Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχα κλειδώσει το ποδήλατο έξω από σταθμό του προαστιακού, δίπλα σε στάση λεωφορείου, αλλά δεν το βρήκα όταν γύρισα. Υπάρχει περίπτωση να εμπόδιζε τους διερχόμενους και να το μάζεψε η τροχαία, ο δήμος ή κανένας άλλος φορέας; Μου κάνει δύσκολο να το κλέψανε γιατί ήταν σαπάκι και το σημείο πολύ κεντρικό.

• Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Philippe είπε

Είχα κλειδώσει το ποδήλατο έξω από σταθμό του προαστιακού, δίπλα σε στάση λεωφορείου, αλλά δεν το βρήκα όταν γύρισα. Υπάρχει περίπτωση να εμπόδιζε τους διερχόμενους και να το μάζεψε η τροχαία, ο δήμος ή κανένας άλλος φορέας; Μου κάνει δύσκολο να το κλέψανε γιατί ήταν σαπάκι και το σημείο πολύ κεντρικό.

Αυτοι που τα κλεβουν πιστευουν οτι εχει αξια και οταν ειναι και κεντρικο σημειο τοτε ευκολα κλεβουν

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Από τότε που μου έκλεψαν το mountain, χρησιμοποιώ ένα παλιό fitness (πρακτικά κούρσα με ίσιο τιμόνι). Έχω εντυπωσιαστεί με το εργαλείο: βάρος 11Kg, λάστιχα 25mm και πάει σφαίρα! Το μόνο παράπονο είναι το χαμηλό τιμόνι (και η σέλα φυσικά).. Σκέφτομαι να βάλω κάποιον αντάπτορα (stem riser), μήπως είναι κακή ιδέα για τέτοιο ποδήλατο; 

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Philippe είπε

Από τότε που μου έκλεψαν το mountain, χρησιμοποιώ ένα παλιό fitness (πρακτικά κούρσα με ίσιο τιμόνι). Έχω εντυπωσιαστεί με το εργαλείο: βάρος 11Kg, λάστιχα 25mm και πάει σφαίρα! Το μόνο παράπονο είναι το χαμηλό τιμόνι (και η σέλα φυσικά).. Σκέφτομαι να βάλω κάποιον αντάπτορα (stem riser), μήπως είναι κακή ιδέα για τέτοιο ποδήλατο; 

Το ποδηλατο αυτο ειναι για αυτην την σταση σωματος..μην το πειραξεις θα ελεγα εγω

• Like 1
Δημοσ.

Για τον πόνο στο σβέρκο θέλω να το ανεβάσω, αλλά κ εγώ ψιλοφοβάμαι ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Πάντως τώρα "πετάει" λίγο μούρη το όχημα, ίσως μαλακώσει λίγο με το σήκωμα του τιμονιού.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια χαρά, 

Προσφάτως κάτοχος της ''Μόνικα'' και κρίνεται αναγκαίο να της αλλάξω τα φώτα.

1202365586_IMG_6383(1).JPG.481488b18f3ff02f391f71a2330d1246.JPG

Προσωπικά με ψήνει η ιστορία να αγοράσω ένα καινούργιο δυναμό τυπου axa hr traction και ένα φάρο led retro για να αντικαταστήσω τον φάρο που έχει παραδώσει πνεύμα.

Η ερώτηση είναι αν αξίζει αυτή η ιστορία, αν τα δυναμό κάνουν δουλειά η θα το μετανιώσω; 

H εύκολη λύση θα ήταν να αγοράσω ένα επαναφορτιζόμενο λαμπακι κ θα ήμουν κομπλέ, αλλά δεν μου πάει καθόλου με το πνέυμα την Μόνικα.

Επίσης αν γνωρίζετε sites με αξεσουαρ για ποδηλατα απο εξωτερικό είναι καλοδεχούμενα.

Ευχαριστώ :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, paoad είπε

Επίσης αν γνωρίζετε sites με αξεσουαρ για ποδηλατα απο εξωτερικό είναι καλοδεχούμενα.

Ευχαριστώ :)

Υπαρχουν πολλα site,  αλλα δυο μεγαλα και αξιοπιστα ειναι αυτα:

https://www.chainreactioncycles.com/gr/en

https://www.wiggle.com/

Το wiggle δεν εχει μονο για ποδηλατο.

Επεξ/σία από ardi21
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα. Ο γιός μου θέλει να αγοράσει ένα ποδήλατο Mountain και είναι μεταξύ του IDEAL STROBE και του CUBE Aim. Και τα δύο έχουν τιμή 400 € . Η βασική διαφορά που μπορώναξεχωρίσω εγώ είναι ότι το IDEAL έχει υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ το CUBE δισκόφρενα με συρματόσκοινα. Θα ήθελα τη γνώμη όσων φίλων γνωρίζουν  για τις διαφορές στα περιφερειακά εξαρτήματα, ανάρτηση κλπ. Ξέρω ότι τα ideal μοντάρονται στη Πατρα και έχω ακούσει ότι προσφέρουν κάτι καλό σε καλή τιμή.

Δημοσ.

Στην τιμή αυτή και τα 2 ποδήλατα είναι «mountain» και προσφέρουν πάνω κάτω τα ίδια.
Τίμιες επιλογές.

Να διαλέξει αυτό που του αρέσει περισσότερο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν πηγαίνει σε βουνά και χωματόδρομους, θα έλεγα να κοίταγε σε κάτι πιο νορμάλ όπως ενα Kona Dew. Καλά τα Ideal και τα cube αλλά αν δεν δώσεις πολλά παραπάνω από 400, δεν πρόκειται να έχεις ανάρτηση και δισκόφρενα που όντως κάνουν κάτι. Ενδεικτικά, έχω Kona Dew City 2018 και είναι με v brakes τα οποία σταματάνε σαν να βρίσκεις τοίχο και είμαι 110 κιλά. Επίσης, κοντά στα 400 μπορεί να βρεις κανένα πολύ καλύτερο μεταχειρισμένο ποδήλατο, car.gr is your friend.

Επεξ/σία από Dinos_12345
Δημοσ.

επι της ουσίας, τι χρήση έχει σκοπό να κάνει ο γιος σου; Θα βγαίνει σε χωματόδρομο και θα παίρνει τα βουνά, ή θα κάνει ποδήλατο στην πλατεία και στην πυλωτή; αν θέλει το ποδήλατο για να κάνει βόλτες στην πλατεία, δεν χρειάζεται αναρτήσεις και δισκόφρενα. Ίσα ίσα που οι αναρτήσεις και τα δισκόφρενα αυξάνουν το κόστος και βάζουν περιττό βάρος χωρίς να προσφέρουν κάτι. Οπότε θα συνιστούσα κάτι πολύ πιο οικονομικό....

Δημοσ.
11 hours ago, serafeim2010 said:

Καλημέρα. Ο γιός μου θέλει να αγοράσει ένα ποδήλατο Mountain και είναι μεταξύ του IDEAL STROBE και του CUBE Aim. Και τα δύο έχουν τιμή 400 € . Η βασική διαφορά που μπορώναξεχωρίσω εγώ είναι ότι το IDEAL έχει υδραυλικά δισκόφρενα, ενώ το CUBE δισκόφρενα με συρματόσκοινα. Θα ήθελα τη γνώμη όσων φίλων γνωρίζουν  για τις διαφορές στα περιφερειακά εξαρτήματα, ανάρτηση κλπ. Ξέρω ότι τα ideal μοντάρονται στη Πατρα και έχω ακούσει ότι προσφέρουν κάτι καλό σε καλή τιμή.

Αν θέλεις στείλε λίνκ με τα μοντέλα να δούμε όλα τα χαρακτηριστικά. Ποιάς χρονιάς είναι, τι μέγεθος τροχού κλπ. Έχουν πάνω ένα σκασμό ανταλλακτικά τα οποία βγαίνουν σε διάφορες ποιότητες. Σαν μάρκα την Cube την βάζω ποιο πάνω απο την Ideal αλλά όχι και τρελή διαφορά. Δισκόφρενα με σύρμα γενικά λέμε όχι.
Σε γενικές γραμμές, αν θέλεις κάτι να του μείνει χρόνια, ανάλογα μέγεθος ανάπτυξη ηλικία κλπ, πρόσεχε τι θα πάρεις τώρα αλλιώς θα τα πληρώσεις στην πορεία. Αν είναι σε ηλικία που θα ψηλώσει και αλλάξει σε λίγα χρόνια δεν αξίζει να δώσεις πολλά.

Δώσε στοιχεία αλλιώς γενικά ρωτάς γενικές απαντήσεις θα πάρεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χαίρετε,

Έχω ένα παλιό Ideal Zigzag ~15ετίας που έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας (12km). Έχει κάτι κλασικά mountain bike λάστιχα (26x1.95) τα οποία είναι τελειωμένα και προσπαθώ να καταλάβω με τι θα ήταν καλύτερο να τα αντικαταστήσω αλλά δεν βγάζω άκρη.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είτε θεωρητικά για τα συν/πλην των διαφόρων κατηγοριών ή απλά 1-2 links.

Ευχαριστώ.

Επεξ/σία από batig0al
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, batig0al είπε

Χαίρετε,

Έχω ένα παλιό Ideal Zigzag ~15ετίας που έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ καθημερινά στο κέντρο της Αθήνας (12km). Έχει κάτι κλασικά mountain bike λάστιχα (26x1.95) τα οποία είναι τελειωμένα και προσπαθώ να καταλάβω με τι θα ήταν καλύτερο να τα αντικαταστήσω αλλά δεν βγάζω άκρη.

Μπορεί κάποιος να μου δώσει τα φώτα του; Είτε θεωρητικά για τα συν/πλην των διαφόρων κατηγοριών ή απλά 1-2 links.

Ευχαριστώ.

Κατι με τετοιο πελμα..
Οχι τελειως καραφλο ομως

https://www.houtasbikes.gr/continental-double-fighter-iii-29-1-x-90.html/

https://moto-bike.gr/index.php/catalog/product/view/id/1352/s/merrick-2017-26-x-1-95/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...