Nihilist Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Η καλύτερη ταινία που χω δει μέχρι τώρα. Την έχω δει 10 φορές και τις 10 ανακαλύπτω κάτι καινούργιο στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Η ταινία θεωρείται αντιρατσιστική παρόλα αυτά αν δείτε τα σχόλια κάτω από ένα βίντεο στο YT που έχει σχέση με την ταινία, είναι πολλοί νεοναζί που την γουστάρουν την ταινία; Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Εσείς προσωπικά τι αντεπιχειρήματα μπορείτε να φέρετε στα επιχειρήματα που δίνει ο Ντέρεκ για την υπεράσπιση της ιδέας του; (Όχι αντεπιχειρήματα ενάντια στον ναζισμό γενικά, αλλά συγκεκριμένα στην επιχειρηματολογία του Ντέρεκ).ΥΣ: Μην ακούσω τίποτα ότι όλοι οι νεοναζί είναι βλάκες επειδή αυτή η μαζοποίηση ακούγεται στο μυαλό μου τόσο φασιστική όσο και με το όλοι οι πακιστανοί είναι υπάνθρωποι.
nicoc89 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Site: http://www.insomnia.gr/topic/49444-american-history-x/page-2">http://www.insomnia.gr/topic/49444-american-history-x/page-2
Sellers Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δεν πειράζει καλύτερα εδώ το άλλο είναι παμπάλαιο.
Nihilist Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Ναι ρε μάγκες. Αυτό είναι πολύ παλιό. Πείτε την άποψη σας εδώ.
V for Vagelis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Πώς γίνεται νεοναζί να γουστάρουν τη ταινία; Ε προφανώς ταυτίστηκαν με το νεοναζί Ντέρεκ, αγνοώντας τη μεταμόρφωση του και το τι θέλει να πει η ταινία γενικά. Σε κάθε μέρος της ταινίας όμως, είναι πασιφανές ότι κατακρίνεται ο νεοναζισμός και ο χαρακτήρας του Ντέρεκ ως νεοναζί. Αν τώρα κάποιος νεοναζί βλέποντας τη ταινία δε το βλέπει αυτό και τελικά καταλήγει να υποστηρίζει μια αντιναζιστική ταινία, τότε προφανώς είναι βλάκας... 4
ADHD Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Το εχω παρατηρησει και εγω αυτο, προφανως γουσταρουν τα σκηνικα που κανει ο Derek στην αρχη και μετα αγνοούν εντελως το τι γινεται, παιζει να μην εχουν δει καν το τελος βασικα..
papahlamidas Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι δεν είναι λογικό να αρέσει πραγματικά σε κάποιον νεοναζί η συγκεκριμένη ταινία στο σύνολο της παρά μόνο στην αρχή της. Τώρα για το εάν είναι βλάκες οι νεοναζί στο σύνολο τους σαφώς και δεν είναι, αλλά είναι βλακώδες το πιστεύω τους.
KREATOR13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Η καλύτερη ταινία που χω δει μέχρι τώρα. Την έχω δει 10 φορές και τις 10 ανακαλύπτω κάτι καινούργιο στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Η ταινία θεωρείται αντιρατσιστική παρόλα αυτά αν δείτε τα σχόλια κάτω από ένα βίντεο στο YT που έχει σχέση με την ταινία, είναι πολλοί νεοναζί που την γουστάρουν την ταινία; Πως γίνεται κάτι τέτοιο; Εσείς προσωπικά τι αντεπιχειρήματα μπορείτε να φέρετε στα επιχειρήματα που δίνει ο Ντέρεκ για την υπεράσπιση της ιδέας του; (Όχι αντεπιχειρήματα ενάντια στον ναζισμό γενικά, αλλά συγκεκριμένα στην επιχειρηματολογία του Ντέρεκ). Γιατι δε γραφεις ποια ειναι ακριβως τα επιχειρηματα(1,2,3....) ετσι ωστε καποιος να μπορει να διαφωνησει με αντεπιχειρημα συγκεκριμενα ή να ενισχυσει ενα επιχειρημα,τωρα ο καθενας μπαινει και γραφει τη γενικοτητα του και ουτε συμπερασμα βγαινει,ουτε σοβαρη συζητηση γινεται,μου θυμιζει το αλλο topic με το εθνικισμο οπου μιλαγαμε για αμετρητες σελιδες και ουτε ενας δεν ειχε δωσει το ορισμο του εξαρχης.
Nihilist Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Οκ. Λοιπόν, Λαθρομετανάστευση(γνωστό το πρόβλημα στην Αμερική κυρίως από το Μεξικό) Γκετοποίηση της περιοχής που έμεναν από μαύρους + αυξημένη εγκληματικότητα Ότι έγκλημα κάνει ο μαύρος προς έναν λευκό είναι απλά έγκλημα, ενώ ότι έγκλημα κάνει ο λευκός προς άλλη φυλή είναι ρατσισμός (σε αυτό συμφωνώ και γω, η υποκρισία στο μεγαλείο της) Three billions dollars τον χρόνο σπαταλάει το αμερικάνικο κράτος για να συντηρηθούν οι λαθρομετανάστες Αυτά παρατήρησα εγώ. Πουθενά στην ταινία δεν εμφανίζεται μία εναλλακτική στον νεοναζισμό για να αντιμετωπισθούν τα παραπάνω προβλήματα και ο ρατσισμός ενάντια στον λευκό επειδή τώρα στην αμερική έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι μαύρου-λευκού και αυτό ακριβώς γίνεται και στην Ελλάδα και ανησυχώ. Πάντως πιστεύω ότι ο Ντέρεκ πίστεψε σε μία αγνή ιδέα (όταν λέω αγνή εννοώ αυθεντική) και μετά απογοητεύτηκε που γνώρισε και άλλους νεοναζί οι οποίοι ήταν νεοναζί μόνο στα λόγια. Εγώ σαν συμπέρασμα έβγαλα ότι αυτός ο κόσμος δεν αλλάζει όπως αναφέρεται και στο τραγούδι "Κεμάλ" επειδή αν υπάρχουν κάποιοι (λίγοι) που πιστεύουν σε μία αγνή ιδέα οι περισσότεροι που πιστεύουν στην ίδια ιδέα είναι γιαλατζί ιδεολόγοι. Απλά βάλτε στην θέση της σβάστικας, το αλφάδι ή το σφυροδρέπανο. Ο φανατισμός δεν κάνει καλό και σαπίλα υπάρχει και στους χώρους που ανέφερα παραπάνω. Και μάλιστα αυτή η σαπίλα είναι η πλειοψηφία. 2
Muchacho Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Η μοναδικη ταινια που,απο την αρχη μεχρι την μεση την βλεπουν φασιστες,και απο την μεση και μετα αντιφασιστες. 2
DeadOrganPlayer Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Πολύ ωραία ταινία. Εμένα η αγαπημένη μου σκηνή είναι στο supermarket που αδειάζουν το γάλα πανω στη μαύρη μήπως και ασπρίσει (lol) 1
KREATOR13 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Επομενως ολα αυτα τα σοβαρα κοινωνικα προβληματα μπορουν να αντιμετωπιστουν μονο απο το οργανωμενο κρατος(αν θελει) και οχι απο underground φιλο-οτιδηποτε οργανωσεις που μπορει να διαθετουν καποια ευαισθητοποιημενα κοινωνικα μελη σαν τον πρωταγωνιστη της ταινιας αλλα και καποιους αλλους που ειδαν φως και μπηκαν ή επειδη η μουσικη ηταν cool.Σε καποια φαση στρεφεται και εναντιον των εβραιων(ω τι εκπληξη) και τους κατηγορει στο ονομα του ''πατριου'' του αλλα το κανει με πολυ ακομψο τροπο και χανει ολο το δικιο του,αρα δεν εχει σημασια μονο τι πιστευεις και ποσο δικαιο ειναι αυτο,αλλα και πως το εκφραζεις.
user12 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Η καλύτερη ταινία που χω δει μέχρι τώρα. Την έχω δει 10 φορές και τις 10 ανακαλύπτω κάτι καινούργιο στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Η ταινία θεωρείται αντιρατσιστική παρόλα αυτά αν δείτε τα σχόλια κάτω από ένα βίντεο στο YT που έχει σχέση με την ταινία, είναι πολλοί νεοναζί που την γουστάρουν την ταινία; Στο τελος της ταινιας αν ενθυμουμαι καλα ο αδελοφος του Ντερεκ σκοτωνετε απο μελαμψους κυριους βεβαιως βεβαιως.
V for Vagelis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Nihilist, αν κατάλαβα καλά, είσαι από αυτούς που δίνουν δίκιο στους προβληματισμούς του "νεοναζί Ντέρεκ". Δεν είναι δουλειά της ταινίας να προτείνει λύσεις στα προβλήματα που αναφέρεις, αλλά να προβληματίσει σε θέματα ρατσισμού, βίας και νεοναζισμού μεταξύ άλλων. Επίσης τι αγνό υπάρχει στο νεοναζισμό; Δηλαδή λες ότι το πρόβλημα του νεοναζισμού είναι η σαπίλα και ο φανατισμός της πλειοψηφίας και όχι η ίδια η ιδέα;
NoisePollution Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Να σημειωθεί ότι ο Tony Kaye ο σκηνοθέτης της ταινίας ήθελε να πάρει credit ως "Humpty Dumpty" αλλά δεν τον άφησαν. Επίσης είναι κάπως έτσι: just saying...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα