Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια πάνω σε δίκτυα (XP)

melody

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι λιγο βοήθεια, από κάποιον που να έχει εμπειρία (ειδικά στα δύσκολα) πάνω σε XP & κάρτες δικτύου.

Πριν 2 μέρες έβαλα στα 2 PC μου (XP profesional English - χωρις SP1 - ΙΔΙΑ VERSION ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ), κάρτες δικτύου (SMC - απλές - χωρίς HUB).

Οι drivers μπήκαν μια χαρά και όλα δούλεψαν...

Από το ένα computer βλέπω το άλλο τέλεια, το C: του και τα Shared dirs. Όλα καλά... Από το άλλο όμως δεν μπορεί το δει το 1ο, μιας και ζητάει όνομα και κωδικό ! Φυσικά και δεν έχω σε κανένα κωδικό. Δεν μπορεί να δει και να χρησιμοποιήσει ούτε τον εκτυπωτή του 1ου. Φυσικά και δεν μπορώ να προσωρήσω γιατί απλά δεν έχω και κωδικό να βάλω!

Τα 2 μηχανήματα είναι ίδια, το 2ο είναι φρεσκο-φορμαρισμένο και το άλλο έχει 2-3 μήνες που δουλεύει. Ισως σε αυτό κάτι να έχω κάνει, κάτι να έχει πειράξει, εγώ ή κάποιο πρόγραμμα.

Το περίεργο είναι ότι τα 2 PC έχουν ΔΙΑΦΟΡΙΚΕΣ επιλογές στο Sharing.

Αν πατήσω Saring & Security σε ένα δίσκο έχω 2 διαφεριές εικόνες, στο ένα απλά μια επιλογή "Sharing" Share this disk, ενώ στο άλλο 2 επιλογές Sharing & δίπλα Security με πολλές επιλογές.

ΤΙ ΕΚΑΝΑ? Πως μπορώ να γυρίσω στο απλό σύστημα? Θέλω απλά να έχω πλήρη έλεγχο και από τα 2 PC (δικά που είναι).

Είπαμε το ένα έχει ΠΛΗΡΗ έλεγχο του 2ου (εκτός από program Files 7 Windows) ενώ το άλλο (ενώ bλέπει το C: του πρώτου - που το έχω Sharing) δεν μπορεί να μπει...

HELP!

Δημοσ.

Sto pc pou vlepeis 2 epiloges(share/security) pigene: se 1 opiodipote katalogo k apo Tools>folders options>view> markare thn epilogi "use simple file sharing" logika meta apo auto de 8a prepei na zitaei pswd.

Pantos exe ipopsin sou oti gia logous asfalias einai kalytera na exeis tis 2 epiloges(share/secure).

Δημοσ.

Απενεργοποίησε και από τα 2 PC το simple file sharing και ύστερα τρέξε το gpedit.msc και πήγαινε Computer Configuration --> Windows Settings --> Security Settings --> Local Policies --> Security Options και κάνε την επιλογή Accounts: Limit local account use of blank passwords to console logon only Disabled. Φυσικά θα πρέπει και στα δύο PC να υπάρχουν τα ίδια username.

Δημοσ.
Sto pc pou vlepeis 2 epiloges(share/security) pigene: se 1 opiodipote katalogo k apo Tools>folders options>view> markare thn epilogi "use simple file sharing" logika meta apo auto de 8a prepei na zitaei pswd.

Pantos exe ipopsin sou oti gia logous asfalias einai kalytera na exeis tis 2 epiloges(share/secure).

1000 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...

Όπως το περίμενα, ήταν τόσο απλό... Απλά ΠΟΤΕ δεν θα έψαχνα τη λύση ΕΚΕΙ!!! στο folder options!!!! Το άλλαξα και όλα έγιναν φυσιολογικά, τώρα βλέπω το δίσκο και τον εκτυπωτή από το πρώτο μηχάνημα...

Τώρα, γιατί ήταν αυτό απενεργοποιημένο???????? Να το έκανα εγώ, το θεωρώ δύσκολο... Δεν πίνουμε και τόσο, και όταν πίνουμε δεν πάμε να πειράξουμε τα folder options! Τι να πω, περίεργο γιατί δεν ήταν checked.

Και πάλι 1000 ευχαριστώ, με γλύτωσες από πολύ ψάξιμο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...