panagos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Ο Ντέρεκ πάει στη φυλακή και πάει να μπεί στην λευκή συμμορία, αλλά αυτοί σαν κακοί που είναι και τον βιάζουν. Τον πλησιάζει ο μαύρος καλός κρατούμενος και τον βοηθάει... Ο Ντέρεκ δε άρχισε να αλλάζει απόψεις επειδή τον βίασαν οι λευκοί; και όχι επειδή κατάλαβε ότι οι απόψεις του είναι λάθος... Από ότι θυμάμαι, ο Ντέρεκ στη φυλακή είδε πως ήταν ο μόνος που ήταν συνεπής στα πιστεύω του, καθώς οι άλλοι skinheads, είχαν συναλλαγές με Ισπανόφωνους κτλ. Τον βίασε το αρχηγός των skinheads όταν απομακρύνθηκε από την ομάδα τους. Ο μαύρος που ήταν στα πλυντήρια μαζί, ήταν από την αρχή φιλικός μαζί του, με αποτέλεσμα να μαλακώσει και ο Ντέρεκ και να γίνουν φίλοι. Σαν στιγμή που πλέον κατάλαβε ο Ντέρεκ πως ότι πίστευε ήταν λάθος, νομίζω ήταν όταν τον είχαν στείλει στο αναρρωτήριο και τον επισκέφθηκε ο Dr. Sweeney, και τον ρώτησε "Has anything you've done, made your life better?" - δίνοντας ένα όμορφο ανάποδο χαστούκι στην συνείδησή του. 1
KREATOR13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Εξαρτάται το πως προσδιορίζεις τη πατρίδα. Αν την προσδιορίζεις απλά γεωγραφικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν αρχίζει και συγχέεται με τον κρατισμό...το οποίο είναι αυτό που γίνεται συνήθως, υπάρχει πρόβλημα. Οχι εγω αλλο εννουσα και αυτος που μπορει να απαντησει ειναι αυτος που το εγραψε,θα επιμεινω ξανα στο οτι πρεπει να παιρνουμε ως βαση συζητησης τους ορισμους που ισχυουν επιστημονικα και οχι διαστρεβλωμενες εννοιες,ετσι και εδω ως πατριωτισμος εννοειται η αγαπη για τον τοπο και τη γη των πατερων και των προγονων και ΤΙΠΟΤΑ αλλο. Αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι καποιοι απαξιουν καν να απαντησουν και να ξεκαθαρισουν τις αποψεις τους,μαλλον τους ενδιαφερει μονο η αυτοικανοποηση και στην προκειμενη περιπτωση του μακροσκελους post εχουμε να κανουμε με μια αυτοικανοποιηση μεσω του εκφυλισμου.
doubtful Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Ορισμοι των λεξεων... Στις λεξεις δινουν ορισμο αλλες λεξεις. Για αυτο μπορουμε να παιξουμε με τις λεξεις επ αοριστον. Σκεφτηκα να μην γραψω τη λεξη πατριωτισμος, ακριβως για να αποφευχθουν τετοιες "συγκρουσεις" αλλα μετα λεω θα γραψω την εκφραση οπως την ξερω και προσπαθεισα να εξηγησω. Για εμενα το ολο θεμα τιθεται στη γνωση. Οπως ειπα και πιο πανω αν εχεις ελλειψη γνωσης σε αρκετα μεγαλο βαθμο δεν θες πολυ για να γινεις απο πατριωτης φασιστας. Απο την αλλη αν ξερεις δυο πραγματα παραπανω αυτο μπορει να αποτραπει. Να το πω αλλιως. Το νημα που χωριζει τον πατριωτισμο απο τον φασισμο ειναι πολυ λεπτο. Και στις περισσοτερες περιπτωσεις σπαει. Ενας λογος που απεφυγα να σου απαντησω ειναι γιατι ο φασισμος εχει αμεση σχεση με την "εθνικοτητα". Και εκει περναμε σε αλλο τοπικ. Τεσπα... αφου επιμενεις εχω και εγω καποιες ερωτησεις για εσενα που ειναι πιο ουσιαστικες. Πως εισαι τοσο σιγουρος ποιοι ειναι η προγονοι σου??! Ποια ειναι ρε παιδι μου η αποψη σου για την "προελευση" της ανθρωπινης φυλης. 1)Αδαμ και Ευα. 2) Οι εξωγηινοι μας εφεραν σε αυτο το πλανητη και οι εθνικοτητες δεν εισαι ισες μεταξυ τους. 3) Το γεγονος/θεωρια τις εξελιξεις (ψαξε για τη λεξει θεωρια να δεις ορισμους). 4)Τιποτα απο ολα αυτα? ΟΚ. Απλα πες μου ποια ειναι η αποψη σου για την "προελευση" της ανθρωποτητας. Θα σου πω εγω πως βλεπω τα πραγματα. Για εμενα υπαρχουν πραγματα που εχουν αξια και πρεπει να τα δινω αξεια για να συνεχισουν να υφιστανται (με ταπεινοφροσυνη και ειλικρινια παντα) και πραγματα που απλα ειναι αναξια οποτε τα αγνοω για να παψουν να υφισταντε. Τι ειναι αξιο και τι αναξιο? Αλλο ενα τεραστιο θεμα. Και επειδη ξερω οτι η σκεψη πολλων που διαβαζουν αυτο το τοπικ ταξιδευει. Θελω να πω πως για εμενα η ζωη δεν εχει καποιο συγκεκριμενο στοχο. Ο στοχος για εμενα ειναι να ζησουμε οσο πιο ευτυχιζμενοι γινετε σε αυτο που λεγετε ζωη, που καποια στιγμη θα τελειωση σαν να μην υπηρξαμε ποτε. 1
KREATOR13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Η ταινια αναφερεται στις συγχρονες κοινωνιες και σε προβληματα,αυτα που λες για τον προορισμο του ανθρωπου και της ζωης πολυ ωραια ακουγονται μεν,λιγη σχεση εχουν δε,εσυ το πας μακρυα και το φιλοσοφεις αλλα μπλεκωντας μεσα σε αυτο εννοιες οπως ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος,τις εκφυλιζεις.Συγγνωμη αλλα αυτο μου ακουγεται σαν πνευματικος τυχοδιωκτισμος,εγω θα ηθελα να εστιασουμε καποια στιγμη σαν κοινωνια στα αμεσα και ορατα προβληματα,εσυ το πας στην φιλοσοφια που εκει μπορει να συμφωνουμε αλλα ξεφευγεις. Αν θες να αποφευγεις συγκρουσεις καλο ειναι να μην διαστρεβλωνεις ιδεες οπως εθνος κτλ,ετσι οπως το εγραψες ειναι σαν να τσουβαλιαζεις ολους αυτους που πιστευουν σε αυτα τα πραγματα(εγω προσεξε δε σου λεω οτι πιστευω απαραιτητα) και να τους αποκαλεις ηλιθιους.Οταν το κανεις ομως αυτο ειναι θρασος να ζητας να μην υπαρχει αντιλογος.Εχω την αισθηση οτι προσπαθεις να το σωσεις καπως αλλα θα συμφωνησω οτι αδυναμοι πνευματικα ανθρωποι ειναι πολυ ευκολο να χειραγωγηθουν μεσα απο αγνα ιδεωδη και να καταληξουν ψευδο-ναζι ή οτιδηποτε. Ρωτας τη γνωμη μου για την προελευση της ανθρωποτητας,αυτο ειναι πολυ μεγαλο θεμα και ποιος ειμαι εγω να το απαντησω οταν ακομα και η επιστημη δεν εχει αποφανθει ακομα,αλλα καθε ανθρωπος διαθετει τη δικη του φαντασια την οποια θεωρω απο τα μεγαλυτερα προνομια του ανθρωπου,στην ουσια δεν διαφωνουμε,απλα οταν βλεπω να παραποιουνται καποιες σοβαρες εννοιες δε μπορω να κατσω με σταυρωμενα χερια Υ.Γ Οσο για το τι σημαινει εθνος και εθνικοτητα,βιβλια υπαρχουν,ιντερνετ υπαρχει, ψαξε λιγο και θα βρεις τι σημαινουν,παντως καμια σχεση με Αδαμ/Ευα/eξωγηινους/architects απο Prometheus κτλ
tolis_01 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Υ.Γ Οσο για το τι σημαινει εθνος και εθνικοτητα,βιβλια υπαρχουν,ιντερνετ υπαρχει, ψαξε λιγο και θα βρεις τι σημαινουν Το αν όμως για κάποιον το έθνος έχει αξία σαν ιδέα ή όχι, δεν είναι κάτι στάνταρ.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Engineers ήταν στο Prometheus, μη διαστρεβλώνεις την ιστορία. Υ.Γ Οσο για το τι σημαινει εθνος και εθνικοτητα,βιβλια υπαρχουν,ιντερνετ υπαρχει, ψαξε λιγο και θα βρεις τι σημαινουν,παντως καμια σχεση με Αδαμ/Ευα/eξωγηινους/architects απο Prometheus κτλ
doubtful Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Η ταινια αναφερεται στις συγχρονες κοινωνιες και σε προβληματα,αυτα που λες για τον προορισμο του ανθρωπου και της ζωης πολυ ωραια ακουγονται μεν,λιγη σχεση εχουν δε,εσυ το πας μακρυα και το φιλοσοφεις αλλα μπλεκωντας μεσα σε αυτο εννοιες οπως ο πατριωτισμος και ο εθνικισμος,τις εκφυλιζεις.Συγγνωμη αλλα αυτο μου ακουγεται σαν πνευματικος τυχοδιωκτισμος,εγω θα ηθελα να εστιασουμε καποια στιγμη σαν κοινωνια στα αμεσα και ορατα προβληματα,εσυ το πας στην φιλοσοφια που εκει μπορει να συμφωνουμε αλλα ξεφευγεις. Αν θες να αποφευγεις συγκρουσεις καλο ειναι να μην διαστρεβλωνεις ιδεες οπως εθνος κτλ,ετσι οπως το εγραψες ειναι σαν να τσουβαλιαζεις ολους αυτους που πιστευουν σε αυτα τα πραγματα(εγω προσεξε δε σου λεω οτι πιστευω απαραιτητα) και να τους αποκαλεις ηλιθιους.Οταν το κανεις ομως αυτο ειναι θρασος να ζητας να μην υπαρχει αντιλογος.Εχω την αισθηση οτι προσπαθεις να το σωσεις καπως αλλα θα συμφωνησω οτι αδυναμοι πνευματικα ανθρωποι ειναι πολυ ευκολο να χειραγωγηθουν μεσα απο αγνα ιδεωδη και να καταληξουν ψευδο-ναζι ή οτιδηποτε. Ρωτας τη γνωμη μου για την προελευση της ανθρωποτητας,αυτο ειναι πολυ μεγαλο θεμα και ποιος ειμαι εγω να το απαντησω οταν ακομα και η επιστημη δεν εχει αποφανθει ακομα,αλλα καθε ανθρωπος διαθετει τη δικη του φαντασια την οποια θεωρω απο τα μεγαλυτερα προνομια του ανθρωπου,στην ουσια δεν διαφωνουμε,απλα οταν βλεπω να παραποιουνται καποιες σοβαρες εννοιες δε μπορω να κατσω με σταυρωμενα χερια Υ.Γ Οσο για το τι σημαινει εθνος και εθνικοτητα,βιβλια υπαρχουν,ιντερνετ υπαρχει, ψαξε λιγο και θα βρεις τι σημαινουν,παντως καμια σχεση με Αδαμ/Ευα/eξωγηινους/architects απο Prometheus κτλ Το παω σε πιο ουσιαστικα ερωτηματα και δεν φιλοσοφο. Σε εσενα ακουγονται φιλοσοφιες (η ετσι θες να λες...!). Ο μοναδικος που παει να ξεφυγει εισαι εσυ φιλος ! Εσυ πας να ριξεις σταχτη στα ματια του κοσμου οχι εγω. Αποτροπη σκεψης??? Κρατηστε τη σκεψη σας περιορισμενη??? Γιατι ετσι???? Φοβαστε κατι??? Θελετε να ακουτε παντα τα ιδια κατω απο την ιδια συντηρητικη διαθεση. ΟΚ αλλα μην περιμενετε να βρειτε σοβαρες απαντησεις. Εγω ημουν απλος και ανοιχτος. Απο εκει και περα ο καθενας με τον εγκεφαλο του. Και δεν εχω κατι αλλο να πω.
KREATOR13 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Το αν όμως για κάποιον το έθνος έχει αξία σαν ιδέα ή όχι, δεν είναι κάτι στάνταρ. Τιποτα δεν ειναι στανταρ για οποιονδηποτε,αλλα το παραδειγμα σου δε με πειθει Engineers ήταν στο Prometheus, μη διαστρεβλώνεις την ιστορία. 1000 συγγνωμη,Εngineers ναι,αυτο ειναι πραγματικη παραχαραξη της ιστοριας και εκφυλισμος του Ridley Scott,εχεις δικιο Το παω σε πιο ουσιαστικα ερωτηματα και δεν φιλοσοφο. Σε εσενα ακουγονται φιλοσοφιες (η ετσι θες να λες...!). Ο μοναδικος που παει να ξεφυγει εισαι εσυ φιλος ! Εσυ πας να ριξεις σταχτη στα ματια του κοσμου οχι εγω. Αποτροπη σκεψης??? Κρατηστε τη σκεψη σας περιορισμενη??? Γιατι ετσι???? Φοβαστε κατι??? Θελετε να ακουτε παντα τα ιδια κατω απο την ιδια συντηρητικη διαθεση. ΟΚ αλλα μην περιμενετε να βρειτε σοβαρες απαντησεις. Εγω ημουν απλος και ανοιχτος. Απο εκει και περα ο καθενας με τον εγκεφαλο του. Και δεν εχω κατι αλλο να πω. Τωρα αν δεν ειναι αυτο ρατσιστικο και φασιστικο(αν και απεχθανομαι τη λεξη) τοτε τι ειναι!!!Δασκαλε που διδασκες,ιδου ο προοδευτισμος,ιδου....το ΜΕΛΛΟΝ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Από ότι θυμάμαι, ο Ντέρεκ στη φυλακή είδε πως ήταν ο μόνος που ήταν συνεπής στα πιστεύω του, καθώς οι άλλοι skinheads, είχαν συναλλαγές με Ισπανόφωνους κτλ. Τον βίασε το αρχηγός των skinheads όταν απομακρύνθηκε από την ομάδα τους. Ο μαύρος που ήταν στα πλυντήρια μαζί, ήταν από την αρχή φιλικός μαζί του, με αποτέλεσμα να μαλακώσει και ο Ντέρεκ και να γίνουν φίλοι. Σαν στιγμή που πλέον κατάλαβε ο Ντέρεκ πως ότι πίστευε ήταν λάθος, νομίζω ήταν όταν τον είχαν στείλει στο αναρρωτήριο και τον επισκέφθηκε ο Dr. Sweeney, και τον ρώτησε "Has anything you've done, made your life better?" - δίνοντας ένα όμορφο ανάποδο χαστούκι στην συνείδησή του. Μπορεί να έχεις δίκιο δεν τη θυμάμαι και εγώ καλά. Πάντως θυμάμαι ότι άρχισε να κάνει παρέα και με άλλες "ομάδες" αλλά, όλως τυχαίως οι συμμορίες των μαύρων ή των ισπανόφωνων π.χ δεν τον ενοχλούσαν...μόνο οι κακοί skinheads. Τελικά όμως η ουσία είναι ότι ο Ντέρεκ αποφασίζει να κάνει στροφή με βάση τα προσωπικά του βιώματα / συμφέροντα. Μετά τον βιασμό επι της ουσίας αναγκάζεται να προσκολληθεί εκεί που θα τον προστατέψουν. Δεν αποφασίζει επειδή όντως καταλαβαίνει ότι είναι λανθασμένες οι απόψεις του. Το μεγάλο πρόβλημα είναι όμως με την φράση του Dr Sweeney. Υπονοεί δηλαδή ότι αν δεν έκανε ότι έκανε...η ζωή του αυτομάτως θα ήταν καλύτερη. Ακριβώς και γι'αυτό το κλείσιμο γυρνάει μπούμερανγκ στον σκηνοθέτη, γιατί παρόλο που και ο πιτσιρικάς άλλαξε απόψεις και ο Ντέρεκ, είχαν ακόμα χειρότερη κατάληξη απο την φυλακή.
Muchacho Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Παντως απο οσο ξερω,για το τελος ειχε γυριστει αλλη μια σκηνη(τελικα κοπηκε) και ειναι ο Ντερεκ που ξυριζει το κεφαλι του.
wizzy Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Παντως απο οσο ξερω,για το τελος ειχε γυριστει αλλη μια σκηνη(τελικα κοπηκε) και ειναι ο Ντερεκ που ξυριζει το κεφαλι του. Αυτή η σκηνή, στο τέλος της ταινίας, θα είχε ίσως πολύ μεγάλη επίδραση στο θεατή (=θα προκαλούσε προβληματισμό). Έχεις κάποια πηγή ή κυκλοφορεί κάπου η σκηνή; 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Παντως απο οσο ξερω,για το τελος ειχε γυριστει αλλη μια σκηνη(τελικα κοπηκε) και ειναι ο Ντερεκ που ξυριζει το κεφαλι του. Αν ισχύει πολύ κακώς δεν την έβαλαν, θα ήταν πολύ πιο ρεαλιστικό.
Luxx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Ναι, αλλα ετσι δε θα εδινε καποιο ηθικο διδαγμα στον θεατη.. Δλδ ο ανθρωπος αλλαζει μια φορα, και μετα επανερχεται πισω στα σκατα; Δε θα μου φαινονται για λογικο τελος.. Αληθεια, γιατι οι μαυροι δεν τον πειραξαν στη φυλακη, ενω το ηθελαν; Επαιξε ρολο ο φιλος που ειχε; Του ελεγε οτι του χρωσταει κιολας, τι στιγμη που εφευγε απο τη φυλακη. 1
cthulhucarbide Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει το "Χ" στον τίτλο. Αν και ίσως γιατί τα μαθήματα που θα έκαναν δεν θα τα έλεγαν σε κανέναν όπως είπε ο δάσκαλος
*nenya* Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί υπάρχει το "Χ" στον τίτλο. Αν και ίσως γιατί τα μαθήματα που θα έκαναν δεν θα τα έλεγαν σε κανέναν όπως είπε ο δάσκαλος Ίσως επειδή ήταν κρυφά μαθήματα όπως λες, ίσως επειδή το θέμα τους δεν ήταν κάποια συγκεκριμένη περίοδος της αμερικανικής ιστορίας ή ίσως να αναφερόταν και σ'έναν άγνωστο παράγοντα 'Χ' που παίζει/έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της αμερικανικής ιστορίας. Π.χ. παράγοντας μετανάστευση κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα