ilove3dmax Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Καλημερα φιλε poulinos αν και ψιλο τα καταφερα και τωρα που σου γραφω εχω ιντερνετ απο to cisco οταν τον κανω reboot για καποιο λογο αργει παραπολυ να δωσει ιντερνετ στο δυκτιο μου περιπου 10 λεπτα και μετα δινει καργα πρεπει να τα εχω κανει ψιλο μανταρα θα ξαναστεισω ενα clean configuration σημερα συμφωνα με τα "σκονακια" που εχω κρατησει και δουλεψε ο cisco η αληθεια ειναι οτι οταν ειμαι στον sdm και δημιουργο το pppoe αφου βαλω 8/35 username και password μετα λεει κατι για default route που δεν του το επελεγα και απο κατω ελεγε κατι για να δινει στα μηχηματα ιντερνετ μεσω του vlan1 οπου και το επελεγα εκει μαλλον την παταγα διοτι δεν επελεγα το default route θα το δοκιμασω και θα σου πω οστοσω εβαλα και ενα access point στην switch port 4 οταν δουλεψει το ολο σχημα θα θελα η Port 4 να δινει αλλο subnet px 192.168.100.0/24 με dhcp 192.168.100.100 - 192.168.100.200 και ετσι θα υπαρχει ενα αλλο δυκτιο που δεν θα βλεπει το κυριος δυκτιο 192.168.0.0/24 για να μπορουν φιλοι οταν ερχονται σπιτι να μπενουν στο δυκτιο μου για ιντερνετ και να μην βλεπουν τις συσκευες του κυριου δυκτιου .....αυτο θα αργισει να γινει πρωτα να παιξουν τα υπολοιπα και βλεπουμε για αυτο...
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 τρεξε το sdm και διαλεξε το default route>δεν θυμαμαι αυτο για το vlan 1.το config θα πρεπει να σου βγει σαν αυτο που εχεις τωρα με το route.απλα μετα θα πρεπει να μπεις μεσα να αλλαξεις Lan ip και να αλλαξεις και την access list 1 οπως και να βαλεις τους dns αμα θες που δεν ειναι υποχρεωτικο οπως και να αλλαξεις Και τις ip απο τον dhcp.στην ουσια σβηνεις εντολη και γραφεις την νεα αλλαγμενη.για το δευτερο που ρωτας ανοιξε θεμα στα δικτυα να σου πουν οι cisco people διοτι εγω δεν το ξερω.οπως θα καταλαβες δεν εχω ccna η κατι αλλο απλα εχω μαθει 5-10 απλα πραγματα στα απλα configs.δεν ειναι η δουλεια μου τα cisco:P
tasoskont Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Καλημερα φιλε poulinos αν και ψιλο τα καταφερα και τωρα που σου γραφω εχω ιντερνετ απο to cisco οταν τον κανω reboot για καποιο λογο αργει παραπολυ να δωσει ιντερνετ στο δυκτιο μου περιπου 10 λεπτα και μετα δινει καργα πρεπει να τα εχω κανει ψιλο μανταρα θα ξαναστεισω ενα clean configuration σημερα συμφωνα με τα "σκονακια" που εχω κρατησει και δουλεψε ο cisco η αληθεια ειναι οτι οταν ειμαι στον sdm και δημιουργο το pppoe αφου βαλω 8/35 username και password μετα λεει κατι για default route που δεν του το επελεγα και απο κατω ελεγε κατι για να δινει στα μηχηματα ιντερνετ μεσω του vlan1 οπου και το επελεγα εκει μαλλον την παταγα διοτι δεν επελεγα το default route θα το δοκιμασω και θα σου πω οστοσω εβαλα και ενα access point στην switch port 4 οταν δουλεψει το ολο σχημα θα θελα η Port 4 να δινει αλλο subnet px 192.168.100.0/24 με dhcp 192.168.100.100 - 192.168.100.200 και ετσι θα υπαρχει ενα αλλο δυκτιο που δεν θα βλεπει το κυριος δυκτιο 192.168.0.0/24 για να μπορουν φιλοι οταν ερχονται σπιτι να μπενουν στο δυκτιο μου για ιντερνετ και να μην βλεπουν τις συσκευες του κυριου δυκτιου .....αυτο θα αργισει να γινει πρωτα να παιξουν τα υπολοιπα και βλεπουμε για αυτο... για να βαλεις αλλο subnet πρεπει να φτιαξεις ενα δευτερο vlan 2 να το βγαλεις ιντερνετ και να σηκωσεις ενα δευτερο dhcp γιαυτο το subnet
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 επισης περα απο το να ανοιξεις θεμα στα δικτυα αμα θες και εχεις ορεξη να παιδευτεις μπορεις να βρεις αρκετα αμα το googlareis.δυστυχως δεν εχω κατι με 2 vlans προχειρο για να σου δωσω.
ilove3dmax Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 καλησπερα και παλι το δραμα συνεχιζεται μετα απο πολλα πειραγματα στο ρουτερ ξεκινησα το πρωι να στεισω ενα καθαρο configuration ολα δουλευανε σχετικα το πρωι μεχρι την ωρα του reset ειχα πανω στο Ethernet interface 3 ενα accesspoint γιατι δεν εχει ασυρματο το Cisco κανω reset λοιπον τον cisco απλα τιποτε δεν γιρναει με την καμια σε default ip 10.10.10.1 με dhcp απανω του του σβηνο το bin αρχειο ios απο την eprom του πεταω τα ραδικια αναποδα ειναι ΚΕΝΟΣ του τα ξαναανεβαζω παλι γραφω reset ξεκιναει το ios παω να περασω τον sdm μου λεει οτι μπλοκαρετε απο firewall και δεν το δεχετε τωρα το μονο που μπωρο να του κανω ειναι να ειμαι απο κονσολα απο το μπλε καλωδιο αλλιως δεν μπωρο να τον πειραξω τι πρεπει να κανω για να ερθει σε εργοστασιακεσ ρυθμισεις και να δωσει την default ip να σβησει και την nvram και το start up config και τα παντα και να δουλεψει θα παρω lexotanil στο τελος για να ηρεμησουν τα νευρα μου
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 δυο τροποι υπαρχουν ο ενας ειναι μεσα απο το sdm ειτε του ρουτερ ειτε του Pc σου -που εχει defaults και οδευτερος εχεις ανοιχτο το ρουτερ πατας το Reset μεσα.ΔΕΝ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΟ RESET.κλεινεις τον ρουτερ και τον ξανανοιγεις.περιμενεις κανα λεπτο μεχρι να bootarei to ios>θα δεις απο κονσολα οτι θα ξανακανει Reboot και θα τα εχει χασει ολα.ισως καποια Interface να στα εχει shut το να σβησεις το ios δεν επηρεαζει το startup config η το running config Που ειχες φτιαξει ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο.
ilove3dmax Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 οταν κανω αυτο που λες βγαζει τα παρακατω *Mar 1 00:00:05.919: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0, changed state to up*Mar 1 00:00:06.919: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0, changed state to up*Mar 1 00:01:00.919: %LINK-5-CHANGED: Interface ATM0, changed state to administratively down*Mar 1 00:01:01Router>.919: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface ATM0, changed state to down*Mar 1 03:06:26.375: %SYS-5-RESTART: System restarted --Cisco IOS Software, C870 Software (C870-ADVSECURITYK9-M), Version 12.4(4)T7, RELEASE SOFTWARE (fc1)Technical Support: http://www.cisco.com/techsupportCopyright © 1986-2006 by Cisco Systems, Inc.Compiled Wed 29-Nov-06 00:43 by kellythw*Mar 1 03:06:26.375: %SNMP-5-COLDSTART: SNMP agent on host Router is undergoing a cold start*Mar 1 03:06:26.459: %CRYPTO-6-ISAKMP_ON_OFF: ISAKMP is OFF*Mar 1 03:06:26.459: %CRYPTO-6-ISAKMP_ON_OFF: ISAKMP is OFF*Mar 1 03:06:27.979: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet3, changed state to up*Mar 1 03:06:27.983: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet2, changed state to up*Mar 1 03:06:27.991: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet1, changed state to up*Mar 1 03:06:27.995: %LINK-3-UPDOWN: Interface FastEthernet0, changed state to up*Mar 1 03:06:28.979: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet3, changed state to down*Mar 1 03:06:28.983: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet2, changed state to down*Mar 1 03:06:28.991: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet1, changed state to down*Mar 1 03:06:28.995: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface FastEthernet0, changed state to down αλλα οταν βαζω lan καλοδιο στην πορτα 0 του router δεν δινει ip τιποτε νεκρο ουτε σε καμια αλλη πορτα εχεις ορεξη να μπεις με team viewer να με βοηθησεις σε παρακαλω ? αν γινετε
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 οταν κανεις Hard reset οπως σου ειπα αν δεις το config θα δεις οτι λειπουν σχεδον τα παντα απο εκειμεσα. οποτε πρεπει να βαλεις καρφωτα Ip πρεπει να βγαλεις παλι το shutdown απο τις ethernet κτλ κτλ.αλλιως δεν θα μπει μεσα. γραψε το config που βλεπεις.θα δεις οτι τα μισα θα ειναι shut
ilove3dmax Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 καλημερα φιλε poulinos τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα θα θελα να σε ρωτησω το εξης εχω το προηγουμενο configuration sdmconfig-8xx.cfg οταν προσπαθω να το ανεβασω στο cicso με tftp δεν με αφηνει λεει οτι δεν ειναι binary αρχειο αν το ανεβασω με xmodem xmodem -c sdmconfig-8xx.cfg μου λεει incombitible file προσπαθω να το ανεβασω χωρις τον sdm γιατι δεν μπορω να τον βαλω τον sdm εχεις καμια ιδεα ?
Rabican Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 αχ αχ γιατι να χρησιμοποιησεις SDM;;; δεν το παω μια..... μονο για τα ASA (το ASDM)... γιατι δεν το ξαναφτιαχνεις απο την αρχη καθαρο χωρις ενα σωρο αηδιες που περνα μεσα το SDM;
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 καλημερα φιλε poulinos τα πραγματα δεν πανε καθολου καλα θα θελα να σε ρωτησω το εξης εχω το προηγουμενο configuration sdmconfig-8xx.cfg οταν προσπαθω να το ανεβασω στο cicso με tftp δεν με αφηνει λεει οτι δεν ειναι binary αρχειο αν το ανεβασω με xmodem xmodem -c sdmconfig-8xx.cfg μου λεει incombitible file προσπαθω να το ανεβασω χωρις τον sdm γιατι δεν μπορω να τον βαλω τον sdm εχεις καμια ιδεα ? α.εχεις σβησει τον sdm απο τον ρουτερ?γιατι δεν τον κανεις Install στο pc μονο?για το .cfg το αρχειο δεν ξερω κατι παραπανω.αν το εχεις κρατησει σε μορφη που ανοιγει μπορει να γραψεις παλι τις εντολες απο την αρχη.αλλιως κανε copy paste το υπαρχον config να δουμε τι λειπει και δεν τρεχει ο sdm.δεν ειναι αναγκη να τον τρεξεις απο τον ρουτερ .μπορεις να τον τρεξεις και απο το pc. αχ αχ γιατι να χρησιμοποιησεις SDM;;; δεν το παω μια..... μονο για τα ASA (το ASDM)... γιατι δεν το ξαναφτιαχνεις απο την αρχη καθαρο χωρις ενα σωρο αηδιες που περνα μεσα το SDM; γιατι καποιος μπορει να μην ξερει να φτιαχνει το config μονος του ολο απο cli.εγω πχ που ξερω καποια βασικα απο cisco οτι εχω μαθει μονος δηλαδη το sdm με βοηθαει για το τυπικο αρχειο και μετα κανω μικρες αλλαγες με cli.σιγουρα αν εχεις ενα pattern του τυπικου config για τα Nat outside inside Κτλ θα ειναι ευκολο απλα δεν εχω κρατησει καποιο config απο απλο configuration.
ilove3dmax Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Ο CISCO 877 ειναι UP & Running το Configuration ειναι ως εξης Vlan1 - Cisco fe0 192.168,0.0/24 το προσωπικο μου δυκτιο vlan2 - cisco fe1 192.168.100.0/24 με ενα wifi accesspoint το οποιο βλεπει μονο ιντερνετ και τιποτε αλλο απο ολο το υπολοιπο δυκτιο vlan3 - cisco fe2 192.168.1.0/24 με ενα accesspoint σε client mode που βλεπει σε μια ιντερνετ γραμμη ενος γειτονα φιλου απο κατω απο μενα vlan4 - ειναι δηλωμενη σαν vlan trunk για να μπορω να παιρνω το ιντερνετ απο το vlan3 με καλωδιο η acesspoint σε ενα switch που η συγκεκριμενη γραμμη παει για failover υπαρχουν τα καταλληλα accesslists & denied lists τον sdm τον τρεχω απο το φορητο μου λογω οτι δεν ειχε αρκετο χωρο μεσα στην flash να χορεσει και ios & sdm το ios που εχω βαλει ειναι το c870-adventerprisek9-mz.124-15.T5.bin και ο λογος γιατι το ios c870-advsecurityk9-mz.124-4.T7.bin δεν υποστιριζει παραπανω απο 1 vlan επισης για να μην ανοιγο πορτες nat & τετοια εχω ενα vpn με preshared key και group authentication ευχαριστω ολους για την πολυτιμη βοηθεια τωρα το εργαλειο πεταει και συνχρονιζει και παρανω απο οτι πριν
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 α.τον sdm δεν υπαρχει λογος να τον εχεις στο cisco.αχρηστος ειναι. β.εχω το c870-adventerprisek9-mz.124-15.T12.bin αν το θες και ισως να μπορω να σου βρω αν θυμαμαι σωστα το t20.
ilove3dmax Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Σε ευχαριστω αν γινεται και μπωρεις θα ηταν καλα οστοσω εγω το δικο μου το βρηκα απο εδω Download: http://ftp.heikorichter.name/pub/cisco/IOS/">Cisco IOS για διαφορα cisco
Rabican Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2013 το 12.4-t22 ειναι το πιο stable που εχω δοκιμασει και περναμε σε πελατες.... αν θες μιλαμε..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα