poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μάλιστα.Εχεις κάποια να μου προτεινεις;Τις προοριζω για τα tl-wa7510n.Επισης ξαναλέω οτι τα δυο AP έχουν αρκετή υψομετρική διάφορα μεταξύ τους. Sent from my iPhone using Insomnia oloi Θα σου πουν ειτε να παρεις grid ειτε πιατο με feeder.
Coddoc Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 http://computers.xpatit.gr/320-Grid.html Αυτή πως φαίνεται;Πιστευεις θα έχω βελτίωση στο σήμα;; Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 απλα τα access points σου να ειναι στα 5ghz που οσο θυμαμαι ειχες πει οτι ειναι.κατα τα αλλα ισως χρειαστεις pigtail απο Sma σε ntype.πιο κατευθυντικο νομιζω και απο grid νομιζω ειναι το πιατο αλλα για αυτα ας πει κανεις που τα εχει κανει Use.πχ awmn που τα χρησιμοποιουν καποιοι.αλλιως και αυτη η λυση θα σε καλυψει .
DaRkAnGeL999 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2013 Λοιπόν: 1)μια γραμμή και αυτή με το ζόρι.Με άλλο κινητό που δοκίμασα δούλεψε μια χαρά. 2)WPA και ελεύθερο το ίδιο κάνει. 3)ακόμη και καρφωτές παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα - Το θέμα μου ελπίζω οτι θα λυθεί γιατι σκοπεύω να βάλω δυο μικρά AP στους χώρους που θέλω να έχω internet.Όποτε τα κινητά θα συνδέονται εκεί πανω. -Υπάρχει πουθενά tutorial/βιβλιογραφία για να διαβάσω για τις ρυθμίσεις του routerboard rb750;Πως να φτιάχνω hotspot και γενικά πως να το σετάρω.(Τα βιντεάκια στο youtube θεώρουν αρκέτες γνώσεις δεδομένες.) Ευχαριστώ. ΥΓ:Το εγχείρημα της μετάδοσης internet απο το σημείο Α στο σημείο Β (απόσταση ~8χλμ) και απο εκεί στο σημείο Γ (~1χλμ) είναι σχεδον επιτυχημένο αν εξαιρέσουμε το θέμα με τα κινητά(και μάλιστα μόνο με apple).Tο internet με μέτρηση έδινε 13 mbit στη τοποθεσία Α,τελικά έφτασε στα 4,5 mbit στη τοποθεσία Γ και όλα αυτά με κόστος περι τα 450 ευρώ. Το ερώτημα μου είναι:Με μια κατευθυντική κεραία στο AP στο σημείο Α θα έχω βελτίωση του σήματος;Εάν ναι,πρέπει τα δυο AP ( A + Β ) να βρίσκονται στο ίδιο ύψος εαν βάλω κατευθυντική κεραία; 1) Μάλλον φταίει αυτό.. στο λεω γιατί έχω Iphone και όποτε πιάνω με το ζορι σήμα παντα "μπαινωβγαίνει". Μάλλον χρειάζεσαι κ αλλο AP ή πιο δυνατό. Για tutorial δε ξέρω αλλα ψάξε κανενα forum που ασχολούνται αποκλειστικά με mikrotik. Θα σε βοηθήσουν αρκετα! Δες εδώ . Tο printscreen που εχω είναι απο ενα nanobrigde m5 και η αποσταση όπως βλέπεις είναι σχεδόν 10km. Βέβαια εχω και στο σημείο Α και στο Β nanobrigde. Αυτό για να ξέρεις τι μπορεί να σου δώσει μια κατευθυντική απο σήμα στην απόσταση που θέλεις. Η κεραία ρυθμίζεται και vertical και Horizontal οπότε δεν παίζει ρόλο το ύψος. Αρκεί βέβαια να είναι καθαρή η οπτική επαφή! ΥΓ1: Να ξέρεις οτι max θα παίζεις στα 30dbm (27 για ubiquiti ) μαζι με κέρδος κεραίας κλπ. Αν το πρόβλημα είναι στο Link: Θα σου πρότεινα να αγοράζεις κατευθυντικές.Βασικά να αλλάξεις αυτές που έχεις με κατευθυντικές για να μην δώσεις άλλα 300 ευρώ. Αν δεν θέλεις να δώσεις παραπάνω λεφτά (δεν έχεις δώσει και λιγα!! ) τότε ασε με να το σκεφτώ λίγο γιατί τώρα δεν μου έρχεται κάτι Αν το πρόβλημα εντοπίζεται απο τα εσωτερικά AP (το Iphone απο τα εσωτερικά 2.4ghz AP παίρνει) τότε ή αλλαξέ και βάλε αλλο (δεν το συνιστώ) ή απλα πάρε και αλλα AP και αλλαξε θέση σε όλα ώστε να έχεις κάλυψη παντού. Πάντως για να πεις οτι έχεις καλό link θα πρέπει: 1) Να μην δημιουργεί bottleneck το Link σου της γραμμής. Δηλαδή όσα σου δίνει η γραμμή το link σου να έχει παραπάνω. 2) Ολοι οι clients που θα συνδεθούν ( στα εσωτερικά 2.4 ghz AP) να έχουν τουλάχιστον 2 γραμμές για να μπορούν να σερφάρουν και να βλέπουν youtube χωρίς κολήματα. Το 1 και το 2 είναι τελείως διαφορετικό θέμα και πρέπει να τα απομονώσεις και να τα λύσεις 1-1. Θα σου πρότεινα πρώτα να λύσεις το 2 ετσι ώστε όλοι να μπορούν να πιάσουν τα 4.5mbps. Αν λύσεις πρώτα το 1 τότε οι μισοί θα έχουν 13 και οι αλλοι μισοι τίποτα ή τραγική ταχυτητα λογο σηματος wireless. ΥΓ: F.Y.I Μάλλον μέχρι την τρίτη θα είμαι off Αν κατάλαβα κάτι λάθος πες και το ξαναβλέπουμε! @ poulinos : για τον biomecanoid λεω.. μου τον βγάζει banned! Αμα θες απάντα και με pm. Απο περιέργεια ρωτάω καθαρα [edit] Τώρα είδα οτι στο link που σου δίνω το screenshot είναι για εσένα! Λοιπόν έκατσα και ξαναδιάβασα τα post απο την αρχή. ( Δεν σβήνω το επάνω μήπως και σε βοηθήσει πουθενά) Το θέμα με τα κινητά θα λυθεί αμα αυξήσεις το σήμα(με παραπάνω AP) όπως σωστά λες οπότε το αφήνουμε στην άκρη. Αμα είναι να αγοράσεις αλλες κεραίες τότε πάρε οπωσδήποτε πιάτο κατευθυντικό(nanobrigde κλπ) για να μην έχεις θέμα στο μέλλον. Εκτός αν θέλεις να δώσεις πάνω απο 100€ τότε πάρε rocket M + Airgrid τις ubiquiti ή κατι αντιστοιχο απο αλλη μάρκα. Σκετο grid με της πλάκας feeder τζάμπα θα το πάρεις imho. Όπως είπα και επάνω δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με το ύψος οπότε μην σε αγχώνει αυτό. Απλά πριν τις αγοράσεις να είσαι 3000% οτι είναι πεντακάθαρη η οπτική επαφή καθώς και το fresnel zone ( google it και θα το καταλάβεις κατευθείαν). ΥΓ: Δυστυχώς δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι αλλο εκτός ubiquiti γιατι εδώ και ενα χρόνο εχω link με ubiquiti και δεν έχω δουλέψει τίποτα άλλο. Οπότε απο πρακτικής απόψεως στις αλλες μάρκες δεν έχω ιδέα. ΥΓ2: Δε ξέρω τι setup έχεις αλλά το καλύτερο θα ήταν να βάλεις το router στο σπιτι σε bridge mode και αμέσως μετά ενα routerboard (οχι το wireless) για να κάνει αυτό όλη τη δουλειά. Ασε που θα μπορεις να έχεις έλεγχο στα πάντα μεσω του mikrotik.
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 απλα η grid ειναι μια φτηνη λυση για να βελτιωσει την ηδη υπαρχουσα κατασταση.σιγουρα τα tp link δεν ειναι οτικαλυτερο απλα αν αλλαξει και τα access points θα πληρωσει αρκετα λεφτα μετα.αν δεν εχει θεμα εννοειται μια χαρα λυση. επισης στα εσωτερικα access points μην βαλει καναλι 12 η 13 αλλα να παιζει απο 1 μεχρ 11.καποια laptop,κινητα κτλ δνε πιανουν 12 13.σπανιο μεν αλλα υπαρχει
Coddoc Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Καλημερα, Για AP εσωτερικά σκέφτομαι κάποια φτηνή λύση της τάξεως των 20-30 ευρώ.Εκτος αν έχετε κάτι άλλο υπόψιν οπότε πείτε μου τις προτάσεις σας. Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 τα air live ειναι καλα και παιζουν πιο δυνατα αλλα θελει παραγγελια απο εξωτερικο γιατι ελλαδα δεν ξερω ποσο ευκολα θα βρεις και δεν κανουν 20-30 ευρω δυστυχως.
Max Rockatansky Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Εδώ τα φτηνά AP:X-MICRO WLAN 11b ACCESS POINT XWL-11BARGhttp://www.ebay.co.uk/itm/X-MICRO-WLAN-11b-ACCESS-POINT-XWL-11BARG-Wireless-new-/130389493517?pt=UK_Computing_Wireless_Routers&hash=item1e5bd1c70dTenda A3 Wireless N150 Range Extenderhttp://www.skroutz.gr/s/2650077/Tenda-A3-Wireless-N150-Range-Extender.htmlWireless Repeater Network Router Range Expander Extenderhttp://www.ebay.co.uk/itm/US-Wireless-Repeater-Network-Router-Range-Expander-Extender-WiFi-Access-Point-/390612335883?pt=US_Networking_Boosters_Extenders_Antennas&hash=item5af24f3d0bΣου έκανα και οικονομία, αφού κάνουν από 10 έως 16 euro
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2013 απλα αποψη μου παντα επειδη ειναι για ξενοδοχειο και οχι για σπιτι παρε κατι που να ειναι καλο. 1
Coddoc Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2013 H κεραία έκανε το θαύμα της.Από 23% εκτοξεύθηκε στο 80-83% και το πρόβλημα λύθηκε.Επίσης 2 μικρά AP μου έλυσαν το πρόβλημα με τα κινητά και σε συνδυασμό με το rb750 mikrotik κάνουν παπάδες.Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες!!Καληνύχτα!
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 H κεραία έκανε το θαύμα της.Από 23% εκτοξεύθηκε στο 80-83% και το πρόβλημα λύθηκε.Επίσης 2 μικρά AP μου έλυσαν το πρόβλημα με τα κινητά και σε συνδυασμό με το rb750 mikrotik κάνουν παπάδες.Ευχαριστώ για την βοήθεια παίδες!!Καληνύχτα! ηθικο διδαγμα.στα link προσπαθουμε με τα Normal mw και με οσο πιο κατευθυντικη γινεται να παιξουμε παρα να παιρνουμε πιο δυνατες κεραιες.(access points).επισης τους μεγαλους χωρους τους καλυπτουμε με πολλαπλα acccess point και οχι με ενα δυνατο γιατι και με ενα δυνατο παλι θα εχεις θεματακια αφου τα κινητα δεν θα φτανουν ευκολα τα access points.
Coddoc Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα και πάλι, Επανέρχομαι με μερικές ερωτήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα: -έχω τις κεραίες στο ίδιο δίκτυο με το router (192.168.1.1 - 192.168.1.254 μεχρι και .251 την τελευταία) και η τελευταία είναι συνδεδεμένη πάνω στο mikrotik rb750 που κάνει την υπόλοιπη δουλειά(hotspot κτλπ).Προς το παρόν αν και δουλεύει καλά το δίκτυο θα πρότεινατε να αλλάξω δίκτυο τις κεραίες;(δηλαδή να τις βάλω σε 192.168.2.254-2.253 κτλπ) -απο άποψη νομιμότητας και επιρροής στην ανθρώπινη υγεία γνωρίζετε τι ισχύει;Τι ισχύει με τα grid που με φοβίζουν και περισσότερο(λόγω μεγέθους) καθώς και με τα AP γιατί το τελευταίο το 'χω στο μπάλκονι ενος απο τα σπίτια σε client mode.Θα υπάρξει πρόβλημα με ακτινοβολία κτλπ;Τα grid τα έχω,το πρώτο σε ενα ιστό στην σκεπή του σπιτιού με το internet και το δεύτερο σε ιστό πανω σε τοίχο σε απόσταση 3-4 μέτρων απο το σπίτι.
poulinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Καλησπέρα και πάλι, Επανέρχομαι με μερικές ερωτήσεις διαδικαστικού χαρακτήρα: -έχω τις κεραίες στο ίδιο δίκτυο με το router (192.168.1.1 - 192.168.1.254 μεχρι και .251 την τελευταία) και η τελευταία είναι συνδεδεμένη πάνω στο mikrotik rb750 που κάνει την υπόλοιπη δουλειά(hotspot κτλπ).Προς το παρόν αν και δουλεύει καλά το δίκτυο θα πρότεινατε να αλλάξω δίκτυο τις κεραίες;(δηλαδή να τις βάλω σε 192.168.2.254-2.253 κτλπ) -απο άποψη νομιμότητας και επιρροής στην ανθρώπινη υγεία γνωρίζετε τι ισχύει;Τι ισχύει με τα grid που με φοβίζουν και περισσότερο(λόγω μεγέθους) καθώς και με τα AP γιατί το τελευταίο το 'χω στο μπάλκονι ενος απο τα σπίτια σε client mode.Θα υπάρξει πρόβλημα με ακτινοβολία κτλπ;Τα grid τα έχω,το πρώτο σε ενα ιστό στην σκεπή του σπιτιού με το internet και το δεύτερο σε ιστό πανω σε τοίχο σε απόσταση 3-4 μέτρων απο το σπίτι. α.δεν βρισκω λογο να αλλαξεις δικτυο απλα για μενα αλλαξε password στις κεραιες και αν γινεται βαλε μονο μια Ip να μπορει να κανει Remote πχ την 192.168.1.200. δεν εχει σημασια αν ειναι grid αν ειναι Yagi η δεν ξερω τι.το βασικο ειναι ποσα Mw παιζει το ρουτερ.υπαρχουν κεραιες μικρες που παιζουν 2 watt και μπορει να εχεις μια τεραστια grid που αποπισω να ειναι 100mw.συν οτι η grid ειναι κατευθυντικη οποτε θεωρητικα η πολυ ακτινοβολια παει μακρυα.μην πας δηλαδη κατι με το μεγεθος.και το κινητο ειναι μικρο αλλα αστα ναπανε.
ParhsG Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Και βλεπουμε οτι ο bio τελικα ειχε αδικο μιας και με λιγα χρηματα το καταφερε μια χαρα . 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2013 biomecanoid τα περισσοτερα απο οσα αναφερεις δεν ειναι απαραιτητα για μια δουλεια σαν αυτη εδω και για την ακριβεια αποτελουν και overkill (υπολογισμος ζωνης fresnel, dedicated ασφαλειες στον ηλεκτρολογικο πινακα, IP65 για panels εξωτερικου χωρου κλπ). Και στην τελικη αν το ξενοδοχειο διαθετει μεχρι Χ ποσο μπατζετ για να βαλει wifi, αν εσυ επιμεινεις οτι πρεπει να σου φτιαξουν ασφαλειες στον ηλεκτρολογικο πινακα, να σου σκαψουν τοιχους για να περασουν και τις αντιστοιχες σωληνες ή να τους χρεωσεις εξοπλισμο 3πλασιας αξιας απο τα λεφτα που μπορουν να δωσουν, σου απαντανε να μην βαλεις καθολου wif και χανεις τη δουλεια, ειτε απο εναν φθηνοτερο απο σενα (που θα τους κανει πασαλειματα), ειτε απο το ιδιο το ξενοδοχειο που προτιμα να μεινει ΧΩΡΙΣ wifi, αντι να ξοδεψει το ποσο που απαιτεις. Καλως ή κακως ετσι δουλευει το παζαρι κι αν δε θες να μεινεις με την γνωση ανεκμεταλλευτη για να την καμαρωνεις και να την ποζαρεις σε φορουμς (δεν εννοω εσενα, εννοω τον καθενα μας), πρεπει να προσαρμοζεσαι στα πραγματικα δεδομενα, οσο μερακλης κι αν εισαι πανω στο θεμα. Κι εγω θα θελα σε ολα τα ξενοδοχεια να βαζω cisco μεχρι να πεθανω, και να εχω το κεφαλι μου ησυχο, αλλα ελα που αμα τους πεις τιμη κλεφτη σε ανεβαζουν, κλεφτη σε κατεβαζουν...και σου λενε "βαλε tp-link και ειμαστε ενταξει". Τι να τους πεις? Δεν σου κανω την δουλεια? 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα