Heatspreader Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει, πως και αν μπορώ ενώ έχω δώσει χειροκίνητα την τάση στο CPU, να μπορεί να πέφτει μαζί με το multiplier. Έχω ενεργοποιήσει τα πάντα από διαχείριση ενέργειας στο Mobo, αλλά τίποτα. Μόνο η συχνότητα πέφτει. Ευχαριστώ.
Zapee995 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Στο vcore τι εχεις βαλει? Fixed (manual) ή offset?
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Manual. Δεν μπορώ κάτι άλλο εκτός από manual και Auto νομίζω.
Zapee995 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Στο manual θα μενει καρφωμενο το ρευμα εκει που του εχεις πει. Οταν λοιπον ειναι manual και εχεις ενεργοποιημενα τα power options, θα γινεται οτι βλεπεις τωρα. Σταθερη ταση, μειωμενο multiplier. Αυτο βεβαια εχει να κανει και με τα Cstates. Αν ειμαι λαθος ας με διορθωσει καποιος.
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μα έχω κάνει Overclocking. Δεν μπορώ να το αφήσω στο Auto. Αυτό που λες και εσύ ξέρω και εγώ, αλλά έλεγα μήπως κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα.
Zapee995 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Χα! Γιαυτο ζητησα να με διορθωσουν αν ειμαι λαθος. Και εγω overclock ειμαι αλλα δεν εχω βρει τετοια λεπτομερια ουτε σε intel ουτε σε AMD. Ισως ειμαι αδιαβαστος...
Heatspreader Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Για να δούμε μήπως κάποιος άλλος είναι πιο διαβασμένος... Δύσκολο βέβαια...
Ashmadia Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Νομιζα οτι θα το γλυτωσω το διαβασμα για το OC του FX μου μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα.. Αν βρω χρονο σημερα η αυριο θα ψαξω τα παντα για τα power states και ποιο ειναι το διαολεμενο που κατεβαζει την ταση σε low utilisation. Αυτο ακριβως που ρωτας ηθελα και εγω να το ξερω γιατι προφανως μετραει.
akisk Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Χα! Γιαυτο ζητησα να με διορθωσουν αν ειμαι λαθος. Και εγω overclock ειμαι αλλα δεν εχω βρει τετοια λεπτομερια ουτε σε intel ουτε σε AMD. Ισως ειμαι αδιαβαστος... Σε AMD phenom γίνεται. Phenom msr tweaker λέγεται το service των win. Unofficial φυσικά.. edit Γίνεται και με το "επίσημο" Cool & Quiet ακόμα και με πειραγμένες τιμές vcore (μέχρι ενός σημείου).. Πολύ περίεργο να μην έχει κάτι αντίστοιχο η Intel. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2013 από akisk
WalkerSW Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Αν δεν έχει επιλογή για offset... τοτε πολυ απλά δεν γινεται ... η ταση θα ειναι καρφωμενη. 1
Heatspreader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Αποκλειεται να μην εχει επιλογη για offset. Πράγματι έχει. Offset και Manual. Όταν το γυρίζω στο Offset μου ζητάει να βάλω ένα πρόσιμο και μία τάση. Δεν το καταλαβαίνω πολύ καλά. Εγώ θέλω τάση 1,275V όταν είμαι στα 4,2GHz. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόση τάση θέλει όταν ρίχνει Multiplier.
Zapee995 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Βαλτο στο auto και ενω εισαι στα 4.2ghz τρεξε ενα stress test για λιγα δευτερολεπτα ωστε να δεις τι ταση ανεβαζει για να σου δωσει 4.2ghz. Αν πχ γραψει 1.375, γυρνας στο bios και βαζεις offset -0.100 εφοσον γνωριζεις οτι θελει 1.275 για να ειναι stable. Με λιγα λογια οταν εισαι auto η τιμη Α ειναι 1.375. Εσυ ξερεις οτι θες 1.275. Αρα 1.275-1.375=-0.100 και παει λεγοντας...
Heatspreader Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Ξέρει αυτό πόση τάση θέλει για τα 4,2 ή για τα 4,8? Που το ξέρει;
WalkerSW Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Βρε συ μην μπλεκεσαι. το βαζεις το ρευμα στο αυτο , στρεσσαρεις και σημειώνεις ποσο ρευμα δινει στο αυτοματο . και απο την στιγμη που ξερεις με τι ρευμα εισαι σταθερος κανεις το πολυ απλο... 1,275- το ρευμα που δινει στο auto και το αποτελεσμα ειναι αυτο που πρεπει να βαλεις στο offset. Κανοντας το αυτο θα εχεις σε full load 1,275 vcore
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα