Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τ ανεμιστήρια ήρθαν, βρήκα χρόνο και έκανα τη μεταμόσχευση. Ολά καλά, οπότε με ~15€ έχω τώρα ένα αθόρυβο τροφοδοτικό. Το πρόβλημα είναι πως τώρα μ ενοχλεί ο θόρυβος απ το fan της ψύκτρας...

Τουλάχιστον όταν το σταμάτω, πλέον δεν ακούγεται τίποτα, οπότε μένει να τ αλλάξω κι αυτό.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις περί τροφοδοτικού :)

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλοριζικο και το σπιτι και ολα φιλε..

Ευχαριστώ πολύ :)

Εκαναν δουλεια τελικα ε?good job.

τωρα για την ψυχτρα,δεν νομιζω να αλλαζει αυτος.μονο με πατεντα μπορεις να τον αλλαξεις.

Όντως δεν αλλάζει. Τον έλυσα για να καθαρίσω την ψύκτρα (μετά από 7 χρόνια) και είδα ότι δένει πάνω της με μια ασυνήθιστη βάση. Οπότε πιθανόν να πάω για αντικατάστασή της. Είναι παλιό σύστημα γενικά αλλά μιας και δεν παίζει να τον αντικαστήσω λέω να δώσω κανα 30άρι για κάποια αθόρυβη και όσο το δυνατόν αποτελεσματική. Αν υπάρχουν προτάσεις, ευχαρίστως να τις ακούσω.

Δημοσ.

Πολλα ειναι τα 30.βγαλε τον ανεμιστηρα με οποιον τροπο μπορεις,ασε την ψυχτρα κουμπωμενη και κοτσαρε κανενα ανεμιστηρακι σαν και αυτα που πηρες.

ελα τωρα,δεν λεει να δινεις λεφτα,τα εμαθες τα κολπα με τα ghetto mods πλεον. :)

Δημοσ.

Θα σε καταγγείλουν οι επιχειρηματίες του χώρου ωρέ όπως το πας, δεν αφήνεις άνθρωπο να εκτονώσει τον καταναλωτισμό του :Ρ

Με ψήνει κι αυτό το mini project αλλά δεν ξέρω πόσο αποτελεσματική θα είναι η υλοποίηση. Το fan του blue orb είναι ουσιαστικό χωμένο μέσα στην ψύκτρα σ έναν κυκλικό χώρο που υπάρχει γι αυτό. Αν το βάλω εγώ από πάνω, φοβάμαι ότι δε θα κάνει τόσο καλή δουλειά. Και επιπλέον ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι απ τους πρώτους Ε6600 και έχει θέμα με το στραβό «καπάκι» (το lapping δεν έφερε ιδιαίτερα αποτελέσματα), οπότε εξορισμού η ψύκτρα δεν πατάει καλά και ζεσταίνεται αρκετά. Δηλ. το καλοκαίρι έχει σε full load 70C+. Γι αυτό και είπα μπας και πήγαινα σε καμιά έτοιμη λύση.

• Like 1
Δημοσ.

Κάποιοι απ τους E6600 που χαν κυκλοφορήσει δεν είχαν εντελώς επίπεδα καπάκια (κάπως λέγονται τούτα αλλά δε θυμάμαι) με αποτέλεσμα η ψύκτρα να μην εφάπτεται εντελώς σ αυτά, οπότε και δυσχεραίνε την απαγωγή της θερμότητας και θερμαίνονταν παραπάνω απ το αναμενόμενο. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στους E6800 αλλά σε μικρότερη κλίμακα. Τότε ένας συνηθισμένος τρόπος αντιμετώπισης ήταν το lapping (=>τρίψιμο με γυαλόχαρτο μπας και ισιώσει λίγο η επιφάνεια) αλλά δεν είχε ιδιαίτερα θεαματικά αποτελέσματα.

Δημοσ.

ααα ωραια! Εγω δεν εχω ιδεα αν βρισκομαι σε αυτη την παρτιδα πάντως.  Σίγουρα με γυαλόχαρτο δε θα αλλάξει κάτι γιατί τρίβεις όλη την επιφάνεια και όχι την μεριά που είναι στραβή. Άλλωστε φαίνεται με το μάτι από που είναι στραβό; (δε νομίζω) Πλανισμα σε CNC θα θέλει για να ισιώσει :P

Δημοσ.

Μπα με το μάτι δύσκολα φαίνεται, δεν είναι και ΤΟΣΟ στραβό :)

Εγώ θυμάμαι είχε αλείψει την επιφάνειά του με θερμαγώγιμη και μετά έσυρα πάνω της μια τηλεκάρτα. Μετά το πέρασμα της τηλεκάρτας είχαν μείνει ανομοιόμορφα υπολείμματα αλοιφής πάνω στον επεξεργαστή, γεγονός που φανέρωνε πως δεν ήταν και τόσο λείο το καπάκι. Αλλά αν τόσα χρόνια δουλεύει καλά, δεν υπάρχει λόγος άγχους τώρα.

Δημοσ.

Ε ναι η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα προβληματα. Ακομα και τωρα με oc σε κουτι με χαλια airflow (προσωρινα) δεν ξεπερναω τους 65 με stressing. Αλλα ενταξει και η τηλεκαρτα θα ηταν πιο στραβια απο τον επεξεργαστη, δε μπορεις να βασιστεις σε αυτο μονο.

Δημοσ.

Ε ναι η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα προβληματα. Ακομα και τωρα με oc σε κουτι με χαλια airflow (προσωρινα) δεν ξεπερναω τους 65 με stressing. Αλλα ενταξει και η τηλεκαρτα θα ηταν πιο στραβια απο τον επεξεργαστη, δε μπορεις να βασιστεις σε αυτο μονο.

Μπα όταν κάνεις το ίδιο πείραμα 4 φορές από διαφορετικές γωνίες και μένει πάντα αλοιφή στο ίδιο σημείο, μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Δημοσ.

οσων αφορα τη ψυξη της καρτας, στο pc του μικρου εγω που εχει παθητικη, εχω κοτσαρει στη βαση του κουτιου στερεωμενο με pattafix, εναν 8αρι πολυ κοντα στη ψυκτρα, με θεαματικα αποτελεσματα.

Θα δουλεψει μια χαρα χωρις τον ανεμιστηρα της μανας του αν τον βγαλεις και βαλεις πολυ κοντα του εναν αθορυβο 8αρι να χτυπαει απευθειας πανω στη ψυκτρα, ή βαλε και 12αρι αν μπορεις.

Δημοσ.

οσων αφορα τη ψυξη της καρτας, στο pc του μικρου εγω που εχει παθητικη, εχω κοτσαρει στη βαση του κουτιου στερεωμενο με pattafix, εναν 8αρι πολυ κοντα στη ψυκτρα, με θεαματικα αποτελεσματα.

Θα δουλεψει μια χαρα χωρις τον ανεμιστηρα της μανας του αν τον βγαλεις και βαλεις πολυ κοντα του εναν αθορυβο 8αρι να χτυπαει απευθειας πανω στη ψυκτρα, ή βαλε και 12αρι αν μπορεις.

Η κάρτα είναι μια χαρά (έχει custom αθόρυβη ψύκτρα), ο επεξεργαστής είναι το θέμα. Πάντως αφού ούτως ή άλλως έχω spare fans, θα το τεστάρω να δω πώς θα πάει μ ένα 12άρι πάνω απ την ψύκτρα.

Δημοσ.

Γραψε λαθος..... :P 

Κοιτα ο 12αρης να εφαπτεται πανω στη ψυκτρα, κανε καμια πατεντα. Εχω στηριξει και σε cpu ανεμιστηρες. Ολα ειναι θεμα πατεντας και εκει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...