sdim Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα. Σε ένα pc που δεν έπαιρνε καν μπρος, υποψιάζομαι πως το τροφοδοτικό έχει καεί. Υπάρχει τρόπος να τσεκάρω χωρίς ιδιαίτερα εργαλεία αν όντως έχει καεί; Το απλό που σκέφτηκα και έκανα είναι να αλλάξω καλώδιο, πρώτα. Με δύο που δοκίμασα, δεν έπαιρνε. Το αποσύνδεσα από το pc και το άναψα. και πάλι δεν πήρε μπρος (ανεμιστηράκι off). Καμία υπόδειξη, ώστε να ξέρω αν πάω για άλλο; Είναι προσώπου που δεν ασχολείται, οπότε το ανέλαβα εγώ.
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Για να ανάψει εκτός PC πρέπει να ενώσεις το πράσινο με κάποιο μαύρο όπως δείχνει στις φωτό ο απο πάνω, αλλά και να ξεκινήσει δε σημαίνει ότι είναι 100% οκ. 1
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Σωστός. Για καλύτερα αποτελέσματα θες πολύμετρο. 1
sdim Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Το έκανα και το ανεμιστηράκι γυρνάει, αλλά όχι πολύ έντονα. Βγάζει ένα ελαφρό αεράκι, σχεδόν αθόρυβο.
.::NikoS::. Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 ε δε ξέρουμε τι τροφοδοτικό είναι αλλά αν είναι σχετικά σύγχρονο έτσι κάνει λογικά ειδικά αν δεν έχει φορτίο πάνω να τραβάει ρεύμα δεν εχει λόγο να δουλεύει δυνατά ο ανεμιστήρας. Απλά μπορεί να φαίνεται ότι δουλεύει ενώ να μην δίνει σωστές τάσεις στον υπολογιστή για αυτο και να μην ξεκινάει πάνω στο σύστημα. Ή εκτός αν κάνει κάνα βραχυκύκλωμα κάπου το μηχάνημα και δεν ξεκινάει το τροφοδοτικό για προστασία. Συνδεσε μόνο την μητρική πάνω του και τίποτε άλλο να δεις αν θα ξεκινήσει.
phanispal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δεν υποδεικνύει κάτι συγκεκριμένο απαραίτητα το ότι δε γυρνάει πολύ έντονα το φουρφούρι, εξαρτάται απ' το τροφοδοτικό. Θες πολύμετρο ή άλλα όργανα για σωστές μετρήσεις. Εναλλακτικά μπορείς να το συνδέσεις σε άλλα συστήματα να δεις πώς συμπεριφέρεται.
panos2171 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δε σου είναι εύκολο να το δοκιμάσεις σε άλλο PC??
sdim Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Λοιπόν, το έβαλα πάλι πάνω στο pc και όταν δίνω ρεύμα πάει να ξεκινήσει ο fan της PCU και ο ανεμιστήρας ο πίσω, αλλά μετά από δυο-τρεις στροφές, σταματούν όλα. Πάντως, το λαμπάκι της μητρικής ανάβει κανονικά. Μάλλον να πάω για καινούργιο τροφοδοτικό, ε; @panos2171: Δεν είναι εύκολο, όχι.
.::NikoS::. Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Ή δε δίνει όπως θα πρεπε ρεύμα το τροφοδοτικό, ή κάποιο βραχυκύκλωμα ίσως; Μη με βρίσεις για την συγκεκριμενη ερωτηση αλλα επειδη το εχω ακουσει 2-3 φορές να εχει συμβεί ας το ρωτήσω. Μήπως στηθηκε τώρα το μηχάνημα και δε δούλευε απο την αρχή; Αν ναι, αποστάτες στην μητρική βάλατε ή βιδώθηκε κατευθείαν στο κουτί;
άδικος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Αν όντως έχεις πολύμετρο πάρε ενδεικτικά μετρήσεις τάσεων σύμφωνα με τον οδηγό του Θάνου για να έχουμε μια ιδέα.
sdim Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Παιδιά, ούτε πολύμετρο έχω, ούτε τώρα στήθηκε το μηχάνημα. Πριν κάποια χρόνια έγινε σε επώνυμο κατάστημα (καταλάβατε ποιο) και δούλευε μέχρι πρότινος. Κάποια στιγμή μου είπε η αδερφή μου πως δεν της άναβε καν. Κι εδώ είμαστε.
coolerman Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 μπορείς να το ανοίξεις και να δείς εαν έχει σκασμένους πυκνωτές;
phanispal Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Αυτός στη φωτό είναι φουσκωμένος παρεμπιπτόντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα