Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όλα από όσο γνωρίζω είναι εκδόσεις linux. πιο νομίζετε πως είναι το πιο ασφαλές για ένα pc ? Εννοώ την προστασία που προσφέρει στο internet . Έχετε δουλέψει σε κάποιο από αυτά ? Ακούω γνώμες .....

Δημοσ.

Οχι δεν ειναι "εκδοσεις linux", ειναι διανομες GNU/Linux.

Και μιας και ειναι GNU/Linux, ολες σου προσφερουν την ασφαλεια που σου προσφερει το .... GNU/Linux.

Επισης οι 3 τελευταιες που αναφερεις ειναι το ιδιο και το αυτο "απο κατω".

Δημοσ.

Το cinnamon βασίζεται στο gnome 3 και το mate στο gnome 2

το cinnamon δεν μοιάζει εμφανισιακά με unity/gnome 3, προσπαθεί να μείνει πιο απλό όμως είναι πιο "βαρύ" από το mate

γνώμη μου, να βάλεις mate μόνο αν έχεις παλιό/αδύνατο υπολογιστή

edit: όσο για το αρχικό ερώτημα, εγώ προτείνω ubuntu λόγο κοινότητας/υποστήριξης (και μου αρέσει το unity), αν δεν σου αρέσει το unity (desktop environment), τότε δοκίμασε το linux mint που βασίζεται στο ubuntu

Δημοσ.

Και αν με ολα τα απο πανω μπερδευτηκες :)

Απλα κατεβασε δυο τρια live iso απο μερικες διανομες που σου γραφουν ποιο πανω η ειδες και σου αρεσαν

τρεξτες χωρις εγκατασταση δες για αρχη ποια σου "καθεται" καλυτερα στο ματι και στο μηχανημα δουλεψε λιγο απο το

λαιβ και μετα αφου ρωτησεις για τυχον αποριες προχωρας με καποια σε εγκατασταση

Ασφαλεια ολες παρεχουν αλλα παραμετροποιηση θα κανεις εσυ στο τελος και στο βαθμο που χρειαζεσαι

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον επειδη τα δοκιμαζα χτες (εκτος του slax).

Για το bodhi:πολυ μινιμαλ και δύσχρηστο θα το ελεγα,περιεργο και ηθελε ψαξιμο.

για ubuntu:πολυ καλο αλλα φιλε το mint ειναι πολυ καλο και το βλεπω να το ξεπερνα το ubuntu.

εγω περασα το maya(13) lts kde 64 bit και παει πολυ γρηγορα.

το slax ειναι μινιμαλ σχετικα (απ οτι ξερω).

Δες το hardware σου και διαλεξε.

και καλο θα ηταν να περασεις 64 bit σε περιπτωση που υποστηριζεται.

α και το bodhi δεν εχει σχεδον καθολου software προ εγκατεστημενο.τα ubuntu και το mint εχουν office/media players/browsers/torrent και αλλα προγραμματα.στο bodhi τον midori browser ειδα μονο.

ΥΓ:Νομιζω το bodhi δεν εχουν ουτε καν τα περισσοτερα codecs,αλλα δεν ειμαι σιγουρος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...