Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η cpu σου δεν ζεσταινεται. Το case ομως ζεσταινεται πολυ και δειχνει να επηρεαζει και τα υπολοιπα, πλην της cpu (???). Δεν ξερω τι να υποθεσω. Ισως η cpu ειναι τοποθετημενη πολυ κοντα στον εξαερισμο. Τι μοντελο εχεις;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/346174/HP-Pavilion-dv6-6150-ev-sv-i5-2410M-8GB-640GB.html

με τις σχισμές που παίρνει αέρα το fan του είναι διαφορετικό απο τα συνηθισμένα. Παίρνει αέρα απο πίσω και όχι απο κάτω, οπότε πρέπει να παίρνει φρέσκο και δροσερό, σε σύγκριση να έπαιρνε απο κάτω. Δηλαδή βγαίνει το συμπέρασμα οτι δεν χρειάζεται κάποιο άνοιγμα για καθαρισμό ακόμη?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταλαβα τι εννοεις, ειδα και καποια videos sto youtube και γενικα αναφεραται πως πολλα απο αυτα τα μοντελα υπερθερμανονται.

Με βαση τα νουμερα που ειδα, δεν μπορω να σου δωσω υπευθυνη απαντηση, δυστυχως. O CPU δε βλεπω να υπερθερμαινεται, αλλα 77 βαθμοι στο chipset ειναι πολυ. Κι απ' τη στιγμη που οι ανεμοστηρες και οι εξαγωγες αερα εχουν αυτη τη διαταξη, δεν ξερω τι χρειαζεται να κανεις, για να ριξεις τη θερμοκρασια στο chipset. Δεν πιστευω οτι θα σου δημιουργησει καποιο ανεπανορθωτο προβλημα, αλλα σιγουρα μειωνει καπως το χρονο ζωης του.

Επεξ/σία από ClipShare
Δημοσ.

Περιεργο που το hwmonitor βγαζει την intel gpu ξεχωριστα. Δε το εχω ξαναδει.

Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το ανοιξεις και να βγαλεις τις σκονες. Αν δε μπορεις με πιεσμενο αερα και με μικρα φστ φυσα στην εξοδο.

Η βαση που εχεις κανει λιγα πραγματα για να βελτιοθουν οι θερμοκρασιες εφοσον η εισαγωγη αερα ειναι στα πλαγια. Παρε ενα usb fan και κανε κατι αναλογο με αυτο που εχω στην υπογραφη μου. Κανει φασαρια ομως. 

Δημοσ.

Πηγαινε στα power setting των windows και βαλε τη CPU sto 99%. Δεν ξερω ποσο θα χασεις απο επιδοσεις, αλλα ειναι κατι που θα κρινεις μονος σου, αν αξιζει να γλιτωσεις 10-20 βαθμους για 5-15 χαμενα frames/sec.

Και παρε απο το σουπερμαρκετ και ενα μπουκαλακι με συμπιεσμενο αερα, μη ντεπεσαι να το ανοιξεις, και παιξτου. Απλα να καρατας τον ανεμιστηρα με το δαχτυλο, να μη γυρναει, οση ωρα του ριχνεις αερα.

παιδια οντως αν απενεργοποιηθει το turbo boost θα εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες?

Δημοσ.

παιδια οντως αν απενεργοποιηθει το turbo boost θα εχω χαμηλοτερες θερμοκρασιες?

στις μεγιστες ισως οχι αλλα γενικοτερα ναι.

Δημοσ.

επειδη καιγομαι και γω τελευταια. παραθετω εικόνα με σημαντικές διαφορές...το hwmonitor μου δινει 10 βαθμους παραπανω...

τωρα ποια είναι η σωστή... :P. με μια βαση αλουμινενια της προκοπης θα δω καθολου διαφορά? ή θα σκασω κανα 20αρι € τσάμπα? 

επισης εχω παρατηρήσει οτι όταν πρωτοπηρα το laptop πριν 3 χρονια δλδ. δε ζεσταινοτανε καθόλου. σε συγκριση με hp φιλων. τουχω αλλαξει παστα, τοχω καθαρίσει, και πλεον ειμαστε στις ιδιες ζεστες...

είχα πιο παλια τον Τ9300 2.5GHz 6MB αλλα μετα το πασχα αναγκαστηκα να τον ξυλωσω, καιγόταν το συμπαν 

290wqkp.jpg

Δημοσ.

χαχα αυτά είναι :P

Μεγαλύτερη διαφορά βλέπεις full load, 5-6 βαθμούς...

Πιο πολύ χρειάζεται κατά τη γνώμη μου αν παίζεις παιχνίδια με το λαπτοπ

Αλλά με αυτό που έχεις δε νομίζω και τόσο :P

Δημοσ.

Όπως είπε και ο dimus με το να φυσήξει με αέρα το λαπτοπ μέσα χωρίς να το ανοίξει το μόνο που θα καταφέρει είναι να απλώσει τη σκόνη στο λαπτοπ...

Πρέπει να ανοίξει το λαπτοπ για να γίνει σωστή δουλειά!

Εγώ λέω να το πάει στο βενζινάδικο και να το φυσήξει με το πιεστικό!!! :devil:  :X  :devil:  :X  :devil:  :X  :devil:

...όχι που νόμιζες ότι έχω ξεχάσει την κόντρα μας... :devil: 

• Like 2
Δημοσ.

μηπως ξερει κανεις πως απενεργοποιειται το turbo boost?

Πηγαινε στα power setting των windows και βαλε τη CPU sto 99%

Δημοσ.

...το hwmonitor μου δινει 10 βαθμους παραπανω...

τωρα ποια είναι η σωστή... :P

Στον φάκελο του HWMonitor, υπάρχει ένα ini file, άλλαξε την τιμή του TjMax στην σωστή, αν δεν είναι ήδη, που σύμφωνα με την Intel πρέπει να είναι στους 105°C.

Το TjMax στους 90°C που αναφέρει το CoreTemp, είναι λάθος, οπότε είναι λάθος και η μέτρηση της θερμοκρασίας που σου δίνει, αλλά σε αυτό το πρόγραμμα, δεν είμαι σίγουρος να σου πω, πώς αλλάζει... Νομίζω πως στο .ini του πρέπει να βάλεις την γραμμή TjMaxOffset=15,15; ή από τις ρυθμίσεις του, να αλλάξεις το offset από 0 σε 15.

Βασικά κατέβασε το τελευταίο CoreTemp που είναι το 1.0 RC5, μήπως έχει διορθώσει την λάθος τιμή...

Δημοσ.

Εγώ λέω να το πάει στο βενζινάδικο και να το φυσήξει με το πιεστικό!!! :devil:  :X  :devil:  :X  :devil:  :X  :devil:

...όχι που νόμιζες ότι έχω ξεχάσει την κόντρα μας... :devil: 

xaxaxaxa :D B)

Τώρα το είδα αυτό...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...