sprake Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 παιδια έχω ενα λαπτοπ hp εδω και 1 χρονο χωρις μπαταρια και του ειχα αγορασει εναν φορτιστη universal,,,,ολο αυτον τον χρονο οκ , αλλα σημερα μου ζεσταθηκε το καλώδιο παρα πολυ, αρχισε να βγαζει καπνους και εκλεισε το λαπτοπ,,,,πηγα τον φορτιστη σημερα σε εναν με ηλεκτρικα εδω στην γειτονια μου για να το κοιταξει και να το φτιαξει,,,,, τωρα που το δοκιμαζω δεν αναβει κανενα λαμπακι και το λαπτοπ δεν ανοιγει καθολου, τι πιστευετε πως εχει γινει? εχει καει το βισμα στο λαπτοπ? εχει χαλασει? μηπως κατι επαθε η μητρικη? τωρα αυτο φτιαχνετε ή ψαχνουμε καινουργιο ?
nikos903 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Ο φορτιστής έφτιαξε σίγουρα; Το να σου έχει κάψει το βύσμα είναι το λιγότερο... Μακάρι να είναι αυτό αλλά δεν νομίζω Ποιο είναι το λάπτοπ; Μοντέλο; Απο που έβγαλε καπνούς; Μέσα απο το λάπτοπ; Μπορείς να το ανοίξεις για να δεις μέσα εσύ ή....
sprake Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Ο φορτιστής έφτιαξε σίγουρα; Το να σου έχει κάψει το βύσμα είναι το λιγότερο... Μακάρι να είναι αυτό αλλά δεν νομίζω Ποιο είναι το λάπτοπ; Μοντέλο; Απο που έβγαλε καπνούς; Μέσα απο το λάπτοπ; Μπορείς να το ανοίξεις για να δεις μέσα εσύ ή.... ο φορτιστης λογικα θα εφτιαξε. αναβει και το λαμπακι του και το πηγα 2-3 φορες στον ειδικο για να σιγουρευτω. αυτο ειναι το μοντελο hp g60-235dx καπνους εβγαζε το κουτι του φορτιστη και εκαιγε ολο το καλωδιο, και το λαπτοπ εκλεισε μονο του ξαφνικα.
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 προσπαθησε να βρεις αλλο φορτιστη.οτι λεει οτι τον εφτιαξε δεν σημαινει οτι τον εφτιαξε. επισης δεν παιρνουμε οτι Noname φορτιστη universal 42 in 1 βρισκουμε.ειναι βασικο εξαρτημα ο μετασχηματιστης.
sprake Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 προσπαθησε να βρεις αλλο φορτιστη.οτι λεει οτι τον εφτιαξε δεν σημαινει οτι τον εφτιαξε. επισης δεν παιρνουμε οτι Noname φορτιστη universal 42 in 1 βρισκουμε.ειναι βασικο εξαρτημα ο μετασχηματιστης. θα ψαξω μηπως βρω παρομιο φορτιστη να δοκιμασω. οσο για το δευτερο δικιο εχεις.
nikos903 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 To οτι ανάβει το λαμπάκι δυστυχώς δεν σημαίνει οτι μπορεί να δώσει και την σωστή τάση και τα απαιτούμενα A για να πάρει μπρος το λάπτοπ, δηλαδή και να μην έχει θέμα το λάπτοπ όπως είπε ο poulinos με αυτό το τροφοδοτικό δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται... Άμα έχεις πολύμετρο βέβαια μπορείς να μετρήσεις... Μετά, το λάπτοπ αυτό δεν θα έλεγα οτι ανοίγει και πολύ εύκολα αλλά δες ένα βίντεο , γύρω στο 8.36 βγάζει το βύσμα τροφοδοσίας (μερικά βήματα πριν μπορείς να τα παρακάμψεις απο οτι είδα και να πας κατευθείαν στο καλώδιο αλλά θα το δεις αυτό αμα το ανοίξεις). Άμα πιστεύεις οτι "το έχεις" το ανοίγεις και βλέπεις άμα έχει καεί τίποτα, άμα δεν το επιχειρείς τότε δοκιμάζεις φορτιστή όπως σου είπανε και μετά άμα δεν πάρει το σουτάρεις σε τεχνικό για έλεγχο
sprake Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 To οτι ανάβει το λαμπάκι δυστυχώς δεν σημαίνει οτι μπορεί να δώσει και την σωστή τάση και τα απαιτούμενα A για να πάρει μπρος το λάπτοπ, δηλαδή και να μην έχει θέμα το λάπτοπ όπως είπε ο poulinos με αυτό το τροφοδοτικό δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται... Άμα έχεις πολύμετρο βέβαια μπορείς να μετρήσεις... Μετά, το λάπτοπ αυτό δεν θα έλεγα οτι ανοίγει και πολύ εύκολα αλλά δες ένα βίντεο , γύρω στο 8.36 βγάζει το βύσμα τροφοδοσίας (μερικά βήματα πριν μπορείς να τα παρακάμψεις απο οτι είδα και να πας κατευθείαν στο καλώδιο αλλά θα το δεις αυτό αμα το ανοίξεις). Άμα πιστεύεις οτι "το έχεις" το ανοίγεις και βλέπεις άμα έχει καεί τίποτα, άμα δεν το επιχειρείς τότε δοκιμάζεις φορτιστή όπως σου είπανε και μετά άμα δεν πάρει το σουτάρεις σε τεχνικό για έλεγχο με το πολύμετρο το ελεγξε ο ιδιος εκει ωστε να δουμε αν δουλευει. τωρα βλεπω το βιντεακι να δω αν μπορω να κανω κατι. υπαρχει περιπτωση ρε παιδες να εχει παθει τιποτα η μητρικη?
nikos903 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 με το πολύμετρο το ελεγξε ο ιδιος εκει ωστε να δουμε αν δουλευει. τωρα βλεπω το βιντεακι να δω αν μπορω να κανω κατι. Το οτι δίνει σωστή τάση όταν δεν έχει κάτι συνδεμένο δεν σημαίνει και πολλά υπαρχει περιπτωση ρε παιδες να εχει παθει τιποτα η μητρικη? Δυστυχώς υπάρχει περίπτωση... Και μάλιστα μεγάλη.... Ας ελπίσουμε να είναι απλά το καλώδιο που πάει στην μητρική....
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Λαπτοπ χωρις μπαταρια και φορτιστη..? Μηπως το πηρες απο "απαλλοτριωτη"?Ο,τι και να 'xει φτιαξει, στον universal* φορτιστη, αμα μας λες οτι....πηρε φωτια[ ]θα τον σουταρα με τη μια, διχως 2η σκεψη, αλλωστε δεν ζηταει κατι δυσευρετο:http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&docname=c0163040265W AC Adapter* μηπως ηταν (μαιμουδο)κινεζια, ή εχεις δωσει λαθος ρευματα?
sprake Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Λαπτοπ χωρις μπαταρια και φορτιστη..? Μηπως το πηρες απο "απαλλοτριωτη"? Ο,τι και να 'xει φτιαξει, στον universal* φορτιστη, αμα μας λες οτι....πηρε φωτια [ ] θα τον σουταρα με τη μια, διχως 2η σκεψη, αλλωστε δεν ζηταει κατι δυσευρετο: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&tmp_geoLoc=true&docname=c01630402 65W AC Adapter * μηπως ηταν (μαιμουδο)κινεζια, ή εχεις δωσει λαθος ρευματα? μου το εφερε απο εξωτερικο ενας γνωστος μου. ρευμα σωστα ειχα δωσει,,τωρα τι ηταν ακριβως δε ξερω.
dimuscrossfire Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 απλώς κλάψε το μηχάνημα.και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το λαπτοπ χωρίς μπαταρία.είναι νόμος
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 μου το εφερε απο εξωτερικο ενας γνωστος μου. ρευμα σωστα ειχα δωσει,,τωρα τι ηταν ακριβως δε ξερω. some ideas here - Φορτιστης για τον μπεο / κινεζικος - Λαθος ρυθμισεις ρευματων [ή λαθος βυσμα] - Λαπτοπ τραβηξε πολυ ρευμα @ ζορικες συνθηκες (π.χ. Handbrake encoding με > 30C δωματιου) - Κακο ρευμα σπιτιου / περιοχης (π.χ. ταση που "χορoπηδαει")
sprake Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 απλώς κλάψε το μηχάνημα.και ποτέ δεν χρησιμοποιούμε το λαπτοπ χωρίς μπαταρία.είναι νόμος φιλε μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αυτο για την μπαταρια?δεν εχω πολλες γνωσεις πανω σε λαπτοπ... το λεω αυτο επειδη ακουω απο πολλους οτι για να μην χαλανε τζαμπα την μπαταρια, το δουλευουν μονο με ρευμα καποιες φορες.
dimuscrossfire Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 φίλε sprake για να μην χαλάς την μπαταρία δεν το δουλεύεις ποτέ με μπαταρία και φορτιστή μαζί.το δουλεύεις μόνο με μπαταρία.όταν αυτή φτάσει στο 2% ή και παραπάνω τότε κλείνεις το λαπτοπ και το συνδέεις στο ρεύμα για να φορτίσει η μπαταρία.μόλις φορτίσει αποσυνδέεις τον φορτιστή και το δουλεύεις με την μπαταρία.και ξανά η ίδια διαδικασία. στην περίπτωση που η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.συνδέεις και τον φορτιστή ενώ έχεις την μπαταρία πάνω και το δουλεύεις έτσι. ΠΟΤΕ δεν το δουλεύεις χωρίς μπαταρία γιατί αν γίνει μία διακοπή ή μία πτώση τάσεως τότε κλαις το μηχάνημα σου.θα στο έχει κάψει.εκτός κι αν έχεις ups. Αυτοί που σου είπαν ότι το δουλεύουν μόνο με ρεύμα τόσα ξέρουν τόσα λένε.Πιστεύω με αυτόν τον απλό τρόπο να κατάλαβες
nikos903 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 φίλε sprake για να μην χαλάς την μπαταρία δεν το δουλεύεις ποτέ με μπαταρία και φορτιστή μαζί.το δουλεύεις μόνο με μπαταρία.όταν αυτή φτάσει στο 2% ή και παραπάνω τότε κλείνεις το λαπτοπ και το συνδέεις στο ρεύμα για να φορτίσει η μπαταρία.μόλις φορτίσει αποσυνδέεις τον φορτιστή και το δουλεύεις με την μπαταρία.και ξανά η ίδια διαδικασία. στην περίπτωση που η μπαταρία δεν κρατάει καθόλου τότε δεν υπάρχει πρόβλημα.συνδέεις και τον φορτιστή ενώ έχεις την μπαταρία πάνω και το δουλεύεις έτσι. ΠΟΤΕ δεν το δουλεύεις χωρίς μπαταρία γιατί αν γίνει μία διακοπή ή μία πτώση τάσεως τότε κλαις το μηχάνημα σου.θα στο έχει κάψει.εκτός κι αν έχεις ups. Αυτοί που σου είπαν ότι το δουλεύουν μόνο με ρεύμα τόσα ξέρουν τόσα λένε.Πιστεύω με αυτόν τον απλό τρόπο να κατάλαβες Θα διαφωνήσω σε αυτό Ένα παράδειγμα θα φέρω μόνο, σταθερός υπολογιστής, δεν έχει μπαταρία, πόσες διακοπές έχει φάει; Άπειρες, δεν έχει πάθει τίποτα... Το να χάσεις κανένα αρχείο στον δίσκο ή απο υπέρταση άμα πάθει τίποτα άλλο εκεί πας σε άλλο θέμα. Να χαλάσει πάντως γιατί δεν είχε μπαταρία απάνω δεν το πιστεύω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα