Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gmath26 είπε

Σας ευχαριστώ όλους που ασχολείστε, μαζεύω καιρό τα χρήματα και θα ήθελα να κάνω σωστή επιλογή. Ψάχνω ποδήλατο για χρήση μόνο σε άσφαλτο, 30 χλμ περίπου διαδρομή μέσα σε κίνηση 3 φορές την εβδομάδα. Νομίζω ότι χρειάζομαι 28άρι τροχό χωρίς ανάρτηση και πιστεύω ότι το ideal  funcore  https://www.action-bikes.gr/shop/podhlata/polhs/trekking-on-road-urban-podhlata/ideal-funcore-700c-2018/?skr_prm=WyIwM2EwMjFhZC1lZTYzLTRiZjItYjE2ZC0xZWY5YzEwOGZkMjQiLDE1NjIzMzQyOTQ0NTMseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsInRhZ3MiOiIifV0 είναι αυτό που χρειάζομαι και έψαχνα γνώμες για αυτό το ποδήλατο. Έχω ακριβώς 500€.

Υπάρχουν πολύ δελεαστικές προσφορές σε μεταχειρισμένα και το merida https://www.car.gr/23292325-merida-speeder-t2-disk είναι πολύ εντυπωσιακό άλλα δεν ξέρω αν είναι τόσο καλύτερο από το ideal ώστε να ρισκάρω την αγορά του αφού δεν έχω και την ικανότητα να το αξιολογήσω

Κοιτάω και για κούρσα γιατί είναι πολύ γοητευτικά ποδήλατα αλλά δεν ξέρω αν θα με βολέψουν μέσα στην κίνηση. Το gt https://www.car.gr/23145452-gt το έχω στις επιλογές γιατί μου επιτρέπει οικονομικά να του βάλω ίσιο τιμόνι. Αυτό το gt https://www.car.gr/12576158-gt-expert-tiagra που λέει ο φίλος φαίνεται μικρό εγώ είμαι 1,80.

Αυτό όμως είναι ερωτεύσιμο ποδήλατο https://www.car.gr/23370934-specialized-allez-elite

σαν καινούργιο φαίνεται, άλλα είναι του 2013. Αν έιχα θετική γνώμη για αυτό θα το έπαιρνα.

Και είναι και αυτό του 2014 http://www.cyclist-friends.gr/topic/56603-trek-12-alpha-400euro/

Δηλ. ενώ είχα καταλήξει ότι χρειάζομαι κάτι σαν  fitness ή on road trekking, βλέπω τη γοητεία της κούρσας και προβληματίζομαι. Άρα θα ήθελα να με βοηθήσετε να διαλέξω τον κατάλληλο τύπο ποδηλάτου και το κατάλληλο μοντέλο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η σκέψη σου για fitness ποδήλατο είναι πάρα πολύ σωστή και το ίσιο τιμόνι με την ποιό όρθια στάση θα σε βοηθήσει πολύ μέσα στην κίνηση της πόλης.
Από εκεί και έπειτα, πολλοί, πάρα πολλοί, που ξεκίνησαν με trekking ή fitness (εμού συμπεριλαμβανομένου) πέρασναν γρήγορα σε κούρσα αφού τα διανυόμενα χιλιόμετρα ανέβηκαν πολύ γρήγορα και εύκολα.
Μην σε παρασύρει όμως αυτό, αν η απόσταση που θα κάνεις είναι συγκεκριμένη προτίμησε κάτι μεταξύ του Merida ή του Ideal.
Δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές στην γεωμετρία και πιθανότατα να κατασκευάζονται και σοτ ίδιο εργοστάσιο. (τα Ideal συναρμολογούνται στην Ελλάδα)

Από τις 2 αγγελίες για κούρσα που ανέφερες το Allez είναι πραγματικά αστέρι και φαίνεται ευκαιρία.

Επεξ/σία από dpolal
  • Απαντ. 3,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω θα διαλεγα κουρσα.Η διαφορα δεν ειναι χαος αλλα αργα η γρηγορα , αν θες μονο ασφαλτο ,απο μονος σου θα τη ζητησεις.30km ειναι τιμια αποσταση και το Specialized ειναι κουκλι και πολυ καλη μαρκα.

Παρτο σε ενα μαστορα να το δει αν δεν θες να ρισκαρεις.

Δημοσ.

θα συμφωνησω και εγω για το specialized allez...και σαν πρωην κατοχος(που τωρα το πουλαω αλλα οχι στα λεφτα τα οποια ψαχνεις) στο συστηνω μιας και ηταν ενα απιστευτο ποδηλατο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, dpolal είπε

Η σκέψη σου για fitness ποδήλατο είναι πάρα πολύ σωστή και το ίσιο τιμόνι με την ποιό όρθια στάση θα σε βοηθήσει πολύ μέσα στην κίνηση της πόλης.
Από εκεί και έπειτα, πολλοί, πάρα πολλοί, που ξεκίνησαν με trekking ή fitness (εμού συμπεριλαμβανομένου) πέρασναν γρήγορα σε κούρσα αφού τα διανυόμενα χιλιόμετρα ανέβηκαν πολύ γρήγορα και εύκολα.
Μην σε παρασύρει όμως αυτό, αν η απόσταση που θα κάνεις είναι συγκεκριμένη προτίμησε κάτι μεταξύ του Merida ή του Ideal.
Δεν έχουν ιδιαίτερες διαφορές στην γεωμετρία και πιθανότατα να κατασκευάζονται και σοτ ίδιο εργοστάσιο. (τα Ideal συναρμολογούνται στην Ελλάδα)

Από τις 2 αγγελίες για κούρσα που ανέφερες το Allez είναι πραγματικά αστέρι και φαίνεται ευκαιρία.

12 ώρες πριν, Chocobo είπε

Εγω θα διαλεγα κουρσα.Η διαφορα δεν ειναι χαος αλλα αργα η γρηγορα , αν θες μονο ασφαλτο ,απο μονος σου θα τη ζητησεις.30km ειναι τιμια αποσταση και το Specialized ειναι κουκλι και πολυ καλη μαρκα.

Παρτο σε ενα μαστορα να το δει αν δεν θες να ρισκαρεις.

1 ώρα πριν, arxontas2323 είπε

θα συμφωνησω και εγω για το specialized allez...και σαν πρωην κατοχος(που τωρα το πουλαω αλλα οχι στα λεφτα τα οποια ψαχνεις) στο συστηνω μιας και ηταν ενα απιστευτο ποδηλατο..

Δε σας προβληματίζει που είναι του 2013; Το trek http://www.cyclist-friends.gr/topic/56603-trek-12-alpha-400euro/

είναι του 2014 και έχει 100€ φθηνότερα.

Επεξ/σία από gmath26
Συμπλήρωμα.
Δημοσ.

Θελω να αγορασω ενα ποδηλατο το  οποίο θα το χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες μεσα στην πολη αλλα θα ηθελα να πηγιανω που και που απο κανέναν ομαλό χωματόδρομο. Τα χρήματα που διαθέτω είναι απο 250-350 ευρώ με αυστηρά ανωοριο τα 350. Κυρίως θελω να ειναι για το μεγεθος μου καθως εχω υψος 1,92. Χθες εκανα μια βολτα στα ποδηλαταδικα και ειδα τα εξης

ideal moovic στα 300ευρώ 

ideal nergetic στα 350

orient moovic 300eyro

orient avenue 250euro 

orient solar 320euro 

εμενα μου αρεσε το avenue, αξιζει να δωσω κατι παραπανω και να παω σε ενα απο τα υπολοιπα?

επισης είδα και τα rock machine 

ROCK MACHINE MANHATTAN 40-29 2019 320 euro 

RockMachine crossride 75 320euro

μου ειπαν οτι τα rock machine ειναι full shimano και καλυτερα απο τα υπολοιπα …ισχυει?  ποιο απο ολα θα μου προτείνατε ?

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, george1703 είπε

Από περιέργεια που τα είδες τα Rock Machine? Τα φέρνει κάποιος Ελλάδα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ αγόρασα τρεκ/Hybrid ποδήλατο και όχι κούρσα γιατί οι προδιαγραφές του επιτρέπουν την κίνηση σε light δασικά μονοπάτια. Είναι σημαντικό να μπορώ να βγω off-road στην Πάρνηθα και να χαρώ έναν χωματόδρομο στο δάσος χωρίς να χρειάζεται να έχω δύο ποδήλατα στο σπίτι μου που ο χώρος είναι ήδη περιορισμένος.

Αλλά το πιο καθημερινό πρόβλημα που με προβληματίζει είναι αν η κούρσα μπορεί να ανταποκριθεί στους δρόμους με τις λακκούβες και τα μπαλώματα που έχουμε στην Ελλάδα. Η άσφαλτος στους Ελληνικούς δρόμους δεν είναι λεία αλλά έχει πολλές ανωμαλίες.

Στα συν του τρεκ είναι η όρθια θέση οδήγησης. Σου επιτρέπει να έχεις καλύτερη αντίληψη του δρόμου και είναι πολύ πιο ξεκούραστη από την σκυφτή θέση οδήγησης που διπλώνει την μέση των κουρσών.

Επεξ/σία από manolis115
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Innersense είπε

Τα φερνουν το μαγαζι bike and roses που βρισκεται στην θεσσαλονικη κοντς στο ρεμα της τουμπας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Innersense είπε

RockMachine crossride 75   

ROCK MACHINE MANHATTAN 40-29 2019 

Επεξ/σία από george1703
Δημοσ.

Α οκ, Αθήνα είμαι και απ ότι είδα στο site του bike and roses δεν φέρνει πολλά μοντέλα, στο site της εταιρίας έχει κάτι πολύ ενδιαφέροντα ποδηλατάκια.

Δημοσ.

καλημέρα. 

Από την επόμενη εβδομαδα αρχίζουν εκπτωσεις. 

Γίνονται οριζοντιες εκπτώσεις στα ποδήλατα από τα καταστήματα ? πχ 10% (όχι σε στοκ που βγάζουν καθε τοσο σαν προσφορες) 

Δημοσ.
48 minutes ago, george1703 said:

Θελω να αγορασω ενα ποδηλατο το  οποίο θα το χρησιμοποιώ κυρίως για βόλτες μεσα στην πολη αλλα θα ηθελα να πηγιανω που και που απο κανέναν ομαλό χωματόδρομο. Τα χρήματα που διαθέτω είναι απο 250-350 ευρώ με αυστηρά ανωοριο τα 350. Κυρίως θελω να ειναι για το μεγεθος μου καθως εχω υψος 1,92. Χθες εκανα μια βολτα στα ποδηλαταδικα και ειδα τα εξης

ideal moovic στα 300ευρώ 

ideal nergetic στα 350

orient moovic 300eyro

orient avenue 250euro 

orient solar 320euro 

εμενα μου αρεσε το avenue, αξιζει να δωσω κατι παραπανω και να παω σε ενα απο τα υπολοιπα?

ROCK MACHINE MANHATTAN 40-29 2019 320 euro 

RockMachine crossride 75 320euro

μου ειπαν οτι τα rock machine ειναι full shimano και καλυτερα απο τα υπολοιπα …ισχυει?  ποιο απο ολα θα μου προτείνατε ?

Σε παρόμοια θέση ήμουν πριν λίγες ημέρες και κατέληξα στο romet orkan 1 m με μηχανικά δισκόφρενα στα 300€. (Με v brakes στα 280€)  Το πήρα σε 21"-xl και είναι ότι πρέπει για μένα (1.87)

Για τα λεφτά του ειναι μια χαρά. 

Δεν έβρισκα κάτι αξιόλογο και ετοιμοπαραδοτο. 

Σκεφτόμουν το avenue(265€) και το volta(280€) από orient. Τα είδα από κοντά, καμία σχέση με το romet που πήρα. Με φάνηκαν 2 κλάσεις κάτω. 

Και νομίζω ήταν ένα κλικ μικρότερος ο σκελετός (ανέβηκα πάνω και με φάνηκαν κοντά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...