαίνεις πολλά, πες μου να μπω σε μεγαλύτερο βάθος. Το sub cross 40 θεωρείται trekking, θέλω ένα ποιοτικό ποδήλατο μέχρι 800 ευρώ Μαξ ταβάνι. Είμαι γενικά βαρύς και η ποδηλασία μου κυρίως θα είναι σε μέτρια άσφαλτο και χώμα αραια και που όπως επίσης και λίγο μέσα στην πόλη Επεξ/σία 10 Απριλίου 2023 από iznodur Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 11 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, iznodur είπε Το sub cross 40 θεωρείται trekking, θέλω ένα ποιοτικό ποδήλατο μέχρι 800 ευρώ Μαξ ταβάνι. Είμαι γενικά βαρύς και η ποδηλασία μου κυρίως θα είναι σε μέτρια άσφαλτο και χώμα αραια και που όπως επίσης και λίγο μέσα στην πόλη To βάρος εντός συνηθισμένων πλαισίων (έως 110κιλά) δεν παίζει ρόλο, όλα τα ποδήλατα είναι φτιαγμένα για τέτοια βάρη και είναι πολύ ανθεκτικά, δεν μασάνε τίποτα. Αν το βάρος είναι 120+, τότε ναι, τα περισσότερα ποδήλατα τυπικά δεν κάνουν οπότε θέλει ιδιαίτερο ψάξιμο. Αν εννοείς ότι λόγω αυξημένου βάρους η μπροστινή ανάρτηση του Scott αξίζει, διαφωνώ. Στην αρχή που θα δουλεύει κάπως ok και το σώμα σου θα προσαρμόζεται στη ποδηλασία, κάτι θα κάνει αλλά μετά από λίγο καιρό ποδηλασίας, είτε κούρσα χωρίς ανάρτηση είτε mountain με καλή ανάρτηση είναι πάντα προτιμότερο. Η άνεση αυξάνεται με πολλούς τρόπους πέρα της μπροστινής ανάρτησης: εμπειρία πάνω στο ποδήλατο, χοντρά λάστιχα με χαμήλη πίεση (ή tubeless), καλή σέλα, suspension seatpost, καλά grips στο τιμόνι, έξτρα σημεία στο τιμόνι να βάζεις τα χέρια ή τιμόνι κούρσας. Αυτοί είναι οι εύκολοι/φθηνοί τρόποι, οι δύσκολοι/ακριβοί είναι καλύτερος σκελετός, καλύτεροι τροχοί, πίσω ανάρτηση, χαμηλό βάρος αναβάτη, ακριβά περιφερειακά όπως carbon seatpost, carbon τιμόνι, suspension stem τιμονιού. Προσωπικά θα έκανα λίγη υπομονή/οικονομία και θα έπαιρνα το gravel Rondo RUUT AL 2 στα ~1250€ ή αν μελλοντικά έβλεπα τον εαυτό μου να ενδιαφέρεται για χώμα, το Ragley Big Al 2 στα ~1050€. Στο Scott τα μισά λεφτά πάνε στη μάρκα και στη προμήθεια του Έλληνα μαγαζάτορα. Παρ'όλαυτά, αν το Scott σου αρέσει, πάρτο. Το καλύτερο ποδήλατο είναι αυτό που σε τραβάει να το καβαλάς περισσότερο. Επεξ/σία 11 Απριλίου 2023 από batig0al Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα