Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους/ολες,

Εχω μια απορια, δουλευω σε ενα μαγαζι και θελει να βαζει εξωτερικη κεραια για ασυρματο γιατι το ηδη υπαρχον ρουτερ που εχει δεν εχει δυνατο σημα και του εχω παρει αυτην εδω (http://www.tp-link.com/lk/products/details/?model=TL-WA5210G).

Απο την κολωνα του οτε που ερχεται μεσα στο μαγαζι εχουν ηδη περασει utp Καλωδιο (χρησιμοποιει ηδη για το τηλεφωνο το ζευγος μπλε - ασπρο μπλε) και η απορια μου ειναι εαν γινεται με τα 3 περισευουμενα ζευγη που ειναι σε αναμονη να συνδεθει η παραπανω κεραια για ρευμα(POE) και data.

Η αποσταση του καλωδιου απο ακρη σε ακρη ειναι περιπου στα 20 μετρα, το επισημαινω γιατι το κοιταξα λιγο και διαβασα οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και ενα ζευγος για ρευμα αλλα αν ειναι πολλα τα μετρα δεν θα φτανει η σωστη ταση απο το τροφοδοτικο.

υγ. Η κεραια εαν γινεται τελικα θα μπει στην κολωνα του οτε οπου ειναι η μια ακρη του καλωδιου για να συνδεσω το AP. 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για την βοηθεια!! :)

Δημοσ.

Η κολόνα του οτε δεν σου ανήκει για να μπορείς μέσα στα καλώδια του οτε να μεταφέρεις τάσεις και διάφορα άλλα άσχετα προς τον οτε

Στα δίκτυα του οτε έχουν πρόσβαση μόνο οι υπάλληλοι του οργανισμού

Δημοσ.

Αυτο το ξερω, προς θεου, τα καλωδια του ΟΤΕ δεν προκειτε να τα πειραξω.. το καλωδιο που εχει βαλει ο ιδιος ο μαγαζατορας θα ενοχλησω.. και απλα θελω να σιγουρευτω αν γινεται να παρει το AP μεσα απο το ιδιο καλωδιο ρευμα και data.

Στην περιοχη που βρισκομαι (Κερκυρα) δεν υπαρχει τοση υποστηριξη οσο στην Αθηνα..

Ευχαριστω!! :)

Ή φυσικα απο το συγκεκριμενο Ap Μπορει να συνδεθει ασυρματα με το εσωτερικο ρουτερ αλλα να μοιραζει internet την ιδια στιγμη, εαν γινεται φυσικα..

Δημοσ.

αν εχει λειτουργεια repeater ναι μπορει να παρει ασυρματα και να δινει ασυρματα αλλα δεν προτεινεται.τωρα να περασει Poe απο 3 ζευγαρια δεν το ξερω.

αν διαβασεις εδω

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_over_ethernet

στην ενοτητα Powering devices θα δεις αναλυτικα τι μπορει να παιξει που οποτε λογικα ισως να γινεται.αλλιως δεν ξερω αν ειναι ευκολο να περασεις και δευτερο καλωδιο.

Δημοσ.

Poulinos σε ευχαριστω για την απαντηση, για repeater mode αν και εχει μου εχουν πει οτι οντως δεν προτεινεται οπως ειπες, θα το κοιταξω αμα ειναι και θα δειξει το αποτελεσμα.

Στην αρχη ηθελα να περασω απο τον ιδιο σωληνα ξεχωριστο καλωδιο μονο για το AP αλλα δεν γινεται, ειχε ποιασει φωτια και εχει λοιωσει ο σωληνας και δεν περναει τιποτε αλλο δυστηχως, αλλοιως θα το ειχα περασει και θα γινοταν η δουλεια πανευκολα! :/

Θα το κοιταξω και βλεπουμε!

Σε ευχαριστω πολυ!! :)

Δημοσ.

Poulinos σε ευχαριστω για την απαντηση, για repeater mode αν και εχει μου εχουν πει οτι οντως δεν προτεινεται οπως ειπες, θα το κοιταξω αμα ειναι και θα δειξει το αποτελεσμα.

Στην αρχη ηθελα να περασω απο τον ιδιο σωληνα ξεχωριστο καλωδιο μονο για το AP αλλα δεν γινεται, ειχε ποιασει φωτια και εχει λοιωσει ο σωληνας και δεν περναει τιποτε αλλο δυστηχως, αλλοιως θα το ειχα περασει και θα γινοταν η δουλεια πανευκολα! :/

Θα το κοιταξω και βλεπουμε!

Σε ευχαριστω πολυ!! :)

δεν ειναι οτι δεν θα παιζει απλα μπορει να εχεις απο μειωμενη ταχυτητα μεχρι και αλλα προβληματα.εκει που εχει καει ο σωληνας μπορεις να τον επισκευασεις η να κοψεις το χαλασμενο σημειο κτλ και να ξαναπερασεις το καλωδιο.επισης πολλες φορες μπορεις αμα εχεις ορεξη να περασεις νεο καλωδιο με ατσαλινα η αλλιως δενεις στο υπαρχον καλωδια αλλα 2 utp και τραβοντας το πρωτο σου ρχονται 2 καλωδια μεχρι εκει που θες.απλα το πρωτο καλωδιο παει χαμενο.εκει που εχει καει ο σωληνας μπορεις να βαλεις μουφα που δεν προτεινεται επειδη ειναι ακριβη η να παρεις μικροτερο σωληνα που να χωραει μεσα για να γινει σαν μουφα και απεξω μονοτικη ταινια.διαφορες λυσεις υπαρχουν.απλα επειδη δεν το βλεπω τις γραφω ολες.

Δημοσ.

Καλημερα poulinos, σε υπερ ευχαριστω για ολες τις λυσεις, και πραγματικα και να περασω και καινουριο καλωδιο εχω σκεφτει και ξεχωρο καλωδιο... δεν γινεται γιατι αυτος ο σωληνας ειναι θαμενος (ειναι καινουριο το μαγαζι και τον περασανε στα κτισιματα) και που μιλησα με τον ηλεκτρολογο ειναι αδυνατον να περασει ατσαλινα απο εκει μεσα για 2ο καλωδιο... 

Θα δοκιμασω τωρα σε ενα δικο μου καλωδιο να το τεσταρω σπιτι και αμα δω οτι δουλευει σωστα το βαζω..!!

Ευχαριστω πολυ και καλημερα!! :)

Δημοσ.

Καλημερα poulinos, σε υπερ ευχαριστω για ολες τις λυσεις, και πραγματικα και να περασω και καινουριο καλωδιο εχω σκεφτει και ξεχωρο καλωδιο... δεν γινεται γιατι αυτος ο σωληνας ειναι θαμενος (ειναι καινουριο το μαγαζι και τον περασανε στα κτισιματα) και που μιλησα με τον ηλεκτρολογο ειναι αδυνατον να περασει ατσαλινα απο εκει μεσα για 2ο καλωδιο... 

Θα δοκιμασω τωρα σε ενα δικο μου καλωδιο να το τεσταρω σπιτι και αμα δω οτι δουλευει σωστα το βαζω..!!

Ευχαριστω πολυ και καλημερα!! :)

αν εχει περαστει κατω απο αλλα πραγματα ναι τοτε ζοριζουν τα πραγματα και μπορει πραγματι να μην γινεται ειδικα αμα ο σωληνας ειναι οριακα σε παχος.ενημερωσε μας τελικα τι εκανες να δουμε αν παιζει

Δημοσ.

Πολλες καλησπερες το εψαξα λιγο απο εδω και απο εκει... βρηκα αυτο το διαγραμμα ( http://static.thegeekstuff.com/wp-content/uploads/2008/12/poe-approach2.jpg ) ξεκινωντας απο το 3ο Pin (1 & 2 υποθετικα ειναι το ζευγος που χρησιμοποιειται για το τηλεφωνο) και πηρε ρευμα κανονικα.. αλλα δεν δουλευει το lan... (που κανονικα με ολα τα ζευγη δουλευει και το Lan Μαζι) αυριο θα παρω ενα πολυμετρο και θα μετρησω απο ποιο ζευγος ακριβως περναει το ρευμα και θα το δοκιμασω ετσι ισως και βρω τη σωστη θεση τελικα... πρεπει να γινεται απλα να μπουν στη θεση τους.... (δοκιμασα και το αντιστροφο δλδ ξεκινωντας απο το 1ο Pin Και αφηνωντας ελευθερα 7 & 8 αλλα ουτε ρευμα δεν πηρε)

Οντως ειναι αρκετα δυσκολο να περαστει 2ο καλωδιο απο εκει... ισα ισα ειχε περασει το αρχικο... ιδομεν...
Για τωρα ξεκουραση και αυριο πρωι πρωι παλι!!

Καλο βραδυ για τωρα...!! :)

Και ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! :)

Δημοσ.

Πολλες καλησπερες, επιστρεφω με καλα νεα επιτελους!! :)

Καταφερα και το εφτιαξα τελικα (χθες το βραδυ μου ηρθε η ιδεα).

Λοιπον,

Εκοψα το βυσμα του τροφοδοτικου και ματισα τα δυο καλωδιακια του, εφτιαξα ενα βυσμα κανονικα (1,2,3,6 Pins συνδεθηκαν στο βυσμα -ασπρο/πορτοκαλι, πορτοκαλι, ασπρο/πρασινο, πρασινο αντιστοιχα) και αφησα τα 2 υπολοιπα ζευγη εκτος βυσματος (δλδ. ασπρο/μπλε μπλε και ασπρο/καφε, καφε) -το ζευγος ασπρο/μπλε, μπλε ηδη χρησιμοποιουνται απο το τηλεφωνο- και ετσι συνδεσα το καφε ζευγος στο 2 καλωδια του τροφοδοτικου και συνδεσα το 1ο βυσμα στο switch που εχει ηδη (POE θυρα).

Στην αλλη μερια τα 1,2,3,6 μενουν ως εχουν και το καφε ζευγος που ειναι το ρευμα μπηκε 4 και 8 pin (ασπρο/καφε, καφε αντιστοιχα) 
Τα εβαλα ετσι βοηθωντας με αυτη η εικονα ( http://www.google.gr/imgres?um=1&sa=N&hl=el&biw=1273&bih=838&tbm=isch&tbnid=IX7_5Cq4ycU85M:&imgrefurl=http://bloggertino.blogspot.com/2010/09/cara-memasang-rj45-pada-kabel-utplan.html&docid=3S5aSYNCfa94iM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_u4mWFJ_M7As/TI3OSqg978I/AAAAAAAAADg/O9yLy5GBYiE/s1600/susunan%252Bcross-over.jpg&w=570&h=640&ei=XqfNUZiADuKL7AaF9oDQDA&zoom=1&ved=1t:3588,r:5,s:0,i:95&iact=rc&page=1&tbnh=176&tbnw=157&start=0&ndsp=23&tx=105&ty=62 ) θεωροντας οτι θετικο και αρνητικο παει οπως και στα data pins.

Ετσι πηρε κανονικα ρευμα και Lan και μετα στο switch συνδεσα στη θυρα LAN καλωδιο απο το ρουτερ και εδωσε κανονικα Internet.

Οποτε αυτη ειναι η λυση για μενα τουλαχιστον σε μια τετοια περιπτωση. Η μονη απορια μου που θα το δω πανω στη πραξη ειναι αν στα 20 μετρα καλωδιο φτανει το ιδιο και σωστο ρευμα που χρειαζεται (αν και ο κατασκευαστης λεει δινει εγγυηση μεχρι τα 100m.)

Τωρα μαθαινω για τετοιους ειδους πραγματα, σιγα σιγα και λιγο διαβασμα!!

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! :)

Ελπιζω να βοηθησει η απαντηση.

Καλο απογευμα!

Δημοσ.

αναλογως ποσα αν θα φτασεις στα 100 μετρα η οχι.σε passive poe που ειναι λιγα τα volt δεν φτανεις ευκολα στα 100 μετρα.σε poe 802.3af πως λεγεται αυτο ναι εχω δωσει στα 100 μετρα απλα με λιγο πιο δυνατο τροφοδοτικο.αλλα ηταν 48 volt .δεν ηταν Passive poe.

Δημοσ.

Στα 20 μετρα περιπου ειναι η αποσταση απο την μια ακρη στην αλλη.. passive 12volt ειναι, αποσο πιστευω δεν εχω προβλημα, αν δω οτι δεν ειναι σωστα κοιταζω να βαλω ενα μεγαλυτερης ισχυης τροφοδοτικο αλλα με προσοχη μη τα καψω και τα 2 (AP & τροφοδοτικο)

Το θεμα ειναι οτι λυθηκε το προβλημα και χωρις προβληματα, και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!! :)

Δημοσ.

Στα 20 μετρα περιπου ειναι η αποσταση απο την μια ακρη στην αλλη.. passive 12volt ειναι, αποσο πιστευω δεν εχω προβλημα, αν δω οτι δεν ειναι σωστα κοιταζω να βαλω ενα μεγαλυτερης ισχυης τροφοδοτικο αλλα με προσοχη μη τα καψω και τα 2 (AP & τροφοδοτικο)

Το θεμα ειναι οτι λυθηκε το προβλημα και χωρις προβληματα, και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι!! :)

περισσοτερα ampere τροφοδοτικο μου εχει πετυχει σε 48volt poe.τωρα σε passive 12 volt δεν ξερω αν θα πετυχει διοτι οπως ειχε πει καποιος αν τα 48 volt γινουν 46 λογω αποστασης τοτε οκ.αν ομως τα 12 γινουν 10 τοτε θα υπαρχει θεμα.μεγαλυτερη ισχυς εννοουσα σε ma και οχι σε volt.σε volt ειναι λιγο ρισκο να πας γιατι θα πρεπει να ξερεις ποσα volt χανει.σε 20 μετρα παντως λογικα θα εισαι οκ πιστευω.

Δημοσ.

Σωστο αυτο που λες, και θα μετρησω πριν συνδεσω το AP, μη το καψουμε και τρεχουμε, αν και πιστευω συμφωνα φυσικα με τα λεγομενα με την TP-LINK αντεχει μεχρι τα 100 μετρα... στις επομενες μερες θα ξερω... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...