άδικος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Όταν λες δεν ανοίγει εννοείς ότι ανοίγει το pc αλλά δεν κάνει ποστ? Sorry αλλά δε διάβασα όλα τα ποστ... Αφού δε κάνει ποστ πως να διαβάσεις τα ποστ; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Antwni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Αφού δε κάνει ποστ πως να διαβάσεις τα ποστ; χαχαχα το διόρθωσα μετά..χαχαχα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 @antwni Και εμενα για μητρικη πιο πολυ μου φαινεται και μετα για μνημες, αν και ολα παιζουν με τους υπολογιστες και αυτο ειναι και το κουραστικο στο να βρουμε λυση πολλες φορες... Θα δω μηπως ενας φιλος μου μπορεσει και μου φερει τις μνημες τους να κανουμε μια δοκιμη. Αν και με εκεινου δεν δουλεψει, τοτε ειναι ή τροφοδοτικο ή μητρικη (τα slot της κλπ)? Ε, ρε και να ειναι μητρικη.... Να δω που θα βρω μετα 1366 σε νορμαλ τιμη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
azazil1190 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Και μενα μου το κανε το 2ο συστημα μου πριν κανα 2 βδομαδες ειναι 1366 και τελικα ηταν οι μνημες και εγω νομιζα μητρικη αλλα καπου βαραγαν οι μνημες.Στην αρχη μιτρικη νομιζα και εγω γιατι δεν ποσταρε ουτε bios τπτ αλλα τελικα .....τα φενομενα απατουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grash2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) μενω γλυφαδα, αν θες μπορουμε να συναντηθουμε, πσκ δεν ειναι μου ειναι ευκολο καλυτερα καθημερινη, αλλα ειμαι και πιτα με τη δουλεια. εχω μια ιδεα, μιας και καταφερες να το ανοιξεις και σου κανει το προβλημα με τη μνημη Αν μπορεις να τσεκαρεις και northbridge temp, ειτε απο BIOS ειτε με κανα AIDA το προβλημα σε χ58 τσιπακια με την αναγνωριση λιγοτερης μνημης, εχει να κανει με τα volt που περνανε απο QPI/VTT(ετσι το λεει η gigabyte στην περιπτωση μου) βεβαια δεν ειναι ο μονος λογος αν κανεις σετ τη μνημη σε 1333 με 1.5 volt και την διαβαζει κανονικα τοτε μαλλον ειναι αυτο, μου ετυχε και μενα πριν κανα διμηνο, στο ασχετο, και εκανα restarts μεχρι να τις διαβασει κανονικα, καμια φορα κολαγε στο post, ελυσα το προβλημα με manual σεταρισμα volt στα default, οχι στο setting AUTO. δεν αποκλειετε το αρχικο σου προβλημα να ειναι τελικα απο αυτο ICH IO 1.5v ICH Core 1.1v QPI PLL 1.1v QPI/Vtt Voltage 1.255v (default 1.175) αυτο εκανε το θεμα, οταν το αφηνεις στο auto κανει αυτοματα overvolt στα αυθαιρετα και περισσοτερο απο οσο πρεπει, και για να τρεξουν οι μνημες στα 1600 κανονικα θελουν λιγο παραπανω απο το default (0.3-0.4 διαφορα απο το DRAM volt). Το 1.255 ειναι μια κλασικη τιμη που παιζουν defacto αν ειναι stable τοτε δοκιμαζεις και λιγο πιο κατω Μνημες 1.65v η 1.5 οτι λεει το module της μνημης και στα 1600 εναλακτικα μπορεις να κατεβασεις το προγραμμα της evga (αν εχει) για να κανεις tune τη Mobo απο windows αυτο θα σου λεει με τη volt τρεχουν τα παραπανω, αν δεις πολυ ψηλα νουμερα τοτε κατι παιζει με αυτα, προσοχη τις αλλαγες θα τις κανεις απο bios οχι απο το tool, αυτο μονο για δεις τα volt σε load το χρησιμοποιεις ΥΓ, Στην ερωτηση, μα τοσο καιρο επαιζε κανονικα τωρα χαλασε? ολα τα ηλεκτρονικα εχουν ανοχες, με την χρηση και τον καιρο τις χανουν, σε συνδιασμο μαλιστα οτι μιλαμε για 3-4 χρονια mobo αρα και στεγνες παστες στα northbridge = υψηλοτερες θερμοκρασιες αρα και χειροτερες ανοχες, ακομα και σε μικρα overvolts αν εχεις NB temp ψηλα (idle πανω απο 60 πχ) καλο θα ηταν να αλλαξεις και παστα στο occt που ανεβασες δειχνει μερικα αλλα οχι ολα Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2013 από grash2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ναι αλλά απ'ότι δείχνει τα windows δε βλέπουν το σύνολο της μνήμης, όχι το ίδιο το σύστημα. Δλδ στο bios ή στην εκκίνηση πρέπει να τις βλέπει κανονικά, εκτός αν κατάλαβα λάθος (αυτό τουλ. είδα στο screenshot). Το memory remap μη ξεχάσεις να σετάρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 @άδικος και grash2 Και τα windows και το συστημα (στην αρχικη μαυρη οθονη) βλεπουν 6gb απλα μεσα στα windows λεει 6 εγκατεστημενη - 4 διαθεσιμη μνημη. @grash2 Σε ευχαριστω πραγματικα για την προσφορα αλλα δυστυχως δεν θα μπορεσω να συναντηθουμε λογω του οτι αυριο φευγω παλι για στρατοπεδο. Για το Υγ: Ναι, κανονικα επαιζε τοσο καιρο, με 2 φορες παλαιοτερα που δεν ανοιγε (εχω βαλει και το παλιο το θεμα) λογω (μαλλον) μνημων (μιας και τα error που εγραφε η μητρικη ειχαν σχεση με τις μνημες c1, c3 κλπ). Οι μνημες με βαση τον κατασκευαστη λενε 1.65 και 1600 αλλα εγω τις ειχα 1.65 και 1066 (9-9-9-27- και trfc = 76) μιας και ειχα oc τον 920 και αν ηταν στα 1600 ετρωγα bluescreen μιας και επρεπε να πανε παραπανω αλλα δεν μπορουσαν μιας και ανωτερη τιμη εχουν τα 1600 (να δω ποσες ακομα φορες σε μια προταση θα βαλω το ''μιας''). Δηλαδη οταν εγω ειχα στα 3.4 τον επεξεργαστη και τις μνημες 1066 λογω του oc πηγαιναν αυτες στα 1400-1500 περιπου. Τωρα οταν (και αν) ξανα ανοιξει ο υπολογιστης θα τις βαλω 1600 και 1.65 και θα αφησω μαμα τον επεξεργαστη (οπως ειναι δηλαδη απο το load to default που εκανα. Με το load to default δεν θυμαμαι στο ποσο βαζει τις μνημες). Οσον αφορα τωρα αυτα τα NB temp, ich, qpi κλπ θα τα δω και θα ενημερωσω, διοτι δεν τα ξερω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grash2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) @αδικος, ετσι κανει στο χ58, αν δεν φτανει το ιδιο ρευμα και στα τρια dimm τοτε κλεινει το ενα, αν δεις και το cpu z screen που εχει ανεβασει δουλευει dual channel και οχι triple με NB clock στα 2122 στα 1066 , ενω θα επρεπε να ειναι 3198 με τις μνημες στα 1066, κλεινει το Lane του τριτου slot, ναι μεν το αναγνωριζει οτι ειναι πανω αλλα ειναι off στην πραγματικοτητα @statigos, οι μνημες θελουν 1.65 στα 1600 και μονο, (ουσιαστικα ειναι overcloaked) στα 1333 η 1066 τρεχουν με 1.5 default μην σε ανυσηχει, Ολα τα volt μεταξυ τους πρεπει να εχουν μια συνοχη το qpi/vtt πχ πρεπει να ειναι Optimal 0.3 volt διαφορα απο το dram voltage για να ειναι stable, αν τρεχεις με 1.17-1.2 qpi με τις μνημες στα 1.65 τοτε εισαι off για λιγο, Επισης της μνημες οταν τις βαζεις σε κατω απο 1600 τοτε δεν πειραζεις τα timings αστα default(οτι βγαζει απο τη μανα του) trfc και τα λοιπα δεν τα πειραζεις ουτε σε overcloak, μονο τα timings και το command rate στα 2Τ οχι 1Τ για τις μνημες σου, το 1Τ ειναι πολυ aggressive και εχει stability θεματα Διαβασε το παρακατω Link ειναι αρκετα επεξηγηματικο για το less memory problem και τα σωστα settings του x58, μολις το βρηκα αυτο ελυσα τα προβληματα μου, http://i4memory.com/f54/asus-x58-6-12gb-memory-overclocking-detecting-less-memory-than-installed-19200/ Edit: οταν γυρισεις στειλε κανα pm ειμαι διαθεσιμος αν χρειαστει επιπλεον τωρα που θα τα κανεις default βαλε το QPI στο 1.255 τουλαχιστον για να παιξουν οι μνημες στα 1600 αλλιως δεν θα δεις φως αλλιως για να σιγουρεψεις τα σωστα timings και volt των μνημων κατεβασε το cpu tweaker, μολις το ανοιξεις σου λεει πια ειναι τα πραγματικα μαμα settings τις μνημης πχ τα δικα μου Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2013 από grash2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Αρα τωρα που απο το load to default ειναι στα 1066 και 1.5 δεν θα επρεπε να ανοιγει? Ή πρεπει να ρυθμιστουν και αλλιως τα qpi κλπ? Θα διαβασω και το link που παρεθεσες και για οτι απορια, ρωταω... Edit: Τωρα κοιταω και αυτο το θεμα και κατι βρηκε αυτος (ποστ #10). Εχω τα ιδια errors (f3, f6, 68). Aνοιξα πριν λιγο τον υπολογιστη και τιποτα. Εβγαλα ολους τους σκληρους και αφησα μονο τον βασικο. Παλι τιποτα. Χωρις κανενα σκληρο, παλι τιποτα. Cmos απο κουμπι, βγαλσιμο μπαταριας, παλι τιποτα. Μια μια μνημη, παλι τιποτα. Τωρα προσπαθω παλι. Τα error ειναι τα παραπανω που εχει και αυτος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Για να μη παιδεύεσαι με το cmos reset δε χρειάζεται να παίζεις με τη μπαταρία. Έχει εκείνο το κουμπάκι που το πατάς και το κάνει (ένα δίπλα στα power/reset χαμηλά στη μητρική & ένα στο rear panel). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Ναι, το εκανα απλα για σιγουρια και με το κουμπι και με τη μπαταρια. Χαμηλα στη μητρικη ειναι, λεει reset cmos και ειναι λιγο διπλα απο τη μπαταρια. Τωρα μετα απο ~10 προσπαθειες, πηρε ο υπολογιστης μπροστα με τη μια μνημη και τον βασικο σκληρο. Εκανα load to default παλι απο bios και θα ανεβασω σε 2 λεπτα και φωτο να δουμε τι να φτιαξω κλπ. Για να δουμε ρε παιδια... Εdit: Μπηκαν και τα συννημενα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grash2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 εκανα edit και εβαλα ss απο τα δικα μου settings δες πριν κανεις αλλαγες good luck, αν εχεις θεμα βρισκομαστε και σημερα, τελειωσα με δουλεια αλλα τελευταια σου μερα.. βλακεια να ασχολεισε με το Pc Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Tι να κανω ρε συ grash.... Δες και τα συννημενα που εβαλα, παω να δω και εγω το δικο σου μπας και βγαλω ακρη και περιμενω να μου πεις/ειτε τι να κανω τελικα. Δεν εχω κλεισει τον υπολογιστη ακομα. Στα bios τον εχω αφησει με μια μνημη πανω και τον ενα σκληρο. Σου στελνω πμ για τη συναντηση να δουμε τι μπορουμε να κανουμε αν δεν βγαλουμε ακρη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
grash2 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 disable to Vdroop για αρχη και CPU VTT +150 mv για τις μνημες στα 1600 με 1.65 volt (ειναι 1.2 της evga απο μαμα, +0.15 το παμε στα 1.35 για να ειναι στο Optimal 0.3 διαφορα απο της μνημες αλλιως 0mv με τις μνημες στα default Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stratigos24 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Τα 9-9-9-27, trfc 76 κλπ που πειραζα, να τα αφησω στο auto? Να μην κλεισω τον υπολογιστη και να βαλω και τις υπολοιπες μνημες και να δω αν ανοιγει μετα και να κανω τις ρυθμισεις ή να κανω πρωτα τις ρυθμισεις με τη μια ραμ κλπ και να τον κλεισω και να βαλω τις υπολοιπες μετα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα