panos_saxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 καλησπερα , θα ηθελα την βοηθεια σας για αγορα ενως subwoofer. Ειμαι ασχετος με το θεμα ηχος , μονο να ακουω δυνατα μουσικη ξερω. Εχω συνδεσει στον υπολογιστη αυτον τον ενισχυτη http://usa.yamaha.com/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/rx-v363_black__u/?mode=model και 2 ηχεια για τα οποια δε μπορω να βρω λινκ να σας δειξω αρα θα σας μεταφερω τα στοιχεια που αναγραφει το ταμπελακι. Λεει λοιπον Nexus P-15HPower Handling 250 watts\RMSSPL(1W\1M) : 100dBIMPEDANCE : 8ohmsFREQUENCY Response : 50Hz - 20KHz Αυτα τα πηρα απο καποιον ο οποιος τα χρησιμοποιουσε σε ενα studio . τα ηχεια λοιπον ειναι αρκετα δυνατα , αλλα δεν εχουν καθολου μπασο η εστω εμενα δε με καλυπτουν και θελω να παρω ενα subwoofer. Οπως ειπα ειμαι ασχετος και δε ξερω καταρχην αν πρεπει να παρω ενεργο η παθητικο woofer , ποσα watt θα πρεπει να ειναι ωστε να συμβαδιζει με τα ηχεια και δε ξερω και πως γινετε η συνδεση. αρα παρολη την αναζητηση που εκανα δε μπορω να επιλεξω αφου δε ξερω τι να κοιταξω. οποια βοηθεια ευπροσδεκτη λοιπον και για την τιμη το πολυ 100 - 150 ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Τα ηχεία που έχεις λογικά ειναι τύπου monitor για αυτο και ειναι ξερά. Αν και θεωρώ την ισχύ που αναφέρεις υπερβολική για monitor. Άρα πολύ πιθανόν να ειναι και κατηγορίας PA. Αυτά ομως έχουν μπάσο. (βλέπω κατεβαίνει μέχρι 50 κύκλους). Τα PA θέλουν ρεύματα πολλά για να παίξουν σωστά. Βγάλε το μια φώτο. Nexus εχω δει κάποια αδιάβροχα άλλα απλά, σε πελάτη μου. Nexus ξέρω επίσης οτι βγάζει και ενισχυτές PA. Το sub που μπορείς να βάλεις σε αυτον τον ενισχυτή ειναι μονο ενεργού τύπου και συνδέεται πισω στην pre out που λεει sub, υπο μορφή RCA. Να συμβαδίζει με τα ηχεία δεν γίνεται. Πρώτο και κύριο αμα τα ηχεία ειναι όντως 250W τότε ο ενισχυτης που έχεις ειναι πολύ ψοφίμι για νατα οδηγήσει σωστά. Μην σου πω οτι ειναι επικίνδυνο αμα το παρακάνεις σε volume, να ψαλιδίσει την καμπύλη και να στα κάψει... Αρα όσο παίζει ο ενισχυτής, τόσο θες και σε sub. Άρα κατι απλό. Τα χρήματα που διαθέτεις για sub ειναι πάρα πολύ λίγα. Μονο entry level μπορείς να πάρεις η noname. Πχ Ενα φθηνό ταπεινό 8αρακι Yamaha YST-SW030 Ισα ισα θα συμπληρώσει λιγο τις χαμηλές σου. Καλούτσικο με 12'' μονάδα πιο δυνατό είναι και αυτό Koda GW-212. Απο τα πιο καλα ανώνυμα. Στείλε μια φώτο με τα ηχεια σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Τα ηχεια επάνω στο ταμπελακι όντως ελεγαν μόνιτορ , το είχε γράψει χειρόγραφα ο προκάτοχός απλά δε το θεώρησα σημαντικό γι αυτό δε το είπα. Ο ενισχυτής μου φαινόταν καλός λέει 5χ100 watt κάτι τέτοιο και νόμιζα ότι είναι καλός αλλα όπως είπα δε ξερω απ' αυτά. Το βάζω αρκετά δυνατά πάντως και βγάζει καλό ήχο αν κ έκαψε πρόσφατα μια κόρνα , ισως να είναι αυτό που είπες για την καμπυλη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Όπως το ψυλλιαστήκα. PA είναι. Άσχετα με το τι έγραψε ο άλλος επάνω. Τα PA προορίζονται για υψηλές εντάσεις κα οχι για Hi-Fi στο σπίτι. Κάνουν για καφετερίες, συναυλίες, club κτλ. Επίσης θελουν δυνατούς ενισχυτές κοντά στην ονομαστική ισχύ τους (ισως και ελαφρώς παραπάνω). Ο Yamaha με το ζόρι δινει 100W ανα κανάλι. (και εαν...). Αρα λογικό να μην εχεις μπάσο, που να τα κουνήσει. Για έμενα κανονικά θες άλλα ηχεία. Αλλα εφόσον σε καλυπτουν και σου αρέσει ο ηχος τους προχωρά με το sub. Πάντως για να τα ευχαριστηθείς θελεις και κατάλληλο ενισχυτή τεχνολογίας PA επίσης, που είναι και φθηνότεροι. Άρα για εμένα υπερισχύει η αλλαγή των ηχείων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Θα προτιμούσα να πάρω έναν καλύτερο ενισχυτή τότε,απο τα να αλλάξω ηχεία καθώς ειμαι ήδη ευχαριστημένος απο την ενταση τους και πιστεύω θα πρέπει να δώσω πολλά λεφτά για να πάρω κάτι αντιστοιχο. Και αφου με εναν πιο σωστό ενισχυτή ένα θα παίζουν καλύτερα , πιστεύω θα ειμαι ικανοποιημένος και χωρίς woofer. Εξάλλου για τον ενισχυτή αυτό δε πλήρωσα τπτ , και τα ηχεία τα αγόρασα μολις 100 € . άρα αν μπορείς πρότεινε μου αρχικά έναν κατάλληλο ενισχυτή και βλέπω τι με συμφερει καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Τελικά μπορεί να βοηθησει κάποιος?Να πάρω πιο μικρά ηχεία που να τα σηκώνει ο ενισχυτης?Η πιο μεγάλο ενισχυτή για τα υπάρχον ηχεία? Ενας τετοιος ας πουμε θα εκανε για τα ηχεια που εχω ? http://www.guaranty.gr/p.Konig-PA-AMP10000-KN-IMIEPAGGELMATIKOS-ENISCHYTIS.845365.html Επεξ/σία 20 Ιουνίου 2013 από panos_saxo Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Ναι σου κανει μια χαρα. Αν και δεν τους συμπαθώ τους konig. Σε αυτα τα λεφτά δεν βρίσκεις κατι αλλο όμως. Θα χρειαστείς κατι σαν προ ενισχυτή καθως αυτός ειναι τελικός. Κάποια κονσόλα η μικτη η εστω κάποιο pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μα στο πισί έχω ήδη συνδέσει αυτόν που έχω , άρα θα συνδέσω και αυτον που σ λέω με τον ιδιο τροπο. Αν εννοείς αυτο. Αν εννοείς κάτι τέτοιο όμως ας το πάρω άμα χρειάζεται http://www.cosmomarket.gr/index.php?p=4&item_id=CMU-140-1739&sk=skrz&cat_id=00481121 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Το pc πριν έπαιζε το ρόλο του player. Τώρα θα πρέπει να παίζει και το ρόλο του προενισχυτη. Ο konig δεν έχει ουτε ρυθμιστικά ουτε volume control ουτε επιλογέα πηγών. Δεν μπορείς να βαλεις κατευθείαν καποια πηγή πανω σε αυτόν και να αυξομειώνεις απο τα level του. Ειναι πολύ επικίνδυνο και γενικά λάθος. Ακόμα και το pc ειναι επικίνδυνο καθως αμα σου ξεφύγει λιγο το ποντίκι σε κάποιο line out bar και εκτοξεύει μεμιάς στο max, τα έκαψες όλα. Ένας μικτης η ακόμα καλύτερα κονσόλα ειναι ιδανικό. Ναι κάνει αυτο που βρήκες αλλα καλο θα ήταν να εχει και κάνα equalizer επάνω να διόρθωνες λίγο πρίμα - μπάσα. Έκτος αμα βρεις στο pc καποιο κάλο media player με EQ πολλών περιοχών. Και ψαξε και κατι πιο επωνυμο. Το φθηνό συνήθως μετά απο καιρο, κοστίζει ακριβότερα.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos_saxo Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Οκ νομίζω πως κατάλαβα. Θα μπορούσες να προτείνεις κάτι γιατί δεν έχω ιδεα? Απλά να είναι κάτι απλό , για το σπίτι το θέλω άλλωστε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
graphist83 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 2013 Σε κατι φθηνο και λιγο πιο επώνυμο NUMARK - M-101 Εαν δεν σε ενδιαφέρει το μιξαρισμα και η DJ χρηση με EQ 3 περιοχών και περισσότερες εισοδοι υπάρχει και η κονσολο Behringer Xenyx-802 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα