Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, batig0al είπε

Χαίρετε,

Έχω ένα παλιό Ideal Zigzag ~15ετίας που έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας (12km). Έχει κάτι κλασικά mountain bike λάστιχα (26x1.95) τα οποία είναι τελειωμένα και προσπαθώ να καταλάβω με τι θα ήταν καλύτερο να τα αντικαταστήσω αλλά δεν βγάζω άκρη.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είτε θεωρητικά για τα συν/πλην των διαφόρων κατηγοριών ή απλά 1-2 links.

Ευχαριστώ.

Hμουν στην ιδια φαση γιατι εκοψα το βουνο και το χρησιμοποιώ μονο στην πολη πλεον.

Πηρα αυτα -> https://www.gatsoulis.gr/pd/elastiko-continental-contact-speed-26x1-6-49194.htm?lang=el&path=692369213. Ειναι καραφλα, που πολλοι τα φοβουνται για την προσφυση, αλλα τα εχω πανω απο χρονο και δεν ειχα ποτε προβλημα. Ειδα τεραστια διαφορα απο τα παλια που ειχα (ηταν γαιδουρια 2.25) και λογω πελματος αλλα και λογω του οτι ειναι 1.6. Βεβαια πλεον προσεχω και περισσοτερο στην οδηγηση.

Βεβαιωσου οτι η ζαντα σου παιρνει 1.6 λαστιχο (θα παιρνει σχεδον σιγουρα) και τσεκαρε τα αν θες.

Επεξ/σία από ardi21
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, ardi21 είπε

Hμουν στην ιδια φαση γιατι εκοψα το βουνο και το χρησιμοποιώ μονο στην πολη πλεον.

Πηρα αυτα -> https://www.gatsoulis.gr/pd/elastiko-continental-contact-speed-26x1-6-49194.htm?lang=el&path=692369213. Ειναι καραφλα, που πολλοι τα φοβουνται για την προσφυση, αλλα τα εχω πανω απο χρονο και δεν ειχα ποτε προβλημα. Ειδα τεραστια διαφορα απο τα παλια που ειχα (ηταν γαιδουρια 2.25) και λογω πελματος αλλα και λογω του οτι ειναι 1.6. Βεβαια πλεον προσεχω και περισσοτερο στην οδηγηση.

Βεβαιωσου οτι η ζαντα σου παιρνει 1.6 λαστιχο (θα παιρνει σχεδον σιγουρα) και τσεκαρε τα αν θες.

Σε τί είδες διαφορά; Ήταν πιο ξεκούραστη η διαδρομή λόγω μικρότερης τριβής;

Δημοσ.

Τα καραφλα είναι για συγκεκριμένες χρήσεις.

Εγώ δεν θα έβαζα καραφλα για το κέντρο της πόλης.

Στον δρόμο θα εύχεσαι να μην συναντήσεις νερά η στην χειρότερη σαπουναδα.

Άσε που με κάτι πλακοστρωτα που έχει η Αθήνα θα βρεθείς ανάσκελα χωρίς να το καταλάβεις.

Πάρε κάτι που να εχει λίγο τακουνακι είναι η γνωμη που και όχι κάτω από 1.95 

Τα καραφλα αντιπροσωπεύουν άλλου είδους ποδήλατα

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Ison_ είπε

Σε τί είδες διαφορά; Ήταν πιο ξεκούραστη η διαδρομή λόγω μικρότερης τριβής;

Ακριβως.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, arxontas2323 είπε

Πωπω έρωτα έχω το venge. Αλλά και το κόστος, αλλού!

Εντελώς πληροφοριακά, πόσο θα το δίνες χωρίς σειρά, τροχούς?

Δημοσ.

Καλημέρα στην παρέα!

Μου αρέσει πολύ να κάνω ποδήλατο και σκεφτόμουν να μεταφέρω το δικό μου στην πόλη που σπουδάζω , και συγκεκριμένα για να πηγαίνω στα μαθήματα. Η διαδρομή είναι περίπου 8χλμ με λίγες ανηφόρες-κατηφόρες , οπότε είναι μέσα στις αντοχές μου. Φοβάμαι ωστόσο ότι , ακόμη κι αν ιδρώνω λίγο, στις ζεστές μέρες που έρχονται θα φτάνω στην σχολή με βρεγμένη πλάτη κτλ. 

Έχω σκεφτεί ότι θα μπορώ να κουβαλάω μαζί μου καμιά μπλούζα και να την αλλάζω , θα ήθελα όμως να ακούσω και τις δικές σας συμβουλές, μιας και πολλοί από εσάς είστε πιο έμπειροι!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Ntouris3 είπε

Καλημέρα στην παρέα!

Μου αρέσει πολύ να κάνω ποδήλατο και σκεφτόμουν να μεταφέρω το δικό μου στην πόλη που σπουδάζω , και συγκεκριμένα για να πηγαίνω στα μαθήματα. Η διαδρομή είναι περίπου 8χλμ με λίγες ανηφόρες-κατηφόρες , οπότε είναι μέσα στις αντοχές μου. Φοβάμαι ωστόσο ότι , ακόμη κι αν ιδρώνω λίγο, στις ζεστές μέρες που έρχονται θα φτάνω στην σχολή με βρεγμένη πλάτη κτλ. 

Έχω σκεφτεί ότι θα μπορώ να κουβαλάω μαζί μου καμιά μπλούζα και να την αλλάζω , θα ήθελα όμως να ακούσω και τις δικές σας συμβουλές, μιας και πολλοί από εσάς είστε πιο έμπειροι!

Η αποστάσεις δεν είναι τίποτα.
Έξτρα μπλούζα και για το καλοκαίρι μία πετσέτα και ένα ρεξόνα είναι υπέραρκετα.

Το θέμα είναι πού θα το ασφαλίζεις στην σχολή.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Το θέμα είναι πού θα το ασφαλίζεις στην σχολή.

Στην αυλή υπάρχουν σημεία ειδικά για το παρκάρισμα ποδήλάτων, αν και έχω δει άτομα που το πέρνουν μαζί τους μέσα στο κτήριο και το κλειδώνουν στον όροφο που τους βολεύει

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Ntouris3 είπε

Στην αυλή υπάρχουν σημεία ειδικά για το παρκάρισμα ποδήλάτων, αν και έχω δει άτομα που το πέρνουν μαζί τους μέσα στο κτήριο και το κλειδώνουν στον όροφο που τους βολεύει

Γενικως κλεβουν πολυ ευκολα ποδηλατα. Εγω αγχονομουν πολυ που κλειδωσα το ποδηλατο μου για 10 λεπτα μεσα σε πολυκατοικια. 

• Sad 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, vaggos400 είπε

Παιδιά καλημέρα.προτεινετε Ένα έμπιστο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη για ένα ολικό σέρβις στο ποδήλατο μου. 

στην περαια το παω εγω τα ποδηλατα μου(κουρσα και χρονομετρου) στον ballistic bike center 2392023600

• Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, vaggos400 είπε

Παιδιά καλημέρα.προτεινετε Ένα έμπιστο μαγαζί στην Θεσσαλονίκη για ένα ολικό σέρβις στο ποδήλατο μου. 

Ποδηλατοραμα Καλαμαριά ή custom bicycles Κορδελιό. Εγγυημένα και δοκιμασμένα.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες.

Εχω αγορασει ενα ποδηλατο trekking της ideal μοντελο nergetic.

Θελω να το κανω mountain(να αλλαξει η συμπεριφορα του και να  μην καταλαβαινει τιποτα οταν σκαρφαλωνεις πεζοδρομια).

Γνωριζει κανεις τι πρεπει να αλλαξω πανω του?Υπαρχει καποιος στην Αθηνα που να ειδικευεται σε τετοια πραγματα?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δύσκολα, είναι θέμα γεωμετρίας πράγμα που εξαρτάται από τις γωνιές του σκελετού, ίσως με ένα κοντό στεμ,ένα μεγαλύτερο τιμόνι και άλλο προφίλ ελαστικών το φέρεις λίγο αλλά MTB δεν θα γίνει. Βέβαια κρίμα να βάλεις φαρδύτερα λάστιχα αν το χρησιμοποιείς εντος πόλης γιατί το τακούνι και το φαρδύτερο πέλμα θα το κανει πιο αργό, αν δουλέψεις την τεχνική σου δε θα χεις κανένα πρόβλημα κ με αυτα τα λάστιχα. Κατ εμέ άλλαξε μόνο στεμ και τιμόνι για να έχεις καλύτερη μόχλευση.

Επεξ/σία από Anastazio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...