Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιδια ασχολουμαι με την Python εδω και αρκετο καιρο( το website μου superhost.gr με χρηση python cgi + mysql το εφτιαξα)

αλλα θα ηθελε καποιος να μας πει 2 λογια και για την Ruby οπως και για την συκριση της με την Python.

Ασχολειται κανει με Ruby και να ναι τι εντυθωσεις εχει αποκομοσει?
Καλα θα ηταν να απαντησει καποιος που εχει ασχοληθει και με τις 2 για να κανουμε μια συγκριση.

Δημοσ.

disclaimer : είμαι python-ας

Αν θέλεις να γνωρίσεις τη ruby (ιδίως αν ξέρεις Python), νομίζω ότι ο καλύτερος τροπος είναι αυτός http://rubykoans.com/

Προσωπικά βρίσκω ότι η σύνταξη της μετά την Python είναι λίγο ενοχλητική (προαιρετική η χρήση παρενθέσεων στην κλήση συναρτήσεων; Αλήθεια; )

Από εκεί και πέρα η ruby έχει μάλλον ισχυρότερα εργαλεία για meta-programming, αλλά δεν έχω ίδια εμπειρία γιατί δεν έχω ασχοληθεί τοσο πολύ με ruby.

Η ruby, και πιο συγκεκριμένα το ruby on rails «rulez» στο web development. Αυτό φαίνεται από τον αριθμό των αγγελιών και τον μέσο μισθό σε sites όπως το odesk.com και το freelancer.com. Το django ακολουθεί. Δεν αναφέρομαι στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά μόνο στη δημοφιλία τους. Τεχνικά, έχω την αίσθηση πως ό,τι μπορείς να κάνεις με το ένα μπορείς να κάνεις και με το άλλο. Απλά  κάποια πράγματα θα είναι λίγο πιο εύκολα στο ένα και κάποια άλλα στο άλλο. Σημείωση, σε κανένα από τα δύο δεν είμαι expert.

Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος «χώρος» που χρησιμοποιείται η ruby ευρέως. Η Python έχω την αίσθηση ότι είναι παντού πιο δημοφιλής.

ps. Αγόρασε ένα template για το site...

Δημοσ.

Σε ευχαριστω! μου φαινεται θα μεινω με την Ruby.  Το σιτε το εχω φτιαξει me HTML Template που εγραψα με το χερι στο Notepad++ και με χρηση python cgi. Ισως αρχισω να χρησιμοποιω κανα web framework (webpy, Django) αλλα και ετσι οπως ειναι μια χαρα την κανει την δουλεια του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

google «html5 template», «bootstrap template» και «responsive template»

http://twitter.github.io/bootstrap/ (η βάση)

http://bootswatch.com/ (δωρεάν)

https://wrapbootstrap.com/themes (επι πληρωμή)

Εγώ θα έπαιρνα ένα από αυτά που πληρώνεις. Αν ξέρεις τι ακριβώς θες, βρίσκεις ένα που να έχει τις σελίδες/format/design που να σου αρέσουν/βολεύουν και σε λιγότερο από δύο απογεύματα έχεις αξιοπρεπέστατη σελίδα. Αν δεν βρεις ακριβώς όπως το θες και θέλει custom-ιες τότε θέλει περισσότερο. Αν έχεις κέφια και όρεξη, μπορείς να κάνεις το site μόνος σου χρησιμοποιώντας το βασικό bootstrap αλλά:

α) αποκλείεται να είναι πολύ καλό το αισθητικό αποτέλεσμα εκτός και αν το κατέχεις το designing.

β) Μπορεί να κάνεις @@ριες ( http://littlegreenriver.com/weblog/2013/06/01/why-bootstrap-is-no-replacement-for-design-sense-a-case-study-2/ )

γ) Πραγματικά για 10-15 δολλάρια, δεν αξίζει τον κόπο εκτός και αν θες κάτι πολύ συγκεκριμένο και δεν σε καλύπτουν τα έτοιμα.

Επεξ/σία από pmav99
  • Like 2
Δημοσ.

θα το κοιταξω φιλε μου σε ευχαριστω, αυτα οταν τα κατεβασεις δηλαδη μπορεις να τα κανεις εδιτ και να βαλεις τα δικα σου data?

σε τι διαφερουν απο τα τνωστα μας free html/php ready templates?

Η σλειδα μου οπως ειναι τωρα γραμμενη σε python απο μενα πως σου φαινεται?

Δημοσ.

Αυτό που κατεβάζεις είναι html κώδικας (+ css + εικόνες ) με συγκεκριμένο folder structure. Μπορείς να τον κάνεις ό,τι θες. Το στατικό περιεχόμενο το περνάς απευθείας μέσα. Το δυναμικό μπορείς να το βάζεις χρησιμοποιώντας κάποιo template engine. Σε Python εμένα μου αρέσει το jinja2.

Δες to django ή αν θες κάτι πολύ πιο ελαφρύ το flask. To σκέτο cgi είναι μάλλον hardcore λύση :P

Η σλειδα μου οπως ειναι τωρα γραμμενη σε python απο μενα πως σου φαινεται?

Βγαλμένη από τα 90ies?

• Like 1
Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω σε τι παραπανω θα με βοηθησει ενα web framework απο οτι ενα html templating system(πχ mako).

Τι ακριβως κανει καλυτερα το πρωτο απο το δευτερο που χρησιμοποιω τωρα?

Δημοσ.

Για μια ιστοσελίδα σαν τη δική σου, δεν χρειάζεται ούτε template engine. Στατικό περιεχόμενο έχεις. Και σκέτη html να ανεβάσεις μια χαρά θα δουλέψει. Οπότε δεν θα δεις διαφορά. Αν είχες να κάνεις κάτι πιο σύνθετο τότε θα έβλεπες τη διαφορά. Τέσπα tutorial υπάρχουν άφθονα, αν σε ενδιαφέρει, ξεκίνα κάποιο και θα δεις.

Δημοσ.

Δεν ειναι καθουλου στατικη. :-)

Εχω γραψει δικο μου μετρητη κατω κατω που αλλαζει με την επισκεψη και επισης καθε φορα που την τρεχει κανει ςακου διαφορετικη μουσικη.

επισης αν κανει κλικ στην εικονα πανω πανω βλεπεις καθε φορα διαφορετικη λιστα απο παιχνδια καια αρχειακια που ανεβαζω τα διβαζει αυτοματα απο περιχομενα φακελου και τα εισαγει σε βαση δεδομενων και κραταει μετρηττες .

επισης εχω γραψει και την εφαρμογη πελατολογιο(πανω δεξι 'π'_ στην οποια περνω σε καθημερινη βαση νεου ς πελατες και νεες εργασιες για να μην κραταω κουραστικα exceloφυλλα.

Οποτε htmo templates χρειομαι σιγουρα, το θεμα ειναι αν πρεπει να περασω σε web framework λλα δεν μπορω να καταλαβω σε τι διαφερει αποε να html template. Αυτο θελω καποιος να μου εξηγησει, καποιος που να εχει περασει απο το cgi sσταδιο σε templates και μετα σε framework.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...