wired_1 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, evoracing είπε Σε αυτά τα λεφτά παίζει να βρω τίποτα? έστω και μεταχειρισμένο. Κοίτα αυτό https://rebike-art.gr/ποδήλατα/ποδήλατα-δρόμου/ποδήλατο-δρόμου-probike-xrc-20.html Αν θες κάτι πιο "επώνυμο" υπολόγισε 100-150 πιο πάνω από το budget σου.
Rpanagos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 12 ώρες πριν, SIP1995 είπε Κυρίως το θέλω για το βουνό, εκεί που σπουδάζω βασικά για να κάνω διαδρομές κτλ και σιγά σιγά να μπω στο downhill και να κάνω καταβάσεις. Να ξερεις πως δεν ειναι για πεταλι αυτο το ποδηλατο. Θα σε κουρασει πολυ σε ευθειες και σε χλμ. Ανηφορα την ξεχνας! Εγω θα ελεγα να ξεκινησεις με κατι ποιο all round να μπορεις να τα κανεις ολα και μετα βλεπεις τι σου αρεσει περισσοτερο.
SIP1995 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 6 hours ago, Rpanagos said: Να ξερεις πως δεν ειναι για πεταλι αυτο το ποδηλατο. Θα σε κουρασει πολυ σε ευθειες και σε χλμ. Ανηφορα την ξεχνας! Εγω θα ελεγα να ξεκινησεις με κατι ποιο all round να μπορεις να τα κανεις ολα και μετα βλεπεις τι σου αρεσει περισσοτερο. Ναι, το γνωρίσω ότι δεν είναι για αποστάσεις κτλ, έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει να διανύω μεγάλες αποστάσεις κτλ. Επίσης ξέρω ότι είναι ας που αρκετά επικίνδυνο το downhill σαν κατηγορία, αλλά εντάξει δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Πάντως κοιτάω σε downhill διότι αυτό το είδος μου έχει αρέσει περισσότερο από οπτική άποψη, μου αρέσουν πιο πολύ τα ακραία και επικίνδυνα ας πούμε hobby. Για νούμερο που έχω κοιτάξει λίγο ένα 26αρι Small, θα μου είναι ότι πρέπει θεωρώ. Γενικά θέλω να το εξελίξω και παραπέρα, όχι απλά το αγόρασα έκανα 2-3 φορές και τέλος.
Rpanagos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 35 λεπτά πριν, SIP1995 είπε Ναι, το γνωρίσω ότι δεν είναι για αποστάσεις κτλ, έτσι και αλλιώς δεν μου αρέσει να διανύω μεγάλες αποστάσεις κτλ. Επίσης ξέρω ότι είναι ας που αρκετά επικίνδυνο το downhill σαν κατηγορία, αλλά εντάξει δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Πάντως κοιτάω σε downhill διότι αυτό το είδος μου έχει αρέσει περισσότερο από οπτική άποψη, μου αρέσουν πιο πολύ τα ακραία και επικίνδυνα ας πούμε hobby. Για νούμερο που έχω κοιτάξει λίγο ένα 26αρι Small, θα μου είναι ότι πρέπει θεωρώ. Γενικά θέλω να το εξελίξω και παραπέρα, όχι απλά το αγόρασα έκανα 2-3 φορές και τέλος. Ωραια! Απλα να σου αναφερω να εχεις στο νου σου (σχετικα με το πεταλαρισμα) οτι θα πρεπει να βρεις εναν τροπο να ανεβαίνεις το βουνο (Αμαξι) ωστε να το ευχαριστηθείς. Να κανεις 2-3 καταβασεις πχ καλες..(δεν ξερω σε ποιο βουνο θα πας). Ενω με ενα αλλο ποδηλατο θα μπρουσες και να ανεβεις και να κατεβεις καλα.Εχε και αυτο στον νου σου.
SIP1995 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 1 hour ago, Rpanagos said: Ωραια! Απλα να σου αναφερω να εχεις στο νου σου (σχετικα με το πεταλαρισμα) οτι θα πρεπει να βρεις εναν τροπο να ανεβαίνεις το βουνο (Αμαξι) ωστε να το ευχαριστηθείς. Να κανεις 2-3 καταβασεις πχ καλες..(δεν ξερω σε ποιο βουνο θα πας). Ενω με ενα αλλο ποδηλατο θα μπρουσες και να ανεβεις και να κατεβεις καλα.Εχε και αυτο στον νου σου. Να φανταστώ all around που είχες πει, εννοούσες τα trail, σωστά ? Επίσης υπάρχεις κάποιο έμπιστο site με αγγελίες μεταχειρισμένων ?
Rpanagos Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 Δημοσ. 5 Απριλίου 2020 16 λεπτά πριν, SIP1995 είπε Να φανταστώ all around που είχες πει, εννοούσες τα trail, σωστά ? Επίσης υπάρχεις κάποιο έμπιστο site με αγγελίες μεταχειρισμένων ? Ναι τα enduro. Υπαρχουν σελιδες στο fb και στο car
NinjaMan Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 4/4/2020 στις 9:52 ΜΜ, Dinos_12345 είπε Δεν ήταν με κατσαβίδι τελικά 😛 Αυτή είναι πιο ακριβή νομίζω, άρα αυτή που έκανες link, ίσως είναι πιο αδύναμη. Καταρχην ποιος θα του την κραταει ετσι σταθερη, ιδιαιτερα οταν θα το εχεις δεμενο ψηλα; Αυτο το εργαλειο δεν προκειται να το χρησιμοποιησει κανεις. Δες εδω ποση ωρα θελει για να παραβιαστει, εναμιση λεπτο: Ε δεν μπορει ολο και καποιος θα τους δει να τους σταματησει/φωτογραφησει σε εναμιση λεπτο. 1)Αν παρω πεταλο, γιατι αυτο φαινεται η σοφοτερη επιλογη, συνδυαζεται με συρματοσχοινο; Ετσι ωστε να περναω το σχοινι στον σκελετο και στην κολωνα και επειτα να το κλειδωνω στα κουμπωματα του πεταλου το οποιο θα πιανει μονο ροδα και σκελετο (σε περιπτωση παντα που το πεταλο δεν συνδεεται απευθειας μονο του); Γενικα το συρματοσχοινο κοβεται; 2)Εντωμεταξυ ξερει κανεις αν ασφαλισουμε το ποδηλατο μας, σε περιπτωση κλοπης μας αποζημιωνουν ολο το ποσο; Πως το αποδεικνυεις οτι εγινε κλοπη και οχι βρωμοδουλεια/δωσιμο σε αλλον ξερω γω; Υπαρχει τετοια ασφαλεια; Και αν ναι αξιζει να την κανω για ενα 300 ευρω ποδηλατο (γιατι μπορει να ειναι ακριβη); Παντως την πιο φτηνη θα την κανω για να ειμαι καλυμμενος σε περιπτωση ατυχηματος (και ας εχω διαβασει πως ο ποδηλατης δεν βρισκει σχεδον ποτε τον μπελα του σε ενα αλλο θεμα εδω). Διαβαζα σε ενα review στο amazon οτι πχ. το πεταλο που θα αγορασεις πρεπει να εχει πιστοποιηση ασφαλειας για να ειναι εγκυρη η ασφαλεια κλοπης του ποδηλατου. Μηπως και Ελλαδα ισχυει κατι τετοιο; 3)Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας ποτε mini gps-tracker και να εχει εντοπισει το κλεμμενο ποδηλατο του μεσω αστυνομιας ή/και μονος του (επικινδυνο); Αξιζει ενα τετοιο εργαλειο; Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από NinjaMan
dpolal Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 3 ώρες πριν, NinjaMan είπε Καταρχην ποιος θα του την κραταει ετσι σταθερη, ιδιαιτερα οταν θα το εχεις δεμενο ψηλα; Αυτο το εργαλειο δεν προκειται να το χρησιμοποιησει κανεις. Δες εδω ποση ωρα θελει για να παραβιαστει, εναμιση λεπτο: Ε δεν μπορει ολο και καποιος θα τους δει να τους σταματησει/φωτογραφησει σε εναμιση λεπτο. 1)Αν παρω πεταλο, γιατι αυτο φαινεται η σοφοτερη επιλογη, συνδυαζεται με συρματοσχοινο; Ετσι ωστε να περναω το σχοινι στον σκελετο και στην κολωνα και επειτα να το κλειδωνω στα κουμπωματα του πεταλου το οποιο θα πιανει μονο ροδα και σκελετο (σε περιπτωση παντα που το πεταλο δεν ειναι αρκετο απευθειας απο μονο του); Ψαχνω ηδη για μεγαλο πεταλο. 2)Εντωμεταξυ ξερει κανεις αν ασφαλισουμε το ποδηλατο μας, σε περιπτωση κλοπης μας αποζημιωνουν ολο το ποσο; Πως το αποδεικνυεις οτι εγινε κλοπη και οχι βρωμοδουλεια/δωσιμο σε αλλον ξερω γω; Υπαρχει τετοια ασφαλεια; Και αν ναι αξιζει να την κανω για ενα 300 ευρω ποδηλατο (γιατι μπορει να ειναι ακριβη); Παντως την πιο φτηνη θα την κανω για να ειμαι καλυμμενος σε περιπτωση ατυχηματος (και ας εχω διαβασει πως ο ποδηλατης δεν βρισκει σχεδον ποτε τον μπελα του σε ενα αλλο θεμα εδω). Διαβαζα σε ενα review στο amazon οτι πχ. το πεταλο που θα αγορασεις πρεπει να εχει πιστοποιηση ασφαλειας για να ειναι εγκυρη η ασφαλεια κλοπης του ποδηλατου. Μηπως και Ελλαδα ισχυει κατι τετοιο; 3)Εχει χρησιμοποιησει κανεις σας ποτε mini gps-tracker και να εχει εντοπισει το κλεμμενο ποδηλατο του μεσω αστυνομιας ή/και μονος του (επικινδυνο); Αξιζει ενα τετοιο εργαλειο; Επιγραμματικά 1. Αν για να πάρεις πέταλα, ασφάλειες, trackers κλπ καταλήξεις να δώσεις σε λεφτά τα 2/3 της αξίας του ποδηλάτου σου άστω καλύτερα. Βάλτα στην άκρη για να αγοράσεις καινούργιο όταν στο κλέψουν. 2. Τα mini gps-tracker είναι καλά για αυτοκίνητα ή μηχανές , δεν υπάρχει μέρος να το κρύψεις επάνω στο ποδήλατο. 3. Τα περί ασφάλειας άστω και αυτό καλύτερα, συνήθως ισχύουν μόνο αν στο κλέψουν από το σπίτι σου, όχι από το δρόμο. . 4. Αν το αφήνεις κάθε μέρα στο ίδιο σημείο και για πολλές ώρες θα το σταμπάρουν και θα το κλέψουν. Νόμος. 5. Όλα τα καλής ποιότητας φώτα, κοντεράκια, τσαντάκια κλπ είναι αφαιρούμενα και πάνω στον σκελετό μένει μόνο η βάση τους οπότε δεν αφήνεις τίποτα επάνω σε αυτό ποτέ όταν το παρκάρεις. Καλό είναι να αφαιρείς και να πέρνεις και την σέλα μαζί με το παλουκόσελο.
wired_1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Φίλε χωρίς παρεξήγηση αλλά αυτά που θες να παρεις πέταλα, gps, ασφάλεια κτλ. κοστιζουν περισσότερο από το ίδιο το ποδήλατο. Καλύτερα πούλα το και δώσε αυτο το ποσό για ένα πιο αξιόπιστο ποδήλατο και κοιτά να το έχεις σχεδόν δίπλα σου πάντα, γιατί ότι και να βάλεις αν το βάλουν στο μάτι ξέχνα το.
MauroPaltoudias Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Πάντα ασφαλίζουμε σκελετό και μπροστινό τροχό (λόγω QR) σε σταθερό σημείο, με πέταλο. Αυτός είναι αποδεδειγμένα ο πιο σωστός τρόπος για να καθυστερήσει κανείς την κλοπή και να αποτρέψει τον επίδοξο κλέφτη. Τη σέλα ή την παίρνουμε μαζί μας αν είναι κάτι ακριβό (π.χ. Brooks) μαζί με το παλουκόσελο (χρειάζεται backpack λοιπόν) ή τη δένουμε πάλι σε σταθερό σημείο, με κάτι πιο "ευτελές" σε σχέση με το πέταλο (όπου ευτελές = πιο φθηνός μηχανισμός ασφαλείας). Όλα έχουν να κάνουν με τη λογική (όπου λογική, το κόστος αγοράς καθενός εξ αυτών). Όπως λοιπόν αντιλαμβάνεται κανείς, θέλει μεθοδικότητα και υπομονή το παρκάρισμα έξω. Δεν είναι αυτοκίνητο, δεν είναι μηχανή. Η άλλη εναλλακτική είναι να αγοράσει κανείς ένα σπαστό 26άρι και να το βάζει εντός κτιρίου ή να το έχει δίπλα του. Επεξ/σία 6 Απριλίου 2020 από MauroPaltoudias
Dinos_12345 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Δημοσ. 6 Απριλίου 2020 Αναλόγως την χρήση που κάνεις πάντως. Παράδειγμα, εγώ όπου και να το πάω ή θα έχει πολύ κόσμο που αποκλείεται να βγάλει ο άλλος τροχό για να μου σπάσει την κλειδαριά (Abus Ugrip) ή θα είναι μέσα (δουλειά, σπίτια φίλων, πανεπιστήμιο κλπ) Ότι κλειδαρά και να έχεις, το ποδήλατο στο κλέβουν άνετα, αρκεί να έχουν τα σωστά εργαλεία. Το θέμα είναι να κάνεις το ποδήλατο σου λιγότερο επιρρεπες σε κλοπή, από το διπλανό του. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να πάρω 3 κλειδαριές που θέλει για να το κλειδώσεις σωστά, γιατί οι 3 κλειδαριές θα φτάσουν 150 ευρώ και γιατί δεν μπορώ να κουβαλάω 6 κιλά κλειδαριές στην πλάτη μου. Μία φτάνει, κλειδώνεις τον σκελετό και στην πίσω ρόδα αν χωράει (εμένα δεν χωράει) και το αφήνεις κάπου που να μην μπορεί να κάτσει ο κλέφτης με τον τροχό του και να κάνει την δουλειά του άνετος. Ήδη μια πολύ καλή κλειδαριά, απωθεί την πλειοψηφία των κλεφτών. Η κλειδαριά μου δεν κόβεται με ψαλίδα, θέλει τροχό οπωσδήποτε. Δεν είμαστε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο που το έχουν πάει σε άλλο επίπεδο το άθλημα, άρα δεν έχω λόγο να ανησυχώ.
stevengreeceGR Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 Δημοσ. 8 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά. Χρειάζομαι ποδήλατο για delivery. Έχετε κάτι στο νου σας με περίπου 300€? Καινούργιο ή μεταχειρισμένο? Δεν έχω καμία γνώση από ποδήλατα Επεξ/σία 8 Απριλίου 2020 από stevengreeceGR
NinjaMan Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 6/4/2020 στις 10:08 ΠΜ, wired_1 είπε Φίλε χωρίς παρεξήγηση αλλά αυτά που θες να παρεις πέταλα, gps, ασφάλεια κτλ. κοστιζουν περισσότερο από το ίδιο το ποδήλατο. Καλύτερα πούλα το και δώσε αυτο το ποσό για ένα πιο αξιόπιστο ποδήλατο και κοιτά να το έχεις σχεδόν δίπλα σου πάντα, γιατί ότι και να βάλεις αν το βάλουν στο μάτι ξέχνα το. Μια αναδιπλουμενη αλυσιδα θα παρω και ο,τι ειναι να γινει ας γινει. Παντως πιστευω οτι η ασφαλεια, η κανονικη οχι κλοπης, θα μου κανει καλο ετσι ωστε να ειμαι σιγουρος οταν κυκλοφορω πως σε περιπτωση ατυχηματος θα εχει να τα πληρωσει καποιος ειτε το προκαλεσω εγω ειτε οχι. Και το σωστο ειναι ενας ποδηλατης, ιδιαιτερα αυτοι με τα ακριβα, να εχουν. Εκτος και αν δεν βγαινει οικονομικα, εκει παω πασο. Επεξ/σία 10 Απριλίου 2020 από NinjaMan
wired_1 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 Δημοσ. 10 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, NinjaMan είπε Μια αναδιπλουμενη αλυσιδα θα παρω και ο,τι ειναι να γινει ας γινει. Παντως πιστευω οτι η ασφαλεια, η κανονικη οχι κλοπης, θα μου κανει καλο ετσι ωστε να ειμαι σιγουρος οταν κυκλοφορω πως σε περιπτωση ατυχηματος θα εχει να τα πληρωσει καποιος ειτε το προκαλεσω εγω ειτε οχι. Και το σωστο ειναι ενας ποδηλατης, ιδιαιτερα αυτοι με τα ακριβα, να εχουν. Εκτος και αν δεν βγαινει οικονομικα, εκει παω πασο. Συμφωνώ φίλε μου... Το δικό μου αν και είναι ακριβό επιλέγω να μην το αφήνω πουθενά χωρίς να έχω οπτική επαφή. Στην εργασία μου μπαίνει σε εσωτερικό χώρο ασφαλή, και στις μετακινήσεις μου το κλειδώνω με πέταλο έχοντας οπτική επαφή ή το βάζω μέσα στο κατάστημα που πάω ! Στο σπίτι εννοείται μέσα και αν μπορούσα θα το έπαιρνα αγκαλιά το βράδυ 😂
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα