Προς το περιεχόμενο

[keyboard] coolermaster storm trigger (mechanical) 69.9 @ electroworld [ΤΕΛΟΣ!!!! :p]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 320
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τις θεωρητικες διαφορες τις γνωριζω αρκετα καλα, απλα στη πραξη με ενδιαφερει (απο καποιον που αν ειναι δυνατον να τα εχει δοκιμασει ολα )ποιες ειναι 

Δημοσ.

Ναι ξέρω ότι το Isku δεν είναι "μηχανικό". Το ανέφερα καθαρά λόγω τιμής.

Βέβαια να πω την αλήθεια δεν ήξερα ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι mechanical και μετά από ένα μίνι ψάξιμο αν κατάλαβα καλά σε αυτά με τα black switches δεν υπάρχει feedback όταν πατιέται κάθε κουμπί, με αποτέλεσμα ο χρήστης να το πατάει μέχρι να τερματίσει η διαδρομή του πλήκτρου.(πιστεύω να βγαίνει νόημα)

Θέλω να μου πει κάποιος που γνωρίζει αν αυτά με τα black switches βολεύουν για πληκτρολόγηση ή αν έχουν αίσθηση που είναι "ξένη" σε σχέση με τα τυπικά πληκτρολόγια που έχουμε συνηθίσει.

Γιατί το πληκτρολόγιο θα χρησιμοποιηθεί αρκετά και για χρήση γραφείου πέρα από παιχνίδια.

Δημοσ.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει black, αλλά αυτό που χαίρομαι στο blue είναι η "ασφάλεια" του να ξέρω τι πάτησα. Αν αυτό λείπει από το black, ίσως και να μην αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.

Το πληκτρολόγιο είναι εξαιρετικό. Τα switches είναι καθαρά θέμα γούστου. Τα blue ας πούμε είναι πολύ θορυβώδη.Για τα μηχανικά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι κάποιοι συγκρίνουν το upgrade από μεμβράνη σε μηχανικό ανάλογο από ssd σε απλό δίσκο. Προσωπικά μετά την εμπειρία με μηχανικό δύσκολα επιστέφω.

• Like 1
Δημοσ.

Πεδες τι μου κανετε τωρα.... Μπορει καποιος να μου πει αν θα με βολεψει για χρηση γραφειου ; Δηλαδη πολυ typing και λιγοτερο gaming.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Το google θα μου δωσει μια αντικειμενικη απαντηση ομως... εγω θελω να ακουσω/δω την υποκειμενικοτατη που αντιλαμβανομαι οτι υπαρχει εδω απο μερικους φανατικους :) ;)

είναι καύλα το να πληκτρολογείς σε mechanical, πιο υποκειμενική από αυτή δεν παίζει :P

• Like 6
Δημοσ.

Το θεμα με τα black δεν είναι ότι είναι "κακά" και τα άλλα "καλά". Ούτε ότι δεν έχουν feedbacκ και δηλαδή δεν είναι tactile όπως τα blue ή τα brown. Εξάλλου οι περισσότεροι προτιμούν τα red που και αυτά linear είναι και δεν έχουν feedback. Το πρόβλημα ξεκινά απο τον χρήστη, τις ανάγκες και τις συνήθειές του. Για παράδειγμα ένας χρήστης που δεν έχει πολύ ευαίσθητα δάχτυλα, δε πληκτρολογεί καθόλου με το μικρό δάχτυλο, ασχολείται 3-4 ώρες με τον υπολογιστή ημερησίως χωρίς πολύ heavy duty typing/gaming θα εκτιμήσει ιδιαίτερα ένα blue/black mechanical. Θα του φανεί και ανώτερο απο ένα red, πιο άνετο όχι άλλα ίσως καλύτερη αίσθηση και λιγότερo mistyping chance. Από την άλλη;ένας fps gamer θα του φανεί απαράδεκτο και θα θέλει να βάλει το pinky στο πάγο μετά από κανα 3ωρό συνεχόμενο. Για starcraft κλπ ούτε λόγος red/brown ή τενοντίτιδα. Αν έχετε γνωστούς με mechanical keyboards δανειστήτε τα για μια μέρα και θα καταλάβεται τι εννοώ.

• Like 3
Δημοσ.

Τα εχω δοκιμασει ολα, τα black ειναι πιο "βαρια" reds δεν εχουν καθολου feedback οταν τα πατας και δεν εχουν και αυτη την light αισθηση των reds που τουλαχιστον δεν εχεις καθολου tactility αλλα γραφεις γρηγορα εστω και με misclicks. Δεν θα προτεινα ουτε black ουτε red σε κανενα που δεν τα θελει αποκλειστικα για gaming(και αυτο εξαρτάται το game). Ακομα και για gaming εμενα δεν μου εκαναν παντως, θελω οταν παταω ενα key να το καταλαβαινω οχι να μην ξερω αν το πατησα η να πρεπει να το πατησω δυνατα μεχρι κατω..

Ειναι υποκειμενικο το θεμα οποτε reds/blacks sucks... :P 

• Like 3
Δημοσ.

Ναι αν θες tactile KAI gaming πας brown όμως όχι blue. Για τον ίδιο λόγο πας και red αντί για Βlack αν γουστάρεις τα linear. Και εγώ στο typing θα προτιμούσα τα brown όχι οτι με χαλάνε τα reds μου ομως.

• Like 1
Δημοσ.

Mε black όχι εκτός αν είσαι κάπως αναίσθητος xD Πάρε έναν ένα τους lol/Dota pro players όλοι reds χρησιμοποιούν από όσους έχω δει.

Δημοσ.

Και το brown παντως αν και ειναι η χρυσή τομη για gaming/typing μετα απο ενα σημειο και εκει δυσκολεύομαι να καταλάβω το feedback, θα έλεγα blues για dota/starcraft και ακρίβεια στο typing.. Απο την αλλη κανουν αρκετο θορυβο και καποιους τους ενοχλει..

Δημοσ.

Όπως είπα εξαρτάται τον άνθρωπο, εγώ πάντως με blue και 5+ συνεχόμενες ώρες Sracraft II Ladder θα είχα βγει off (εδώ τα reds και με κουράζουν).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...