Tsogkoku Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Γεια σας παιδιά. Έχω το εξής θέμα: έχω το pc της υπογραφής μου και ένα ps3. Ιδανικά θα ήθελα να έχω συνδεδεμένο και το pc και το ps3 στο monitor και ανάλογα με το τι θέλω να κάνω να αλλάζω το input source ώστε να παίρνω εικόνα αντίστοιχα. Για κάποιο λόγο, όπως και να συνδέσω το ps3 με την οθόνη, δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Έχω δοκιμάσει hdmi σε display port (η dell δεν έχει θύρα hdmi θυμίζω) και hdmi σε d-sub, αλλά αν έχω και pc και ps3 συνδεδεμένα, μπορώ να πάρω εικόνα μόνο από το pc. Εναλλακτικά λοιπόν ψηνόμουν να πάρω μια 2η φτηνή οθόνη την οποία να χρησιμοποιώ για το ps3 και για 2η οθόνη για το pc όταν δεν παίζω. Τα ερωτήματα στα οποία θα ήθελα τη συμβουλή σας είναι τα εξής: 1) Έχετε κάποια αντίστοιχη εμπειρία με το πρόβλημα με το input source switching στην u2412m που ανέφερα; 2) Υπάρχει κάποια εναλλακτική που δεν έχω σκεφτεί ώστε να έχω και ps3 και pc με μία οθόνη, χωρίς να αλλάζω καλώδια κάθε φορά που θέλω να παίξω; 3) Αν δεν υπάρχει, τότε έχετε κάποια αξιοπρεπή (και φτηνή) λύση σε μόνιτορ να προτείνετε; Μιλάμε για 100-150 ευρώ (δεν ξέρω αν πέφτει παρακάτω). Θα χρησιμοποιείται κυρίως για gaming σε ps3 και δευτερευόντως για δουλειά, οπότε δεν με ενδιαφέρει να είναι και κάτι φοβερό (αφήστε που σε ubuntu δεν έχω και την καλύτερη εμπειρία με dual monitor...). 4) Επειδή ακόμα πιο ιδανικά (αλλά χωρίς να είναι απαραίτητο) θα ήθελα και ήχο ξεχωριστά σε ps3 και pc, ηχεία σε monitor αξίζουν; Την επιλογή της τηλεόρασης πώς την βλέπετε; (είμαι γενικά αρνητικά προκατειλημμένος απέναντι σε τηλεοράσεις-δεν παρακολουθώ καθόλου έτσι κι αλλιώς). Συγγνώμη αν σας κούρασα και ευχαριστώ προκαταβολικά για όποιον μπει στον κόπο να βοηθήσει! Φιλικά, Σταύρος
Votritis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 2) Υπάρχει κάποια εναλλακτική που δεν έχω σκεφτεί ώστε να έχω και ps3 και pc με μία οθόνη, χωρίς να αλλάζω καλώδια κάθε φορά που θέλω να παίξω; Ισως (δεν εχω προσωπική εμπειρία) ενα dvi-switch http://www.skroutz.gr/s/3256532/Konig-CMP-SWITCH30.html μπορει να κάνει αυτο που θες. Πριν απο λιγο καιρο πήρα αυτη την LG http://www.skroutz.gr/s/3046674/LG-22EA53VQ.html την οποία συνδέω ταυτόχρονα σε laptop(vga) και ps3(hdmi) και εναλλάσσει την εικόνα κανονικά. Τον ηχο απο το ps3 τον βγάζω σε ακουστικά απο το monitor μέσο του hdmi. Πάντως η οθόνη που εχεις φαίνεται καλη οποτε ψαξτο λιγο πριν ξοδέψεις τα λεφτα σου σε δεύτερη οθόνη.
Tsogkoku Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 To dvi-switch το είχα δει κι εγώ και ξέχασα να το αναφέρω στο αρχικό post. Η λογική λέει ότι θα δουλεύει αλλά αν το έχει δοκιμάσει κανείς ας επιβεβαιώσει. Είναι περίεργο πάντως που δεν μπορώ απλά να αλλάξω το input source κατευθείαν από το menu της dell. Με τόσα καλώδια που έχω αγοράσει και έχω δοκιμάσει κατά καιρούς, θα την είχα πάρει την καινούργια οθόνη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα