axilleas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Καλημέρα Ο υπολογιστής έχει από αναβάθμιση καινούργια AMD FX8350 arctic cooling A30 ψήκτρα Gigabyte 970A-D3 16GB corsair vegeance μπλε samsung 840 pro 128GB και παλιά OCZ 550W Zseries 2x2TB seagate 1x500GB wd 1x250GB seagate 1xdvd drive thermaltake v9 case GPU pny quadro 600 nvidia Από την στιγμή που έκανα την αναβάθμιση "υποφέρει" από τυχαίες(?) επανεκκινήσεις. Έχω δοκιμάσει διαδοχικά win7 και win8 στον SSD και στο HDD. Το πρόβλημα παραμένει το ίδιο. Στο event viewer παίρνω ID 41 kernel-power. BIOS και drivers updated. Ο υπολογιστής δουλεύει σχεδόν μόνο photoshop και browser. Πρόβλημα προκύπτει τυχαία μερικές φορές αλλά πάντα όταν βάζω action resize πολλές φωτογραφίες. Με το action αυτό έχω κορυφές 100% cpu load και αρκετή χρήση της gpu. Χρησιμοποιώντας διάφορα burn in προγράμματα για την CPU, την μνήμη και την GPU δεν βρήκα κάποιο πρόβλημα. 20 λεπτά 100% CPU load <=60oC no restart 20 λεπτά 100% GPU load <=90oC no restart Μετά δοκίμασα το PSU test του OCCT και πάντα (πέντε-έξι φορές δοκίμασα) πριν τα 10 λεπτά κάνει restart. PSU test =CPU + GPU test μαζί μάλλον. Μετρώντας με wattομετρο την κατακάλωση στην πρίζα είδα 100 watt αμέσως μετά το boot 130 watt στο GPU test 270 watt στο CPU test 300 watt στο PSU test αργοπεθαίνει το τροφοδοτικό? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
coolerman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 βρές άλλο τροφοδοτικό απο φίλο/φίλη για δοκιμή. το ocz z έχεις psu;; ανέβασε θερμοκρασίες απο το Hwmonitor. και με το hdsentinel για υγεία σκληρών.
Thanos1972 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Γιατι εχω την εντυπωση οτι αυτο το τροφοδοτικο της ocz δεν ηταν και απο τα καλυτερα? format εκανες μετα την αλλαγη? 1
firewalker Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Πες του να μην κάνεις επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος. Αν είναι το τροφοδοτικό θα κάνει επανεκκίνηση. Αν δεν είναι και δεις "μπλε οθόνη" μπορεί να είναι και κάτι άλλο.
coolerman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 το τροφοδοτικό είναι κατασκεύης Hec& 80+ silver,είναι ποιοτικό πιστεύω.βέβαια τα χρόνια του τα έχει μπορεί να είναι ο φταίχτης,μπορεί και όχι.
axilleas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις @ firewaker Το έχω βάλει να μην κάνει restart για να δω μπλε οθόνη αλλά κάνει restart @Thanos1972 Έκανα φορματ 2 φορές με διαφορετικό λειτουργικό κάθε φορά και σε διαφορετικό δίσκο αλλά τα ίδια Θα δοκιμάσω σήμερα ένα CX500 τριών εβδομάδων Ευχαριστώ και πάλι
axilleas Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Ήταν τροφοδοτικό τελικά. Έκανα τράμπα με έναν φίλο και λύθηκε το πρόβλημα. Λόγο μικρότερων απαιτήσεων το δικό του σύστημα δεν σβήνει. Αυτό που έβαλα είναι 500αρι (<50 watt) και δεν σβήνει. Από ότι είδα το OCZ έχει 5 χρόνια εγγύηση (απόδειξη δεν υπάρχει). Αξίζει να ασχοληθώ με RMA? Λέω να πάω σε αυτό http://www.skroutz.gr/s/410171/Thermaltake-Berlin-630W.html Ευχαριστώ
zafevolution Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2013 Καλημέρα παιδιά, Μιας και έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα γράφω στο θέμα αυτό για να μην ανοίγω καινούρια θέματα. Υποφέρω και εγώ από τυχαία restarts (με το ίδιο σφάλμα όπως του φίλου από πάνω) αλλά μόνο όταν παίζω GTA IV. Το κορυφαίο είναι ότι άρχισε να μου το κάνει αφού το τερμάτισα Στο CoD 2 δεν μου το κάνει ποτέ αλλά δεν έχει και τις ίδιες απαιτήσεις. Το σύστημα μου είναι: Intel i5 750 ASUS P7P55D-E MSI GTX 660 Corsair DDR3 8GB C8 (2x4GB) 3x Sata 1x DVD-ROM Drive 1x DVD-RW Drive Water Cooling: Thermaltake Big Water (1 pump) και διάφορα ανεμιστήρια με led και χωρίς. Το τροφοδοτικό μου είναι ένα Site: http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Power%20supplies&type_sub=Main%20Stream&model=AK-P050FG8-BK">AKASA 500W (7ετίας). Από θερμοκρασίες είμαι εντάξει γιατί έκανα αρκετά test (3D Mark, Prime...). Χαμήλωσα γραφικά στο GTA IV, αποσύνδεσα σκληρούς, drive, ανεμιστήρια και άφησα τα βασικά. Και μου φαίνεται πως βελτιώθηκε η κατάσταση. Δηλαδή τα restart γίνονται σε μεγαλύτερα διαστήματα και χρόνους παιχνιδιού. Έχω αρχίσει να καταλήγω πως είναι τροφοδοτικό αλλά θα ήθελα και μια δεύτερη άποψη. Έχοντας το HWmonitor τσέκαρα τα ρεύματα αλλά δεν είδα κάτι το περίεργο. Και η μέγιστη ισχύ που έδειξε και το UPS ήταν 300W περίπου. Το κακό είναι πως δεν έχει κάποιος φίλος μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να δοκιμάσω. Τώρα θα κάνω και μια δοκιμή με το PSU test του OCCT
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα