Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας. Προσπαθώ να συνδέσω δυo switches μεταξύ τους και δεν λειτουργέι το λίνκ. Για να καταλάβετε περίπου τι λεω η σύνδεση έχει ως εξής:

|router/swtich|-------25m(ολα οκ)---------|gigabit switch 1| --------12m(πρόβλημα)-----|gigabit switch 2|

TP-Link TL-SG1008D είναι το μοντέλο των gigabit switch που έχω και το link  μεταξύ τους δεν λειτουργεί.

Ουσιαστικά η συνδεσμολογία είναι τυπου daisy chain.. και θα σας πω τι έχω καταλάβει από δοκιμές που έχω κάνει μπας και με βοηθήσει κανείς:

1) Το link δεν λειτουργεί ούτε με straight ούτε με crossover συνδεσμολογία στα βύσματα. (φταίει το καλώδιο?)

2) Όταν συνδέω το καλώδιο από το switch 1 και στη θέση του switch 2 έχω την tv ή το xbox τότε όλα καλά (άρα δεν φταιει το καλώδιο?)

3) Όταν συνδέω τα switches μεταξύ τους με ένα straight καλώδιο περίπου 1.5 μέτρο τότε όλα καλά. (άρα δεν φταίνε τα swtich?)

4) Όταν βάλω ένα 100αρι switch που έχω στην θέση του switch 2 ούτε και αυτό λειτουργεί.

Υπάρχει περίπτωση βλάβης του καλωδίου που να μην επιρεάζει το link με το xbox αλλά να επιρεάζει το link μεταξύ των switch?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Η θεωρία λέει ότι  συνδεοντας τα με ενα crossover καλωδιο θα έπρεπε να παίζουν. Στην πραξη παιζει να εχουν autosence και να να παιζουν και με straight. 

Δημοσ.

εγω να κανω μια αλλη ερωτηση γιατι κατι μου βρωμαει.τα καλωδια τα εφτιαξες εσυ η ειναι αγορασμενα ετοιμα?σκεφτομαι λαθος χρωματολογια

Δημοσ.

Εγώ τα έβαζα και δεν ήταν λάθος :/ Τελικά πέρασα άλλο καλώδιο και όλα καλα.. Τωρα τι σοι φθορά είχε και έπαιζε με το χβοχ και το τν και όχι με το  switch ένας θεός ξέρει..

Δημοσ.

Εγώ τα έβαζα και δεν ήταν λάθος :/ Τελικά πέρασα άλλο καλώδιο και όλα καλα.. Τωρα τι σοι φθορά είχε και έπαιζε με το χβοχ και το τν και όχι με το  switch ένας θεός ξέρει..

θελει τεστερ για να δεις τι μπορει να εχει γινει .αλλα μικρη σημασια εχει αφου το ελυσες μια χαρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...