fxb0t Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Ποσό που διαθέτουμε :650-700 :/Χρήση υπολογιστή : GamingΕιδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: TerA onlineΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. - Θα χρησιμοποιησω μια samsung (TV) 21" για αρχη. Αργοτερα θα προχωρησω στην αγορα οθονης.Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι.Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). ΑθηναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμουσα απο ενα καταστημα καθως η αγορα θα γινει με δοσεις!Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θεμιτη η συναρμολογηση, οχι απαραιτητη ομως!Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Οχι! Επειδη δεν γνωριζω πολλα απο hardware εκανα μια ερευνα τις προηγουμενες μερες, και ειδα οτι το Tera (παιχνιδι που με ενδιαφερει) χρησιμοποιει πολυ περισσοτερο την cpu απ'οτι gpu. Οποτε θα ηθελα να δωσω βαση περισσοτερο στην cpu-mobo για αρχη! Επισης η κοινη γνωμη ειναι οτι το παιχνιδι τρεχει καλυτερα σε Intel απ'οτι σε AMD. Μια αρχικη δικη μου συνθεση: -Κουτι: http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.809472 -CPU: http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.558362 -Μητρικη: http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.528631 -RAM:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.549214 -GPU:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.516461 -Σκληρος:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.306066 -Τροφοδοτικο:http://www.e-shop.gr/showDetail_main.phtml?id=PER.804602 Συνολο 675€
menios97 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 μια χαρα αλλα σκληρο ssd μονο 120 gb ??? πρεπει να βαλεις και εναν hdd και η καρτα γραφηκων πρεπει να βαλεις μια καλυτερη
adtakhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 SSD βάλε αργότερα με την πρώτη ευκαιρία ! Αυτό θα παίζει τα πάντα πολύ καλά και είναι ισορροπημένο και απόλυτα VFM . Από digitalmaster με δωρεάν μεταφορικά ! Για κουτί μπορείς να κοιτάξεις και το : Enermax Ostrog Midi-Tower B/W( ECA3250-BW ) http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=ef607f2f-2f63-4bab-a2ee-143f0b31f805 από το ίδιο κατάστημα ή να βάλεις τον AMD FX 8320 για επεξεργαστή που είναι 8-πύρηνος ! 1
Millennium Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μη παραμελήσεις το θέμα της οθόνης κατά τη γνώμη μου.
fxb0t Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 μια χαρα αλλα σκληρο ssd μονο 120 gb ??? πρεπει να βαλεις και εναν hdd και η καρτα γραφηκων πρεπει να βαλεις μια καλυτερη Εχω εναν εξωτερικο 1tb τον οποιο θα συνδεσω με usb3.0. Επισης εχω εναν εσωτερικο σατα2.. Γιαυτο σκεφτομουν να παρω κατευθειαν ssd και αργοτερα εναν καλυτερο hdd! @adtakhs Δελεαστικη η συνθεση σου αλλα θα προτιμουσα κατι σε Intel γιαυτο και επελεξα φθηνη καρτα γραφικων! Καμια αλλη προταση για καρτα γραφικων γυρω στα 100-150ευρω?? Μη παραμελήσεις το θέμα της οθόνης κατά τη γνώμη μου. Με προβλιματιζει και μενα αυτο το θεμα! Απλα δεν διαθετω τα χρηματα να παρω και οθονη τωρα!
f1vettel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 @adtakhs Δελεαστικη η συνθεση σου αλλα θα προτιμουσα κατι σε Intel γιαυτο και επελεξα φθηνη καρτα γραφικων! Σε αυτο το budget δεν αξιζει να βαλεις intel,με amd θα παιζεις καλυτερα.Να ειχες 200 ευρω παραπανω budget οκ.
adtakhs Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) @adtakhs Δελεαστικη η συνθεση σου αλλα θα προτιμουσα κατι σε Intel γιαυτο και επελεξα φθηνη καρτα γραφικων! Καμια αλλη προταση για καρτα γραφικων γυρω στα 100-150ευρω?? Gaming δεν θες ? Με τις κάρτες των 100-150€ δεν πας πουθενά .... 1) Με τους πολλούς πυρήνες του 8320 θα είσαι πολύ δυνατός και ότι κι αν κάνεις (βαριές πολυνηματικές εγρασίες) 2) Με την διαφορά του σε κόστος σε σχέση με τους Intel αγοράζεις μια πολύ καλύτερη κάρτα γραφικών που είναι το Α και το Ω στο gaming ! Ετσι έχει και τα δυο με μικρό κόστος και είσαι και αναβαθμίσιμος σε μελλοντική γενιά επεξεργαστών της AMD steamroller ! Αν έχεις εσωτερικούς σκληρούς πάρε SSD 120GB KINGSTON V300 ! Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2013 από adtakhs
ezio-auditore Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Σε αυτο το budget δεν αξιζει να βαλεις intel,με amd θα παιζεις καλυτερα.Να ειχες 200 ευρω παραπανω budget οκ. Αφού και 200 παραπάνω να είχε πάλι amd θα πρότεινες. fxbot Δεν είναι καλή η σύνθεση σου του adtakhs είναι πολύ-πολύ καλύτερη. Αν είναι να δώσεις παραπάνω λεφτά, πήγαινε σε i5 αλλά χωρίς να αλλάξεις την κάρτα που σου πρότεινε ο adtakhs. 1
f1vettel Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Αφού και 200 παραπάνω να είχε πάλι amd θα πρότεινες. Οτι γουσταρω θα προτεινω,δε θα μου πουν 12χρονα παιδια του μαρκετινγκ τι να κανω. 2
ezio-auditore Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Οτι γουσταρω θα προτεινω,δε θα μου πουν 12χρονα παιδια του μαρκετινγκ τι να κανω. 16 είμαι και δεν σου λέω τι να προτείνεις. Απλά με όσα ποστ σου διαβάζω βλέπω ότι αυτό που είπες παραπάνω δεν ισχύει. Το μαρκετινγκ δεν κατάλαβα τι σχέση έχει. Εκτός αν η σύνθεση του adtakhs είναι με βάση το marketing. Αυτό που ειπα εγώ είναι να παει στη σύνθεση του adtakhs. Αν είναι βέβαια να δώσει περισσότερα λεφτά τότε να βάλει και i5. Είπα κάτι λάθος;
Passionate Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) ezio-auditore μια παρατήρηση δική μου. Πήρες μέρος σε μία κόντρα δύο ατόμων του moviemaker.gr και του f1vettel ή να πω καλύτερα ότι υποστηρίζεις τυφλά τις απόψεις του moviemaker.gr και παίρνεις μέρος στις προσωπικές του κόντρες με άλλους γνώστες του αντικειμένου. Αυτοί που διαφωνούν μεταξύ τους το κάνουν γιατί έχουν χρόνια εμπειρίας και ο movie και ο f1vettel, και όλοι οι υπόλοιποι γνώστες του αντικειμένου εδώ στο forum, και διαφωνούνε πάνω στα διαφορετικά συμπεράσματα στα οποία έχει καταλήξει ο καθένας μέσω των γνώσεων και της εμπειρίας που έχουν συγκεντρώσει. Βέβαια καλό είναι να διαβάζεις τις απόψεις τους και να βλέπεις και τις δύο πλευρές του νομίσματος και να σχηματίζεις άποψη. Αλλά το να τους τη λες κιόλας το βρίσκω κωμικοτραγικό . Εσύ πριν ένα μήνα γράφτηκες στο forum και ζητούσες υπολογιστή στα 1500€ με 8πύρηνο amd επεξεργαστή και ξαφνικά ούτε να τον δεις τον amd. Καταλαβαίνω λοιπόν ότι δεν έχεις ούτε εμπειρία ούτε πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα οπότε πρότεινε ότι έχεις να προτείνεις χωρίς να κριτικάρεις αδιακρίτως. Το θέμα είναι να βοηθάμε και να το κάνουμε με επιχειρήματα και όχι να δημιουργούμε ίντριγκες. Η άποψη του καθενός είναι σεβαστή αρκεί να μην προσπαθεί να την επιβάλει χωρίς επιχειρήματα. edit: Συγνώμη από τον ts που ξέφυγα από το θέμα του. Λοιπόν επειδή αυτό που σε ενδιαφέρει είναι το gaming κοιτάς να πάρεις όσο το δυνατότερη κάρτα γραφικών επιτρέπει το budget σου. Επειδή με intel για να βγει ένα αξιοπρεπές σύστημα θα πρέπει να κόψεις από τη κάρτα γραφικών θα πας σε amd. Εσένα σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, που είναι να παίζεις τα αγαπημένα σου games με τέρμα γραφικά. Αυτό θα σου το επιτρέψει η σύνθεση που σου πρότεινε ο adtakhs. Αν επιμένεις σε intel ή ανέβασε το budget σου ή αποδέξου μια κατώτερη κάρτα γραφικών με τις ανάλογες επιπτώσεις στο gaming performance. Αυτά από εμένα. Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2013 από Passionate 6
Millennium Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Passionate τσάμπα το post.Πολλαπλό account παλιότερου μέλους είναι. 2
STORM1978 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 INTEL Ή AMD? AMD Ή INTEL? INTEL Ή AMD? AMD Ή INTEL? INTEL Ή AMD? AMD Ή INTEL? INTEL Ή AMD? AMD Ή INTEL? Ιδού το ερώτημα!!! Ο καθένας έχει την όποια πείρα έχει και την παραθέτει με επιχειρήματα. Αλλιώς καλό θα είναι να μην προσπαθεί να ''εκβιάσει'' κάποιον που ρωτάει κάτι και να τον οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα άρα και αγορές! Δόξα τον θεό 35 χρονών είμαι, από τα 15 μου ασχολούμαι με υπολογιστές που είναι και το πτυχίο μου στο κάτω κάτω. Έχω δουλέψει και τους μεν και τους δε, αλλά πριν από κάθε αγορά ή πρόταση μου, θα ρωτήσω εδώ τους συμφορουμίτες για την δική τους άποψη πριν την αγορά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα