Cryptic Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Γιατί πάτε και δημιουργείτε τέτοια προβλήματα στους εαυτούς σας; 4
fylatos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 υγ 3 και πριν φάω κράξιμο, δεν είμαι ενάντια ούτε θεωρώ ότι όποιος έχει piercing είναι μλκας. Απλά πιστεύω ότι πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες για να αποφύγει τυχόν προβλήματα που είναι οι παρακάτω Μπορείς να αφαιρείς το piercing όταν τρως ή κοιμάσαι. Για το ύπνο μπορείς να χρησιμοποιείς ειδική μαλακή ράβδο που μπαίνει στη θέση του και κρατάει την τρύπα ανοιχτή. Να βουρτσίζεις την περιοχή όπως και τα δόντια σου καθημερινά. Να αποφύγεις οξύαιχμα piercing και μεγάλης διαμέτρου. Να τα καθαρίζεις τακτικά. Καλές για το καθάρισμα είναι κάποιες ταμπλέτες που χρησιμοποιούν οι παπούδες για τις μασέλες (corega) που τις βάζεις σε ένα ποτήρι με νερό, αφρίζουν μέσα βάζεις το σκουλαρίκι. Κάνε μερικές πλύσεις με νερό μετά από κάθε γεύμα, για να αποφύγεις τυχόν μολύνσεις. Αν παρατηρήσεις παραμόρφωση, ερυθρότητα, ή πληγή αφαίρεσε το σκουλαρίκι Απόφυγε αν το φοράς αν κάνεις κάποια αθλητική δραστηριότητα, καθώς σε πιθανό χτύπημα μπορεί να προκαλέσει θραύση κάποιου δοντιού. Απόφυγε να ακουμπάει το κούμπωμα στα δόντια ή στα ούλα στον αυχένα του δοντιού, καθώς μπορεί να προκληθεί τραυματική υφίζηση των ούλων ή και φθορά στα δόντια.
Nihilist Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Το κουμπωμα απο μεσα θα το συνηθισεις σε ωρες/μερες δεν ειναι τιποτα. Σου εδωσε οδηγιες για τις πρωτες μερες (η 2 βδομαδες, δεν θυμαμαι πλεον) που πρεπει να το καθαριζεις με μπατονετα και αλατονερο? (βρασμενο πριν) Ναι αγόρασα φυσικό ορό. Βασικά ξέρω ότι πρέπει να τα καθαρίζω (έχω άλλες 7 τρύπες) αλλά η συγκεκριμένη με δυσκολεύει αρκετά. Φάση που έχει ως εξής: ο βλεννογόνος του στόματος ΔΕΝ είναι φτιαγμένος για να τραυματίζεται επανειλημμένα στο ίδιο σημείο (δεν εννοώ να τραυματίζεται έντονα, απλά να ερεθίζεται από την τριβή πχ). Στο σημείου που γίνεται piercing, στα χείλη, γλώσσα, παρειές σχηματίζεται μια χρόνια φλεγμονή που σταδιακά οδηγεί σε 2 πράγματα. Το ένα βέβαιο, το άλλο στατιστικά σημαντικό: α. ουλή. Ουλή που θα φαίνεται τόσο ενδοστοματικά όσο και εξωστοματικά β. λευκοπλακία σε στατιστικά σημαντικά υψηλότερα ποσοστά, έναντι του γενικού πληθυσμού. Η λευκοπλακία αν παραμείνει έχει επίσης υψηλή συσχέτιση με τον καρκίνο του στόματος. Paraphrasing τον καθηγητή της στοματολογίας: Γιατί βάζετε αυτές τις μλκίες στο στόμα; Ή αν τις βάζετε, ξέρετε τι μπορεί να προκαλέσουν; (υγ πολλές φορές σε ασθενείς με piercing στη γλώσσα πχ βλέπεις έλκη στο σημείο που ακουμπά το piercing στο έδαφος του στόματος, επίσης κακό το να έχεις χρόνιο έλκος) (υγ 2 επίσης αρκετές φορές εμφανίζονται ασθενείς με λοιμώξεις οφειλόμενες στο piercing, αλλά μπορείς να πεις ότι αν το πλένεις και το αφαιρείς όταν τρως και όταν κοιμάσαι μπορείς να το περιορίσεις) Μικρή ουλή παντού μένει αν το χεις πάνω από 6 μηνο είτε λοβό είτε στόμα είτε φρύδι. Πότε δεν κλείνει εντελώς. Όσο για τον καρκίνο, ας το ρισκάρω. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες πάντως.
reignmanGG Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Φσσσ με το φαγητό συνέχεια το κούμπωμα από πίσω σκαλώνει στα δόντια. Παίζει να γίνει καμιά ζημιά σε ούλα ή δόντια από αυτό; 2 βδομαδες μεχρι να μπορεις να αρχισεις να γλυφεις γατακια παλι. (το πολυ 2 βδομαδες) οσο για το κουμπωμα και τα δοντια , ουλα. Η πρωτη μπαρα που σου βαζει κατα την διαρκεια του Piering ειναι ποιο μεγαλη γιατι οπως εινια λογικο το χειλος πριζεται και θελει να του δωσει χωρο. οπως και να εχει , μολις περασει 1 βδομαδα 10 μερες , πηγαινε να αλλαξεις μπαρα. (θα σου μαγκωνει στα δοντια μεχρι τοτε. αλλα και αυτην να αφησεις σε λιγο καιρο θα αλλαξεις τροπο και δεν θα σου μαγκωνει αλλο). Οπως ειπαν και καποια αλλα παιδια και να σου πληγωσει τα ουλα μπορει και να σου κανει τριβει στα δοντια. προσεχε επισης στον τροπο που θα την ξεκουμπωνεις , μην δαγκωνεις πολυ δυνατα μπορει να σου σπασει τιποτα.
RottenLungs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Εγω έχω στην γλώσσα εδω και 7 χρόνια περίπου (δεν το είχα βγάλει ποτέ - το ίδιο σκουλαρίκι που μου την έκαναν). Δεν είχα κανένα θέμα και έτρωγα τα πάντα. Μόνο πιο συχνό πλύσιμο δοντιών, ούτε ορούς ούτε τίποτα. Λίγο τσούζει βέβαια τις πρώτες μέρες. Βέβαια εμένα ο οργανισμός μου δέχεται το μέταλλο πολυ εύκολα, ακόμα και στα αυτιά που έχω ούτε ερεθισμούς είχα ποτε, ούτε πύον, ούτε τίποτα. Κατα τα άλλα, λογικά θα σου πέσει το ούλο εκεί που ακουμπάει το σκουλαρίκι και παίζει να σπάσεις κανα δόντι αν φας καμία. Στην γλώσσα είναι πιο περίπλοκα τα προβλήματα, τραυματίζεις τον ουρανίσκο σε μεγάλο βαθμό και όταν τρώς όπου ακουμπάει σιγά σιγά σπάζει το κόκαλο (συνήθως βρίσκει κάτω απο τα μπροστινά κάτω δόντια). Υπάρχει περίπτωση να χάσεις και ολόκληρο δόντι χωρίς καν να το καταλάβεις. Και εμένα μου έχει κάνει εκεί ζημιά αλλα τίποτα σπουδαίο σύμφωνα με τον οδοντίατρο. Εγω το έβγαλα για μία ακτινογραφία και μάλλον δεν θα το ξαναβάλω, το ψιλοβαρέθηκα και θέλω και τα δόντια μου.
Eleniiiiii Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Γεια σας, βλεπω πως απο εδω μπορω να παρω καποιες απαντησεις και ετσι ειπα να ρωτησω κι εγω.! Θελω να κανω το labret για οσους ξερουν το σκουλαρικι στο κατω χειλος...ομως ακουω πολλα και διαφορα και απλα θελω να μου πειτε καποια πραγματα οπως το τι να προσεξω τι να κανω για να μην μολυνθει και να μη μου αφησει σημαδι. Θα χαρω να δω καποια απαντηση!.
poulinos Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 9 hours ago, Eleniiiiii said: Γεια σας, βλεπω πως απο εδω μπορω να παρω καποιες απαντησεις και ετσι ειπα να ρωτησω κι εγω.! Θελω να κανω το labret για οσους ξερουν το σκουλαρικι στο κατω χειλος...ομως ακουω πολλα και διαφορα και απλα θελω να μου πειτε καποια πραγματα οπως το τι να προσεξω τι να κανω για να μην μολυνθει και να μη μου αφησει σημαδι. Θα χαρω να δω καποια απαντηση!. απλα ακομα και αν τα κανεις ολα σωστα δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει παντα μια περιπτωση να παει κατι λαθος.καθε οργανισμος ειναι διαφορετικος.λογικα και εκει που θα πας θα σου πιυν τι πρεπει και τι οχι περα απο αυτα που εχουν γραφτει εδω
KaterinaVafiadou Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2020 Ξέρει κάποιος αν η τρύπα του labret κλείνει μετά που θα βγαλω το σκουλαρίκι; Και αν ναι μετά από ποσό καιρό που θα το βγάλω; και πόσο καιρό είναι καλό να το κρατήσω έτσι ώστε να κλείσει μετά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις