Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για την ακρίβια το teraria δεν χρησιμοποιεί πολύ cpu αλλά όλο το cpu διαθέσιμο όταν κάνεις κόσμο δεν κερδίζεις κάτι ιδιαίτερο αν βάλεις δυνατό cpu, θέμα αυτό το game έχει με τις ram θες 8G σίγουρα, όσο για gpu δεν θες σχεδόν τίποτα (αν είναι αυτό το μόνο game που παίζεις(άνετα πας σε ενσωματωμένη gpu Α8 πχ))

edit 1

πάρα πολύ παλιό game to teraria  δεν είναι γραμμένο για πολλαπλούς επεξεργαστές

edit 2

γράψε λάθος άλλο το teraria άλλο το tera online

Δημοσ.

Το σκεπτικο μου ειναι να παω σε Intel επειδη games οπως Tera,Aion που παιζω αυτην την στιγμη εχουν καλυτερη συμβατοτητα. Επισης το tera ειναι παιχνιδι το οποιο λειτουργει μονο με 2 cores και χρησιμοποιει πολυ περισσοτερο cpu απ'οτι cpu. Και απ'οτι διαβασα οι Intel εχουν λιγοτερους πυρηνες αλλα δουλεουν καλυτερα απο αυτους των amd.

Και σκεφτομουν για μελοντικη αναβαθμιση μια πολυ καλυτερη gpu και οθονη.

Η προσφορα του adtakhs βεβαια ειναι τοσο δελεαστικη που δεν ξερω αν συμφερει να θυσιασω τοσα πολλα για ενα game και να παω σε Intel..

Καμια αλλη προταση για καρτα γραφικων γυρω στα 100-150€?

Δημοσ.

Φίλε μου τον I7 3960Χ (1000€) να πάρεις και να τον βάλεις με την 7770 (110€)  να τρέχει παιχνίδια

Και από την άλλη να πάρεις τον PHENOM II X4 965BE (80€) με την 7970 (350€) να τρέχει παιχνίδια

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο δεύτερος phenom υπολογιστής θα παίζει 5 φορές καλύτερα τα games από τον πρώτο ....

Είναι λάθος όλο το σκεπτικό σου ! Αν ήσουν κοντά στο σπίτι μου θα σου έλεγα να περάσεις να δεις πως παίζει έναν 8350 με μια 7950 τα games να καταλάβεις τι σου λέω ....

Το παραμύθι με τα Intel και AMD cpus το έχουμε ακούσει όλοι μας ! 

Αν μου έλεγες πως με την ΙΔΙΑ κάρτα γραφικών  θα βάλεις INTEL ή AMD επεξεργαστή , και αυτή η κάρτα γραφικών ήταν επιδόσεων NVIDIA TITAN (1000€ κάρτα) τότε θα σου έλεγα να βάλεις Intel για να πάρεις και στα παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες το max των επιδόσεων !

Αλλά όταν μιλάς με το ζόρι για κάρτα γραφικών του μεγέθους 7870 , είναι αστείο να αναφέρεσαι σε CPU που θα την τρέξει !

Το καλό gaming  σύστημα φτιάχνεται με την εξής λογική !

Προασπαθείς να βρεις την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ κάρτα γραφικών που μπορείς να βάλεις στο budget σου και τον ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ = φτηνότερο επεξεργαστή που να μπορεί να την τρέξει !!!

Ετσι παίρνεις επιδόσεις στα games !

Από εκεί και πέρα σε επεξεργαστική ισχύ, γιατί το pc δεν είναι μόνο παιχνίδια, οι FX 8300 της AMD είναι δυνατότεροι από κάθε I5 !

Δημοσ.

Το συστημα στο πρωτο ποστ του ts ειναι μια χαρα εκτος απο την καρτα γραφικων, μεχρι τα 150 ευρω μια καλη επιλογη ειναι η gtx 650 ti (αν μπορεις να περιμενεις, παρε την gtx 750 ti). Μεχρι και αν αλλαξει monitor δεν θα εχει κανενα προβλημα, γιατι αυτο που εχει βγαζει μικροτερη αναλυση απο 1080p (λογικα).

Οντως το tera χρησιμοποιει μονο 2 πυρινες απο την cpu και δεν χρειαζεται ακριβη gpu.H cpu ειναι η καρδια του υπολογιστη και δεν πρεπει να την υποτιμαμε, την gpu την κρατας 2-3 χρονια και οταν εχεις προβλημα την αλλαζεις, cpu λιγοι αλλαζουν.Τωρα οτι αγοραζουμε την καλυτερη gpu με τον μικροτερο-φθηνοτερο επεξεργαστη ειναι λαθος.

Δημοσ.

Οντως το tera χρησιμοποιει μονο 2 πυρινες απο την cpu και δεν χρειαζεται ακριβη gpu.H cpu ειναι η καρδια του υπολογιστη και δεν πρεπει να την υποτιμαμε, την gpu την κρατας 2-3 χρονια και οταν εχεις προβλημα την αλλαζεις, cpu λιγοι αλλαζουν.Τωρα οτι αγοραζουμε την καλυτερη gpu με τον μικροτερο-φθηνοτερο επεξεργαστη ειναι λαθος.

Το θέμα είναι πως ο FX 8320 άσχετα το κόστος του είναι ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ επεξεργαστής από κάθε I5 !!!

Οταν το καταλάβεις αυτό, πως η επεξεργαστική ισχύ αυτού του cpu είναι τεράστια και το βλέπεις σε βαριές εφαρμογές θα καταλάβεις τι εννοώ .... Δεν του είπε κανείς να βάλει αδύναμο επεξεργαστή ....

8-πύρηνος, ξεκλείδωτος και σε αναβαθμίσιμη πλατφόρμα είναι!

Αν η Intel θέλει να δίνει 200€ τα I5 δεν της φταίει κανείς , αλλά η τιμή ενός προιόντος δεν καθορίζει και την ισχύ του ...

Δεν γίνεται ένα παιχνίδι να μην θέλει ούτε δυνατή GPU ούτε δυνατή CPU ... Με τι τρέχει με αέρα ?

Αν εννοείς πως είναι ελαφρύ και τρέχει και με μικρά cpu και gpu επαρκώς, αυτό είναι άλλο πράγμα !

Δημοσ.

Το θέμα είναι πως ο FX 8320 άσχετα το κόστος του είναι ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΣ επεξεργαστής από κάθε I5 !!!

Οταν το καταλάβεις αυτό, πως η επεξεργαστική ισχύ αυτού του cpu είναι τεράστια και το βλέπεις σε βαριές εφαρμογές θα καταλάβεις τι εννοώ .... Δεν του είπε κανείς να βάλει αδύναμο επεξεργαστή ....

8-πύρηνος, ξεκλείδωτος και σε αναβαθμίσιμη πλατφόρμα είναι!

Αν η Intel θέλει να δίνει 200€ τα I5 δεν της φταίει κανείς , αλλά η τιμή ενός προιόντος δεν καθορίζει και την ισχύ του ...

Δεν γίνεται ένα παιχνίδι να μην θέλει ούτε δυνατή GPU ούτε δυνατή CPU ... Με τι τρέχει με αέρα ?

Ο ts θελει το pc για να παιζει tera = 2 πυρινες.

Οι intel ειναι καλυτεροι σε games απο τους amd.

O fx δεν πουλαει και δεν εχει πεισει ακομη κανεναν.

Αν ts θελει intel οτι και να λεμε ειναι ατοπο.

Δημοσ.

Ο ts θελει το pc για να παιζει tera = 2 πυρινες.

Ποιο account είναι αυτό που έχεις δημιουργήσει το 15ο ?

Δεν ξέρεις τι λες ....

Δες το φόρουμ αν πουλαει η όχι ...

Πες του εσύ να αγοράσει προιόν σε απόσυρση ...

Πες του να βάλει την 7770 για κάρτα γραφικών να σέρνονται τα πάντα σε games και μετά να ρωτάει τι να αναβαθμίσει ...

Δημοσ.

Ποιο account είναι αυτό το 15ο ?

Δεν ξέρεις τι λες ....

Με μπερδευεις με καποιον αλλο, εγω απαντησα στον ts, δεν απαντησα για να σου παω κοντρα.

Δημοσ.

Ο τύπος που παίζει εδώ με FX 8350, 16GB RAM και GTX 670 (350€)  είναι τρελός εννοείς ...

ναι δεν παίζουν οι amd games ... αααααα και καίγονται μην το ξεχνάς αυτό ... :-D

-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2013-06-22-11%3A15%3

Δημοσ.

Ρε παιδια δεν ειπα οτι προτιμω Intel ουτε AMD. Και αν ειχα κατασταλαξει στην αρχικη συνθεση μου δεν θα εκανα καν το topic! Απλα, η ομοφωνεια μεχρι στιγμης ειναι οτι το Tera μπορει να τρεξει καλυτερα σε ι5.

Απ'οτι την αλλη επειδη τα χρηματα μου ειναι περιορισμενα θελω κατι το οποιο θα κρατησει τα επομενα χρονια. Και σκεφτομουν μια αμεση μελλοντικη αναβαθμιση για τον επομενο χρονο να ειναι μονο μια καλυτερη καρτα γραφικων! Τα υπολοιπα θα ηθελα να κρατησουν για τουλαχιστον 3-4+ χρονια.

Αυτη τη στιγμη παιζω απο εναν λαπτοπ τ6600 με γραφικα minecraft και επιδοσεις atari! Η οποιαδηποτε αναβαθμιση θα μου φαινοταν milky way 2!

Δημοσ.

Ενας 8320 ΜΑΖΊ ΜΕ ΜΙΑ 7870 TAHITI LE σου προσφέρουν κορυφαίεες επιδόσεις από τώρα !

Ούτε κάρτα γραφικών θα χρειαστεί να αλλάξεις για μια 3ετία ούτε τίποτα.

ΕΠίσης η SONY και η MICROSOFT στα XBOX  και PS τα καινούρια που έρχονται έχουν βάλει επάνω 8-πύρηνα AMD apus  που σημαίνει πως η υποστήριξη πολλών πυρήνων στα νέα games είναι δεδομένη .

Είδη αν δεις το Crysis 3 που υποστηρίζει 8-πυρήνες ο μικρός FX 6300 είναι πάνω από σχεδόν όλους τους I5 , ενώ ο 8350 είναι πάνω από I7 ...

Για εμένα ο συνδυασμός που σου πρότεινα σκοτώνει και σε απόδοση και σε VFM .

Η κάρτα γραφικών δεν είναι απλή 7870 αλλά έχει πυρήνα της 7950 των 300€ και κλοκάρεται και σαν διάολος ! Το ίδιο καλό κλοκάρισμα κάνει και ο FX που από 3,5Ghz μπορείς ανάλογα την ψύξη να τον πας και στα 5ghz...

Αλλο ένα καλό της AM3+ πλατφόρμας είναι πως παίρνεις σήμερα ένα cpu με 140€  και σε μια τριετία βρίσκεις τον τελευταίο steamroller (επόμενη γενιά της AMD) τον βάζεις επάνω στην υπάρχουσα μητρική , πληρώνεις ένα 50€ διαφορά πουλώντας τον 8320 και έχει σύστημα για άλλα τόσα χρόνια.

Πολύ απλά τα πράγματα ... Τώρα για το αν ο FX σε σχέση με έναν I5 σε παιχνίδια που δεν υποστηρίζουν πολλούς πυρήνες  και με την ίδια κάρτα γραφικών μεγαλύτερη από 7950++ παίζει με -5fps ένα σημερινό game εμένα δεν θα με ενδιέφερε καθόλου ... μα καθόλου...

Είναι χαζό να περιμένεις διαφορές από τον επεξεργαστή , όποιος και αν είναι , αν χρησιμοποιήσεις κάρτες γραφικών των 100-120€ (7770, 7790, 650ti) ! Οι κάρτες θα σε κόβουν και όχι ο επεξεργαστής .

Οποιος έχει όρεξη ας έρθει να τον βάλω σε ένα σύστημα με 7770 και να του αλλάζω επεξεργαστές από ATHLON X2 , ATHLON X4, PHENOM X4, FX 4300, FX 6300, FX 8350 ... να δούμε αν θα δει διαφορά ... πάντα με την 7770 επάνω ... :-D

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια δεν ειπα οτι προτιμω Intel ουτε AMD. Και αν ειχα κατασταλαξει στην αρχικη συνθεση μου δεν θα εκανα καν το topic! Απλα, η ομοφωνεια μεχρι στιγμης ειναι οτι το Tera μπορει να τρεξει καλυτερα σε ι5.

Απ'οτι την αλλη επειδη τα χρηματα μου ειναι περιορισμενα θελω κατι το οποιο θα κρατησει τα επομενα χρονια. Και σκεφτομουν μια αμεση μελλοντικη αναβαθμιση για τον επομενο χρονο να ειναι μονο μια καλυτερη καρτα γραφικων! Τα υπολοιπα θα ηθελα να κρατησουν για τουλαχιστον 3-4+ χρονια.

Αυτη τη στιγμη παιζω απο εναν λαπτοπ τ6600 με γραφικα minecraft και επιδοσεις atari! Η οποιαδηποτε αναβαθμιση θα μου φαινοταν milky way 2!

Όποιον και να βάλεις διαφορά δεν θα καταλάβει θα πρότεινα AMD χαμηλότερο κόστος

Ασυναρτησίες

http://visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=31314&cat=5&sub=136&pmanuf=247&sort=3&step=undefined

Ισως και η καλύτερη κάρτα σε αυτά τα λευτά  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου θυμίζει χθεσινοβραδινό post μέλους(που "εξαφανίστηκε") σε διπλανό forum και πλέον δεν συμμετέχει στο παρόν forum .

"Εκτός αγοράς και εποχής είναι οι fx."

Κοιτάξτε τι συμφέρει στη τσέπη σας και τι θα είναι αναβαθμίσιμο ... ξέρουμε ότι τη διαφορά στα παιχνίδια τη κάνει η κάρτα γραφικών ... 
Επεξ/σία από terry308
  • Like 1
Δημοσ.

1) 8-πύρηνος

2) Πλήρης και αναβαθμίσιμη μητρική

3) 8GB RAM 1600

4) 120GB SSD SATA III

5) 500GB SATA III HDD

7) Δυνατή κάρτα γραφικών 7870 2gb ddr5

8) κουτί με 120mm ανεμιστήρες

9) Αξιόπιστο τροφοδοτικό 80-plus

10) DVD-RW SATA !

11) Δωρεάν μεταφορικά !

-%CE%B1%CF%80%CF%8C-2013-06-22-12%3A30%3

Ψύκτρα βάζεις κάποια και αργότερα .Για αρχή με την μαμά. Ειναι το μόνο που λείπει.

Εριξα λίγο την κάρτα στην απλή 7870 που παραμένει δυνατή για να μπει ssd δίσκος !

Αν μπορεις να το συνδέσεις μόνος σου πες μου να σου προτείνω κουτί από αλλού (άλλο κατάστημα)!

Δωρεάν μεταφορικά !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...