manolis96 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 το κατσαβίδι το χρησιμοποιεί για να γυρίσει μια στροφή τα κουμπώματα ώστε να απασφαλιστούν και να μπορείς να τα τραβήξεις προς τα επάνω.εσύ βέβαια μπορείς να το κάνεις και με το χέρι.όπως σου είπα όμως.θα βγάλεις όλη την μητρική πρώτα. δεν θα ξύσεις τίποτα.θα πάρεις ένα κομμάτι χαρτί και θα καθαρίσεις και την ψήκτρα από κάτω και την επιφάνεια του επεξεργαστή.θα περάσεις καινούρια πάστα πάνω στον επεξεργαστή και μετά κουμπώνεις την ψήκτρα.η ποσότητα της πάστας που θα βάλεις πάνω στον επεξεργαστή θα είναι λίγη η οποία θα καλύψει όλη την επιφάνεια.αυτό θα το κάνεις με μία κάρτα.(π.χ τηλεκάρτα ,ή κάτι άλλο).μην βάλεις πολύ και ξεχειλίσει. την ψήκτρα καθάρισε την καλά από σκόνες με ένα φυσερό.αν έχεις και πινέλο θα ήταν ακόμη καλύτερα μεγα λαθος!!! ποτε μην απλωνετε την thermal paste...αναλογως πως παει το die κατω απο το καπακι ετσι πρεπει να μπει και η κολλα... το πασαλλημα με τηλεκαρτα ειναι λαθος καιθως πασαλιβει την παστα σε σημεια που δεν υπαρχει επεξεργαστης... το καπακι που βλεπεται απο πανω δεν ειναι ο επεξεργαστης!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ Εξαρτάτε από την ψήκτρα η μανίσια της intel είναι λίγο για τα μπάζα,στο στήριγμα της,χαλάνε εύκολα τα ποδαράκια τους,άλλες ψήκτρες έχουν backplate για να κρατάνε το βάρος τους,αλλά άλλες μπαίνουν πολύ απλά με πάρα πολύ μικρό ρίσκο να χαλάσεις τα ποδαράκια,είναι τι θα πάρεις. 99,9% θα έχει πάστα που θα κάνει για νορμάλ κατάσταση. τι χαλανε?? ολοι τα ιδια λετε...και γυριζετε ψυχτρες τσαμπα και βερεσε!! ΤΑ ΠΟΔΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ INTEL ΧΑΛΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΛΑ...ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ 1
coolerman Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 μεγα λαθος!!! ποτε μην απλωνετε την thermal paste...αναλογως πως παει το die κατω απο το καπακι ετσι πρεπει να μπει και η κολλα... το πασαλλημα με τηλεκαρτα ειναι λαθος καιθως πασαλιβει την παστα σε σημεια που δεν υπαρχει επεξεργαστης... το καπακι που βλεπεται απο πανω δεν ειναι ο επεξεργαστης!!!!!ΠΡΟΣΟΧΗ κόλλες,πάστες,thermal paste,καπάκια..μπερδεύτηκα :huh:
manolis96 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 κόλλες,πάστες,thermal paste,καπάκια..μπερδεύτηκα :huh: ειναι απλο....βαζεις μια τελιτσα απο την παστα που εχεις αγορασει για το επεξεργαστη( εγω προτεινω mx-2) και βαζεις την ψυχτρα απανω...ουτε αληφεις ουτε τιποτα...τι ειναι φετα που βαζεις μερεντα??...αλλο παλι και τουτο
Thanos1972 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Εχεις κατα νου τι ειναι το heatspreader και πως δουλευει? οκ συμφωνω οτι μπορεις να βαλεις την παστα στον επεξεργαστη και να αφησεις να την απλωσει μονη της. Ομως επειδη προσπαθεις να βοηθησεις αλλα σε βλεπω και λιγο εριστικο με τις μερεντες και αυτα,πες μετα κιολας τον τροπο που πρεπει να κουμπωθει η ψυχτρα απο την στιγμη που θα απλωσει την παστα μονη της και τετοια.και εαν ειναι aftermarket πως πρεπει να βιδωθει και τετοια.εκει θα σε παραδεχτω.
manolis96 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2013 Εχεις κατα νου τι ειναι το heatspreader και πως δουλευει? οκ συμφωνω οτι μπορεις να βαλεις την παστα στον επεξεργαστη και να αφησεις να την απλωσει μονη της. Ομως επειδη προσπαθεις να βοηθησεις αλλα σε βλεπω και λιγο εριστικο με τις μερεντες και αυτα,πες μετα κιολας τον τροπο που πρεπει να κουμπωθει η ψυχτρα απο την στιγμη που θα απλωσει την παστα μονη της και τετοια.και εαν ειναι aftermarket πως πρεπει να βιδωθει και τετοια.εκει θα σε παραδεχτω. αν η ψυχτρα εχει γνωστα σε ολους μας push-pins τοτε τα πραματα ειναι απλα στο κουμπωμα! περα το οτι μπορεις να χρησιμοποιησεις και κατσαβιδι πραμα που ειναι αρκετα επικινδυνο καθως μπορει να ξεφυγει το κατσαβιδι και να παιξεις μια της μητρικης και να δει το χριστο φανταρο... το καλυτερο ειναι να ''ψιλοβαλεις'' την ψυχτρα στο socket η τελως παντων τα 4 push-pins να ειναι ακριβως στις τρυπες τους και μετα τα πιεζεις κατα τροπο διαγωνιο...δηλαδη την πανω πλαυερα της δεξιας μεριας και την κατω της αριστερης για να κουμπωσουν και τα αλλα 2 πιο ευκολα... αν τωρα η ψυχτρα ειναι aftermarket χωρις push-pins τοτε πρεπει να βιδωθει πανω στην μητρικη συμφωνα παντα με τις οδηγιες την aftermarket που εχουμε αγορασει και μετα να τοποθετηθει στο κουτι η μητρικη!! αν τωρα εχουμε την stock ψυχτρα της intel οπου δεν προεξεχει καποιος ανεμιστηρας οπως γινεται στην δικια μου tx3 evo και μπορουμε να πιεσουμε τα push-pins ακομα πιο ευκολα τοτε τα πραματα ειναι τοσο απλα οσο τα περιεγραψα στην αρχη... οποιαδιποτε διορθωση δεκτη!!
dimuscrossfire Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 manolis96 μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις.γράφω για την επιφάνεια του επεξεργαστή και όχι για το κούμπωμα που κλειδώνει τον επεξεργαστή στα intel.είμαι τεχνικός υπολογιστών.και με την μπίλια που θα βάλεις για ποσότητα στην μέση δεν θα καλύψει όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή από μόνο του.για κανέναν λόγο.θέλει ομοιόμορφη κατανομή της πάστας πάνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή.τότε θα επιτύχεις καλύτερη μείωση της θερμοκρασίας.έχω φτιάξει άπειρα σταθερά και λαπτοπ και έχω δει τους προηγούμενους τι έχουν κάνει.αυτό ακριβώς που λες.να μην πιάνει η πάστα όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή.τονίζω ξανά.του επεξεργαστή την επιφάνεια.όχι όπως το εννοείς εσύ
crupo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μαγκες στο στο θεμα μας. Αν χρειαστει να σκασω κανενα 80αρι να τον φτιαξω αξιζει? Τον υπολογιστη τον εχω απο το 2004. Εριξα μια ματια στις αγγελιες εδω στο insomnia και βρηκα διαφορα απο αρκετα φθηνα ως λιγο ακριβοτερα. Ας παρω μια φθηνη περιπτωση. Αξιζει να φτιαξω τον δικο μου ή να παρω π.χ. αυτον? Και αν καποια στιγμη βρω καμια μητρικη στο τζαμπε για τον δικο μου τον φτιαχνω και αυτον...
manolis96 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 manolis96 μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις.γράφω για την επιφάνεια του επεξεργαστή και όχι για το κούμπωμα που κλειδώνει τον επεξεργαστή στα intel.είμαι τεχνικός υπολογιστών.και με την μπίλια που θα βάλεις για ποσότητα στην μέση δεν θα καλύψει όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή από μόνο του.για κανέναν λόγο.θέλει ομοιόμορφη κατανομή της πάστας πάνω στην επιφάνεια του επεξεργαστή.τότε θα επιτύχεις καλύτερη μείωση της θερμοκρασίας.έχω φτιάξει άπειρα σταθερά και λαπτοπ και έχω δει τους προηγούμενους τι έχουν κάνει.αυτό ακριβώς που λες.να μην πιάνει η πάστα όλη την επιφάνεια του επεξεργαστή.τονίζω ξανά.του επεξεργαστή την επιφάνεια.όχι όπως το εννοείς εσύ εγω απο προσωπικη εμπειρια το λεω!! σπουδαγμενος εισαι...εγω θελω να γινω αλλα απο του χρονου... ο επεξεργαστης ειναι καλυμενος με ενα καπακι απο πανω οπου εκει μπαινει και η κολλα επεξεργαστη...κατω απο το καπακι υπαρχει το chip...το καλυτερο λοιπον κατα την γνωμη μου ειναι να μπανει η κολλα συμωνα με την μορφολογια του chip...πχ στο intel core i7 3770k οπου το chip ειναι καθετο και στην μεση τοτε τραβας μια καθετη ευθεια γραμμη με την κολλα και βαζεις την ψυχτρα απανω... εχω δει καλυτερα αποτελεσματα σε σχεση με το πασαλλημα πανω στον επεξεργαστη μεχρι και 2 βαθμους Κελισιου...το οποιο ειναι πολυ σημαντικο στο χωρο το υπολογιστων!! τσεκαρε και αυτο http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/163456-pc-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-games-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BB%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82/ κανε του προταση στα 150...αξιζει αμα μπορεις να τα δωσεις....αν σου πει παραπανω προχωρα στο 90αρι!! για να μην ξεφευγουμε ομως!! ναι το συστηματακι που ειδες ειναι σε καλη τιμη αλλα απο οτι ειδα ειναι με ενσωματωμενα...αμα δεν εχεισ αναγκη απο gaming τοτε καλες αγορες!!
crupo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Οχι παιχνιδια κλπ πολυ σπανια εως ποτε... Στον παλιο ειχα μια καρτα γραφικων αλλα δεν ξερω αν κανει για πιο καινουργιους υπολογιστες. Κατι ασχετο. Πηγα να κατεβασω τωρα το speccy το free για να δω τι χαρακτηριστικα εχει ο υπολογιστης που χρησιμοποιω τωρα και μου εβγαλε προειδοποιηση για adware το avira. Εχει κατι ή ειναι false η προειδοποιηση?
manolis96 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 τι να σου πω?? δεν το ξερω καν το προγραμμα! αναλογως τι συνδεση εχει η καρτα γραφικων...pci express η agp? αν εχει pci express τοτε κανει αλλλα αν ειναι agp τοτε αγγελια στο insomnia! αμα δεν ασχολησαι με gaming photoshop video editing τοτε προχωρα στο 90αρι!!!
crupo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 agp εχει. Ok παιδια ευχαριστω. Περιμενω να δω τι θα μου πει τελικα ο τεχνικος και αποφασιζω... Αν βρειτε καμια μητρικη για το δικο μου μεταχειρισμενη σε καλη τιμη σφυριξτε...
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Φίλε μανωλη συγνώμη που θα σ'απογοητευσω αλλά με την λογική σου η ψυκτρα θα έπρεπε να έχει μικρότερη επιφάνεια και να μην καλύπτει όλο το "καπάκι" που σωστά λες.. από την στιγμή όμως που έχεις 2 ίσες επιφάνειες η θερμαγωγιμη πρέπει να είναι και να καλύπτει ολοκληρωτικά και τις 2.. το ότι δεν είναι υποχρεωτικό να την απλώσεις δεν σημαίνει οτι είναι καλύτερο να μην το κάνεις.. αν σκεφτείς κ την μαμα ψυκτρα της intel θα δεις ότι και αυτοί απλωμένη την εχουν αν σκεφτείς τα thermal pads θα δεις οτι καλύπτουν όλη την επιφάνεια.. τίποτα λοιπόν απο τα 2 δεν ειναι ουσιαστικά λάθος απλα με το άπλωμα καταλαβαίνεις πιο εύκολα οτι έχεις βάλει την σωστή ποσότητα.. οι +- 2c δεν έχουν καμία σημασία αν σκεφτείς οτι καλοκαίρι με χειμώνα παίζουμε +- 15..
manolis96 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Φίλε μανωλη συγνώμη που θα σ'απογοητευσω αλλά με την λογική σου η ψυκτρα θα έπρεπε να έχει μικρότερη επιφάνεια και να μην καλύπτει όλο το "καπάκι" που σωστά λες.. από την στιγμή όμως που έχεις 2 ίσες επιφάνειες η θερμαγωγιμη πρέπει να είναι και να καλύπτει ολοκληρωτικά και τις 2.. το ότι δεν είναι υποχρεωτικό να την απλώσεις δεν σημαίνει οτι είναι καλύτερο να μην το κάνεις.. αν σκεφτείς κ την μαμα ψυκτρα της intel θα δεις ότι και αυτοί απλωμένη την εχουν αν σκεφτείς τα thermal pads θα δεις οτι καλύπτουν όλη την επιφάνεια.. τίποτα λοιπόν απο τα 2 δεν ειναι ουσιαστικά λάθος απλα με το άπλωμα καταλαβαίνεις πιο εύκολα οτι έχεις βάλει την σωστή ποσότητα.. οι +- 2c δεν έχουν καμία σημασία αν σκεφτείς οτι καλοκαίρι με χειμώνα παίζουμε +- 15.. τι να σας πω παιδια...ισως κανω λαθος...αυτη την τεχνικη χρησιμοποιω και θα χρησιμοποιω για πολυ καιρο ακομα... επισης η artic silver 5 ειναι ξεπερασμενη πλεον και εχει αντικατασταθει απο την mx-2 και την mx-4 και εδω κανω λαθος..κ.τεχνικοι?
MoviemakerGr Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 τι να σας πω παιδια...ισως κανω λαθος...αυτη την τεχνικη χρησιμοποιω και θα χρησιμοποιω για πολυ καιρο ακομα... επισης η artic silver 5 ειναι ξεπερασμενη πλεον και εχει αντικατασταθει απο την mx-2 και την mx-4 και εδω κανω λαθος..κ.τεχνικοι? H προηγούμενη μου ήταν MX-4 που είναι πολύ καλή,τώρα έχω πάρει κ δοκιμάζω την Xsilance X3 και είμαι εξίσου ικανοποιημένος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα