Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι έχει έναν περιστροφικό ρυθμιστή στροφών όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Δυστυχώς ακόμα και στο lowest κάνει σαν αεροπλάνο.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις προτάσεις :)

Το βραδάκι θα τ ανοίξω να δω τι μπορώ να κάνω και να πάρω αντίστοιχα fans.

Δημοσ.

Δεν ειναι τπτ, ανοιγει για πλακα, απλα χρειαζεσαι κολλητηρι για να βαλεις τους καινουργιους.

Δημοσ.

Δεν ειναι τπτ, ανοιγει για πλακα, απλα χρειαζεσαι κολλητηρι για να βαλεις τους καινουργιους.

Γίνεται και χωρίς κολλητήρι (πιο πρόχειρα, τσαπατσούλικα) με το να κόψεις καλώδια και να ενώσεις με το χέρι :P Μετά μονώνεις καλά φυσικά.

Δημοσ.

Μωρε εγω το ξερω οτι γινεται αλλα μιας και θα μπει στο κοπο, ας κανει σωστη δουλεια....... ποτε δε ξερεις αν λυθει καμια μονωση απο τις θερμοκρασιες του καλοκαιριου και ακουμπησει πουθενα.

Δημοσ.

ΟΚ αυτό είναι το μικρότερο πρόβλημα :)

Κολλητήρι υπάρχει, οπότε όταν γίνει η δουλειά, θα το χρησιμοποιήσω.

Δημοσ.

Λοιπόν, απόψε άνοιξα το τροφοδοτικό κι αφαίρεσα τα ανεμιστηράκια. Το καλό είναι πως δε θα χρειαστώ κολλητήρι μιας και κουμπώνουν πάνω στο σώμα του τροφοδοτικού. Το κακό είναι πως ο λόγος που καναν φασαρία ήταν οι (πολύ) υψηλές στροφές που λειτουργούν που λογικά είναι απαραίτητες για να υπάρχει το αναγκαίο (κι επίσης υψηλό για 8mm fan) airflow. Τα χαρακτηριστικά τους από εδώ φαίνονται να είναι:

Nominal Speed: 3200 rpm
Airflow: 46.55 CFM
Noise: 34 dBA

Το ένα έχει 3 pins (αυτό είναι συνδεδεμένο με τον ροοστάτη - B01138812H-3M) και το άλλο 2 (B01138812H).

Προβληματίζομαι μήπως βάζοντας κάποιο αθόρυβο, σιγοψήσω το τροφοδοτικό. Απ την άλλη αν είναι να δώσω 25€ για fans, με περίπου τα διπλά παίρνω νέο (με εγγύηση). Ιδέες;

post-55103-0-55472400-1372193248_thumb.jpg

Δημοσ.

Παρε ενα λαδακι ραπτομηχανης και κανε τους ενα service.βγαζεις με προσοχη το μισο αυτοκολλητο,βρισκεις την ταπα τους,την ανοιγεις και (εμαθα οτι κανονικα καλο ειναι να αφαιρεσεις τελειως τον ανεμιστηρα απο τον αξονα του αλλα εαν βαριεσαι μην το κανεις αυτο) ενω σκουπισεις καλα εκει μεσα,ριξε αρκετο λαδι (οχι τοσο ομως για να ξεχειλησει).δες μετα εαν διορθωθηκε ο θορυβος.(λογικα ολο και κατι θα διορθωθηκε).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είναι ότι βαριέμαι να το κάνω, αντιθέτως τη βρίσκω με κάτι τέτοια, αλλά εφόσον λειτουργεί σε τόσο υψηλές στροφές και απ την αρχή έκανε υπερβολικό θόρυβο σε σχέση με τα υπόλοιπα φουρφούρια, δεν είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα; (θα μου πεις καν το και βλέπεις :Ρ)

Απλά το θέμα μου είναι όχι να κάνει λίγο παραπάνω ησυχία αλλά να είναι ήσυχος.

Δημοσ.

Χμ...ε ρε γ@μωτο μονο εγω δεν τα ακουω ποτε τα τροφοδοτικα μου....

στην τελικη εχεις καποιες επιλογες:

πρωτη επιλογη 2 τετοια Arctic Cooling Arctic F8 PWM κοβεις τα καλωδια απο τα καινουργια και τα παλια,τα ενωνεις για να παρεις τα βυσματα και τα υπολοιπα (πχ μπορει να σου δουλευει ακομη ο ροοστατης) και εισαι αρχοντας.

δευτερη επιλογη και ποιο φθηνη το λαδι που ειπαμε (αυτην την επιλογη κανε την πρωτη και δευτερη την απο πανω με τους ανεμιστηρες).(ξερω οτι ειναι πιο ευκολο να αλλαξω απλα θεση στις επιλογες απο το να γραφω ολο αυτο αλλα...ειμαι αναποδος τυπος).

τριτη επιλογη και φαρμακερη αλλα θα ησυχασεις μια για παντα... turbo-x fan 80mm blue (το μονο που δεν θα σε νοιαζει σε αυτη την επιλογη ειναι ο θορυβος) :P :P :P

Δημοσ.

Πίστεψέ με αν είχες το συγκεκριμένο θα το άκουγες μια χαρά :Ρ

Αν και σκυλί, απ τις πιο fail επιλογές που χω κάνει, καθώς το 2006 έδωσα 50€ για 2 silenx 12άρια fans (που βγήκαν μούφα καθώς χαλάσαν στον χρόνο), 50€ για gpu ψύκτρα και 30€ για cpu ψύκτρα. Όλα αυτά για να χω ένα ήσυχο pc. Και πήρα το συγκεκριμένο enermax. Ε φακ.

Κατά τ άλλα, επειδή δε θέλω να ησυχάσω και τόσο πολύ ώστε να πάρω τους παλυαγαπημένους turbo-x λέω να δω προς F8. Εδώ κι εδώ λένε πως είναι ήσυχοι αλλά και καμιά 15αριά cfm κάτω απ τους μαμήσιους. Ελπίζω να μην αποβεί μοιραίο :Ρ

Ευχαριστώ για τις προτάσεις ε :)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν νομιζω να εχεις θεμα με τις θερμοκρασιες επειδη εχουν λιγοτερο cfm μιας και δεν νομιζω τους παλιους να τους ετρεχες παντα στο φουλ.μπορει και να κανω λαθος βεβαια.αλλα στην τελικη,το τροφοδοτικο δεν θα μπει και σε τοσο ενεργοβορο συστημα για να πεις οτι θα τραβαει πολυ ρευμα και θα ζεστενεται.οποτε πιστευω οτι θα εισαι μια χαρα.

στο κατω κατω θα σου μεινουν και τα fans.μπορει καποια στιγμη στο μελλον να τα χρειαστεις. :P

Δημοσ.

Ναι, μπορεί να το δει κανείς κι έτσι :Ρ

Απ την πρώτη μέρα ο ροοστάτης είχε μπει στο lowest.

Τα fans παραγγέλθηκαν, άντε να ρθουν να κάνω κοπτοραπτική.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...