ktf Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Κι εγώ ζω από αυτό αλλά δεν έχω standard minimum για ΟΛΑ. Έχω minimum για eshop, minimum για content site κ.ο.κ.... δεν μπορώ να χρεώσω το ίδιο minimum για ένα site σε wordpress με ένα custom coded eshop. Μην παρερμηνεύεις τα λεγόμενα μου. Διάβασε λίγο πως ξεκίνησε το thread και θα καταλάβεις περί τίνος σελίδα πρόκειται και πόσο λάθος είσαι (ειδικά στην αντιμετώπισή σου). Ο δημιουργός του θέματος αναφέρει ότι η "custom" δουλειά του είναι μερικές αλλαγές σε css και ένα contact form σε έτοιμο template για μια σελίδα βασισμένη σε wordpress, που κολλάει σε όλα αυτά το eshop που αναφέρεις? Πρόκειται για μια ερασιτεχνική δουλειά μιας απλής ιστοσελίδας, ενδεχομένως και από ερασιτέχνη προγραμματιστή. Η γνώμη μου είναι και το τόνισα ότι ανεξάρτητα αν είσαι ερασιτέχνης ή όχι και ανεξάρτητα αν μια σελίδα είναι πολύ απλή ή όχι, κάτω από 300€ καθαρά ΔΕΝ χρεώνεις. Αν έχεις αντίθετη άποψη δώσε την δική σου συμβουλή. Αλλά αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις τον δημιουργό του θέματος και σκοπός σου είναι απλά να κράξεις του υπόλοιπους, κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου. 2
doutsos13 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 ενας επαγγελματίας θα σου κοστολογήσει για το κομμάτι του όχι τα έξτρα hosting και ολα τα διαδικαστικά από 800 και πάνω και οταν μιλάμε για eshop 3k+ τώρα για ημιεπαγγελματία και σοβαρή δουλειά (εξαρτάται για ποιον την κάνεις την δουλειά ) από 300 μέχρι 800 είναι καλά
bikey77 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μην παρερμηνεύεις τα λεγόμενα μου. Διάβασε λίγο πως ξεκίνησε το thread και θα καταλάβεις περί τίνος σελίδα πρόκειται και πόσο λάθος είσαι (ειδικά στην αντιμετώπισή σου). Ο δημιουργός του θέματος αναφέρει ότι η "custom" δουλειά του είναι μερικές αλλαγές σε css και ένα contact form σε έτοιμο template για μια σελίδα βασισμένη σε wordpress, που κολλάει σε όλα αυτά το eshop που αναφέρεις? Πρόκειται για μια ερασιτεχνική δουλειά μιας απλής ιστοσελίδας, ενδεχομένως και από ερασιτέχνη προγραμματιστή. Η γνώμη μου είναι και το τόνισα ότι ανεξάρτητα αν είσαι ερασιτέχνης ή όχι και ανεξάρτητα αν μια σελίδα είναι πολύ απλή ή όχι, κάτω από 300€ καθαρά ΔΕΝ χρεώνεις. Αν έχεις αντίθετη άποψη δώσε την δική σου συμβουλή. Αλλά αν δεν έχεις σκοπό να βοηθήσεις τον δημιουργό του θέματος και σκοπός σου είναι απλά να κράξεις του υπόλοιπους, κράτα τις απόψεις σου για τον εαυτό σου. Βλέπεις κάπου να κράζω τον topic starter? Ίσα ίσα που του λέω ότι πρέπει πρώτα απ όλα να ορίσει σαφείς προδιαγραφές και μετά όλα τα άλλα ώστε να ξέρει τι και πως πρέπει να φτιάξει. Δεν παρερμήνευσα καθόλου τα λεγόμενά σου, έδωσα 2 παραδείγματα για το ότι δεν υπάρχει σταθερό min και max για την κοστολόγηση ενός site γιατί το καθένα είναι διαφορετικό από το άλλο. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τόσο τα παραδείγματα όσο και τους λόγους που τα αναφέρω τότε ίσως πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση. Όσο για τα 300 ευρώ μινιμουμ που θεωρείς ότι πρέπει να χρεώσεις ανεξάρτητα όπως λές από το αν είσαι ερασιτέχνης η επαγγελματίας, εδώ είσαι λάθος. Όταν είσαι επαγγελματίας έχεις έξοδα, τιμολόγια, τεβε, δεν μπορείς να χρεώνεις το ίδιο μίνιμουμ με κάποιον που δηλώνει ερασιτέχνης και που θα παραδώσει κάτι αμφιβόλου ποιότητας, αποτελεσματος και χωρίς γνώση για το αντικείμενο. 1
ALR Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Βέβαια...Δεν υπάρχει η έννοια ημιεπαγγελματίας έτσι; ή είσαι επαγγελματίας ή δεν είσαι. Αν δεν είσαι λοιπόν, αν δεν έχεις εταιρία, δεν έχεις portfolio και δεν ασχολείσαι 100% με το αντικείμενο, αλλά το κάνεις από hobby ή τώρα ξεκινάς, χρέωσε όσο θέλεις. Δεν πρόκειται να χαλάσει καμία πιάτσα εξαιτίας σου. Μπορείς να χρεώσεις 10.000 ευρώ; Κάντο. Είσαι ικανοποιημένος με 120 ευρώ; Κάντο και πάλι. Χρέωσε όσα θέλεις ή όσα πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις. Αν είσαι επαγγελματίας, οι τιμές σου έχουν σχέση με πολλούς παράγοντες αλλά από ότι καταλαβαίνω, δεν είναι το topic για να αναλύσουμε
Xvipes Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Βέβαια...Δεν υπάρχει η έννοια ημιεπαγγελματίας έτσι; ή είσαι επαγγελματίας ή δεν είσαι. Αν δεν είσαι λοιπόν, αν δεν έχεις εταιρία, δεν έχεις portfolio και δεν ασχολείσαι 100% με το αντικείμενο, αλλά το κάνεις από hobby ή τώρα ξεκινάς, χρέωσε όσο θέλεις. Δεν πρόκειται να χαλάσει καμία πιάτσα εξαιτίας σου. Μπορείς να χρεώσεις 10.000 ευρώ; Κάντο. Είσαι ικανοποιημένος με 120 ευρώ; Κάντο και πάλι. Χρέωσε όσα θέλεις ή όσα πιστεύεις ότι μπορείς να πάρεις. Αν είσαι επαγγελματίας, οι τιμές σου έχουν σχέση με πολλούς παράγοντες αλλά από ότι καταλαβαίνω, δεν είναι το topic για να αναλύσουμε δουλεύω σε εταιρία σαν web developer και έχω φτιάξει από μόνος μου ένα portfolio site για έναν πελάτη και τον χρέωσα 200 ευρώ(με δικό μου έξοδο το domain που είναι 24 ευρώ και σε δικό μου server), αλλά ήταν και η πρώτη μου δουλειά και τώρα έπιασα δουλειά και στην εταιρία. οπότε όπως θες αποκάλεσε με.
Bspus Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Η αβάντα που έχεις αν θέλεις να κάνεις στατική σελίδα είναι ότι το παπάκι σου προσφέρει δωρεάν χόστινγκ (χωρίς βάσεις δεδομένων). Ένα gr όνομα κοστίζει περίπου 25€ για 2 χρόνια μαζί με το φπα [EDIT] Προυπόθεση να έχεις αγοράσει το domain από το papaki Τη στιγμη που μπορεις να βρεις hosting με 2 ευρω το μηνα και με βαση και email δεν νομιζω οτι εχει νοημα εφοσον μιλαμε για επαγγελματικο site
ALR Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 δουλεύω σε εταιρία σαν web developer και έχω φτιάξει από μόνος μου ένα portfolio site για έναν πελάτη και τον χρέωσα 200 ευρώ(με δικό μου έξοδο το domain που είναι 24 ευρώ και σε δικό μου server), αλλά ήταν και η πρώτη μου δουλειά και τώρα έπιασα δουλειά και στην εταιρία. οπότε όπως θες αποκάλεσε με. Μια χαρά χρέωσες. Ήταν ο πελάτης ευχαριστημένος; Αν ναι, την επόμενη φορά να δεις μήπως μπορείς να χρεώσεις περισσότερο.
ktf Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Βλέπεις κάπου να κράζω τον topic starter? Ίσα ίσα που του λέω ότι πρέπει πρώτα απ όλα να ορίσει σαφείς προδιαγραφές και μετά όλα τα άλλα ώστε να ξέρει τι και πως πρέπει να φτιάξει. Δεν παρερμήνευσα καθόλου τα λεγόμενά σου, έδωσα 2 παραδείγματα για το ότι δεν υπάρχει σταθερό min και max για την κοστολόγηση ενός site γιατί το καθένα είναι διαφορετικό από το άλλο. Αν δεν μπορείς να κατανοήσεις τόσο τα παραδείγματα όσο και τους λόγους που τα αναφέρω τότε ίσως πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση. Όσο για τα 300 ευρώ μινιμουμ που θεωρείς ότι πρέπει να χρεώσεις ανεξάρτητα όπως λές από το αν είσαι ερασιτέχνης η επαγγελματίας, εδώ είσαι λάθος. Όταν είσαι επαγγελματίας έχεις έξοδα, τιμολόγια, τεβε, δεν μπορείς να χρεώνεις το ίδιο μίνιμουμ με κάποιον που δηλώνει ερασιτέχνης και που θα παραδώσει κάτι αμφιβόλου ποιότητας, αποτελεσματος και χωρίς γνώση για το αντικείμενο. Και πάλι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι γράφω και απαντάς σε ότι να ναι. 1) Δεν είπα ότι κράζεις τον τόπικ στάρτερ αλλά τους υπόλοιπους που τόλμησαν να διατυπώσουν την γνώμη τους 2) Δεν είπα ότι 300€ μπορεί να χρεώσει eshop. Είπα ότι και η πιο απλή σελίδα δεν πρέπει να χρεωθεί κάτω από 300€ καθαρά, καθαρά σημαίνει άνευ φόρων, εξόδων χόστινγκ και ότι άλλο θες. Όλα τα υπόλοιπα τα προσθέτεις. 3) Ακόμα δεν έδωσες μια τιμή στο παλικάρι που έχει ήδη δηλώσει τι σελίδα περίπου θα κάνει και ότι είναι ερασιτέχνης
bikey77 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Και πάλι δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις τι γράφω και απαντάς σε ότι να ναι. 1) Δεν είπα ότι κράζεις τον τόπικ στάρτερ αλλά τους υπόλοιπους που τόλμησαν να διατυπώσουν την γνώμη τους 2) Δεν είπα ότι 300€ μπορεί να χρεώσει eshop. Είπα ότι και η πιο απλή σελίδα δεν πρέπει να χρεωθεί κάτω από 300€ καθαρά, καθαρά σημαίνει άνευ φόρων, εξόδων χόστινγκ και ότι άλλο θες. Όλα τα υπόλοιπα τα προσθέτεις. 3) Ακόμα δεν έδωσες μια τιμή στο παλικάρι που έχει ήδη δηλώσει τι σελίδα περίπου θα κάνει και ότι είναι ερασιτέχνης Σαφώς και έκραξα τον κάθε άσχετο που πετάει μια μπαρούφα και άντε γεια... έχουν μαζευτεί τόσοι "γνώστες" πλέον που έχει γίνει αηδία. Νομίζουν ολοι επειδή έπαιξαν ένα σ/κ με Joomla & wordpress ότι έμαθαν φτιάχνουν web sites. Σε σένα απάντησα ήδη και βλέπω ότι ούτε με τη 2η το κατάλαβες οπότε δεν έχει νόημα η τρίτη φορά. Ζητάς για άλλη μια φορά να προτείνουμε τιμη για κάτι άγνωστο... κάντο εσύ, εξήγησα τη λογική κοστολόγησης ήδη 2 φορές οπότε δεν έχει νόημα και 3η αφού δεν την κατάλαβες. Δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το συνεχίσουμε.
imaginas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Ας πω κι εγώ την άποψή μου. Η ερώτηση "πόσο κοστίζει ένα site" είναι πράγματι αόριστη.Εξαρτάται από τον αριθμό των υποσελίδων,από το αν προσθέσεις εσύ το περιεχόμενο ή ο ιδιοκτήτης,αν θα του το προωθήσεις κλπ.Πάντως η κοστολόγηση είναι δύσκολο κομμάτι,και για να μη δυσαρεστήσεις τον πελάτη και για να μη δυσαρεστηθείς μετά από τη σχέση κόπου εργασίας/αμοιβης.Επίσης ένα μεγάλο λάθος που κάνουν μερικοί είναι που κοιτούν την οικονομική δυνατότητα του πελάτη και αποφασίζουν.Ότι κάποιος έχει αρκετά χρήματα δε σημαίνει ότι είναι και διατεθειμένος να αγοράσει πλαστικό για κέβλαρ... Πριν λίγο καιρό μου ζήτησε κάποιος γνωστός να του φτιάξω μια σελίδα για το μαγαζί του,και ήθελε να μάθει το κόστος.Κάθισα και σκέφτηκα πώς θα του το φτιάξω.Επέλεξα το joomla ως cms.Βρήκα ένα template που κοστίζει κάποια χρήματα,μαζί με κάποια εμπορικά extensions θα μου κοστίσει κάπου 140€.Επιπλέον θα του αλλάξω χρώματα,θα χρησιμοποιήσω το υπάρχον λογότυπο του μαγαζιού,θα του το γεμίσω με όσα προϊόντα θέλει,και περιγραφές κλπ,θα του φτιάξω σελίδα στο facebook (μη νομίζετε ότι είναι πολλοί που ξέρουν...) και στο twitter,επιπλέον καταχωρήσεις σε μηχανές αναζήτησης,καταλόγους κλπ.Αυτή η δουλειά εκτιμώ ότι θα μου φάει 1 μήνα με καθημερινή εργασία 3-4 ώρες.Του είπα 500€ μαζι με το domain name κι ένα χρόνο hosting σε καλή εταιρεία (500mb disk space,5gb bandwidth,2 databases,25 emails).Από αυτόν ζήτησα μόνο το υλικό που θέλει να βάλει,δηλαδή τα προϊόντα που θέλει να προωθήσει.
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 500 ευρώ θα πάρεις. Θα δώσεις 140 ευρώ για το template και τα extensions που θα χρησιμοποιήσεις. Θα δώσεις 80 ευρώ τον χρόνο για το hosting Άρα από τα 500 ευρώ θα σου μείνουν καθαρά 280 ευρώ. Θα δουλεύεις 3 ώρες (όχι 4 που λες εσύ) * 30 ημέρες = 90 ώρες το μήνα Άρα σου βγαίνει η ώρα 3 ευρώ. Η μόνη μου απορία είναι : Εσύ είσαι ευχαριστημένος με το να πληρώνεσαι 3ευρώ/ώρα ή αλλιώς 24 ευρώ το 8ώρο;;;;;;; Υ.Γ. εάν κάνω κάπου λάθος σε τιμές πες μου.
imaginas Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Αν δεν ήταν γνωστός/ φίλος,θα του είχα βάλει περιορισμό στον αριθμό των σελίδων τις οποίες θα του έφτιαχνα και θα εμπλούτιζα,θα του χρέωνα έξτρα την προώθηση και τα έξοδα για όνομα και φιλοξενία. Το hosting κοστίζει 17€/έτος όχι 80€.Με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα (500mb χώρος στο δίσκο,5gb bandwidth,2mysql,25 emails,10mail lists,5 subdomains),
Uberalles_gr Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2013 Άρα η απάντηση στην ερώτηση είναι ότι δεν είμαι αλλά επειδή είναι γνωστός/φίλος έχω ρίξει τις τιμές. Εάν δεν ήταν φίλος αλλά πόσο θα χρεώνες για όλα αυτά που ανέφερες;; Φιλικά πάντα.
ALR Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Εγώ πάντως αυτή τη δουλειά για φίλο την έχω κάνει δωρεάν. www.eaypierias.gr - άλλαξα λογότυπο, έστησα το website με έξτρα modules και περιεχόμενο, δωρεάν φιλοξενεία, νομίζω ότι ήταν δωρεάν ακόμα και το domain ( τουλάχιστον για τα πρώτα 2 χρόνια ). Το έκανα δωρεάν, γιατί δεν κάνω αυτή τη δουλειά ως επάγγελμα και επειδή ήταν φίλος. Αν δεν ήταν φίλος, δεν θα την έκανα καθόλου για κανένα ποσό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα