Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας

Κατεβασε και ανοιξα το προγραμμα hard disk sentinel 

και μου εβγαλε οτι η ζωη του δισκου ειναι 97% ενω παλιοτερα εβγαζε 100%

εβγαλε επισης και ενα μηνυμα που δεν το πολυ καταλαβα (δεν ξερω καλα αγγλικα,αλλα ουτε και στα ελληνικα το καταλαβα)

"There are 2 bad sectors on the disk surface. The contents of these sectors were moved to the spare area.

At this point, warranty replacement of the disk is not yet possible, only if the health drops further.
Problems occurred between the communication of the disk and the host 10208 times.
It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

No actions needed.
"
υπαρχει περιπτωση τωρα που επεσε η ζωη του δισκου απο 100 σε 97% να παθει ξαφνικα τιποτα και να χασω ολα τα αρχεια μου?

post-202511-0-40863400-1371908453_thumb.png
Δημοσ.

Με πολυ εγκληματική σιγουριά υποθηκε αυτό το οχι.

Η σωστή απάντηση είναι ναι..... ακομη και στο 100% να ειναι ενας σκληρος δεν ξερεις ποτε αν θα σε αφησει ξαφνικά.... 

Για αυτό εδω μεσα φωνάζουμε ολη την ώρα. 

ΠΑΝΤΑ τα μη ανακτησιμα προσωπικα μας αρχεια να βρισκονται σε τουλαχιστον 3 διαφορετικα αποθηκευτικά μεσα! 

• Like 2
Δημοσ.

Με πολυ εγκληματική σιγουριά υποθηκε αυτό το οχι.

Η σωστή απάντηση είναι ναι..... ακομη και στο 100% να ειναι ενας σκληρος δεν ξερεις ποτε αν θα σε αφησει ξαφνικά.... 

Για αυτό εδω μεσα φωνάζουμε ολη την ώρα. 

ΠΑΝΤΑ τα μη ανακτησιμα προσωπικα μας αρχεια να βρισκονται σε τουλαχιστον 3 διαφορετικα αποθηκευτικά μεσα! 

σε ευχαριστω για την απαντηση σου. και αυτο το μηνυμα στα αγγλικα τι περιπου λεει οτι εχει καποιο προβλημα ο δισκος?

Δημοσ.

Πιθανολογώ οτι έχεις κάποιο κακό καλώδιο σατα σε αυτο το dίσκο και να σου κάνει λαδιές.

Για αρχή θα άλλαζα καλώδιο και κατα δευτερον θα έκανα ενα γερό Backup παρακολουθώντας συχνα τον δίσκο.

Δημοσ.

Δεν έχει σχέση με το καλώδιο το συγκεκριμένο μήνυμα.

Έγινε reallocation 2 bad sectors. Δηλαδή βρέθηκαν 2 bad sectors και αντικαταστάθηκαν από τα εφεδρικά που έχει ο δίσκος για τέτοιες περιπτώσεις. Μηδενική απώλεια δεδομένων.

Backup όμως πρέπει να κάνουμε έτσι και αλλιώς!

Δημοσ.

για να τα παρουμε απο την αρχη.

γιατι ολοι εχετε παντα την πεποιθηση οτι ενας δισκος που παιζει 100 τις 100 η ειναι καινουριος οτι δεν θα χαλασει?εγω σου λεω γινεται κατι με το ρευμα και ο δισκος μενει στον τοπο.μετα τα αρχεια σου???θα λες μα πως ο δισκος καηκε ενω ειναι καινουριος?αλλο τοσο για ενα δισκο που εχει γινει λιγο degraded και εχει και 3 χρονια στην πλατη του.οπως ειπαν τα παιδια backup backup backup.αρχεια σε ενα μονο media = επιφοβο.

τωρα το μυνημα στα αγγλικα.αυτο με το Host Πραγματι μπορει να ειναι και θεμα κακου καλωδιου.το αποπανω ειναι τα reallocated sector counts.να το πω και πιο αναλυτικα με απλα νουμερα.ας πουμε ο δισκος οτι εχει 2000 sectors και 10 backup sectors.εσενα χαλασαν 2 sectors  απο τα 2000 και ο δισκος τα μαρκαρε σαν χαλασμενα και πηρε 2  απο τα 10 καλα για να τα αντικαταστησει.οποτε τωρα εχεις παλι 2000sectorsκαλα και 8 για backup.οτι εβγαλε 2 bad sectors μπροει να μην σημαινει τιποτα μπορει να ειναι και η αρχη ενος μεγαλυτερου προβληματος.αν και ο δισκος δεν εχει εγγυηση μαλλον εν τουτοις δισκος που απλα εχει reallocated sector count συνηθως δεν τον αλλαζουν και ας ειναι στην εγγυηση.εκτος αν ξεπερασεις τα 10 sectors backup οπου μετα πρεπει να στον αλλαξουν.

• Like 2
Δημοσ.

πουλινος ευχαριστω για την απαντηση σου ο δισκος ειναι 6 χρονων οποτε εγγυηση δεν υπαρχει, προβλημα ο υπολογιστης δεν μου βγαζει εκτος απο το καμια φορα να κολλαει σε ενα σημειο να παγωνει δηλαδη και του κανω ενα ρεσταρτ και ειναι οκ.

που αυτο τωρα δεν νομιζω να ευθηνεται στον σκληρο δισκο μιας και τις περισσοτερες φορες το παθαινει οταν πεζω κανενα παιχνιδακι .

απο θερμοκρασιες ολα καλα αλλα το τροφοδοτικο ειναι no name 400watt αλλα ενταξει εχει αντεξει 2+ χρονια για 12-15ευρω που το ειχα παρει , θυμαμαι ειχα τρεξει παλια ενα memtest και μου χε βγαλει καποια ερρορ.
Αλλα αυτο στο θεμα του παγωματος δνε νομιζω να ευθηνεται ο σκληρος δισκος.

Δημοσ.

πουλινος ευχαριστω για την απαντηση σου ο δισκος ειναι 6 χρονων οποτε εγγυηση δεν υπαρχει, προβλημα ο υπολογιστης δεν μου βγαζει εκτος απο το καμια φορα να κολλαει σε ενα σημειο να παγωνει δηλαδη και του κανω ενα ρεσταρτ και ειναι οκ.

που αυτο τωρα δεν νομιζω να ευθηνεται στον σκληρο δισκο μιας και τις περισσοτερες φορες το παθαινει οταν πεζω κανενα παιχνιδακι .

απο θερμοκρασιες ολα καλα αλλα το τροφοδοτικο ειναι no name 400watt αλλα ενταξει εχει αντεξει 2+ χρονια για 12-15ευρω που το ειχα παρει , θυμαμαι ειχα τρεξει παλια ενα memtest και μου χε βγαλει καποια ερρορ.

Αλλα αυτο στο θεμα του παγωματος δνε νομιζω να ευθηνεται ο σκληρος δισκος.

εφοσον τα sectors ειναι reallocated οχι δεν φταιει ο δισκος.αν ειχες ξεπερασει τα Reallocated ναι θα μπορουσε να κολλαγε το pc η να εβγαζε μυνημα οτι write fail δεν θυμαμαι το μυνημα ακριβως.

Δημοσ.

εφοσον τα sectors ειναι reallocated οχι δεν φταιει ο δισκος.αν ειχες ξεπερασει τα Reallocated ναι θα μπορουσε να κολλαγε το pc η να εβγαζε μυνημα οτι write fail δεν θυμαμαι το μυνημα ακριβως.

οκ ευχαριστω και παλι 

Δημοσ.

μήπως ήρθε η ώρα για αλλαγή τροφοδοτικού;;

είπες.. έχεις κάνει τέστ με το memtest και σου είχε βγάλει error;;

εξακολουθείς να το δουλεύεις έτσι ακόμα;

Δημοσ.

τα errors στο memtest μπορει να ειναι πολλοι λογοι.διαφορετικες μνημες πανω με αλλα cache latency η αλλες ταχυτητες.προβλημα σε slot μνημης.προβλημα σε μια μνημη απο ολες.προβλημα στο συνδυασμο μνημων.πρεπει να τις δοκιμασεις μια μια να δεις αν ολες ειναι οκ και μετα παμε στο θεμα να παιξουν ολες μαζι και σε τι ταχυτητα.το τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι εχει προβλημα υποχρεωτικα.οχι οτι δεν πρεπει να αγοραζουμε καλα τροφοδοτικα αλλα σε βλεπω με το καλο οταν παρεις νεο Pc να παρεις καλυτερο τροφοδοτικο.για τα κολληματα ναι μπορει να φταιει η μνημη αλλα μπορει να ειναι και αλλα θεματα,ζεσταινετε το pc αυτο για το δισκο που εγραψα πιο πανω.με τις μνημες αν εχουν προβλημα μπροει να φας και Reboot.to bασικο ειναι bacKup>και το καλυτερο pc να εχεις και να ειναι καινουριο και τελειο και με ups το backup ειναι must.ενας δισκος μπορει να χτυπησει ανευ λογου και αιτιας.

Δημοσ.

Συγγνώμη ρε παιδιά αλλα του λέει Problems occurred between the communication of the disk and the host 10208 times. 

Εκτός δηλαδή από τα bad sector που δεν είναι τίποτα τα τόσα λίγα που έχει, αυτό το μήνυμα εμένα μου κάνει κάτι σε προβληματικό καλώδιο ή κάτι με την τροφοδοσία. Και πιστεύω ότι τα παγώματα ίσως είναι από εκεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...