Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα μάγκες,

αρχικά να αναφέρω το πρόβλημα που έχω και απο πότε άρχισε, αρχικά είχα HOL για 2 χρόνια και δεν είχα κανένα πρόβλημα, αν και είχα 6Mbps το ίντερνετ πήγαινε σφαίρα.

πριν απο 15 μήνες έκανα αίτηση στην WIND και έβαλα μόνο το ίντερνετ στα 24mbps, για 7 μήνες πήγαινε μια χαρά, μετά ήρθε το χαρτί για το στρατό και έφυγα απο το σπίτι για 6 μηνες, όταν γύρισα παρατήρησα στο ρουτερ ότι το πλαστικό στην μέση είχε λιώσει λίγο χωρίς να μου δημιουργεί όμως κανένα πρόβλημα, μιας και το πρόγραμμα είχε τελειώσει και χρεωνόμουν κανονικά πλέον το ίντερνετ άρχισε να σέρνετε (ιδικά μετά τις 7 το απόγευμα) αποφάσισα να πάω στην HOL πάλι. έλα μου ντέ με πήραν τηλέφωνο απο την WIND και μου έδωσαν προσφορά 42Mbps+45' για κινητά με 16.6 ευρώ, αποφάσισα να μείνω (που να μην έμενα).

τώρα το ίντερνετ συνεχίζει να σέρνεται, μετά απο τηλεφωνήματα αποφάσισαν να μου αλλάξουν το ρουτερ και το άλλαξα σήμερα, και πάλη τίποτα. το ίντερνετ ακόμα το ίδιο. ακόμα και σε 480p στο youtube κολλάει χωρίς να κατεβάζω τίποτα πάντα (όταν κατεβάζω όμως με IDM μια χαρά πιάνει τα 1.5MB/s που πιάνει στην περιοχή μου.

θέλω να μου πείτε τις προτάσεις σας στο τη μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση, τι μπορεί να φταίει; να πάω στην HOL πάλη;

τα στοιχεία που πιάνει το ρουτερ είναι:

SNR Margin: 6.0/6.6db

Line Attenuation: 15.0/10.6db

Data Rate: 14898/1014kbps

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φίλε μου τα στατιστικά σου είναι πολύ καλά εκτός από το SNR το οποίο είναι πολύ χαμηλό. Η Wind το κλειδώνει στα 9 db.

Καταρχάς όλο το Internet έχει πρόβλημα με το Youtube. Είναι πολλοί που έχουν αυτό το πρόβλημα.

Οπότε πέρα από το youtube πως είναι η σύνδεση σου;

Δημοσ.
[...]

τα στοιχεία που πιάνει το ρουτερ είναι:

SNR Margin: 6.0/6.6db

Line Attenuation: 15.0/10.6db

Data Rate: 14898/1014kbps

Απορία που ίσως ενδιαφέρει κι εσένα. Μέχρι πριν 1 μήνα είχα forthnet με d/l line attenuation: 19-20db , d/l snr: ~7-8db και d/l data rate : 19+Mbps (και όντως κατέβαζε με τόσα). Μετακόμισα 2 τετράγωνα μακρυά και έβαλα wind. Πλέον έχω d/l line attenuation: 17db , d/l snr: 9db και d/l data rate : 12Mbps.

Όπως το βλέπω, θεωρητικά θα πρεπε να κλειδώνω πιο ψηλά. Οπότε αναρωτιέμαι αν η wind έχει κάποιου είδους «κόφτη». Θεωρητικά εσύ θα πρεπε να κλειδώνεις κοντά στα 20Mbps...

Δημοσ.

γενικά το ίντερνετ μου έχει πρόβλημα, όταν το πιάσει η τρέλα ότι και να κάνω δεν πρόκειται να φορτώσει καμία σελίδα, φαντάσου κάτι σαν να μπαίνεις με Netkey στην εποχή του 2000.....

πρέπει να κάνω τρελά page reload για να την ανοίξει (ανοίξει όχι να την φορτώσει πλήρως) και να φανούν τα γράμματα

• Like 1
Δημοσ.

Όταν στο ξανακάνει άνοιξε command prompt και πληκτρολόγησε

ping www.google.gr -t

πάτα enter και δες πόσα χαμένα πακέτα έχεις (στο περίπου).

Δημοσ.

Απορία που ίσως ενδιαφέρει κι εσένα. Μέχρι πριν 1 μήνα είχα forthnet με d/l line attenuation: 19-20db , d/l snr: ~7-8db και d/l data rate : 19+Mbps (και όντως κατέβαζε με τόσα). Μετακόμισα 2 τετράγωνα μακρυά και έβαλα wind. Πλέον έχω d/l line attenuation: 17db , d/l snr: 9db και d/l data rate : 12Mbps.

Όπως το βλέπω, θεωρητικά θα πρεπε να κλειδώνω πιο ψηλά. Οπότε αναρωτιέμαι αν η wind έχει κάποιου είδους «κόφτη». Θεωρητικά εσύ θα πρεπε να κλειδώνεις κοντά στα 20Mbps...

εγώ που είμαι στην Ξάνθη γενικά κανένας δεν μπορεί να πιάσει πάνω απο 15MB/s, άντε βαριά βαριά να πιάσει 17ΜΒ/s κάποιος με Internet Download Manager........

Pinging www.google.gr [173.194.40.24] with 32 bytes of data:

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=65ms TTL=55

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=74ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=66ms TTL=55

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=79ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=64ms TTL=55

Reply from 173.194.40.24: bytes=32 time=68ms TTL=55

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

τώρα σχετικά καλά πάει όμως

Δημοσ.

δεν ειναι κοφτης.μαλλον επεσες σε μαπα χαλκο η κατι γινεται με εσωτερικη καλωδιωση.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε κατανεμητη η εστω στο κεντρικο πριζακι χωρις τηλεφωνα χωρις φιλτρα σπλιττερ πανω.αν εχεις συναγερμο θελει φιλτρο.

εγώ που είμαι στην Ξάνθη γενικά κανένας δεν μπορεί να πιάσει πάνω απο 15MB/s, άντε βαριά βαριά να πιάσει 17ΜΒ/s κάποιος με Internet Download Manager........

τώρα σχετικά καλά πάει όμως

πολυ packet loss

Δημοσ.

Έχω μιλήσει τόσες φορές με την wind αλλά δεν κάνουν τίποτα.

Τη μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή; τη πρόβλημα μπορεί να έχει η γραμμή μου;

Έχω μιλήσει τόσες φορές με την wind αλλά δεν κάνουν τίποτα.

Τη μπορώ να κάνω στην περίπτωση αυτή; τη πρόβλημα μπορεί να έχει η γραμμή μου;

Δημοσ.

Υποχρεωτικα ζητας να ερθει τεχνικος σπιτι σου να το δει απο κοντα μηπως χρειαστει κατι αλλο.δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο εσυ ουτε να τους αποδειξεις τι γινεται.

εκτος αν φταιει κατι στο Pc που αυτο το βλεπεις αν εχεις και αλλο Pc

Δημοσ.

Αυτό το κάνει και όταν μπαίνω και στο κινητό.

Τόση εμπειρία έχεις δεν μπορείς να δώσεις περιπτώσεις που μπορεί να φταίνε :-P. Να ξέρω τη να πω στην τεχνική υποστήριξη

Δημοσ.

Πάρε τηλέφωνο και πες πως έχεις δυσκολία στην πλοήγηση ορισμένες ώρες παρόλο που συγχρονίζεις ψηλά. Πες ότι δοκίμασες και με δεύτερο υπολογιστή και το κινητό (επίσης ενσύρματα και ασύρματα). Αυτό που παρατηρείς είναι το χαμηλό SNR (για την Wind δεν είναι φυσιολογικό το 6 db).

Επίσης να αναφέρεις και να επιμείνεις ότι χάνεις υπερβολικά πολλά πακέτα. Κάνε τεστ για μερικά λεπτά και πες τους ακριβώς πόσα πακέτα χάνεις (στο command prompt μετά την εντολή που έδωσα παραπάνω μπορείς να πατήσεις Control + C για να σταματήσει και να σου δώσει τα στατιστικά).

Για μένα στο packet loss οφείλεται κατά μεγάλο βαθμό το πρόβλημα σου. Πες τους να στείλουν τεχνικό να δει τουλάχιστον αν φτάνει σωστά η γραμμή στην εισαγωγή/χκ.

Δημοσ.

Αυτό το κάνει και όταν μπαίνω και στο κινητό.

Τόση εμπειρία έχεις δεν μπορείς να δώσεις περιπτώσεις που μπορεί να φταίνε :-P. Να ξέρω τη να πω στην τεχνική υποστήριξη

εγω να σου πω εσυ μπορεις να τα δοκιμασεις ολα?

εγω για αρχη θα δοκιμαζα.

α.αλλο pc για να ειμαι σιγουρος.

β.δοκιμη στον κατανεμητη της πολυκατοικιας για να δω μηπως κατι με σκιζει προς τα πανω.

γ.θα μιλαγα με wind να με αλλαξουν Profile.

δ.μπορει να φταιει το οριο στο α/κ στην καρτα data.δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ περα απο το να στειλεις τα ping.

ε.μπορει να θελει καποιο Reset η καρτα.παλι δεν μπορεις να το κανεις εσυ και πρεπει να στειλεις τα Ping γιανα δουν τι γινεται.

Δημοσ.

τέτοια ώρα το ιντερνετ πάει σφαίρα και δεν έχω κανένα χαμένο πακέτο που το δοκίμασα στα 2 λεπτά.... είναι τα απογεύματα που έχω αυτό το πρόβλημα....

απο παραπάνω αναφερόμενα το α το έχω δοκιμάσει ου κάνει το ίδιο παντού, είμαι σε μονοκατοικία για το β και τα καλώδια είναι μια χαρά., αυτό με το προφίλ και τα παρακάτω δεν ξέρω τη ακριβώς είναι.

πάντως να αναφέρω και κάτι που ξέχασα μπας και βοηθάει.... πριν απο 3 εβδομάδες το ίντερνέτ μου δεν έπιανε τα 1MB/s σε download και όταν μίλησα με αυτούς το προχώρησαν σε τεχνικό και το έφτιαξαν, και έναναν ένα reset σε κάτι απότι μου είπα, μπορεί να είναι αυτό το reset που αναφέρεις. τις ταχύτητες μια χαρά τις πιάνω τώρα απλά έχω αυτό το πρόβλημα με το να χάνω πακέτα.

μιας και τέτοια ώρα το ίντερνετ που δουλεύει μια χαρά δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με καλώδια ή στον υπολογιστή, πρέπει να είναι η γραμμές που φορτώνονται τέτοιες ώρες (απλά υποθέτω, δεν γνωρίζω και πολλά απο αυτά)

Δημοσ.

μίλησα με την  WIND και μου είπε να βάλω το username/pass που μου τα είπε αυτός και να δώ πώς πάει..... μέχρι τώρα θα έλεγα μια χαρά (αν και δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό κάπου. πρίν απο μια ώρα είχα περίπου 30% package loss και τωρα 0%

Ping statistics for 173.194.40.31:
    Packets: Sent = 325, Received = 325, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 64ms, Maximum = 91ms, Average = 66ms

επίσης αυτό που μου είπε κιόλας είναι να κάνουν την γραμμή, ping fast ή κάτι τέτοιο για να μου κατεβάσουν και άλλο το ping μου, απλά μου είπε πως θα χάσω το πολύ 1mbps. αξίζει η αλλαγή, με το ping που εχω δεν μπορώ να παίζω και τόσο άνετα παιχνίδια, αν αλλάξω την γραμμή πόσο ping μπορεί να πάει;

Δημοσ.

τέτοια ώρα το ιντερνετ πάει σφαίρα και δεν έχω κανένα χαμένο πακέτο που το δοκίμασα στα 2 λεπτά.... είναι τα απογεύματα που έχω αυτό το πρόβλημα....

απο παραπάνω αναφερόμενα το α το έχω δοκιμάσει ου κάνει το ίδιο παντού, είμαι σε μονοκατοικία για το β και τα καλώδια είναι μια χαρά., αυτό με το προφίλ και τα παρακάτω δεν ξέρω τη ακριβώς είναι.

πάντως να αναφέρω και κάτι που ξέχασα μπας και βοηθάει.... πριν απο 3 εβδομάδες το ίντερνέτ μου δεν έπιανε τα 1MB/s σε download και όταν μίλησα με αυτούς το προχώρησαν σε τεχνικό και το έφτιαξαν, και έναναν ένα reset σε κάτι απότι μου είπα, μπορεί να είναι αυτό το reset που αναφέρεις. τις ταχύτητες μια χαρά τις πιάνω τώρα απλά έχω αυτό το πρόβλημα με το να χάνω πακέτα.

μιας και τέτοια ώρα το ίντερνετ που δουλεύει μια χαρά δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με καλώδια ή στον υπολογιστή, πρέπει να είναι η γραμμές που φορτώνονται τέτοιες ώρες (απλά υποθέτω, δεν γνωρίζω και πολλά απο αυτά)

δυο πραγματα μπορει να ειναι.ενα κατι να επηρεαζει την γραμμη τα απογευματα.β.να ειναι πιτα το dslam που για wind δενειναι παραλογο.απλα και αυτο θελει tests για να το δεις.β.ποτε μην παιρνεις ορκο οτι τα καλωδια ειναι παντα μια χαρα.λογικα θα ειχαν κανει reset την καρτα η Lock/unlock το οριο.ναι το pc σιγουρα δεν φταιει.

μίλησα με την  WIND και μου είπε να βάλω το username/pass που μου τα είπε αυτός και να δώ πώς πάει..... μέχρι τώρα θα έλεγα μια χαρά (αν και δεν ξέρω αν βοηθάει αυτό κάπου. πρίν απο μια ώρα είχα περίπου 30% package loss και τωρα 0%

επίσης αυτό που μου είπε κιόλας είναι να κάνουν την γραμμή, ping fast ή κάτι τέτοιο για να μου κατεβάσουν και άλλο το ping μου, απλά μου είπε πως θα χάσω το πολύ 1mbps. αξίζει η αλλαγή, με το ping που εχω δεν μπορώ να παίζω και τόσο άνετα παιχνίδια, αν αλλάξω την γραμμή πόσο ping μπορεί να πάει;

αν και κανονικα δεν στεκει να φταιει το Username/password αλλα οκ.αν βαλεις fast path θα εχεις καλυτερα ping για Online games Πραγματι θα χασεις κοντα στο 1mbps αλλα αμα το δικτυο πιταρει το βραδυ παλι θα εχεις θεμα.δηλαδη αν κανονικα εχεις ping 80 και με fast παει 60 αλλα το απογευμα παει 150 ε παλι χαλια ειναι.τα νουμερα ειναι ενδεικτικα.δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις βεβαια και αν δεν σου κανει ζητας να στο βγαλουν.κανα 20 αρι θα πεσει το Ping.τοβασικο ειναι οτι δεν θαπρεπει να εχεις Packet loss.ενα Ping στα 50 πες οκ αλλα οχι 30%  packet loss.

fast = μικροτερο sync/μικροτερο Ping,θεωρητικα σε χαλια γραμμες μπορει νακανει προβληματα disconnect.

Interleave=πιο σταθερη γραμμη /μεγαλυτερο Ping,μεγαλυτερο sync.

εκτος αν εκαναν και τιπτοε αλλο στην γραμμη και εστρωσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...