Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο κυριούλης που μίλησα χθες από εκεί μου είπε ότι παρόλο που είμαι eu citizen θεωρούμαι international. 
Άρα με λίγα λόγια δάνειο με την κυριολεκτική σημασία δεν υπάρχει. Απλά υπάρχει η διευκόλυνση με τις δόσεις. 
Περιμένω να μου απαντήσουν στην περίπτωση που πάω το 2014 Αγγλία αν θα έχω δικαίωμα για δάνειο. 

Στείλε μου αν μπορείς και τα υπόλοιπα που ρώτησα, αν γνωρίζεις. Κυρίως βασικά, αν πρέπει να έχεις IELTS με ενδιαφέρει. 

Επίσης, με το BA Open Degree τι παίζει; Αξίζει να το κάνεις; Ή μετά δεν θα μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό ή να βρεις δουλειά σε κάτι συγκεκριμένο; 

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

IELTS δεν νομίζω να χρειάζεσαι. Τουλάχιστον οταν πρωτο ξεκίνησα εγω ( πριν 2.5 χρόνια) δεν χρειαζόταν. Το Open Degree δεν εχω πολυ καταλαβει και εγω τι είναι διοτι δεν εχω ασχοληθεί καθόλου.

Δημοσ.

Ευκολο ειναι να μπεις σε ενα πανεπιστημιο ακομα και του εξωτερικου. Το δυσκολο ειναι να βγεις.

• Like 2
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ. 
Θέλω να κοιτάξω για το Open degree γιατί δεν βρίσκω κάτι άλλο που να με ενδιαφέρει και να γίνεται και από Ελλάδα. Θα περιμένω να ανοίξει κάποιο μάθημα αλλιώς θα κάνω το Open Degree. 

Δημοσ.

Προσοχή με τον ΔΟΑΤΑΠ στα εξ αποστάσεως, για όποιον ενδιαφέρεται...Distance learning αναγνωρίζονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που περιλαμβάνουν οπωσδήποτε και εξετάσεις με φυσική παρουσία, και όχι απλή αποστολή εργασιών. Τουλάχιστον αυτό προβλεπόταν ρητά από το νόμο πριν 2 χρόνια που το είχα ψάξει.

Δημοσ.

Ναι ακριβώς αυτό. Και εγω που είχα ρωτήσει περίπου πριν 2 χρόνια, το ίδιο μου είπαν. Το πτυχίο απο το open university δεν αναγνωρίζεται.

Δημοσ.

Φιλε μου καλα τα λες αλλα εγω δεν εχω την εμπειρια την δικια σου απο τοτε που πηρα το πτυχιο δεν εχω εργασθει οποτε κοιταω προκυρηξεις οπως αυτες των ΕΛΠΕ που θελουν ΤΕΕ, σε οσες εχω στειλει που ειναι ιδιωτες δεν εχω παρει ακομα απαντηση.

Στη ζωή τα πράγματα έρχονται διαφορετικά για τον καθένα,σε άλλους ευκολότερα και σε άλλους δυσκολότερα,γι'αυτό είναι "σκληρή"...

Εσύ θα έπρεπε αφενός να ψάχνεις για ευκαιρίες στο εξωτερικό (γιατί εδώ έχουν προβλήματα οι "βολεμένοι",φαντάσου εσύ) και αφετέρου να καταδεχθείς να κάνεις "κατώτερη" δουλειά ή/και να πληρώνεσαι με φιστίκια αντί €,τουλάχιστον στην αρχή...

Το να ψάχνεις σε αγγελίες όπως των ΕΛ.ΠΕ. που αφενός είναι "μαϊμού" (ξέρω από πρώτο χέρι ότι τις βγάζουν για τα μάτια του κόσμου κι όταν θέλουν να προσλάβουν οι θέσεις έχουν καλυφθεί προ πολλού από ημέτερους) και αφετέρου ο ανταγωνισμός από έμπειρα στελέχη είναι ούτως ή άλλως τεράστιος,δε θα σε οδηγήσει πουθενά παρά μόνο στο να χάνεις χρόνο!

Δημοσ.

Στη ζωή τα πράγματα έρχονται διαφορετικά για τον καθένα,σε άλλους εύκολα και σε άλλους δύσκολα,γι'αυτό είναι "σκληρή"...

Εσύ θα έπρεπε αφενός να ψάχνεις για ευκαιρίες στο εξωτερικό (γιατί εδώ έχουν προβλήματα οι "βολεμένοι",φαντάσου εσύ) και αφετέρου να καταδεχθείς να κάνεις "κατώτερη" δουλειά ή/και να πληρώνεσαι με φιστίκια αντί €,τουλάχιστον στην αρχή...

Το να ψάχνεις σε αγγελίες όπως των ΕΛ.ΠΕ. που αφενός είναι "μαϊμού" (ξέρω από πρώτο χέρι ότι τις βγάζουν για τα μάτια του κόσμου κι όταν θέλουν να προσλάβουν οι θέσεις έχουν καλυφθεί προ πολλού από ημέτερους) και αφετέρου ο ανταγωνισμός είναι ούτως ή άλλως τεράστιος δε θα σε οδηγήσει πουθενά παρά μόνο στο να χάνεις χρόνο!

Ναι ρε αυτο κανω κοιταω για εξω και οτι κατσει εδω.

Ξερεις καμια κατεσκευαστικη που να περνει κοσμο τωρα εσθω και με 3 κ 60.

• 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 22/6/2013 στις 6:19 ΜΜ, Prof_Chaos είπε

deree το πτυχίο του μετράει στην αγορά εργασίας και δικτυώνεσαι γενικότερα αρκετά.. δεν είναι εύκολο και θέλει 4 χρόνια . Αξίζει τον κόπο όμως . Αν δεν απατώμαι θέλει ενα 10άριο το χρόνο. Τα υπόλοιπα κοστίζουν 7-8 χιλιάρικα το χρόνο και ζητάνε 3 χρόνια σπουδών μιας και λειτουργούν στα αγγλικά πρότυπα. 

Γνώμη μου αν μπορείς φύγε εξωτερικό και μην ξαναγυρίσεις .. κατα προτίμηση Αμερική αν έχεις την οικονομική δυνατότητα.

Αν δεν την έχεις κάνε μια καλή προετοιμασία 1 χρόνο να μπείς σε μια καλή σχολή και δεν θα το μετανιώσεις.. 

Είναι πολύ καλύτερο ενα καλό AEΙ απο το οποιοδήποτε κολλέγιο. Για την ακρίβεια δεν συγκρίνονται.

Τουλάχιστον το επίπεδο κολλεγίων BCA ΙST κτλ.. 

Το καταλαβαίνω εγώ στα 32 πλεόν οπου στην ηλικία σου πήγα στο IST και μετά απο αρκετά χρόνια αποφάσισα να ξεκινήσω ΕΑΠ .(Ανοικτό πανεπιστήμιο ) το επίπεδο σπουδών είναι η νύχτα με την μέρα υπέρ του ΕΑΠ φυσικά..

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...