Mirlogria Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2013 αγγλοφωνα στην γερμανια? Προφανώς και όχι!Γερμανικά...τα Αγγλόφωνα στη Γερμανία κοστίζουν ακριβά και τα "έστησαν" τα τελευταία χρόνια για να τσιμπήσουν μέρος της πίτας απ'τους Άγγλους (κι άργησαν κατά τη γνώμη μου) προσελκύοντας ευκατάστατους υποψήφιους! Το ίδιο ισχύει πάνω κάτω και στη Βουλγαρία αλλά και σε άλλες χώρες...το Αγγλόφωνο το χρυσοπληρώνεις,το "ντόπιο" είναι σε καλή τιμή!
Pintsie Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από το Open University του Λονδίνου;
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Ακόμα με το Τ.Ε.Ε. ασχολείστε;Αυτό σε λίγο καιρό θα βαρέσει διάλυση... Μια χαρά γράφονται και μάλιστα μέσω αρκετά "ευέλικτων" εξετάσεων,όπως κι εμείς (δυσκολότερα)...αλλά όπως είπα δεν είναι εκεί το θέμα,όποιος στην Ελλάδα του 2013 περιμένει το Τ.Ε.Ε. να τον θρέψει είναι απλά βλαξ! Αφου ρε φιλε μου σχεδον ολες οι εταιρειες θελουν μηχανικο μελος του ΤΕΕ. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωματα.
Mirlogria Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Αφου ρε φιλε μου σχεδον ολες οι εταιρειες θελουν μηχανικο μελος του ΤΕΕ. Αλλα το θεμα ειναι οτι δεν εχεις δικαιωματα. Συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά...αλλά ορισμένοι μη ψάχνετε δικαιολογίες του τύπου "θέλουν μέλος Τ.Ε.Ε.","δε με θέλουν γιατί είμαι από Τ.Ε.Ι." κ.λπ. γιατί το πρόβλημα σας είναι αλλού!Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει... Οι εταιρίες θέλουν ικανά στελέχη και άπαξ και είσαι δε λογαριάζουν αν και που είσαι μέλος και τι κάνεις πέρα απ'τη δουλειά σου...τώρα άμα είσαι κουραμπιές οκ,το "μέλος Τ.Ε.Ε." σου προσδίδει ένα μικρό "+" αλλά και πάλι τίποτα το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις καριέρα σε σοβαρή εταιρία! Εργάζομαι σε μια εκ των εταιριών γνωστού κατασκευαστικού ομίλου και απ'τις μεγαλύτερες εναπομείνουσες στον κλάδο μου στην Ελλάδα κι αυτό που λες εδώ πέρα ΔΕΝ το βλέπω,ούτε το είδα όλα αυτά τα χρόνια σε άλλες εταιρίες που έκανα πρακτική τα καλοκαίρια...είμαστε διάφοροι μηχανικοί εδώ πέρα (ΤΕΙ,πολυτεχνεία,Βουλγαρία κ.λπ.) και είτε μέλη Τ.Ε.Ε. είτε όχι έχουμε τις ίδιες δυνατότητες για εργασία και ανέλιξη! Μόνο τα ΕΛ.ΠΕ. έκαναν τέτοιο διαχωρισμό (άλλες θέσεις σε "Π.Ε. μέλη Τ.Ε.Ε." κι άλλες σε "Τ.Ε.") αλλά κι εκεί αυτό το φαινόμενο σιγά-σιγά εκλείπει! Σε κάθε περίπτωση,τρόπος για να γραφτεί κανείς στο Τ.Ε.Ε. υπάρχει απλά είναι δύσκολος,χρονοβόρος και ούτως ή άλλως όπως είναι τα πράγματα δεν αξίζει καθόλου... Και σ'τα λέω αυτά φιλικά...γιατί τους άλλους τους κάφρους που σπουδάζουν στη σχολή μου και νομίζουν ότι θα κάνουν καριέρα μηχανικού με το "χαρτί" και τα ψέματα τους χλευάζω όπου τους βρίσκω και τους αξίζει μια θέση στον τορβά της ανεργίας!
REDODIN7 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά...αλλά ορισμένοι μη ψάχνετε δικαιολογίες του τύπου "θέλουν μέλος Τ.Ε.Ε.","δε με θέλουν γιατί είμαι από Τ.Ε.Ι." κ.λπ. γιατί το πρόβλημα σας είναι αλλού!Λίγη αυτοκριτική δε βλάπτει... Οι εταιρίες θέλουν ικανά στελέχη και άπαξ και είσαι δε λογαριάζουν αν και που είσαι μέλος και τι κάνεις πέρα απ'τη δουλειά σου...τώρα άμα είσαι κουραμπιές οκ,το "μέλος Τ.Ε.Ε." σου προσδίδει ένα μικρό "+" αλλά και πάλι τίποτα το οποίο θα σε βοηθήσει να κάνεις καριέρα σε σοβαρή εταιρία! Εργάζομαι σε μια εκ των εταιριών γνωστού κατασκευαστικού ομίλου και απ'τις μεγαλύτερες εναπομείνουσες στον κλάδο μου στην Ελλάδα κι αυτό που λες εδώ πέρα ΔΕΝ το βλέπω,ούτε το είδα όλα αυτά τα χρόνια σε άλλες εταιρίες που έκανα πρακτική τα καλοκαίρια...είμαστε διάφοροι μηχανικοί εδώ πέρα (ΤΕΙ,πολυτεχνεία,Βουλγαρία κ.λπ.) και είτε μέλη Τ.Ε.Ε. είτε όχι έχουμε τις ίδιες δυνατότητες για εργασία και ανέλιξη! Μόνο τα ΕΛ.ΠΕ. έκαναν τέτοιο διαχωρισμό (άλλες θέσεις σε "Π.Ε. μέλη Τ.Ε.Ε." κι άλλες σε "Τ.Ε.") αλλά κι εκεί αυτό το φαινόμενο σιγά-σιγά εκλείπει! Σε κάθε περίπτωση,τρόπος για να γραφτεί κανείς στο Τ.Ε.Ε. υπάρχει απλά είναι δύσκολος,χρονοβόρος και ούτως ή άλλως όπως είναι τα πράγματα δεν αξίζει καθόλου... Και σ'τα λέω αυτά φιλικά...γιατί τους άλλους τους κάφρους που σπουδάζουν στη σχολή μου και νομίζουν ότι θα κάνουν καριέρα μηχανικού με το "χαρτί" και τα ψέματα τους χλευάζω όπου τους βρίσκω και τους αξίζει μια θέση στον τορβά της ανεργίας! Φιλε μου καλα τα λες αλλα εγω δεν εχω την εμπειρια την δικια σου απο τοτε που πηρα το πτυχιο δεν εχω εργασθει οποτε κοιταω προκυρηξεις οπως αυτες των ΕΛΠΕ που θελουν ΤΕΕ, σε οσες εχω στειλει που ειναι ιδιωτες δεν εχω παρει ακομα απαντηση.
Prof_Chaos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Να ρωτήσω κι εγώ κάτι; Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από το Open University του Λονδίνου; αν εννοείς αυτό http://www.openuniversity.edu/?keyword=open%20university&matchtype=b&device=c&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=gr_Brand&KWCAMPAIGN=GLOBAL_gr_Brand&keywordid=gglgr_open_university&mkwid=sKDnGupFA|pcrid|17527149086 τότε θεώρείτε πρότυπο στο distance learning. είναι εξαιρετικό .Για εξ αποστάσεως ακολουθεί το L.S.E
leonidas_fs Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Κάνω εγώ αυτή την στιγμή ένα πτυχίο στο open university της Αγγλίας. www.open.ac.uk Αν θέλεις κάποια πληροφορία πες μέσω πμ ή από εδώ! Sent from my iPhone using Insomnia
gigisoni Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Κάνω εγώ αυτή την στιγμή ένα πτυχίο στο open university της Αγγλίας. www.open.ac.uk Αν θέλεις κάποια πληροφορία πες μέσω πμ ή από εδώ! Sent from my iPhone using Insomnia Δώσε πληροφορίες εδώ, μπορεί να ενδιαφέρονται και άλλοι. 1
Pintsie Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2013 Κάνω εγώ αυτή την στιγμή ένα πτυχίο στο open university της Αγγλίας. www.open.ac.uk Αν θέλεις κάποια πληροφορία πες μέσω πμ ή από εδώ! Sent from my iPhone using Insomnia Ναι, θα με βοηθούσες πάρα μα πάρα πολύ αν μου εξηγούσες κάποια πραγματάκια. Είμαι 23. Είμαι σε Δημόσιο ΙΕΚ και έχω τελειώσει κι ένα θεατρικό εργαστήρι. Επηρεάζει αυτό αρνητικά στο να με πάρουν; Επειδή θα έχω άλλα 2 διπλώματα το λέω. Επίσης, δεν έχω IELTS. Πρέπει πρώτα να δώσω για IELTS και μετά να κάνω αίτηση εκεί, ή μπαίνεις και χωρίς IELTS; Δίνεις εξετάσεις κάθε πόσο και πού; Πχ εδώ στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο μου είπε η μαμά μου ότι πας σε ένα κέντρο και δίνεις. Εκεί είναι όλα μέσω ίντερνετ; ή απαιτεί και φυσική παρουσία κάποιο μάθημα; Τα χρήματα που λέει, πχ: £2,562 for 60 credits £1,281 for 30 credits είναι τριμήνου/εξαμήνου/έτους; μπορείς να διαλέξεις λιγότερα μαθήματα; (πχ πώς όταν κάνεις part time) έτσι ώστε να νιώθεις πιο σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις; :$ Εγώ θέλω να κάνω κάποιο BA με σκοπό αργότερα να φύγω Αγγλία για να κάνω MA πάνω στο θέατρο/κινηματογράφο. Αυτό το πτυχίο που θα έχω από το Open Uni θα "περνάει" εξίσου όπως και ένα από το Royal Holloway για παράδειγμα; Και τελευταίο: είναι 3 έτη όπως τα κανονικά πανεπιστήμια; αν κοπείς σε μάθημα τι γίνεται; Σε ζάλισα :$ Συγνώμη :$ Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!!!
leonidas_fs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Λοιπόν ακολουθεί σεντόνι.... Το πτυχίο μπορείς να το κάνεις σε όσα χρόνια επιθυμείς ( max 10 νομίζω ), άρα μπορείς να το κάνεις είτε σαν part time είτε σαν full time. Το Open University είναι αρκετά υψηλά στον πίνακα των Αγγλικών πανεπιστημιών, και εννοείται πως είναι το πλεον εξειδικευμένο στο distance learning. Απ'οτι βλέπω σε διαφορες συζητήσεις μεταξυ φοιτητών σε διαφορα chat ( είτε σε chat room του open είτε σε fb page) πολλοί εχουν βρεί ή εχουν αναπτύξει καρίερα με πτυχίο του open. Η αλήθεια είναι οτι τον τελευταίο εξάμηνο, τα πράγματα εχουν αλλάξει αρκετά στο open τόσο στον τρόπο πληρωμής, όσο φαντάζομαι και στον τρόπο εισαγωγής! Για παράδειγμα, για ενα μάθημα που μου έδινε 60 credits ( διάρκεια συνήθως 8 μήνες ) έπρεπε να πληρώσω πχ.2000 λίρες. Εχεις πολλές δυνατότητες πληρωμής. Μερικές απο αυτές είναι, μηνιαίες δόσεις, επιταγή, ολόκληρη πληρωμή του ποσού, υποτροφία κτλ κτλ...Εγω πάντα επέλεγα μηνιαίες δόσεις. Δηλαδή το ποσό του εκάστοτε μαθήματος δια τους μήνες που διαρκεί και έβγαινε ενα ποσό να δίνω κάθε μήνα. Οταν λέω οτι επέλεγα, απλά έλεγα οτι θέλω να πληρώσω με δόσεις, μου λέγαν οκ, μου δίναν μια αίτηση που συμπλήρωνα και τέλος. Τωρα, αφου επιλέξω να πληρώσω με μηνιαίες δόσεις, θα μου στείλουν ενα χαρτί στο οποίο θα πρέπει να γράψω όλα τα έσοδα και τα έξοδα του μήνα αλλα και του έτους, να τους το στείλω, και αν το εγκρίνουν καλώς, αλλιώς πρέπει να βρω άλλον τρόπο πληρωμής!!! Σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής δεν γνωρίζω να σε βοηθήσω. Καλύτερα να τους ρωτήσεις απ'ευθείας για να είσαι σίγουρος. Ωστόσο δεν νομίζω να δυσκολευτείς ιδιαίτερα να μπεις. Σχετικά με τα πτυχία τωρα. Για να πάρεις ενα BA ή BSc πρέπει να μαζέψεις κάποιους πόντους ή credits όπως τα λένε. Υπάρχουν μαθήματα που σου δίνουν απο 10 credits μέχρι 60 credits. Εννοείται οτι όσο λιγότερο αριθμό credits εχει ενα μάθημα, τόσο ευκολότερο, αλλα και μικρότερο σε διάρκεια - τιμή είναι. Π.χ ενα μάθημα με 10 credits κρατάει περίπου 2-3 μήνες και ειναι συνήθως εισαγωγικά ( ωστε να σε προετοιμάσουν για μετέπειτα), ενα με 30 credits κρατάει 6 μήνες, ενα με 60 credits κρατάει 8-10 μήνες. Υπάρχουν κάποια standard μαθήματα που πρέπει να κάνεις, και κάποια άλλα προεραιτικά. Σου δίνουν μια λίστα απο 10 πχ και σου λένε διάλεξε 3. Με το που συμπληρώσεις 60 credits, σου στέλνουν ενα certificate οτι έχεις παρακολουθήσει κάποια μαθήματα στο Χ κλάδο ( πχ οικονομικά,πληροφορική κτλ κτλ) του open university. Με το που φτάσεις στους 240 credits σου στέλνουν το diploma. Και με το που φτάσεις στους 360 credits παίρνεις το Bachelor πτυχίο σου. Για να πάρεις ενα bachelor πρέπει να έχεις 360 credits. Τωρα όπως είπα και πρίν, αυτό μπορείς να το κάνεις έιτε σε full time είτε σε part time. It's up to you. Ας πούμε οτι έχεις επιλέξει να ξεκινήσεις ενα πτυχίο, και εχεις επιλέξει και τα μαθήματα και ξεκινάς κανονικά. Σου στέλνουν τα βιβλία με ταχυδρομείο στο σπιτι σου. Απο κει και πέρα εχεις πρόσβαση στην ιστοσελίδα του πανεπιστήμιου, οπου μπορείς να δεις την ύλη για διάβασμα που έχεις, το chat room που μπορείς να μιλάς με άλλους "συμμαθητές" ( συνήθως όλο και κάποιος θα κάνει μια σελίδα στο fb) καθώς επίσης και τις ασκήσεις που θα σου βάζει ο καθηγητής. Κάθε μήνα θα πρέπει να παραδώσεις μια έκθεση απ'όπου και θα μαζεύεται η συνολική βαθμολογία σου. Εκτός της έκθεσης, εννοείτε οτι θα έχεις και διάβασμα, αλλα επίσης θα έχεις και κάποιες ασκήσεις, στις οποίες θα απαντάτε όλοι οι μαθητές. Π.χ θα βάζει μια ερώτηση ο καθηγητής στο forum ( Prive μονο για τον καθηγητη και την ταξη σου) και θα έχει ορίσει ενα deadline να απαντήσετε. Εννοείτε οτι μπορείς να μιλήσεις οποιαδήποτε στιγμή θέλεις με τον καθηγητη σου, να τον ρωτήσεις πράγματα, να ζητήσεις διευκρινήσεις κτλ. Μπορείς να επικοινωνήσεις μέσω mail, skype, τηλέφωνο, γραμμα οτι θες. Εκτός απο τον καθηγητή υπάρχει και μια ομάδα του πανεπιστημίου, που λέγετε study support team στους οποίους πάλι μπορείς να απευθυνθείς για οτιδήποτε χρειαστείς. Γενικά η επικοινωνία είναι εύκολη και γρήγορη. Σε βοηθάνε αρκετά. Φυσική παρουσία δεν χρειάζετε. Εκτός απο κάποια συγκεκριμένα μαθήματα που απαιτούν τα λεγόμενα residential school (το οποίο σημαίνει οτι πρέπει να πας για 5-6 μέρες στην Αγγλία να παρακολουθησεις απο κοντα κάποια πράγματα - σε εμένα που κάνω business δεν εχει τύχει ποτε και γενικα είναι λίγο σπάνιο να τύχει- ) όλα τα μαθηματα γίνονται online. Υπάρχουν 2 ειδών τελικές εξετάσεις. 1 είναι να στείλεις μια final έκθεση γυρω στις 3-4 χιλιάδες λέξεις εφ'ολης της διδακτέας ύλης ( αυτός ο τρόπος γίνεται στους πρωτοετείς συνήθως) και ο δεύτερος τρόπος και πιο συνηθισμένος, είναι να πας σε ενα εξεταστικό κέντρο της περιοχής σου ή κάπου κοντά στην πολη σου και να δώσεις γραπτά final exam. Εννοείτε οτι πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το τί βαθμους εχεις γράψει μέσα στην χρονιά. Γενικά να ξέρεις ( τουλαχιστον για το business που κάνω εγω ) είναι πολύ δυνατό σαν πτυχίο. Ήδη απο το δεύτερο ετος εχουμε κάνει άπειρα case study, έρευνες για πολλές μεγαλοεθνικές, έχω γράψει όυτε εγω θυμάμαι πόσες εκθέσεις με ακαδημαικό ύφος, εχω διαβάσει πολύ ωραία και ενδιαφέροντα βιβλία και γενικά απ'οτι μιλάω και με φίλους μου που κάνουν business σε ελληνικά πανεπιστήμια, πολλοί μου λένε οτι το open είναι μίλια μπροστά. Αν κάνεις full time το πτυχίο το ολοκληρώνεις σε 3 χρόνια. Για χρήματα υπολόγιζε ανάμεσα σε 250-400 ευρώ max κάθε μήνα Ανάλογα τα credit, την διάρκεια αλλα και το έτος που είσαι. Γενικα δύσκολο να ξεφύγεις απο αυτά τα ποσά. Αν κοπεις σε ενα μάθημα, εχεις την δυνατότητα να το ξαναδώσεις. Εαν ξανακοπείς (δεύτερη φορά), ισχύει οτι ισχύει σε οποιοδήποτε αγγλικό πανεπιστημίο. Σε διώχνουν. Τα υπέρ του open είναι: Μπορείς να το πας με τον δικό σου ρυθμό Μαθαίνεις πολυ καλά - σχεδόν τέλεια αγγλικά Αρκετά οικονομικό σε σχέση με το να είσαι φοιτητής σε αλλη πόλη και να νοικιάζεις κτλ κτλ.. Πτυχίο απο αγγλικό πανεπιστήμιο Τα κατά του open είναι: Είναι distance learning. Μπορεί να εχει και γαμω το support αλλα όπως και να το κάνουμε είναι distance. Πολλές φορες νιώθεις κάπως που είσαι μονος σου. Μπορεί να πέσεις σε μαλάκα καθηγητη. Πχ ενας καθηγητής που είχα φέτος, εκανε 2-3 ημέρες να απαντήσει σε mail, πράγμα που μου την έδινε πολύ, διότι σχεδόν πάντα ήταν επείγον. Δεν ξέρω στον κάδο που σε ενδιαφέρει κατα πόσο είναι δυνατό το χαρτί απο το open. Σίγουρα θα σου δώσει μια μεγάλη βοήθεια με την γλώσσα και θα σε βάλει για τα καλά στην κουλτούρα του αγγλικού εκπαιδευτικού συστήματος. Βέβαια αν δεις οτι δεν σου αρέσει, μπορείς να κάνεις μέχρι 60 credits, να πάρεις το certificate και να μην συνεχίσεις. Δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα! Αν χρειαστείς οτιδήποτε άλλο, πες! 2
gigisoni Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Όταν λες 250-400 το μήνα υπολογίζεις 12μηνο ή 8μηνο;
leonidas_fs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Το ίδιο είναι φίλε περίπου. Δηλαδή ενα μάθημα με 30 credits κοστίζει 1020 λίρες. Ξεκινάει Οκτώβριο και τελειώνει Μάρτιο. Δηλαδή 1020/5 μήνες (διάρκεια μαθήματος) = 204 λίρες = 250 ευρώ. Ενα μάθημα με 60 credits κοστίζει 1660 λίρες. Ξεκινάει Οκτώβριο και τελειώνει Ιούνιο. Δηλαδή 1660/8 μήνες ( διάρκεια μαθήματος) = 207 λιρες = 250 ευρώ. Αυτά είναι πραγματικά νούμερα απο μαθήματα πρώτου έτους για business. Σε πιο υψηλά έτοι η μηνιαία δόση ανεβαίνει κατα 80-100 ευρώ περίπου
Pintsie Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Καταρχάς, σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Καταλαβαίνεις περισσότερα όταν σου τα εξηγούν στη γλώσσα σου! χαχα! Μίλησα πριν λίγο με έναν σε ένα τσατ που έχει η σελίδα και τον ρώτησα σχετικά με το BA Open Degree (γιατί δεν βρήκα κάτι άλλο που να γίνεται και στην Ελλάδα και να με ενδιαφέρει) και σχετικά με το αν μπορώ να πάρω δάνειο (όπως θα έπαιρνα σε πανεπιστήμιο αν σπούδαζα εκεί) και μου είπε ότι θεωρούμαι international student και δεν μπορώ να πάρω δάνειο. Ξέρεις τι παίζει με αυτό; Επίσης, εφόσον είναι εξ'αποστάσεως, γιατί έχουμε συγκεκριμένα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε; Εγώ θέλω να ασχοληθώ με arts & humanities (οτιδήποτε έχει να κάνει με θέατρο ή μουσική) ή με design. Και δεν έχει τίποτα από αυτά για Ελλάδα. Σκόπευα να φύγω προς τα εκεί το 2014-2015 αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνω τελικά, γι'αυτό σκεφτόμουν για το Open Uni. Αν έχω Αγγλική διεύθυνση θα μπορώ να πάρω οποιοδήποτε μάθημα; Και επίσης, θα δικαιούμαι το δάνειο; Ξέρεις; Εσύ μένεις εκεί ή Ελλάδα; Με υποτροφία που είπες; πώς και πού την παίρνεις; Από το open uni? Και κάτι ακόμα, νομίζω το ρώτησα και πριν, χρειάζονται IELTS?
gigisoni Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Το ίδιο είναι φίλε περίπου. Δηλαδή ενα μάθημα με 30 credits κοστίζει 1020 λίρες. Ξεκινάει Οκτώβριο και τελειώνει Μάρτιο. Δηλαδή 1020/5 μήνες (διάρκεια μαθήματος) = 204 λίρες = 250 ευρώ. Ενα μάθημα με 60 credits κοστίζει 1660 λίρες. Ξεκινάει Οκτώβριο και τελειώνει Ιούνιο. Δηλαδή 1660/8 μήνες ( διάρκεια μαθήματος) = 207 λιρες = 250 ευρώ. Αυτά είναι πραγματικά νούμερα απο μαθήματα πρώτου έτους για business. Σε πιο υψηλά έτοι η μηνιαία δόση ανεβαίνει κατα 80-100 ευρώ περίπου Δεν με κατάλαβες, εννοούσα αν θέλεις να βάλεις κάτω πόσα θα σου στοιχίσει το χρόνο το πανεπιστήμιο, όταν λες 250-400 το μήνα, προφανώς εννοείς τους μήνες που διαρκούν τα μαθήματα, και όχι μέσο όρο τον χρόνο, σωστά; Μπορεί κάποιος να θέλει να βάζει στην άκρη όλον τον χρόνο, να ξέρει πόσα θα του στοιχίσει να βάζει στην άκρη και τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς.
leonidas_fs Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2013 Καταρχάς, σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Καταλαβαίνεις περισσότερα όταν σου τα εξηγούν στη γλώσσα σου! χαχα! Μίλησα πριν λίγο με έναν σε ένα τσατ που έχει η σελίδα και τον ρώτησα σχετικά με το BA Open Degree (γιατί δεν βρήκα κάτι άλλο που να γίνεται και στην Ελλάδα και να με ενδιαφέρει) και σχετικά με το αν μπορώ να πάρω δάνειο (όπως θα έπαιρνα σε πανεπιστήμιο αν σπούδαζα εκεί) και μου είπε ότι θεωρούμαι international student και δεν μπορώ να πάρω δάνειο. Ξέρεις τι παίζει με αυτό; Επίσης, εφόσον είναι εξ'αποστάσεως, γιατί έχουμε συγκεκριμένα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε; Εγώ θέλω να ασχοληθώ με arts & humanities (οτιδήποτε έχει να κάνει με θέατρο ή μουσική) ή με design. Και δεν έχει τίποτα από αυτά για Ελλάδα. Σκόπευα να φύγω προς τα εκεί το 2014-2015 αλλά δεν ξέρω αν θα το κάνω τελικά, γι'αυτό σκεφτόμουν για το Open Uni. Αν έχω Αγγλική διεύθυνση θα μπορώ να πάρω οποιοδήποτε μάθημα; Και επίσης, θα δικαιούμαι το δάνειο; Ξέρεις; Εσύ μένεις εκεί ή Ελλάδα; Με υποτροφία που είπες; πώς και πού την παίρνεις; Από το open uni? Και κάτι ακόμα, νομίζω το ρώτησα και πριν, χρειάζονται IELTS? International student ειναι οι μαθητές που είναι εκτός Ευρωπαικής Ένωσης! Το open ένα ιδικό τμήμα που χειρίζεται τα οικονομικά του πανεπιστημίου και λέγετε OUSBA ( Open University Student Budget Accounts ) www.ousba.co.uk Οταν εγώ λέω οτι θέλω να πληρώσω με δόσεις, ουσιαστικά κάνω μηνιαίες δόσεις στην OUSBA. Δηλαδή στην τιμή του μαθήματος πχ £2,562 βάζουν και εναν τόκο 5,1% και έτσι ξεπληρώνεις το δάνειο. Αυτό είναι το δάνειο. Δεν είναι οτι παίρνεις π.χ 10.000 λίρες και του τα ξεπληρώνεις σε 10 χρόνια. Εγω μένω Θεσσαλονίκη, δεν εχει καμία σημασία που μένεις. Στην τελευταία μου εργασία ( πριν 2 βδομάδες ) ο καθηγητής μας είχε χωρίσει σε ομάδες 5 ατόμων Ήμουν εγω, ενας άλλος Ελληνάς, ενας Ιταλός που έμενε μόνιμα στην Ισπανία, μια απο το γιβλαταρ και μια αγγλίδα. Όπως καταλαβαίνεις, δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με το που είναι ο καθενας! Όταν εννουσα συγκεκριμένα μαθήματα, εννοώ μαθήματα κορμού. Δηλαδή γίνεται να διαλέξεις Θέατρο/Κινηματογράφο πχ ( δεν ξέρω αν υπάρχει αυτο σαν ειδικότητα, αλλα ας υποθέσουμε οτι υπάρχει) αλλα σου λένε οτι για να πάρεις ΒΑ στην ειδικότητα Θεάτρου/Κινηματογράφου θα πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε το μάθημα "Κινηματογραφική Ιστορία" πχ. Δεν με κατάλαβες, εννοούσα αν θέλεις να βάλεις κάτω πόσα θα σου στοιχίσει το χρόνο το πανεπιστήμιο, όταν λες 250-400 το μήνα, προφανώς εννοείς τους μήνες που διαρκούν τα μαθήματα, και όχι μέσο όρο τον χρόνο, σωστά; Μπορεί κάποιος να θέλει να βάζει στην άκρη όλον τον χρόνο, να ξέρει πόσα θα του στοιχίσει να βάζει στην άκρη και τους καλοκαιρινούς μήνες, όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς. Ναι πληρώνεις μόνο τους μήνες που κάνεις μαθήματα. Αν πχ εχεις τελειώσει το μάθημα σου τον Ιουνιου και το επόμενο ξεκινάει τον Αύγουστο, δεν πληρώνεις κάτι για το κενό που υπάρχει. Βέβαια αν θέλεις να το τελειώσεις σε 3 χρόνια, να το κάνεις σε full time δηλαδή, δεν θα εχεις κάποιο κενό μεταξύ των μαθηματων. Ασε που πολλές φορές θα χρειαστεί να κάνεις και 2 μαθήματα ταυτόχρονα. Εγω την σεζόν που μας πέρασε εκανα για 4 μήνες ενα με 60 credits και ενα με 30 credits ταυτόχρονα! Πολύ πήξιμο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα