Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει, πως και αν μπορώ ενώ έχω δώσει χειροκίνητα την τάση στο CPU, να μπορεί να πέφτει μαζί με το multiplier.

Έχω ενεργοποιήσει τα πάντα από διαχείριση ενέργειας στο Mobo, αλλά τίποτα. Μόνο η συχνότητα πέφτει.

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Στο manual θα μενει καρφωμενο το ρευμα εκει που του εχεις πει. Οταν λοιπον ειναι manual και εχεις ενεργοποιημενα τα power options, θα γινεται οτι βλεπεις τωρα. Σταθερη ταση, μειωμενο multiplier. Αυτο βεβαια εχει να κανει και με τα Cstates. Αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος.:)

Δημοσ.

Μα έχω κάνει Overclocking. Δεν μπορώ να το αφήσω στο Auto.

Αυτό που λες και εσύ ξέρω και εγώ, αλλά έλεγα μήπως κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα.

Δημοσ.

Χα! Γιαυτο ζητησα να με διορθωσουν αν ειμαι λαθος. Και εγω overclock ειμαι αλλα δεν εχω βρει τετοια λεπτομερια ουτε σε intel ουτε σε AMD. Ισως ειμαι αδιαβαστος...:P

Δημοσ.

Νομιζα οτι θα το γλυτωσω το διαβασμα για το OC του FX μου μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα.. Αν βρω χρονο σημερα η αυριο θα ψαξω τα παντα για τα power states και ποιο ειναι το διαολεμενο που κατεβαζει την ταση σε low utilisation. Αυτο ακριβως που ρωτας ηθελα και εγω να το ξερω γιατι προφανως μετραει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χα! Γιαυτο ζητησα να με διορθωσουν αν ειμαι λαθος. Και εγω overclock ειμαι αλλα δεν εχω βρει τετοια λεπτομερια ουτε σε intel ουτε σε AMD. Ισως ειμαι αδιαβαστος... :P

Σε AMD phenom γίνεται. Phenom msr tweaker λέγεται το service των win. Unofficial φυσικά..

edit Γίνεται και με το "επίσημο" Cool & Quiet ακόμα και με πειραγμένες τιμές vcore (μέχρι ενός σημείου).. Πολύ περίεργο να μην έχει κάτι αντίστοιχο η Intel.

Επεξ/σία από akisk
Δημοσ.

Αποκλειεται να μην εχει επιλογη για offset.

Πράγματι έχει.

Offset και Manual.

Όταν το γυρίζω στο Offset μου ζητάει να βάλω ένα πρόσιμο και μία τάση. Δεν το καταλαβαίνω πολύ καλά. Εγώ θέλω τάση 1,275V όταν είμαι στα 4,2GHz. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόση τάση θέλει όταν ρίχνει Multiplier.

Δημοσ.

Βαλτο στο auto και ενω εισαι στα 4.2ghz τρεξε ενα stress test για λιγα δευτερολεπτα ωστε να δεις τι ταση ανεβαζει για να σου δωσει 4.2ghz.

Αν πχ γραψει 1.375, γυρνας στο bios και βαζεις offset -0.100 εφοσον γνωριζεις οτι θελει 1.275 για να ειναι stable.

Με λιγα λογια οταν εισαι auto η τιμη Α ειναι 1.375. Εσυ ξερεις οτι θες 1.275. Αρα 1.275-1.375=-0.100 και παει λεγοντας...

Δημοσ.

Βρε συ μην μπλεκεσαι.

το βαζεις το ρευμα στο αυτο , στρεσσαρεις και σημειώνεις ποσο ρευμα δινει στο αυτοματο .

και απο την στιγμη που ξερεις με τι ρευμα εισαι σταθερος κανεις το πολυ απλο...

1,275- το ρευμα που δινει στο auto και το αποτελεσμα ειναι αυτο που πρεπει να βαλεις στο offset.

Κανοντας το αυτο θα εχεις σε full load 1,275 vcore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...