Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Έχω δύο υπολογιστές (ένας για Internet και παιχνίδια και έναν επαγγελματικό ) και θέλω να τους χειρίζομαι με το ένα σετ πληκτρολογίου και ποντικιού που έχω. Μέχρι τώρα είχα εγκαταστήσει ένα προγραμματάκι το Synergy, το οποίο μου επέτρεπε να το κάνω αυτό μέσω δικτύου, με την προϋπόθεση ότι το PC που έχει πάνω του το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, να είναι πάντα ανοιχτό.
   Αυτό όμως με τον καιρό με κούρασε και βλέπω ότι δεν είναι απαραίτητο να έχω πάντα και τα 2 PC ανοιχτα για να κάνω την δουλειά που θέλω και έτσι έπεσα πάνω στην λύση των KVM switch και μάλιστα αυτών των δύο:

1.  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.616476

2.  http://www.e-shop.gr/product?id=PER.616717

Τώρα εδώ, επειδή είμαι τελείως άσχετος, έχω κάποιες απορίες περισσότερο, όσον αφορά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

α) Επειδή βλέπω ότι στο Level-One έχει PS/2 σύνδεση, αν του βάλω αντάπτορα από PS/2 σε USB και βάλω πάνω κάποιο USB δέκτη από ένα ασύρματο σετ, θα λειτουργεί ή θα έχω πρόβλημα;

( θεωρώ ότι στην άλλη λύση του EDIMAX που έχει κατευθείαν USB δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Σωστά; )

και β) Με το KVM switch δεν υποχρεούμενα έχω και τα δύο PC ανοιχτά; Δουλεύουν ανεξάρτητα με βάση πιο PC έχεις επιλέξει να εκμεταλλεύεται το πληκτρολόγιο και το ποντίκι. (ερώτηση επιβεβαίωσης είναι περισσότερο αυτή)

Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο οικονομικό switch, ελεύθερα. Απλά θα προτιμούσα να μπορώ εκτώς του πληκτρολογίου, ποντικιού και οθόνης να μπορώ να μοιράζομαι και τον ήχο.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα.

Ναι, καλύτερα να πάρεις αυτό με τις USB θύρες, από τη στιγμή που πληκτρολόγιο-ποντίκι είναι usb.

Δεν χρειάζεται να έχεις και τα δύο PC ανοιχτά.

Αυτό που διάλεξες, για το λόγο που το διάλεξες, μου φαίνεται μια χαρά.

Δημοσ.

Νομίζω οτι και τα δύο θα σου κάνουν τη δουλειά σου αλλα μη το ριψοκινδυνευεις καλύτερα με τους ανταπτορες...

ειχα πάρει κάποτε και εγώ ένα KVM... Ctrl+Ctrl+1 / 2 και αλλαζε υπολογιστή! απιθανο! 

Τοτε βέβαια το ειχα πάρει κάπου 90€...  :mad:

Δημοσ.

Έχω βρεθεί και εγώ στην ίδια κατάσταση και αγόρασα πριν από χρόνια ένα KVM switch DVI της Belkin, αλλά με την οθόνη και το ασύρματο πληκτρολόγιο που αγόρασα, στη συνέχεια, τα πράγματα μπερδεύτηκαν.

Συγκεκριμένα, συνδέεται κανονικά με το καινούργιο pc και την οθόνη αλλά δεν δέχεται τον πομποδέκτη του πληκτρολογίου (!!!).

Παράλληλα, αν και η κάρτα του παλιού έχει αντάπτορα DVI, δεν μπορεί να δει την οθόνη και φυσικά δεν βλέπει τον πομποδέκτη του πληκτρολογίου. Το παλιό συνδέεται με καλώδιο VGA και αναγκαστικά χρησιμοποιώ ποντίκι PS2 και ενσύρματο πληκτρολόγιο, δηλαδή στην ουσία το switch δεν κάνει τη δουλειά για την οποία το πήρα.

Δημοσ.

kondoras και paylidis εσείς προτείνεται το USB δηλαδή. ΚΑι εγώ για εκεί στοχεύω ποιο πολύ είναι η αλήθεια!

makfil, όταν λές πριν από χρόνια τι εννοείς; Πόσα ήταν αυτά τα χρόνια; Η δικιά σου άποψη ποια είναι; Να πάρω κάποιο από τα δύο ή όχι;

Δημοσ.

makfil, όταν λές πριν από χρόνια τι εννοείς; Πόσα ήταν αυτά τα χρόνια; Η δικιά σου άποψη ποια είναι; Να πάρω κάποιο από τα δύο ή όχι;

Είχα αγοράσει το KVM Switch Belkin USB DVI-D από το Πλαίσιο το Μάρτη του 2009 (99 ευρώ αν θυμάμαι καλά), για να συνδέσω το κανούργιο, τότε, (καi πανάκριβο) pc που είχα στήσει με το παλιό στην νέα τότε οθόνη Asus.

Δυστυχώς, δεν πέτυχε αυτό που ήθελα γιατί είτε η κάρτα γραφικών του παλιού δεν βγάζει DVI ενώ έχει και αυτό το βύσμα είτε το switch δεν τη βλέπει. Επίσης, είχα πρόβλημα και με το πληκτρολόγιο, όπως έγραψα παραπάνω.

Συμπερασματικά, προτείνω να ψάξεις διεξοδικά, πριν αγοράσεις, εάν τα μηχανήματα που θέλεις να συνδέσεις μπορούν να "παντρευτούν" με ένα switch τόσο από πλευράς καρτών γραφικών και βύσματος (υπάρχουν switch για DVI και άλλα για VGA) όσο και απο πλευράς συμβατότητας των υποδοχών για πληκτρολόγια-ποντίκια

Δημοσ.

Είχα ένα Level one KVM switch, που ήταν VGA και PS2. Προσπάθησα να συνδέσω σε αυτό συσκευές USB και οθόνη με DVI με αντάπτορες, αλλά δεν δούλευε σωστά.

Έκανα πέτρα την καρδιά μου και έσκασα και εγώ 99 ευρώ το 2009 σαν τον makfil για να πάρω αυτό  και έκανα σωστά την δουλειά μου, ενώ ακόμη και η μεταφορά του ήχου δουλεύει σωστά. Εξακολουθώ να θεωρώ τα 100 ευρώ που κοστίζει αυτό το πράγμα κλεψιά, αλλά τουλάχιστον δουλεύει ολόσωστα. Το μόνο που δεν είναι άριστο είναι η επαναφορά του PC από hibernation. Όταν βάλω τον ένα σε hibernation και γυρίσω στον άλλον, τότε αν πάω να επανέλθω στον πρώτο (που τον έχω βάλει για ύπνο), αυτός δεν ξυπνάει. Αλλά ψιλά γράμματα.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλά η εναλλαγή μπορεί να έχει σχέση και με το διακόπτη (εάν έχει) της οθόνης σου για αλλαγή μεταξύ VGA και DVI. Προσπάθησε να παίξεις με το διακόπτη την ώρα που θέλεις να ενεργοποιήσεις το άλλο pc.

Δημοσ.

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες σας είναι αρκετά κατατοπιστικές και απ' ότι καταλαβαίνω κάποιες ακόμα πληροφορίες ίσως σας βοηθήσουν. Επομένως, η οθόνη που σκέφτομαι να συνδέσω πάνω στο swich έχει σύνδεση VGA μόνο, οπότε, θα παίξω με ένα swich που να είναι με VGA. Στην συνέχεια το σετ πληκτρολόγιο + ποντίκι που λέω να χρησιμοποιήσω είναι το παρακάτω:

http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/pliktrologia-keyboards/Logitech-MK520-Keyboard-920-002611.htm

Μετά, έχω και άλλη μία οθόνη, μια LG η οποία όμως επειδή έχει VGA, DVi και HDMI λέω να την συνδέσω κανονικά πάνω στα δυο PC με τα καλώδιά της και να αλλάζω την πηγή της εικόνας από το κουμπί που έχει πάνω της.

Και τα δύο PC έχουν σχετικά καινούριες κάρτες γραφικών, το παλιό μια EVGA GTX 550Ti και το καινούριο, μια EVGA GTX 650 SC2 με 2 συνδέσεις DVI η κάθε μία τους τουλάχιστον....

Ελπίζω αυτές οι πληροφορίες να βοηθήσουν...

Υ.Γ. Η εναλλακτική αντί να πάρω το switch, να πάρω ένα δεύτερο universal ανταπτοράκι για το σετ πληκτρολόγιο + ποντίκι της Logiteck πως σας φαίνεται;

Δημοσ.

Άρα θα έχεις δύο κουτιά, δύο οθόνες και το μόνο που χρειάζεσαι είναι να έχεις ένα πληκτρολόγιο-ποντίκι;

Δημοσ.

Ναι, έχω 2 κουτιά, 2 οθόνες, 1 ενσύρματο πληκτρολόγιο και 1 ασύρματο ποντίκι.

Την μια οθόνη την έχω συνδεδεμένη μόνο στο 1 κουτί (workstation) ενώ την άλλη και στα 2.

Τωρά αυτό που αναζητώ να φτιάξω είναι, να μπορώ να έχω όποιο από τα 2 PC θέλω ανοιχτό, χωρίς να χρειάζεται, είτε να βάζω - βγάζω καλώδια από το ένα PC στο άλλο, ούτε και να έχω το ένα PC υποχρεωτικά ανοιχτό για να μπορώ να ελέγχω το άλλο.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...