spooky7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα, Μου ζήτησαν να κάνω ενα site και δεν ξέρω πόσο να το κοστολογίσω. Δεν έχω φτιάξει ξανά για κάποιον αλλο και θα ήθελα τη βοηθεια σας, Το site θα ειναι με wordpress, έτοιμο το template αλλα το έχω πειράξει δηλαδή έφτιαξα header, θα φτιάξω αλλο footer, οι πιο πολλες οι αλλαγές είναι και θα στο αρχείο με το css κώδικα, έχω σκοπό να βάλω και λιγο html και php ( contact form ). Οπότε πόσα να ζητήσω; Και λίγο πιο γενίκα: 1.Πόσο κοστίζει ένα στατικό site φτιαγμένο απο το 0 (χωρις cms) 2.Πόσο κοστίζει ένα δυναμικό site με cms ή χωρίς; θα θελα να ξέρω αντιστοιχία χρημάτων ερασιτεχνη vs επαγελματία. Thanks
ktf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Απο 80-120 Ακόμα και για την πιο απλή σελίδα κάτω από 300€ καθαρά (εχτρα το χόστινγκ) δεν πρέπει να χρεώσεις. Τώρα στατική ή wordpress μια απλή σελίδα θέλει πάνω κάτω τον ίδιο χρόνο για να γίνει.
ariannaki85 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Φιλη web designer παντως παιρνει κανενα 400-500...
spooky7 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 κοστος domain name και hosting το αναλαμβάνω εγώ οσο η σελίδα υπάρχει ; Μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας και στις υπόλοιπες ερωτήσεις η να μου πειτε κάτι αλλο που θα πρεπε να ξέρω
angmar Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Όχι, δεν αναλαμβάνεις κανένα κόστος εσύ. Το domain name και το hosting θα τα πληρώνει ο πελάτης για όσο καιρό τον ενδιαφέρει να υπάρχει η σελίδα online. Ζήτα ένα fix ποσό για την εγκατάσταση WordPress & template (π.χ. 60€) κι από κεί και πέρα χρέωσε την ώρα σου όσο θεωρείς ότι αξίζεις. Για κάποιον χωρίς εμπειρία πάνω στο αντικείμενο μπορεί 10€ την ώρα να είναι καλά, αν θέλεις περισσότερα, ζήτα περισσότερα. Τείνω να συμφωνήσω με τον ktf, ένας επαγγελματίας του χώρου δύσκολα θα χρεώσει κάτω από 300€ όταν ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτών πάει σε φόρους και "εισφορές". Για το 80-120€ γελάνε τα τσιμέντα. 3
Xvipes Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 200-300 ευρώ θα χρέωνα εγώ. είμαι ημιεπαγγελματίας το θέμα είναι το domain και το hosting πόσο το βρίσκετε? Σαν πακέτο πόσο πάει ένα .gr domain?
ktf Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 200-300 ευρώ θα χρέωνα εγώ. είμαι ημιεπαγγελματίας το θέμα είναι το domain και το hosting πόσο το βρίσκετε? Σαν πακέτο πόσο πάει ένα .gr domain? Η αβάντα που έχεις αν θέλεις να κάνεις στατική σελίδα είναι ότι το παπάκι σου προσφέρει δωρεάν χόστινγκ (χωρίς βάσεις δεδομένων). Ένα gr όνομα κοστίζει περίπου 25€ για 2 χρόνια μαζί με το φπα [EDIT] Προυπόθεση να έχεις αγοράσει το domain από το papaki
Xvipes Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 ε ποιος φτιαχνει πλεον στατικη.ενα wordpress το θεωρω δεδομενο. και ποσο παει το traffic limit για ενα απλο portfolio site? με καμια 50αρα ειμαι καλυμμένος για 1 χρονο?
bikey77 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Πραγματικά, κάποιοι βγάζουν πολύ γέλιο όταν μιλάνε για πράγματα για τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ιδέα... 2
spooky7 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Πραγματικά, κάποιοι βγάζουν πολύ γέλιο όταν μιλάνε για πράγματα για τα οποία δεν έχουν την παραμικρή ιδέα... Πες μας κι εσύ την γνώμη σου άνθρωπε
bikey77 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Την είπαν οι... ειδικοί. Εγώ απλά απολαμβάνω να ακούω άσχετους να το παίζουν σχετικοί και ξερόλες. Πάντως, για να λάβεις κι εσύ πιο συγκεκριμένες απαντήσεις πρέπει να είσαι κι εσύ πιο σαφής. Η ερώτησή σου "πόσο κάνει ένα site;" είναι σα να λέμε "πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο;" ΤΙ αυτοκίνητο, με τι έξτρα, ποιας κατηγορίας, για τι χρήση, πόσο μοναδικό, τι θα κάνει; Και πολλές ερωτήσεις ακόμα... Αν δεν έχεις και εσύ ο ίδιος μια λίστα με προδιαγραφές από μια ανάλυση που θα έχεις κάνει πριν ξεκινήσεις ένα project, τότε δεν ξέρεις ούτε στον πελάτη να πεις τι θα παραδώσεις αλλά δεν ξέρεις και ο ίδιος τι πρέπει να φτιάξεις και πόσο να το κοστολογήσεις. Ξεκίνα λοιπόν με μια τιμή/ώρα που σε αφήνει ικανοποιημένο για τον κόπο που θα κάνεις και πρότεινε μια τιμή. Λόγω απειρίας, ένα site που θέλει 50 ώρες να στηθεί, εσένα θα σου πάρει 100+ και το αποτέλεσμα θα απέχει από εκείνο που θα φτιάξει ένας έμπειρος κατά πολύ. Επομένως, δε μπορείς να ζητήσεις πολλά γιατί αφενός δεν είσαι ακόμα σε θέση να παρέχεις υπηρεσία με γνώση και εμπειρία, να δώσεις λύσεις και να προτείνεις πράγματα. Μάθε λοιπόν στα 5-10 πρώτα site και μετά ανεβάζεις λιγάκι τις τιμές σου εφόσον πλέον αντικατοπτρίζουν και μια σχετική γνώση του αντικειμένου και μια πείρα. Όσο για τους προλαλήσαντες που πετάνε τιμές χωρίς να ξέρουν τι site είναι, απλά... ασχολίαστο. 4
ariannaki85 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Όσο για τους προλαλήσαντες που πετάνε τιμές χωρίς να ξέρουν τι site είναι, απλά... ασχολίαστο. Επειδή με παίρνει και μενα η μπάλα, να πω ότι έχεις δίκιο σε αυτό που λες για το τι site ειναι. Δεν ήθελα ωστόσο να το παίξω ξερόλας, απλώς ανεφερα τι χρεώνει κατα μέσο όρο η φίλη μου, ως έναν πολυ γενικό μπουσουλα, μπας και βοηθήσω...
ktf Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Την είπαν οι... ειδικοί. Εγώ απλά απολαμβάνω να ακούω άσχετους να το παίζουν σχετικοί και ξερόλες. Πάντως, για να λάβεις κι εσύ πιο συγκεκριμένες απαντήσεις πρέπει να είσαι κι εσύ πιο σαφής. Η ερώτησή σου "πόσο κάνει ένα site;" είναι σα να λέμε "πόσο κάνει ένα αυτοκίνητο;" ΤΙ αυτοκίνητο, με τι έξτρα, ποιας κατηγορίας, για τι χρήση, πόσο μοναδικό, τι θα κάνει; Και πολλές ερωτήσεις ακόμα... Αν δεν έχεις και εσύ ο ίδιος μια λίστα με προδιαγραφές από μια ανάλυση που θα έχεις κάνει πριν ξεκινήσεις ένα project, τότε δεν ξέρεις ούτε στον πελάτη να πεις τι θα παραδώσεις αλλά δεν ξέρεις και ο ίδιος τι πρέπει να φτιάξεις και πόσο να το κοστολογήσεις. Ξεκίνα λοιπόν με μια τιμή/ώρα που σε αφήνει ικανοποιημένο για τον κόπο που θα κάνεις και πρότεινε μια τιμή. Λόγω απειρίας, ένα site που θέλει 50 ώρες να στηθεί, εσένα θα σου πάρει 100+ και το αποτέλεσμα θα απέχει από εκείνο που θα φτιάξει ένας έμπειρος κατά πολύ. Επομένως, δε μπορείς να ζητήσεις πολλά γιατί αφενός δεν είσαι ακόμα σε θέση να παρέχεις υπηρεσία με γνώση και εμπειρία, να δώσεις λύσεις και να προτείνεις πράγματα. Μάθε λοιπόν στα 5-10 πρώτα site και μετά ανεβάζεις λιγάκι τις τιμές σου εφόσον πλέον αντικατοπτρίζουν και μια σχετική γνώση του αντικειμένου και μια πείρα. Όσο για τους προλαλήσαντες που πετάνε τιμές χωρίς να ξέρουν τι site είναι, απλά... ασχολίαστο. Επειδή ζω από αυτό μπορώ να επαναλάβω με απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι ανεξάρτητα από τον χρόνο που χρειάζεται για να στηθεί η σελίδα το απόλυτο μίνιμουμ που πρέπει κάποιος να χρεώσει είναι 300€ καθαρά όπως προανέφερα. Οποιοσδήποτε χρεώνει λιγότερα για τις υπηρεσίες του υποβαθμίζει αυτομάτως την εικόνα του απέναντι στους πελάτες του. 1
bikey77 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Κι εγώ ζω από αυτό αλλά δεν έχω standard minimum για ΟΛΑ. Έχω minimum για eshop, minimum για content site κ.ο.κ.... δεν μπορώ να χρεώσω το ίδιο minimum για ένα site σε wordpress με ένα custom coded eshop.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα