Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, fragma είπε

Καλησπέρα, είμαι 45 ετών και αποφάσισα για λόγους φυσικής κατάστασης να κάνω λίγο ποδήλατο στον ελεύθερο μου χρόνο. Το πρώτο που δεν ξερω, επειδή είμαι ψιλοάσχετος με την ποδηλασία, είναι τι είδους ποδήλατο να πάρω. Μένω σε βόρειο προάστιο των Αθηνών, και βασικά σε άσφαλτο θα κυκλοφορώ, αλλά έχει και κομμάτια με χωματόδρομο ή πολύ κακό οδόστωμα με λακούβες και ανηφόρες κλπ. Χρειάζομαι mountain bike; Πρέπει να εχει αμορτισέρ; Επισης τι άλλα εξαρτήματα/εξοπλισμό χρειάζομαι; Αν μπορούσατε να μου κάνετε μια προταση αγορας, θα ημουν υποχρεωμενος ,γιατι δεν ξερω που και τι να ψαξω. Ευχαριστώ. 

Αν το θες κυρίως για δρόμο τότε θα πας σε κούρσα που ειναι πιο ελαφριά και θα βοηθήσει πάρα πολύ στις ανηφόρες,αν το θες για βουνό σε mtb... τα κομμάτια με χωματόδρομο είναι μεγάλα; 

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, fragma είπε

Καλησπέρα, είμαι 45 ετών και αποφάσισα για λόγους φυσικής κατάστασης να κάνω λίγο ποδήλατο στον ελεύθερο μου χρόνο. Το πρώτο που δεν ξερω, επειδή είμαι ψιλοάσχετος με την ποδηλασία, είναι τι είδους ποδήλατο να πάρω. Μένω σε βόρειο προάστιο των Αθηνών, και βασικά σε άσφαλτο θα κυκλοφορώ, αλλά έχει και κομμάτια με χωματόδρομο ή πολύ κακό οδόστωμα με λακούβες και ανηφόρες κλπ. Χρειάζομαι mountain bike; Πρέπει να εχει αμορτισέρ; Επισης τι άλλα εξαρτήματα/εξοπλισμό χρειάζομαι; Αν μπορούσατε να μου κάνετε μια προταση αγορας, θα ημουν υποχρεωμενος ,γιατι δεν ξερω που και τι να ψαξω. Ευχαριστώ. 

Η κύρια χρήση ποια θα είναι; πόλη; αν ναι πάρε ένα Trekking Ποδήλατο και όχι MTB διότι θα σε κουράζει

https://www.skroutz.gr/s/29100766/Ideal-Cityrun-28-2021-Μαύρο-Ποδήλατο-Δρόμου-με-Ταχύτητες.html

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, fragma είπε

αν ειχες καποια σχεση θα σου ελεγα να παρεις κουρσα αλλα απο τη μια η θεση οδηγησης απο την αλλη οι ταχυτητες (ποσο γρηγορα) και ο χειρισμος ισως σε ξενεροσουν.

Απο την αλλη για εμενα το ιδανικο ειναι να παρεις ενα ΜΤΒ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ για να γλυτωσεις βαρος στο ποδηλατο και αναλογα το υψος σου μπορεις να βρεις με 26' /27,5/29' τροχο (αν και ολοι πλεον πανε στο 29αρι). Αν θες να κινεισαι κυριως πολη μπορεις να του περασεις ενα ζευγαρι λαστιχα δρομου και να εχεις τα λαστιχα του βουνου οταν πας σε μονοπατια ή καλυτερα να παρεις ενα μικτης χρησης... Αν εισαι μερακλης μπορεις να παρεις δευτερο ζευγαρι τροχων....

απο τη δικη μου εμπειρια ενα μεγαλο ποσοστο ειτε εδω ειτε εκτος φορουμ οταν αγορασαν τρεκιν μετα το εδωσαν να παρουν ΜΤΒ ή κουρσα οποτε καλυτερα να εισαι στο ΜΤΒ..(ασε που αν δε γουσταρεις ποδηλασια μετα, το πουλας πιο ευκολα).

Μπορεις να βρεις ειτε καποιο ποδηλαταδικο ειτε πλεον απο ιντερνετ απο μαγαζια Ελλαδα ή εξωτερικο. Εγω για πολη/σουπερ μαρκετ/κανενα δασακι εχω ΜΤΒ. Σιγουρα θες αναρτηση εμπρος για τις λακουβες. Αν εχει και ρυθμιση τοτε θα εισαι αρχοντας.

Θα χρειαστεις Κρανος, φωτακια (αν βγαινεις το βραδυ), κλειδαρια (πιστεψε με, θα τη χρειαστεις) και ισως ενα παγουρακι να βαζεις παγουροθηκη γιατι ειναι το "καυσιμο" σου. Απο εργαλεια παρε ενα σετ απο αλλεν (εχει ακομα και το τζαμπο), σαμπρελα για το τροχο σου και εξωλκεις για να βγαζεις σαμπρελα και φυσικα τρομπα (καλυτερα πτυσσομενη να την εχεις μαζι σου). Ολα αυτα χωρανε σε μια μεγαλη τσεπη ή σε μια μπανανα μεση

Προσεχε γιατι τα ποδηλατα ειναι εθιστικα (οπως καθε αλλη κατηγορια οχηματων ή σπορ) και κοιτα να μη ξεφυγεις σε κοστος να παρεις ειδικα πεταλια και παπουτσια, σουπερ ντουπερ κρανος, ποδηλατικα ρουχα κτλ γιατι δε ξερεις ακομα αν σου αρεσει. Γυρισε το πεταλι για μηνες (σιγουρα και καλοκαιρι και χειμωνα) και αν δεις οτι σου αρεσει τοτε επενδυσε σε αυτο

Επεξ/σία από vamvakoolas
  • Like 2
Δημοσ.
Στις 18/1/2023 στις 10:35 ΠΜ, Ntouris3 είπε

Καλημέρα στην παρέα!

Τελικά κατάφερα να φέρω το ποδήλατό μου στην Θεσσαλονίκη όπως είχα αναφέρει και σε προηγούμενα ποστ.

1-2 φορές την βδομάδα κάνω μία διαδρομή 9 χιλιομέτρων, σε περίπου 35 λεπτά. Η διαδρομή είναι σχετικά ήπια, τα μισά χιλιόμετρα είναι σε ανηφόρες/κατηφόρες (τίποτα extreme) και τα υπόλοιπα είναι ευθεία.

Υπάρχουν σημεία της διαδρομής όπου θα μπορούσα να πηγαίνω αρκετά γρηγορότερα, αλλά τα πόδια μου δεν τραβάνε 😅

Έχετε να προτείνετε καμία άσκηση που μπορώ να κάνω στο σπίτι ώστε με τον καιρό να δυναμώσουν;

ΥΓ: Η διαδρομή που κάνω είναι 9 χιλιόμετρα ανά κατεύθυνση, δηλαδή 18 χιλιόμετρα συνολικά, αλλά τη κάνω σπαστά σε 9+9 με ένα κενό ενδιάμεσα.

Κίνητρο εχεις? 

Πριν χρονια... ξεκινησα με ενα "παιδικο" , σιδερένιο, Peugeot , mountain ποδηλατο, 35 χρονων, να κανω μια βολτα γυρω απο το σπιτι με βαρος 160κιλα, ατμιστης, μετα απο 20 χρονια μανιωδης καπνιστης.
Κατεληξα να κανω 55χλμ!
27χλμ κατεβα και 28ανεβα. Κατεβηκα γλυφαδα απεναντι απο την εκκλησια, μεσω κηφισιας, β.σοφιας, συγγρου, παραλιακη. Ειχα 5€ επανω μου... ειπια εναν φρεντο, μια μπαρα δημητριακων και ενα νερο, και ξεκινησα για πισω με "αντε λιγο ακομα". 

Παραλιακη, αλιμου, βουλιαγμενης, κηφισιας, βορεια προαστια.
Στο ψυχικο ο δεξιος τετρακεφαλος διεγραφε την χοντρη φορμα και πεταγοταν 2 ποντους επανω.

Ολα θεμα ψυχης ειναι! keep going !

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα σε ολους. Θα ηθελα την γνωμη σας (πριν το παω σε μαστορα) για το εξης προβλημα. Εχω mountain bike , οχι ακριβο, το οποιο εχει V-brakes . Το πισω φρενο δεν πιανει σωστα καθως η διαδρομη της μανετας ειναι μεγαλη και δεν νιωθω την αντισταση οταν την παταω οποτε αποφασισα να το ελεγξω μονος ακολουθωντας οδηγους που βρηκα στο διαδικτυο . Εχω καταληξει οτι το προβλημα εχει να κανει με το βαρελακι ρυθμισης που τεντωνει/χαλαρωνει την ντιζα . Για την ακριβεια το βαρελακι ρυθμισης στη μανετα δεν πιανει σφιχτα στον υποδοχεα οποτε ειτε χαλαρωνω , είτε σφιγγω δεν εχει ιδιαιτερο νοημα καθως το βαρελακι παιζει , σαν να εχουν φθαρεί τα πασα. Σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται αντικατασταση ολο το συστημα (βαρελακι, ντιζα και φρενο στο τιμονι) ; Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω χωρις αντικατασταση; 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, alipkok είπε

Καλησπέρα σε ολους. Θα ηθελα την γνωμη σας (πριν το παω σε μαστορα) για το εξης προβλημα. Εχω mountain bike , οχι ακριβο, το οποιο εχει V-brakes . Το πισω φρενο δεν πιανει σωστα καθως η διαδρομη της μανετας ειναι μεγαλη και δεν νιωθω την αντισταση οταν την παταω οποτε αποφασισα να το ελεγξω μονος ακολουθωντας οδηγους που βρηκα στο διαδικτυο . Εχω καταληξει οτι το προβλημα εχει να κανει με το βαρελακι ρυθμισης που τεντωνει/χαλαρωνει την ντιζα . Για την ακριβεια το βαρελακι ρυθμισης στη μανετα δεν πιανει σφιχτα στον υποδοχεα οποτε ειτε χαλαρωνω , είτε σφιγγω δεν εχει ιδιαιτερο νοημα καθως το βαρελακι παιζει , σαν να εχουν φθαρεί τα πασα. Σε αυτην την περιπτωση χρειαζεται αντικατασταση ολο το συστημα (βαρελακι, ντιζα και φρενο στο τιμονι) ; Υπαρχει καποιος τροπος να το διορθωσω χωρις αντικατασταση; 

Με 30€ ειχα βαλει γαμηστερο σετ καινουργιο vbrakes Που εκανα ΕΝΤΟ !

Δημοσ.

αν βρεις καποιο καλο συνοικιακο ποδηλαταδικο θα σου αλλαξει απλως το βαρελακι. Εχουν ειδικα Αθηνα αρκετα τετοια ανταλλακτικα οπως ντιζες και τακακια...

αν τωρα τυχεις σε $#κολε θα σου πει: δε φτιαχνεται με τη καμμια, θες αλλο φρενο..

εναλλακτικα αγορασε ενα σετ φρενο εσυ αλλαξε το βαρελακι και στοκαρε τακακια ντιζα για το μελλον

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

αν βρεις καποιο καλο συνοικιακο ποδηλαταδικο θα σου αλλαξει απλως το βαρελακι. Εχουν ειδικα Αθηνα αρκετα τετοια ανταλλακτικα οπως ντιζες και τακακια...

αν τωρα τυχεις σε $#κολε θα σου πει: δε φτιαχνεται με τη καμμια, θες αλλο φρενο..

εναλλακτικα αγορασε ενα σετ φρενο εσυ αλλαξε το βαρελακι και στοκαρε τακακια ντιζα για το μελλον

απλα φοβαμαι οτι δεν ειναι μονο το βαρελακι αλλα και το πασο στην μανετα , οποτε παει για αλλαγη ολοκληρο . ευχαριστω 

Δημοσ.
5 ώρες πριν, alipkok είπε

Το αφηνεις το βαρελακι και τη μανετα γενικα.

Πισω στο φρενο , εκει που πιανει η ντιζα , λυνεις την βιδα και μαζευεις απο εκει λιγο την ντιζα ωστε να σφιξει και μετα ξανασφιγγεις την βιδα.

Δημοσ.

καλησπερα σε ολη την παρεα!!!!

επειδη ειμαι στην αναζητηση καινουργιου ποδηλατου οντας αρχαριος εχω καταληξει στα εξης ποδηλατα trekking γιατι πιστευω οτι ειναι καπου στην μεση για ολα...

να σημειωσω οτι η διαδρομη μου θα ειναι καθημερινη για την  δουλεια 6-7 χιλιομετρα πηγαινε -ελα.

τα ποδηλατα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι 

lombardo amantea 300 28'' treckking

ideal megisto  η optimus που ειναι λιγο καλυτερο

Γενικα εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα γυρω δηλ στα 650 ευρω?

η lombardo θεωρειται καλη εταιρεια?

η ideal οντας ελληνικη προσφερει καλες προδιαγραφες για τις τιμες της?

Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα παιδια! Χρειαζομαι τα φωτα σας!

Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου.

Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει.

Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; 

Spoiler

332184918_6150943178260291_77807778438736_n.jpg

Spoiler

324909057_6317515381593981_63997736646887_n.jpg

Spoiler

321647410_6702218766461998_6284775813931_n.jpg

Επεξ/σία από Onelove
Δημοσ.
1 ώρα πριν, StormriderGR είπε

καλησπερα σε ολη την παρεα!!!!

επειδη ειμαι στην αναζητηση καινουργιου ποδηλατου οντας αρχαριος εχω καταληξει στα εξης ποδηλατα trekking γιατι πιστευω οτι ειναι καπου στην μεση για ολα...

να σημειωσω οτι η διαδρομη μου θα ειναι καθημερινη για την  δουλεια 6-7 χιλιομετρα πηγαινε -ελα.

τα ποδηλατα που εχω δει και μου αρεσουν ειναι 

lombardo amantea 300 28'' treckking

ideal megisto  η optimus που ειναι λιγο καλυτερο

Γενικα εχετε να προτεινετε κατι αλλο σε αυτα τα λεφτα γυρω δηλ στα 650 ευρω?

η lombardo θεωρειται καλη εταιρεια?

η ideal οντας ελληνικη προσφερει καλες προδιαγραφες για τις τιμες της?

Ευχαριστω εκ των προτερων για το χρονο σας.....

Τα IDEAL ειναι μια χαρα τιμια ποδηλατα! Με το budget που αναφερεις, αν ψαξεις σε αγγελιες και εχεις λιγο υπομονη θα βρεις ποδηλατο αστερι και με λιγοτερα ισως

31 λεπτά πριν, Onelove είπε

Επεσε το ματι μου στο παρακατω ποδηλατο mongoose 26αρι αγνωστου χρονολογιας και μοντελου.

Μου τραβηξε την προσοχη οτι ειναι full suspension. Βεβαια δεν διαβαζω τα καλυτερα για την μαρκα αλλα νομιζω στα 100€ που το δινει ισως και να το δικαιολογει.

Τα μαζεματα ακομα και αν τα κανω μονος μου αξιζει πιστευετε σαν ποδηλατο σε αυτη τη τιμη ή θα μπλεξω αδικα; 

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Οπως το βλεπω...θα ελεγα αστο καλυτερα. Θελει δουλεια, θα μπλεξεις

• Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Onelove είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Απόκρυψη περιεχομένων

Μην το πάρεις ούτε με 20 ευρώ. Σόρρυ, είναι για πέταμα.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Onelove είπε

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μόνο εάν είσαι φυλακισμένος ισόβια και έτσι έχεις άπλετο χρόνο να χαλάσεις ( και χρήμα ) 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Soulis_Maritsas είπε

Τα IDEAL ειναι μια χαρα τιμια ποδηλατα! Με το budget που αναφερεις, αν ψαξεις σε αγγελιες και εχεις λιγο υπομονη θα βρεις ποδηλατο αστερι και με λιγοτερα ισως

2 ώρες πριν, Bomber-21 είπε

Μην το πάρεις ούτε με 20 ευρώ. Σόρρυ, είναι για πέταμα.

1 ώρα πριν, paiktaras69 είπε

Μόνο εάν είσαι φυλακισμένος ισόβια και έτσι έχεις άπλετο χρόνο να χαλάσεις ( και χρήμα ) 

Ευχαριστω για τις απαντησεις. Στην αρχη ειπα οτι ειναι ευκαιρια αλλα με λιγο ψαξιμο και επειτα με τις αποψεις σας νομιζω οτι θα το αφησω εκει να σαπισει.  Αν ηταν καποια αλλη εταιρια ισως το σκεφτομουν αλλα εφαγε ακυρο! 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...