kjj Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2003 α)Παιδια τι θερμοκρασιες εχετε με αυτη την ξυκτρα (σε idle & max load); β)Επιπλεον τι ανεμιστηρα της βαλατε;(και ποσους αλλους ακομη εχετε στο pc. γ)Αναφερετε και επεξεργαστη και αν ειναι ΟCed. Ξερω οτι υπαρχει ενα παρομοιο post στο forum αλλα απλα θα ηθελα για μενα να εχω συγκεντρωμενα στοιχεια για την slk 900. Eπιπλεον παρατηρησα οτι και καποιοι αλλοι που εχουν την συγκεκριμενη ψυκτρα δεν postarane στο αλλο post.Ισως το κανουν εδω.
dpolal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Γειά χαρά.... Είμαι και εγώ από χτές ένας ευτυχής κάτοχος της εν λόγο ψύκτρας... :) Χρησιμοποιώ ανεμιστήρα Delta 9άρι και ΕΧΩ τρελαθεί στο ΘΟΡΥΒΟ :(:( (Σαν αεροπλάνο κάνει ο άτιμος....Θα φάει πόδι γρήγορα) Τώρα σχετικά με temps με τον Delta να γυρίζει στις 4500 στροφές έχω CPU Temp 38C και σε Idle πέφτει περίπου στους 35.... Οπότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά (επεξεργαστής P4 2,4GHz default όχι ο/c και με Arctic Silver) είτε με την εγκατάσταση της είτε με τον ανεμιστήρα. :(
kjj Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Γιατι κατι δεν παει καλα; Εγω με βαση το προγραμμα cpu cool εχω 37 idle και 54-55 full load. Ο ανεμιστηρας μου ομως ειναι στα 2300rpm.(silent)
kjj Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Mε ποιο προγραμμα ελεγχει θερμοκρασιες;Πες λιγο και για θερμοκρασια δωματιου , κουτιου και ποσους ανεμιστηρες
dpolal Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2003 Λοιπόν χρησιμοποιώ το ASUS PC Probe v2.20.07... Δεν έχω άλλους ανεμιστήρες στο κουτί αλλά παραξενεύτηκα επειδή με την stock ψύκτρα του 2,4 είχα 50/51 C με το prime95 σε αντίθεση με τους 46-47 της SLK... Μπορεί και να κάνω λάθος αλλά περίμενα κάτι καλύτερο από 4-5 βαθμούς διαφορά μόνο. Αυτήν την στιγμή έχω βγάλει εντελώς τον Delta και έβαλα έναν άλλο 92άρι ανεμιστήρα που είναι και αυτός της Delta αλλά έχει μόνο 3 flaps ο έλικας του και δουλεύει στις 1600RPM περίπου.... Πολύ ποιό ήσυχος... Η πλάκα είναι ότι τον είχα πάρει από έναν ΙΒΜ Netfinity server όπου ήταν chassis fan :)
kjj Δημοσ. 9 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2003 Kαταρχην το Asus probe στον αλλο μου υπολογιστη δεν μου εδινε ποτε σωστες θερμοκρασιες...Κανε update το bios και συγκρινε το probe με τις θερμοκρασιες του probe.Αν δεις διαφορα χρησιμοποιησε το mbm ή το cpu-cool που εχω και εγω. Δευτερον φιλε μου δεν καταλαβα τελικα τί θερμοκρασια εχεις..λες αρχικα temp idle 35 & max 38. Μετα λες46-47 και με εχεις μπερδεψει λιγο.(σε full load ή idle)Και με ποιν ανεμιστηρα 46-47;
dpolal Δημοσ. 9 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2003 Kαταρχην το Asus probe στον αλλο μου υπολογιστη δεν μου εδινε ποτε σωστες θερμοκρασιες...Κανε update το bios και συγκρινε το probe με τις θερμοκρασιες του probe.Αν δεις διαφορα χρησιμοποιησε το mbm ή το cpu-cool που εχω και εγω.Δευτερον φιλε μου δεν καταλαβα τελικα τί θερμοκρασια εχεις..λες αρχικα temp idle 35 & max 38. Μετα λες46-47 και με εχεις μπερδεψει λιγο.(σε full load ή idle)Και με ποιν ανεμιστηρα 46-47; Sorry φίλε επειδή όντως διαβάζοντας ξανά τα όσα έγραψα δεν έβγαλα ούτε εγώ νόημα... Kάπου φαίνετε ότι έμπλεξα τα μπούτια μου με τις θερμοκρασίες. :oops: Βασικά έχω κάνει δοκιμές με τρείς διαφορετικούς ανεμιστήρες... Τον stock της Intel και τους δύο Delta. Oι θερμοκρασίες που μέτρησα είναι σε idle κατάσταση και με το prime95. Λοιπόν: Με τον stock είχα idle περίπου 37-38 και με το prime95 έφτανα μέχρι 51. Με το Delta model FFB0912EHE 1,50A και με 4500RPM είχα 37 Idle και 46 με το prime95 αλλά με τρέλαινε η φασαρία Mε τον Delta που έχω τώρα model SensFlow EFC0912BE (1700RPM) έχω idle 35 και με το prime95 έφτασε μέχρι 50 βαθμούς. Βασικά έχω την εντύπωση ότι το Probe δείχνει 2,3 βαθμούς πάνω από ότι δείχνει το BIOS... To mbm το δοκίμασα αλλά μπλέκτηκα αρκετά με τις ρυθμίσεις του και το παράτησα. Το cpu-cool θα ψάξω να το κατεβάσω έτσι για να έχω και μία δεύτερη γνώμη :wink: Το board μου είναι το ASUS P4G8X με το τελευταίο BIOS ver.1006. Έχω επίσης ενεργοποιημένο το Q-Fan που ρυθμίζει τις στροφές του ανεμιστήρα ανάλογα με το φορτίο, θα κάνω δοκιμές και χωρίς αυτό.
kjj Δημοσ. 10 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 10 Αυγούστου 2003 Βαλε το cpu-cool και δες τι θα σου δωσει και στειλε απαντηση αναλυτικη φιλε μου...(σε εμενα το probe εδειχνε 10 κατω!!!!)
dpolal Δημοσ. 10 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2003 Λοιπόν έκανα τα τέστς με τα δύο προγράμματα. Να αναφέρω ότι το CPUCool ΔΕΝ είχε τον τύπο του board μου (P4G8X) οπότε η ρύθμιση του ήταν {άγνωτο board} Το δωμάτιο που έχω το pc ήταν αρκετά δροσερό σήμερα επειδή φύσαγε από το πρωί. Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω: Test parameters: ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΥΤΙ χωρίς ανεμιστ.,Q-Fan on,No o/c. IDLE για διάστημα περίπου μισής ώρας Asus Probe: CPU 38, M/B 46, Fan 1757 RPM. CpuCool : CPU 38, M/B 46, Fan 1758 RPM. Με reboot που έκανα διαπίστωσα ότι και το ΒΙΟS έδινε Μ/Β 46, CPU 36,5 PRIME95 να τρέχει για καμμία ώρα περίπου Asus Probe: CPU 51, M/B 47, Fan 1917 CpuCool : CPU 51, M/B 47, Fan 1918 Δεν έκανα reboot εδώ γιατί θεώρησα ότι δεν είχε νόημα. ------------------------------------------------------------------------------------ Test parameters: ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΟΥΤΙ χωρίς ανεμιστ.,Q-Fan on,No o/c IDLE για διάστημα περίπου μισής ώρας Asus Probe: CPU 36, M/B 43, Fan 1679 RPM. CpuCool : CPU 35,5, M/B 43, Fan 1679 RPM. PRIME95 να τρέχει για καμμία ώρα περίπου Asus Probe: CPU 49, M/B 45, Fan 1804 CpuCool : CPU 49, M/B 45, Fan 1795 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Και τα δύο προγράμματα μου έδωσαν τις ίδιες temps, rpm με ελάχιστη απόκλιση οπότε πιστεύω ότι είναι και τα δύο σωστά. Σε σχέση με το BIOS η απόκλιση ήταν μόνο για την cpu και ήταν 2 βαθμοί περισσότεροι. Με κλειστό κουτί ο ζεστός αέρας που εγκλωβίζεται μέσα του αυξάνει την θερμοκρασία κατά δύο βαθμούς άρα ή θα το έχω μονίμος ανοικτό ή θα πάρω να βάλω επιπλέον ανεμιστήρες που να βάζουν/βγάζουν φρέσκο αέρα. Αυτά και ελπίζω να μην σε κούρασα.
kjj Δημοσ. 11 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2003 Πλακα κανεις;Γιατι να με κουρασες;;;;;;;;;;;;;;
dpolal Δημοσ. 11 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2003 Πλακα κανεις;Γιατι να με κουρασες;;;;;;;;;;;;;; Ελπίζω να μη σε κούρασα με το μέγεθος του post μου... Anyway. Αύριο πρωί φεύγω για καμμιά δεκαριά ημέρες... θα τα πούμε όταν με το καλό επιστρέψω... Καλό Δεκαπενταύγουστο. :)
kjj Δημοσ. 12 Αυγούστου 2003 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2003 Kαι εγω αυριο φευγω!!!!!!Καλες διακοπες σε ολους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.