Nihilist Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Nihilist, αν κατάλαβα καλά, είσαι από αυτούς που δίνουν δίκιο στους προβληματισμούς του "νεοναζί Ντέρεκ". Δεν είναι δουλειά της ταινίας να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που αναφέρεις, αλλά να προβληματίσει σε θέματα ρατσισμού, βίας και νεοναζισμού μεταξύ άλλων. Επίσης τι αγνό υπάρχει στο νεοναζισμό; Δηλαδή λες ότι το πρόβλημα του νεοναζισμού είναι η σαπίλα και ο φανατισμός της πλειοψηφίας και όχι η ίδια η ιδέα; Όχι απλά προσπαθώ να διεξάγω μία Αλήθεια και αφού μόνος μου δεν μπορώ να την διεξάγω αυτό θα γίνει μέσω της συζήτησης. Ο Ντέρεκ δεν έγινε νεοναζί επειδή ήταν μόδα, έγινε όμως επειδή σκότωσαν τον πατέρα του μαύροι ή ξένοι γενικότερα και αυτοί παρασιτούσαν στην Αμερική κάνοντας κακό και στο ίδιο το κράτος και στους πολίτες της. Η απάντηση του σε αυτά τα γεγονότα ήταν ο νεοναζισμός. Η ακραία δηλαδή έκφραση της σκέψης του και της κοσμοθεωρίας του. Θέλω να συσχετίσω τα πράγματα με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Δολοφονίες, παρασιτισμός των λαθρό στην Αθήνα, άνοδος ΧΑ. Εμφανίζεται πάλι ο νεοναζισμός ως απάντηση στα προβλήματα που είναι κοινά και στην ταινία και στην Ελλάδα του 2013. Ποια είναι η εναλλακτική στον νεοναζισμό για την απάντηση σε αυτά τα προβλήματα. Το μόνο που ακούω σαν εναλλακτική είναι η νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών και πιο ανοιχτά σύνορα. Δεν λέει ότι είναι αγνός ο νεοναζισμός. Είπα ότι ο Ντέρεκ πίστεψε στην ιδέα του νεοναζισμού με αγνότητα σαν δηλαδή μία αγνή επαναστατική ιδέα που κάνουμε οι περισσότεροι (που ασχολούμαστε με πολιτική στο μυαλό μας) στη νεανική μας ηλικία. Αυτή η αγνότητα δεν χάθηκε ποτέ μέχρι που γνώρισε τους άλλους νεοναζί στην φυλακή οι οποίοι κάναν εμπόριο με τους μεξικανούς και ήταν γιαλατζί νεοναζί. Ούτε πίστευαν πραγματικά στον ναζισμό, ούτε ήταν σοβαροί ναζιστές. Πίστευαν ότι ήταν νεοναζί, αλλά δεν ήταν.
doubtful Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Η καλύτερη ταινία που χω δει μέχρι τώρα. Την έχω δει 10 φορές και τις 10 ανακαλύπτω κάτι καινούργιο στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Η ταινία θεωρείται αντιρατσιστική παρόλα αυτά αν δείτε τα σχόλια κάτω από ένα βίντεο στο YT που έχει σχέση με την ταινία, είναι πολλοί νεοναζί που την γουστάρουν την ταινία; Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Εσείς προσωπικά τι αντεπιχειρήματα μπορείτε να φέρετε στα επιχειρήματα που δίνει ο Ντέρεκ για την υπεράσπιση της ιδέας του; (Όχι αντεπιχειρήματα ενάντια στον ναζισμό γενικά, αλλά συγκεκριμένα στην επιχειρηματολογία του Ντέρεκ). ΥΣ: Μην ακούσω τίποτα ότι όλοι οι νεοναζί είναι βλάκες επειδή αυτή η μαζοποίηση ακούγεται στο μυαλό μου τόσο φασιστική όσο και με το όλοι οι πακιστανοί είναι υπάνθρωποι. Με τις λεξεις μπορουμε να παιζουμε συνεχεια. Την ταινια δεν την εχω δει αλλα ειναι η επομενη που θα δω μετα απο αυτο το τοπικ. Τα παντα περιστρεφονται γυρω απο τη λεξη κατανοηση. Προφανως αυτοι οι φασιστες που το ειδαν δεν τα πανε καλα με τη λεξη κατανοηση, για αυτο αλλωστε ειναι αυτο που ειναι. (Παντου και παντα υπαρχουν εξερεσεις ομως). Περισσοτερα αφου δω τη ταινια ! Γιατι δε γραφεις ποια ειναι ακριβως τα επιχειρηματα(1,2,3....) ετσι ωστε καποιος να μπορει να διαφωνησει με αντεπιχειρημα συγκεκριμενα ή να ενισχυσει ενα επιχειρημα,τωρα ο καθενας μπαινει και γραφει τη γενικοτητα του και ουτε συμπερασμα βγαινει,ουτε σοβαρη συζητηση γινεται,μου θυμιζει το αλλο topic με το εθνικισμο οπου μιλαγαμε για αμετρητες σελιδες και ουτε ενας δεν ειχε δωσει το ορισμο του εξαρχης. τοπικ για τον εθνικισμο? που ειναι αυτο?
tolis_01 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 .........αυτοί παρασιτούσαν στην Αμερική.................παρασιτισμός των λαθρό στην Αθήνα................ Don't mind me.
Str Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 οι λαθρομετανάστες δεν παρασιτούν στην Ελλάδα οι πολιτικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι Τράπεζες παρασιτούν οι λαθρομετανάστες παρασιτούν στην Ελλάδα κατά 1%, οι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και οι Τράπεζες κατά 99% (από την άποψη πόσα ευρώ κοστίζουν οι 2 κατηγορίες στο μέσο Έλληνα τα τελευταία χρόνια) δεν είδα κανέναν να έχει φτιάξει ομάδα που να γυρνάει δεξιά και αριστερά να προσπαθεί να δείρει αυτούς! οι φασίστες κάνουν ό,τι κάνουν από παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και μίσος μέσω αυτής της βάσης ανθρώπων επιτελούν και ένα έργο 1. μεταφέρεται η ευθύνη από τους πραγματικούς υπεύθυνους σε κακομοίρηδες 2. δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα και οδηγούμαστε στη θεωρία των άκρων 3. το σύστημα βρίσκει τσάμπα στρατό 4. Μαφιόζοι βγάζουν λεφτά 5. Από μια μερίδα κόσμου που ήταν έτοιμος να εκραγεί, αποφορτίζεται η ένταση και δεν έχουμε χειρότερα 6. Με τη θεωρία των άκρων, ενοχοποιείται οποιαδήποτε αντίδραση στο σύστημα και μεγαλώνει η ασφάλεια του κατεστημένου γενικά ο φασισμός ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του, φαίνεται ότι είναι ότι πιο συστημικό υπάρχει νομίζω πως ένα μεγάλο μέρος των παραπάνω φαίνονται ξεκάθαρα στην ταινία 4
V for Vagelis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Όχι απλά προσπαθώ να διεξάγω μία Αλήθεια και αφού μόνος μου δεν μπορώ να την διεξάγω αυτό θα γίνει μέσω της συζήτησης. Ο Ντέρεκ δεν έγινε νεοναζί επειδή ήταν μόδα, έγινε όμως επειδή σκότωσαν τον πατέρα του μαύροι ή ξένοι γενικότερα και αυτοί παρασιτούσαν στην Αμερική κάνοντας κακό και στο ίδιο το κράτος και στους πολίτες της. Η απάντηση του σε αυτά τα γεγονότα ήταν ο νεοναζισμός. Η ακραία δηλαδή έκφραση της σκέψης του και της κοσμοθεωρίας του. Θέλω να συσχετίσω τα πράγματα με αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Δολοφονίες, παρασιτισμός των λαθρό στην Αθήνα, άνοδος ΧΑ. Εμφανίζεται πάλι ο νεοναζισμός ως απάντηση στα προβλήματα που είναι κοινά και στην ταινία και στην Ελλάδα του 2013. Ποια είναι η εναλλακτική στον νεοναζισμό για την απάντηση σε αυτά τα προβλήματα. Το μόνο που ακούω σαν εναλλακτική είναι η νομιμοποίηση όλων των λαθρομεταναστών και πιο ανοιχτά σύνορα. Κατ αρχήν δε δέχομαι ότι ο νεοναζισμός μπορεί να θεωρηθεί ως απάντηση σε αυτά τα προβλήματα. Οπότε το "εναλλακτικές στο νεοναζισμό" δε βγάζει νόημα, όταν ο ίδιος ο νεοναζισμός δεν αποτελεί κάποια λύση αλλά το αντίθετο. Αμα εσύ το βλέπεις έτσι, τότε δε κατάλαβες τη ταινία, γιατί ούτε η ταινία παρουσιάζει το νεοναζισμό σαν απάντηση, αλλά μόνο αρχικά από την οπτική του Ντέρεκ για να αποδείξει όμως τελικά πως ήταν λάθος... 2
Nihilist Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 οι λαθρομετανάστες δεν παρασιτούν στην Ελλάδα οι πολιτικοί, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι Τράπεζες παρασιτούν οι λαθρομετανάστες παρασιτούν στην Ελλάδα κατά 1%, οι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες και οι Τράπεζες κατά 99% (από την άποψη πόσα ευρώ κοστίζουν οι 2 κατηγορίες στο μέσο Έλληνα τα τελευταία χρόνια) δεν είδα κανέναν να έχει φτιάξει ομάδα που να γυρνάει δεξιά και αριστερά να προσπαθεί να δείρει αυτούς! οι φασίστες κάνουν ό,τι κάνουν από παραπληροφόρηση, προπαγάνδα και μίσος μέσω αυτής της βάσης ανθρώπων επιτελούν και ένα έργο 1. μεταφέρεται η ευθύνη από τους πραγματικούς υπεύθυνους σε κακομοίρηδες 2. δυναμιτίζεται η ατμόσφαιρα και οδηγούμαστε στη θεωρία των άκρων 3. το σύστημα βρίσκει τσάμπα στρατό 4. Μαφιόζοι βγάζουν λεφτά 5. Από μια μερίδα κόσμου που ήταν έτοιμος να εκραγεί, αποφορτίζεται η ένταση και δεν έχουμε χειρότερα 6. Με τη θεωρία των άκρων, ενοχοποιείται οποιαδήποτε αντίδραση στο σύστημα και μεγαλώνει η ασφάλεια του κατεστημένου γενικά ο φασισμός ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ του, φαίνεται ότι είναι ότι πιο συστημικό υπάρχει νομίζω πως ένα μεγάλο μέρος των παραπάνω φαίνονται ξεκάθαρα στην ταινία Αυτά που λέω για την Αθήνα, δεν είναι βιώματα μου αλλά βιώματα φίλων. Εγώ είμαι θεσσαλονίκη και δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα με λαρθομετανάστευση. Αυτοί μου τα χουν πει, και αυτό είναι που ακούω και γενικά από τους γύρω μου. Ποιο είναι το σύστημα; Γίνε πιο συγκεκριμένος. Κατ αρχήν δε δέχομαι ότι ο νεοναζισμός μπορεί να θεωρηθεί ως απάντηση σε αυτά τα προβλήματα. Οπότε το "εναλλακτικές στο νεοναζισμό" δε βγάζει νόημα, όταν ο ίδιος ο νεοναζισμός δεν αποτελεί κάποια λύση αλλά το αντίθετο. Αμα εσύ το βλέπεις έτσι, τότε δε κατάλαβες τη ταινία, γιατί ούτε η ταινία παρουσιάζει το νεοναζισμό σαν απάντηση, αλλά μόνο αρχικά από την οπτική του Ντέρεκ για να αποδείξει όμως τελικά πως ήταν λάθος... Αυτοί το έβλεπαν σαν λύση. Εμείς δεν το βλέπουμε. Ότι και να λέμε εμείς αυτοί θα συνεχίζουν να το βλέπουν σαν λύση. Και ξαναρωτώ. Γιατί η λύση να είναι ο νεοναζισμός και όχι κάτι άλλο και σε μεταφέρω και στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας με την ΧΑ. Don't mind me. Γιατί εσύ τι νομίζεις ότι κάνουν; Όταν μπαίνει κάποιος παράνομα σε μία χώρα, και δεν προσφέρει έργο παρά μόνο χάος στο κράτος και στους πολίτες της τι θεωρείς ότι κάνουν;
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Κατ' αρχάς, δεν είναι αλήθεια ότι ο κόσμος δεν αλλάζει. Έχουμε σχολεία, νοσοκομεία και άλλα δημόσια αγαθά που όχι πολλά χρόνια πριν ήταν αδιανόητα. Και φυσικά αν πάμε ακόμη παλιότερα έχουμε αυτοκρατορίες και παλιότερα πόλεις κράτη κτλ κτλ. Ο κόσμος, λοιπόν, δεδομένα αλλάζει. Δεύτερον, ο φασισμός είναι η εξέλιξη του καπιταλισμού, ενός συστήματος που ολοφάνερα τον γεννάει και δεν είναι η πρώτη φορά. Δυστυχώς, η ιστορία δε μας δίδαξε τίποτα και έτσι είμαστε υποχρεωμένοι να την ξαναζήσουμε. Αυτό, δυστυχώς, θα οδηγήσει και πάλι σε πόλεμο, καθώς αυτός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει η ιστορική πραγματικότητα τέτοια φαινόμενα, με θυσίες και από τις δύο πλευρές. Όλη η ιστορία είναι όταν βγούμε από αυτή τη νέα φρίκη που μας περιμένει, αυτό που θα δημιουργηθεί ως πολιτικό σύστημα αλλά και ως φιλοσοφικό ρεύμα να μην μας φέρει ξανά στα ίδια. Κοινώς, όσο η συζήτηση παραμένει για ανθρώπους-παράσιτα και γενικά για νόμους της ζούγκλας, η ιστορία θα φέρνει πολέμους.
tolis_01 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Γιατί εσύ τι νομίζεις ότι κάνουν; Όταν μπαίνει κάποιος παράνομα σε μία χώρα, και δεν προσφέρει έργο παρά μόνο χάος στο κράτος και στους πολίτες της τι θεωρείς ότι κάνουν; Η παράνομη είσοδος δεν ισοδυναμεί με το ότι δεν προσφέρει κάποιος έργο. Οι οικονομικοί μετανάστες (και πολιτικοί πρόσφυγες) είναι ίσως η μόνη κατηγορία πολιτών που ανήκει στο 100% της στην εργατική τάξη.
Str Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Ποιο είναι το σύστημα; Γίνε πιο συγκεκριμένος. το χρηματοοικονομικό σύστημα το τραπεζικό οι "αγορές" το κεφάλαιο που λέγανε και παλιά οι οργανισμοί που τους χρωστάνε όλα τα κράτη το βγάζω λεφτά επειδή ΕΧΩ λεφτά... το δανείζω στον Α 10, αυτόματα από τους τόκους θεωρώ πως έχω 12 (τα πάρω-δε τα πάρω) και τα δανείζω στον Β, αυτόματα θεωρώ πως έχω πλέον 14 (τα πάρω-δε τα πάρω) και τα δανείζω στον Γ, αυτόματα θεωρώ πως έχω 17 (τα πάρω-δε τα πάρω) και ούτω καθ εξείς...
epir21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Ένα μεγάλο κλειδί στην ταινία ειναι και η φιλία μου έκανε στην φυλακή με τον μαύρο κρατούμενο. Στην αρχή τον "συχενόταν" και σιγά σιγά έγιναν κολλητοί. Επίσης αν θυμάμαι καλά ακόμα και στο τέλος που έγινε οτι έγινε δεν τα έβαλε πάλι με αυτούς μιας και πίστευε οτι τα ήθελε ο κώλος του αδερφού του (είδε τον εαυτό του στην θέση του). Στον Nihilist, δεν το βλέπουν σαν λύση.. Όλα υποκεινούμενα ειναι (θυμάμαι εναν γεράκο που έδινε εντολές στον πρωταγωνιστή) Όλοι κάποιο συμφέρον έχουν και εξυπηρετούν ανώτερους. Έχω την εντύπωση οτι και ας εχεις δει την ταινία τοσες φορές, δεν την έχεις καταλάβει. Ξαναδές την, με αλλο μάτι.
KREATOR13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 τοπικ για τον εθνικισμο? που ειναι αυτο? http://www.insomnia.gr/topic/489628 1)Κανεις δεν θεωρει τους λαθρομεταναστες νουμερο 1 αιτια για την καταντια της χωρας του,ειτε ειναι ΗΠΑ ειτε Ελλαδα,ειναι ομως ενα σοβαρο θεμα δε νομιζετε,αν οχι οκ, ''δε βαριεσαι...'' 2)Προβλημα νεοναζισμου δεν τιθεται στην ταινια σαν major κοινωνικο θεμα και αν πιστευετε οτι αυτη τη στιγμη στις ΗΠΑ ή στην Ελλαδα υπαρχει θεμα νεοναζισμου τοτε ενταξει,βλεπετε το δεντρο και χανετε το δασος,κατι φυσιολογικο για Ελλαδα 3)Βλεπω οτι μερικοι αντιπετωπιζουν καποια θεματα με μια τρομερη αντικειμενικοτητα και συμπαθεια,ειτε μενουν Εκαλη,ειτε εχουν επαφη με την γενικη πραγματικοτητα μεσω ντοκυμαντερ
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Εντάξει η ταινία θέλει να περάσει το μήνυμά της αλλά είναι εξαιρετικά biased και δείχνει έναν μονόπλευρο ρατσιμό. Έχουμε την μέση "κακή" αμερικανική οικογένεια με τον εθνικιστή πατέρα ο οποίος έχει περάσει τις απόψεις στα παιδιά. Έχουμε τον εβραίο σχολικό σύμβουλο που πάει να συμβουλέψει το παιδί και τα ακούει...(η κάτι τέτοιο έχω αιώνες που την είδα). Ο καλός μαύρος δάσκαλος που τον βάζει να γράψει στην έκθεση. Ο Ντέρεκ πάει στη φυλακή και πάει να μπεί στην λευκή συμμορία, αλλά αυτοί σαν κακοί που είναι και τον βιάζουν. Τον πλησιάζει ο μαύρος καλός κρατούμενος και τον βοηθάει... Ο Ντέρεκ δε άρχισε να αλλάζει απόψεις επειδή τον βίασαν οι λευκοί; και όχι επειδή κατάλαβε ότι οι απόψεις του είναι λάθος... Σε όλη τη διάρκεια της ταινίας γίνεται αυτό που λέμε cinematic manipulation. Μας κάνει να συμπαθούμε τον πιτσιρικά ο οποίος στο τέλος παίρνει τον ίσιο δρόμο...αλλά στο τέλος την πληρώνει απο τα έργα του "κακού" ρατσιστή αδερφού του, ο οποίος παρ'όλο που άλλαξε τελικά την πλήρωσε. Μόνο που του γυρνάει μπούμερανγκ, γιατί κάλλιστα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι αν τους είχαν καθαρίσει πρώτοι, ίσως τώρα να ζούσαν... 2
doubtful Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Ολα αυτα τα θεματα που περιτριγυριζονται γυρω απο τη ταινια δεν γινετε να τα απαντισουμε με τσατ (ιδικα στο ιντερνετ). Δεν ξερω καν κατα ποσο ειναι ουσιωδη τετοια τοπικ. tespa... lets try !!! Θιγονται τοσα πολλα θεματα που δεν ξερω απο που να ξεκινησω για να προσπαθεισω να γινω πιο κατανοητος.... Υπαρχει ομως μια βασικη "επιστημη" που χρειαζετε για να διαλευκανης καταστασεις οπως σε αυτην την ταινια. Ψυχολογια. Ειναι η "επιστημη" που σου αποκαλυπτη γιατι σκεφτεσαι οπως σκεφτεσαι, γιατι εχεις τις αποψεις που εχεις, γιατι κανεις αυτα που κανεις και γιατι τελος παντων εισαι αυτο που εισαι. Η αποψη μου για τον φασισμο? ***ο πατριωτισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο ολων των αχριων/αμορφωτων*** οπως ελεγε σε ενα ψυχολογικο βιβλιο. Μην κολλησετε στη λεξη πατριωτισμος γιατι το ιδιο πραγμα ειναι απλα σε λιγοτερο φανατικο βαθμο το οποιο αν το δουλεψεις λιγο οπως γινετε ΤΩΡΑ στην Ελλαδα γινετε μια χαρα Νεοναζι. Στη Ψυχολογια *καταφυγιο* ενοουντε οι ψευδαισθησεις οπως εθνικοτητα, θρησκεια, μοδα, style κτλ κτλ. Αυτα ειναι τα πιστευω που διαμορφωνουν την Ταυτοτητα/Εγω μας, την οποια παλευουμε να κρατησουμε με νυχια και με δοντια και η οποια ειναι η πραγματικη κριση της εποχης μας. Η συγκρουση με τα ιδια μας τα πιστευω. Υπαρχουν δυο βασικοι λογοι για τους οποιους οι ανθρωποι σε αυτο το κοσμο υποστηριζουν λαθος αποψεις. 1)ελλειψη γνωσης/εμπειριας και 2) ιδιοτελες συμφερων. Γιατι το λεω αυτο?? Γιατι εδω μεσα πολυ πιθανων να υπαρχουν τετοια ατομα που ασχετα με το τη ειναι σωστο και τη λαθως θα υποστηριξουν την αποψη που τους σημφερει. Μιλαμε πολυ αλλα ποτε δεν αναζητουμε την ουσια των πραγματων και ετσι χανομαστε στο κοσμο των παραμυθιων, των 23823 ιδεολογιων και τη παραπληροφορηση του καθε συμφεροντολογου. Η σκεψη μας δεν επικεντρονετε στην ουσια. Απλα προσπαθουμε να πουμε κατι το οποιο θα φαινεται "κοολ" και σοβαρο. Προσπαθωντας να εκπληρωσουμε μια βασικη αναγκη που λεγετε αυτοαξια. Ναι καλα καταλαβατε ειμαστε αξιολυπητα σαν 10χρονα. Γιατι το λεω αυτο τωρα? γιατι νομιζω αυτο θα γινει και σε αυτο το τοπικ. Οποτε προσπαθω να το αποτρεψω. Η υπερβολη (σε οποιοδηποτε θεμα) χρησιμοποιειτε απο διαφορους ανθρωπους για βαθυτερη περιγραφη μιας καταστασης. Δινω πραδειγμα. Φανταστειτε οτι ειστε σε ενα παιχνιδι του Jigsaw. 5 ατομα σε ενα δωματιο (ενας ασιατης, ενας αφρικανος, ενας λατινος και 2 λευκοι ). Ο μονος τροπος να βγεις απο εκει μεσα ειναι να μην πεθανει κανεις σας. Αν πεθανει ενας πεθαινετε ολοι. Σας δινετε ελαχιστο φαγητο και νερο το οποιο αν το μοιραστειτε σε 5 ισα κομματια δεν θα πεθανει κανεις. Εξι μηνες και μετα ειστε ελευθεροι. Βγαινετε εξω και ακουτε τα πουλακια να κελαιδανε. Πιστευετε πηρατε καποιο μαθημα ζωης?? Τελικα τι εχει νοημα? Μηπως θα επρεπε να περασουμε ολοι απο ενα παρομοιο παιχνιδι για να δουμε επιτελους τη ειναι αληθεια και τη ψεματα? Ο φασισμος οπως και η θρησκεια ειναι ιδεολογιες που ξεπερνιουνται με τι λογικη σκεψη. Οι περισσοτρες ιδεολογιες οπως και ο φασισμος ειναι απολυτα ελεγχομενες απο το παγκοσμιο οικονομικο συστημα. Οι φασιστες ειναι απλα αμορφοτα και χυραγωγημενα ατομα σε μεγαλυτερο βαθμο απο οτι οι υπολοιποι. Δωστε τους γνωση και θα τους γιατρεψετε. Γνωση για το διαστημα, τη βιολογια, τη ψυχολογια κτλ. Ο φασισμος δεν ειναι τιποτα αλλο απο μιλιταρισμος. Σας αρεσει αυτο? Εχετε ιδεα με τι ισουται μιλιταρισμος? Για φανταστειτε το λιγο. Ο μιλιταριστικος τροπος υπαρξης ειναι εναντια σε ολες τις βασικες ανθρωπινες αναγκες (δεν μιλαω για φαγητο και υπνο). Με λιγα λογια θα ειστε απολυτα δυστυχισμενη και μιζεροι σε μια τετοια κοινωνια. Και πιστεψτε με δεν υπερβαλω καθολου. Για πληροφοριες διαβαστε --> Κατσαρος, Βυρων Γ. Προσωπικα πιστευω οτι η ανθρωποτητα ειναι καταδικασμενη να καταστρεψη των εαυτο της. Εκτος και αν η παγκοσμια πλειοψηφια βαλει ως στοχο να μορφωθει σε ατομικο επιπεδο (κατι που δεν βλεπω να γινετε δυστυχως). Και ναι. Εκανα καποια ωρα για να το γραψω ολο αυτο.
KREATOR13 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Η αποψη μου για τον φασισμο? ***ο πατριωτισμος ειναι το τελευταιο καταφυγιο ολων των αχριων/αμορφωτων*** οπως ελεγε σε ενα ψυχολογικο βιβλιο. Μην κολλησετε στη λεξη πατριωτισμος γιατι το ιδιο πραγμα ειναι απλα σε λιγοτερο φανατικο βαθμο το οποιο αν το δουλεψεις λιγο οπως γινετε ΤΩΡΑ στην Ελλαδα γινετε μια χαρα Νεοναζι. Αν καταλαβαινω καλα για σενα ο πατριωτισμος και φασισμος ειναι παρομοιες εννοιες?
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Αν καταλαβαινω καλα για σενα ο πατριωτισμος και φασισμος ειναι παρομοιες εννοιες? Εξαρτάται το πως προσδιορίζεις τη πατρίδα. Αν την προσδιορίζεις απλά γεωγραφικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά όταν αρχίζει και συγχέεται με τον κρατισμό...το οποίο είναι αυτό που γίνεται συνήθως, υπάρχει πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα