Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω λιώσει αυτές τις μέρες το Tomb Raider και το λάπτοπ φτάνει θερμοκρασίες σε κάρτα γραφικών και επεξεργαστή γύρω στα 80-85. Το έχω πάνω σε βάση και σκάει και φρέσκος αέρας απο τον ανεμιστήρα πάνω, δεν με ενοχλεί που ζεσταίνεται, ούτε το παιχνίδι αλλάζει συμπεριφορά (δεν ξέρω αν είναι νορμάλ οι θερμοκρασίες) είναι σίγουρα μέσα στην βρόμα μέσα η ψύκτρα του αλλα δεν θέλω να το ανοίξω και φοβάμαι να το δώσω και έξω να μου το φτιάξουν.

Τέσπα ψάχνω καμια πατέντα μπα και ρίξω λίγο την θερμοκρασία, σήμερα δοκίμασα να έχω δίπλα απο την εισαγωγή του αέρα ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό, αλλα πάλι στα 80 έπαιζει. Έτσι καμια τέτοια μλκία έχετε να προτείνετε να δοκιμάσω???

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αν δεν το καθαρίσεις απο σκόνες και λοιπά,τσάμπα κόπος.

υπάρχουν και μαγαζιά που κάνουν αυτήν την εργασία.

Δημοσ.

και αγορασε κανα cooler για laptop να βαλεις απο κατω ειναι υπερβολικες αυτες οι θερμοκρασιες

Ξαναδιαβσε το 1ο ποστ και πες μου αν εχει ή οχι.

Μπορεις με ηλεκτρικη σκουπα να το καθαρισεις. Δεν θα ειναι οπως αν το ανοιγες, αλλα θα τραβηξει αρκετη σκονη.

Δημοσ.

Ξαναδιαβσε το 1ο ποστ και πες μου αν εχει ή οχι.

Μπορεις με ηλεκτρικη σκουπα να το καθαρισεις. Δεν θα ειναι οπως αν το ανοιγες, αλλα θα τραβηξει αρκετη σκονη.

:whistle:  :whistle:  :whistle:  :whistle:

Δημοσ.

Αν και εξαρτάται από το λάπτοπ και τι επεξεργαστή και κάρτα γραφικών φοράει, οι θερμοκρασίες για full load είναι φυσιολογικές.
Δε χρειάζεται καμιά πατέντα. Κι εμένα idle είναι γύρω στους 40 βαθμούς ενώ με gaming πάει 80-85 και το λάπτοπ είναι πεντακάθαρο μέσα.
Πάρε πεπιεσμένο αέρα και καθάρισε το προσεκτικά από τις γρίλιες χωρίς να το ανοίξεις, κατά τ' άλλα δε νομίζω να χρειάζεται κάτι άλλο.

Δημοσ.

εγώ λέω να πάρει βάση για λαπτοπ...χαχαχαχαχαχαχαχαχ

μην κάνεις τίποτα από αυτά που λένε για τον αέρα.

1) η ηλεκτρική σκούπα δεν κάνει τίποτα.δεν είναι σταθερό αλλά ούτε στο σταθερό προτείνετε αυτή η μέθοδος

2) ούτε με πεπιεσμένο αέρα μην το κάνεις γιατί και πες ότι το φυσάς, που θα πάει η σκόνη?θα εξαφανιστεί δια μαγείας?μέσα θα παραμείνει.

Οπότε ή το ανοίγεις και το καθαρίζεις από την αρχή ή μένεις όπως έχει τώρα και απλώς μην το ζορίζεις τόσο πολύ.

Δημοσ.

και κάρτα γραφικών Radeon HD 6770M

Έξω σε μαγαζί φοβάμαι να τον πάω γιατί δεν τους εμπιστεύομαι τους Χιώτες, το μόνο μαγαζί που πάει απο δρόμο είναι τα You, μπορεί να πάω να ρωτήσω τι παίζει αλλα και πάλι. Προτιμώ να ψάξω να βρώ κανα tutorial και σιγά σιγά να το ανοίξω εγώ όπως είχα κάνει και με το προηγούμενο λάπτοπ και είχα βγάλει μαλλί απο μέσα :P

*έχω βάση με 3 ανεμιστήρες κανονικά αλλα ο ένας χάλασε και έναν άλλο τον έχω αντικαταστήσει με έναν πιο γρήγορο,

post-149479-0-58134900-1371825899_thumb.png

Δημοσ.

Πηγαινε στα power setting των windows και βαλε τη CPU sto 99%. Δεν ξερω ποσο θα χασεις απο επιδοσεις, αλλα ειναι κατι που θα κρινεις μονος σου, αν αξιζει να γλιτωσεις 10-20 βαθμους για 5-15 χαμενα frames/sec.

Και παρε απο το σουπερμαρκετ και ενα μπουκαλακι με συμπιεσμενο αερα, μη ντεπεσαι να το ανοιξεις, και παιξτου. Απλα να καρατας τον ανεμιστηρα με το δαχτυλο, να μη γυρναει, οση ωρα του ριχνεις αερα.

Δημοσ.

2) ούτε με πεπιεσμένο αέρα μην το κάνεις γιατί και πες ότι το φυσάς, που θα πάει η σκόνη?θα εξαφανιστεί δια μαγείας?μέσα θα παραμείνει.

Έχεις δει ποτέ λάπτοπ από κοντά; Υπάρχει ένα άνοιγμα από κάτω που τραβάει αέρα το λάποπτ από τον ανεμιστήρα και ένα άνοιγμα στο πίσω μέρος απ' όπου βγαίνει ο αέρας. Αυτά τα δύο ανοίγματα συνδέονται, οπότε φυσώντας αέρα από τις γρίλιες, η σκόνη βγαίνει από το κάτω άνοιγμα.

PS: http://forum.notebookreview.com/hp-pavilion-notebooks/682685-6770m-its-temperature-while-gaming-hardcore.html

όπως λένε κι άλλοι, οι θερμοκρασίες σου είναι φυσιολογικές γι' αυτήν την κάρτα, αλλά ένα καθάρισμα δε βλάπτει.

Δημοσ.

εμένα δεν έχει απο κάτω, έχει το κλασικό απο πίσω που τραβάει αέρα και στο ίδιο ύψος αριστερά που τον βγάζει, είναι κόλπο της hp για καλύτερη ψύξη. Με τον πεπιεσμένο, είχα διαβάσει κάπου οτι αν πάρει πολλές στροφές το ανεμιστηράκι υπάρχει περίπτωση να καεί και οτι πρέπει κάπως να μαγκώσει για να γίνει η δουλειά με ασφάλεια.

Δημοσ.

Απ' τη στιγμή που υπάρχει ένα άνοιγμα που τραβάει αέρα και ένα άλλο που βγάζει, σημαίνει ότι τα ανοίγματα είναι συνδεδεμένα και η σκόνη θα ακολουθήσει την κυκλοφορία του αέρα. Τον πεπιεσμένο αέρα τον χρησιμοποιείς αναγκαστικά σε μικρές δόσεις, σιγά-σιγά. Με μεγάλα πατήματα βγάζει νερό, οπότε έτσι κι αλλιώς δε γίνεται.

Δημοσ.

όχι δεν έχω δει λαπτοπ από κοντά......χαχαχαχαχαχα

είμαι τεχνικός υπολογιστών.όχι κομπογιαννίτης.και προτείνω πάντα λύσεις επαγγελματικές.όχι ελληνικές πατέντες.

σχεδόν κάθε μέρα ανοίγω λαπτοπ και ξέρω από καθαρισμό.η σκόνη είναι σαν σφουγγάρι πάνω στην ψήκτρα.οπότε μην μου λες αν έχω δει λαπτοπ από κοντά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...