Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη αναρτηση με 30mm διαδρομη ειναι ¨διακοσμιτικη". Κλειδωμενη 'η μη δεν θα καταλαβεις διαφορα. Μην ανεβαζεις τοτε το μπατζετ σου παρε το πιο οικονομικο.

Δημοσ.

Καμια σελα ρε παιδια να προτινει καποιος ; εχω δοκιμασει 2 του 20ευρου αλλα ειναι σκληρες δεν με βολευουν.Θελω κατι μεταξυ εμφανησης και ανεσης μην ειναι δηλαδη πολυ χοντρη να εχει ενα αθλητικο ας το πουμε στιλ.

Δημοσ.
8 hours ago, zio10 said:

Αξίζει να βάλω ανάρτηση σε ποδήλατο που δεν έχει; Μπορώ δηλαδή απλά να αλλάξω ένα πιρούνι;

Συνήθως όχι. Γιατί αν είναι φτηνό και δεν είχε από την μάνα του, μια καλή ανάρτηση μπορεί να κοστίζει όσο και το ποδήλατο(μπορεί και παραπάνω) και φτηνή ανάρτηση το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2019 στις 8:04 ΜΜ, Chocobo είπε

Καμια σελα ρε παιδια να προτινει καποιος ; εχω δοκιμασει 2 του 20ευρου αλλα ειναι σκληρες δεν με βολευουν.Θελω κατι μεταξυ εμφανησης και ανεσης μην ειναι δηλαδη πολυ χοντρη να εχει ενα αθλητικο ας το πουμε στιλ.

Το σενάριο αθλητική εμφάνιση αλλά παράλληλα μαλακή και άνετη στην σέλα δεν παίζει, ειδικά όταν μιλάμε για σέλες του 20ρικου.

Αν είναι για φθηνό ποδήλατο μόνο με trial and error θα καταλήξεις κάπου, τα σωστά καταστήματα στην τοποθετούν την σέλλα και κάνεις μερικές δοκιμές γύρω γύρω ή υπάρχουν άλλα που σου δανείζουν  σέλλες για τεστ αλλά εκεί μιλάμε για πολύ ποιό ακριβές.

Ή αναγκαστικά θα εκπαιδεύσεις τα μαλακά σου μόρια σιγά σιγά. :-)

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
3 ώρες πριν, dpolal είπε

Το σενάριο αθλητική εμφάνιση αλλά παράλληλα μαλακή και άνετη στην σέλα δεν παίζει, ειδικά όταν μιλάμε για σέλες του 20ρικου.

Αν είναι για φθηνό ποδήλατο μόνο με trial and error θα καταλήξεις κάπου, τα σωστά καταστήματα στην τοποθετούν την σέλλα και κάνεις μερικές δοκιμές γύρω γύρω ή υπάρχουν άλλα που σου δανείζουν  σέλλες για τεστ αλλά εκεί μιλάμε για πολύ ποιό ακριβές.

Ή αναγκαστικά θα εκπαιδεύσεις τα μαλακά σου μόρια σιγά σιγά. :-)

Ευχαριστω αλλα δεν με καταλαβες , δεν εννουσα να μου προτινει καποιος κατι του 20ευρου.Τετοιες εχω δοκιμασει ειπα και δεν με βολεψαν.

Δεν εχω θεμα να δωσω περισσοτερα.Ομως το θεμα ειναι πως τα μαγαζια εδω δεν εχουν τρελη ποικιλια που σημαινει οχι δοκιμη.Το να δωσω 60-70-80 ευρω να μου φερουν καποια σελα και στο τελος να μην με βολεψει παλι θα ειναι χαζο.

Ελεγα μηπως υπαρχει κατι δοκιμασμενο απο καποιον εδω μεσα.

Κοιταω την specialized power expert απο εξωτερικο αλλα ειναι πολλα χρηματα για κατι χωρις δοκιμη.

Επισης δεν ξερω ποσο πληρη εικονα εχεις ακομα και στη περιπτωση που στη δωσουν σε ενα μαγαζι για δοκιμη.Αν δεν κανεις 15-20χλμ να δεις , μια βολτα γυρω απο το μαγαζι δεν νομιζω να βοηθαει πολυ 😕

Δημοσ.
4 ώρες πριν, VonLoutsos είπε

Συνήθως όχι. Γιατί αν είναι φτηνό και δεν είχε από την μάνα του, μια καλή ανάρτηση μπορεί να κοστίζει όσο και το ποδήλατο(μπορεί και παραπάνω) και φτηνή ανάρτηση το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι μια επιπλέον ταλαιπωρία.

Σ' ευχαριστώ. Φτηνό είναι, των 200€ και χωρίς ανάρτηση και έλεγα να βάλω ένα πιρούνι με 20-30€ που είδα ότι υπάρχουν.

Δημοσ.
40 minutes ago, zio10 said:

Σ' ευχαριστώ. Φτηνό είναι, των 200€ και χωρίς ανάρτηση και έλεγα να βάλω ένα πιρούνι με 20-30€ που είδα ότι υπάρχουν.

Φάτα σουβλάκια πιο πολύ τόπο θα πιάσουν.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zio10 είπε

Αν ειναι να βαλεις,βαλε κατι πιο ακριβο.
Αυτο δεν αξιζει.

Εγω δε μπορω να οδηγησω ποδηλατο χωρις αναρτηση και αναγκαστικα θελω καλη αναρτηση σε οτι οδηγω.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, talibanakos είπε

Αν ειναι να βαλεις,βαλε κατι πιο ακριβο.
Αυτο δεν αξιζει.

Εγω δε μπορω να οδηγησω ποδηλατο χωρις αναρτηση και αναγκαστικα θελω καλη αναρτηση σε οτι οδηγω.

Οκ κατάλαβα. Έλεγα για κάτι απλό ίσα ίσα να μη κοπανάει πολύ αλλά μάλλον θα το αφήσω προς το παρόν. 

Δεν είμαστε τώρα για ακριβά, πήγε ήδη αρκετά η μετατροπή! :)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Chocobo είπε

Ευχαριστω αλλα δεν με καταλαβες , δεν εννουσα να μου προτινει καποιος κατι του 20ευρου.Τετοιες εχω δοκιμασει ειπα και δεν με βολεψαν.

Δεν εχω θεμα να δωσω περισσοτερα.Ομως το θεμα ειναι πως τα μαγαζια εδω δεν εχουν τρελη ποικιλια που σημαινει οχι δοκιμη.Το να δωσω 60-70-80 ευρω να μου φερουν καποια σελα και στο τελος να μην με βολεψει παλι θα ειναι χαζο.

Ελεγα μηπως υπαρχει κατι δοκιμασμενο απο καποιον εδω μεσα.

Κοιταω την specialized power expert απο εξωτερικο αλλα ειναι πολλα χρηματα για κατι χωρις δοκιμη.

Επισης δεν ξερω ποσο πληρη εικονα εχεις ακομα και στη περιπτωση που στη δωσουν σε ενα μαγαζι για δοκιμη.Αν δεν κανεις 15-20χλμ να δεις , μια βολτα γυρω απο το μαγαζι δεν νομιζω να βοηθαει πολυ 😕

Δεν υπάρχει απάντηση δυστυχώς.
Η σέλα στο ποδήλατο είναι από τα λίγα περιφερειακά που δεν μπορείς να προτείνεις με σιγουριά ως προς τα χαρακτηριστικά τους.

Εγώ ξεκίνησα με μία Selle Italia που ήταν μεν όμορφη &«αθλητική» σε εμφάνιση και σχετικά μαλακή αλλά στο τέλος με ενοχλούσε μετά τις 2 ώρες καβάλα. (έκανα αποστάσεις)
Μετά έβαλα μία SMP που μου πρότειναν και που όντως με βόλεψε πολύ (υπερβολικά πολύ θα έλεγα) αλλά από εμφάνιση είναι άστα να πάνε. (ψάχτες στο νετ και θα καταλάβεις)

Όπως είπα, πρέπει να μετρήσεις την απόσταση στα κόκκαλα σου (όταν κάθεσαι) για να καταλήξεις στο μέγεθος που χρειάζεσαι και μετά με  trial and error να καταλήξεις κάπου. :(

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγω θα σου προτεινω να κανεις αυτο που εκανα και εγω και εχω ησυχο τον κωλο μου. 😁

Πηρα ποδηλατικο εσωρουχο με pads (μαξιλαρακια) και κοπανιεμαι στο βουνο με το mountain χωρις αχ και βαχ !

Δημοσ.

Το εχω σκεφτει αλλα θα ηθελα να ειναι μακρυ και δε βρισκω.Ισως παρω ενα απο αυτα που ειναι σορτς σα μπξερακι με pads.

Επισκέπτης
Δημοσ.

εσπασα 3 πλευρα πρωτη φορα που το βγαλα βολτα το ποδηλατο.

Δημοσ.

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω ένα...

Είμαι 24ετών,  1.82 και 75 κιλά, τελείως - τελείως αγύμναστος και έχω να κάνω περίπου 7 χρόνια. Είχα ένα mountain αγορασμένο από το γατσούλη την εποχή που δεν ξέραμε και πολλά - πολλά, το είχα πάρει γύρω στο 200άρι, και εκλάπη το 2012.

Σκοπεύω να κάνω διαδρομές πόλης. Ζω σε ΒΠ της Αθήνας, οπότε έχω άπλετους έρημους δρόμους, πεζόδρομους, ανηφοροκατηφόρες κλπ. Δε με απασχολεί σχεδίαση, απλά φοβάμαι λίγο τα μεταχειρισμένα, μην έχουν θέματα που δε μπορώ ως αδαής να εντοπίσω.

Budget στο 200άρι +40 αν υπάρχει κάποιο καλό vfm.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...